Új hozzászólás Aktív témák
-
Koro
csendes újonc
Heló.
Az lenne a problémám,hogy az alaplap gondol egyet és ledobja az összes usb eszközöket egy pár másodperce majd
visszakapcsolja és ezt egymás után pár perc időközönként csinálja.
Esetleg van valakinek ötlete hogy miért csinálja ezt?
Az alaplal Asus. -
Szkipi
tag
Sziasztok.
Szerintetek az mitől lehet hogy a notim (Acer E5 575) elkezdte azt produkálni hogy ha rádugok bármilyen külső egységet (pendrive, memkari, mobiltelefon) akkor az esetek 90%ban kifagy a Win10 és csak resettel tudok életet hozni bele megint -
Ric4m0nd
aktív tag
Sziasztok! Toshiba Satellite A200-1CR laptopon USB drivert szeretnék telepíteni, mert nem ismeri fel a Windows 10. Milyen drivert rakjak fel amivel működni fognak az USB portok? Konkrétan a chipset-et kellene beazonosítani, és ahhoz egy USB vezérlőt találni.
-
Boglya
senior tag
Sziasztok! Tegnap vettem egy aktív hangfalpárt (Klipsch R-15PM) aminek van többek között USB-B csatlakozója, hogy PC-ről is lehessen rá tolni a zenét. A probléma, hogy a gépem nem akarja felismerni, az eszközkezelőben ezt írja: ismeretlen usb eszköz - sikertelen eszközleíró kérés (Windows 10 van a pc-n, asztali gép)
Próbáltam több usb portban is (más eszközzel működnek a portok), persze próbálkoztam gép/hangfal újraindítással is.
Van esetleg valami ötletetek, mi okozhatja a gondot?
Ma hazaviszek egy Win7-es laptopot, kíváncsi leszek az mit csinál vele. -
akos_g
csendes tag
"A Windows leállította az eszközt, mert az problémákat jelzett. (Kód: 43)"
Sziasztok! Erre a problémára tudtok megoldast? Illesztoprogramok frissítése, eszkoz eltávolítása, majd újra csatlakoztatva, újraindítás, ilyenek megvoltak, de semmi megoldás.
-
ZTE_luky
aktív tag
Sziasztok! Egy problémám adódott!
Adott egy HP LaserJet P1102-es nyomtató, amit telepíteni a karok (most vettem). Az eszközkezelőben felismeri a nyomtatót, még a típusát is mindent, azonban a telepítő közben, azt kéri hogy csatlakoztassam az eszközt, de nem ismeri fel. Utána néztem és elv az zavarja hogy a laptopomon csak USB 3.0-as port van, a nyomtató meg 2.0-ás, és ezért valamiét zavarja.
Tudtok valamit megoldásképpen?
-
CsikiRoli
tag
Szép napot mindenkinek!
Remélem itt valaki tud nekem segíteni. A probléma: kb 7-8 méter hosszú USB hosszabbító kellene nekem ami egy nyomtatóba vezetne. (Úgy hallottam, hogy ez lehetséges, mert a nyomtató nem vesz fel áramot az USB ről.) Boltokban kapható 4-5k USB hosszabbító ami 10 méteres(LOGILINK USB Hosszabbító Fekete 10m UA0143) megoldás a problémára? Gond nélkül megbirkózna vele?
-
repvez
addikt
tudna nekem valaki infóval szolgálni, hogy hogyan tudom letesztelni egy elölapi USB3-as hub sebességét és , hogy tényleg jól müködik e?
Mert az eszközkezelöben nem látok sárga felkiáltó jelet,de amiket leszedtem lemez speed teztelő progikat az nem látja és igy nem is tudom letesztelni.Amugy ha rádugok egy USB3-as pendrivot akkor a fájlkezelőben megjelenik és tudok is másolni rá, de a teszteknél meg nem ,hogy mit is tud valójában.
Illetve, hogy kell e Drivert telepiteni hozzá, mert az alaplapi USB3ashoz már feltettem régebben az ASmedia drivert.
Egyébként egy asrock 970Ext4-es lapom van win7 64 bit társaságában. -
SunMount3r
nagyúr
Hali!
Két kérdésem lenne: 1. A laptop-omon 3 USB port van 2 jobb, 1 bal oldalt. Az egér jól működik az egyik jobb oldali port-ban, de amikor átdugom a bal oldaliba, csak a szokásos "tüdüm" Windows-os hangot adja a rendszer, de nem látnám, hogy installálná a drivert, vagy hogy egyáltalán felismerné. Természetesen nem is működik a portban az egér.
A fura az, hogy a port nagyon "érzékeny": ha egy kicsit megmozgatom benne az egér csatlakozóját, már adja is a "tüdüm" hangokat. A fura az, hogy a Pendrive-om évek óta rendesen működik a port-ban és az mp3 lejátszómat is kezeli (másolok oda-vissza gond nélkül). Lehet, hogy valami gond van azzal az USB port-al vagy a Windows-ban kell beállítani valamit, hogy működjön benne az egér?
2. Tudnátok nekem egy jó, minőségi, megbízható 4 portos USB Hub-ot ajánlani, mondjuk innen: [link] ??? A lényeg az, hogy egy noti hűtő lenne rákötve, meg egy pendrive, nagy ritkán egy külső HDD, néha egyzserre. Úgyhogy fontos, hogy ne okozzon galibát az egy idejű használat és az eszközökben se tegyen semmi kárt ha egyszerre vannak használva rajta.
Ja és az ár is fontos, én ezt néztem ki elsőre: [link], leírással: [link]. Vagy ez túl gagyi? Esetleg aktív HUB jobb lenne a célra?A válaszokat köszi!
-
mcload21
tag
Sziasztok. Vettem a P3-as gépembe egy USB 2.0 bővítőkártyát. Hátul 4 port, belül a kártyán egy, és egy tüskesor, amivel egyet az előlapra tudok kivezetni. Ezen a tüskesoron nincs semmilyen jelölés, hogy hogyan dugjam rá a csatit. Ha fordítva van bekötve és rádugok egy pendriveot, akkor valami tönkremegy a fordított polaritás miatt?
https://www.pcx.hu/termek/delock-89028-b-v-t-k-rtya-12-24-h-gar--043122
-
Dexter68
addikt
Sziasztok... újraindítottam a gépet, és azóta nem működik az USB (win7 64 bit). Az eszközkezelőben minden USB eszköznél virít a sárga háromszög, és ezt írja:
A Windows nem tudja elindítani ezt a hardvereszközt, mert az eszköz konfigurációs információi (a beállításjegyzékben) nem teljesek vagy sérültek. (Kód: 19)
Már próbáltam, hogy eltávolítom és újra felismertetem vele, de semmi eredmény.
Próbáltam simán illesztőprogramot frissíteni, de lehülyéz, hogy a legfrissebb van fenn.
Maga a hardver szerintem működik, mert a biosban simán elkavirnyászok minden usb-s eszközzel. -
tyccon
tag
Sziasztok, a segítségetek szeretném kérni: van egy Asrock H61M/U3S3 alaplapom,és az a gondom hogy a két előlapi USB-ből az egyik nem működik,a hátsókkal(4db) sincs semmi probléma.Mi lehet a gond? Köszi előre is
-
arnyekxxx
veterán
usb-szakértőkhöz fohászkodok válaszért.
A gépre dugott minden usb-s cucc jól működik, telepítve is van, mégis pár mpenkent jelez a win egy ismeretlen új usb eszközt amit nem ismer fel ezért leállít.
A Windows leállította az eszközt, mert az problémákat jelzett. (Kód: 43)
A request for the USB device descriptor failed.
-
Tamás88
őstag
Jó estét kívánok!
Lenne egy nagy problémám. Már jópár éves a gépem, alaplapja MSI K9A2GM-F V3, a tápja pedig Gigabyte 720W. A gond az, ha a hubra csatlakoztatott eszközök, ami inkább a wifinél jön elő (a hubra wifi, nyomtató, bögre melegítő és vezeték nélküli egér/billentyű vevő van rákötve). Mi okozhatja a problémát?
Elírtam, nem a hubra van rákötve, hanem közvetlenül a gépre, amúgy még található rajta Bluetooth is.
-
ujgergő
csendes tag
Sziasztok !kaptam németből egy uj verbatim 53029 500gb hdd-t de nem megy usb 2.0 án ezt irja ki : a windows leállította az eszközt mert az problémákat jelzett. (kód 43) usb!de 3.0 án tökéletesen müködik mi lehet a hiba?
előre is köszönöm a válaszokat! -
mokiber
tag
sziasztok,
az új alaplapomon van usb3 és usb 2.
a régi usb pendrivomat csak az usb2-s látja.
ezek szerint az usb2-es eszköz csak usb2-n fut?
azt hittem az usb3 látja mind a 2-es mind a 3-as eszközt. -
Nel
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémám van,hogy az egyéb eszközöknél Usb device jelenik meg egy sárga kérdőjellel amikor bedugom a telefonom
Valaki tudna segíteni,hogy mi lehet a gond?
-
horicsa6
csendes tag
Sziasztok bocsi nem igazán tudom hogy hova kéne írnom a problémám.
Az a helyzet hogy nagyon kéne a pénz és eladnám a gépem viszont nem működik rajta 1db USB sem :S "Intel(R) N10/ICH7 Family USB2 Enhanced Host Controller - 27CC"
Alatta 8 db unknow device van. nincs bedugva pednrive semmi az USB be.
Probáltam a chipset frissitését telepítését. Újra raktam a gépet semmi változás sajnos így nem igazán tudom eladni. Másfél éves gép Intel alapú. Hátul 4 DB elől 2DB USB van 1iksem jó ha rá dugom az mp3am villog szóval áramot kap de itt meg is állt a tudomány. Egésznap googlezek és próbálgatok minden félét de semmi változás!
VALAKI SEGÍTSEN NAGYON FONTOS LENNE.
Aki segít megoldani a problémát meg hívom 1 sörre !Üdv Ricsi
Rendszer Infó OP rendszer Windows 7 32 Bit
ASrock g31m-vs2 alaplap. Sajnos a pci USD kártya nem megoldható mert 1 db slot és ott pedig a hanghártya van. -
Pochee
csendes tag
csáo.tud valaki Usb drivert mostani laptophoz ...az usb-s hangkarim recseg :
-
Sas madár
őstag
Sziasztok.
Ha egy alaplapon csak a lassabbik régi verziós usb port van .(ezt mindig a win írja ha csatlakoztatok valami eszközt rá)
pl: pci-os vagy csak hátsó kivezetéses usb-t teszem amit az alaplapon lévő bővítő tüskékre csatlakoztatom azzal lehet USB 2.0 -át a gyorsabbik verziót létrehozni ilyen régi alaplapon? -
senkimester
csendes tag
Lefuttattam a HD Tune-t két gépen. Elég nagy lett a különbség:
Régi HP laptop (tényleg nem mai gyerek):
A már említett asztali gépem:
Azért volt olyan is, hogy z első 4 szektort jónak találta
A pendrive-ot Check Flash nevű progival is ellenőriztem az asztali gépen, de az nem jelzett hibát.
-
senkimester
csendes tag
Asus eee 1005HA win 7-el, ezen gond nélkül megy a pendrive.
Az asztali gépemen vacakol amin XP van SP3-al. Egyébként az alaplap ASUS A8V deluxe.Most a legújabb fejlemény az, hogy CD-s Vindóz alatt írt és olvasott egy ideig teljes sebességgel. Aztán jöttek a hibák itt is. Miután jelentkeztek a hibák akkor a CD-s vindózon levő Total commander már a kingston pendrivot sem ismerte fel. Egyszerűen nem jelenítette meg egyiket sem. Más file kezelők sem látták egyik pendrivot sem.
Pár perce SDFormatter-rel megint legyalultam a tartalmát a Corsairnak. Most az írás problémamentes. A sebesség 17mega fölé megy simán, viszont olvasás nem megy - ledobja aztán újra felismeri.
Most vadászok másik pendrive formázót, más ötletem nincs.
-
Jarod1
veterán
válasz
senkimester #215 üzenetére
szia, ez ASus laptop? vagy asztali Gép?
-
senkimester
csendes tag
Üdv mindenkinek!
2 hete vettem egy 16 gb-os GT-t. Win 7 alatt remekül szuperál, viszont xp alatt se olvasni se írni nem tud.Eleinte működött, de most csak megkezdi a folyamatokat és pár másodperc múlva ledobja a pendrive-ot majd újra felismeri. Nagyon idegesítő. A Corsair fórumain ajánlottak egy SDFormatter nevű progit. Miután ezzel formáztam az első írás-olvasás sikeres volt. Kezdtem megörülni viszont aztán ismét előjött a hiba.
amit még észrevettem:
Amikor az említett probléma előjön akkor az eseménynaplóban megjelenik a disc 51 hiba.
Kb. 20x naplózza ugyan azt egymás után.
A gépen egyébként van SP3. Próbáltam frissíteni az USB drivereket is. Az uninstaller látja feltelepülve az új drivert, de az eszközkezelőben a régi verzió van listázva. Lehetséges hogy nem írta felül a régieket?Frissítettem még az alaplapi (asus A8V deluxe) drivereket is. A disc 51 miatt kábeleket cseréltem.
Most már totál tanácstalan vagyok.
Ha valakinek van valami ötlete az legyen szíves ossza meg velem!
Egyébként más gépen működik a pendrive és az enyémen is fut minden más amit eddig próbáltam csak pont a sajátom nem akar. Nem tapasztaltam más eszközökkel sem problémát amik szintén USB-n keresztül kapcsolódnak a gépemhez.
-
Steve1979
aktív tag
sziasztok,
van egy kb 6 éves SEITEC USB 2.0 hagyományos egyszerű pendrive-om.
a gond, hogy ha rátöltök valamit az sok esetben hibás lesz.
pl: program telepítés közben elakad, vagy kb 100 képből 10 hibás stbleformáztam már nem egyszer mindenhogy, nem segített...
lehet még vele valamit csinálni szerintetek?
-
SzalaiG
addikt
Miért-mitől lehet az, h hol megy az usb hol nem? Alaplap hiba vagy táp?
-
Ralphus
csendes tag
Nyomtatott nem "forrasztott" elnézést.
-
Ralphus
csendes tag
Üdv Uraim!
A gondom a következő lenne:
- Logitech MX610 USB kis fogadó egységének (2,4 Ghz USB stick) a belseje elrepedt
Van erre valami mód, gyógyítható? Gondolom a forrasztott áramkör sérülhetett meg.
Válaszokat köszönöm előre is.
Üdv, Ralphus
-
Meghivott
addikt
Hi, mai gondom:
bármelyik usb csatiba dugok bármilyen eszközt, nem ismeri fel,
A Windows leállította az eszközt, mert az problémákat jelzett. (Kód: 43) -ot ír ki a rendszer.
Kitöröltem az összes eszközt az usb vezérlők alól, majd hardv.vált. keresése, de ugyanaz a végeredmény.
Kérdés: alaplap ment galyra?
: ez befolyással lehet a többi eszközre, azaz cseréljem feltétlen az alaplapot?
Köszi -
redaizoltan
csendes tag
Általában piros,fehér,zöld,fekete a kábelek színei.Ez az eredeti szabványnak megfelel.Ha viszont szigetelve van, akkor érdemes letesztelni egy másik gépen, így rájöössz, hogy a gép, vagy az USB rakoncátlankodik-e.Esetleg a Windows nem buherált?Nem mindegyik féle ismeri fel az USB-hídat, ezáltal vagy nagyon lassan, vagy sehogy nem müködteti őket.Sok sikert
-
Flomaster88
csendes tag
Sziasztok!
Van egy problémám az USB pendrive.okkal. Szinte bármilyen pendriveot bedugok a gépbe, nem akarja beolvasni, akár a ház elejébe akár a hátsó portokba dugom. Azért szinte, mert van olyan pendrive ami müködött de csak 1-2.. Pl ha a nokiámat csatlakoztatom a géphez adatkábellel azt felismeri és gond nélkül tudok másolgatni a memória kártyára. Pendriveok esetén pedig nem működik. És bajuk sincs mert más gépben hibátlanul müködnek. Illetve gondolhatok esetleg talán virusra. Pl minden pendrivra feltesz egy autorun.inf filet. Hallottam korábban hogy ez valamiféle virus lehet. A víruskereső programok pl Avast nem jelez virust. Korábban jelzett, de már ujra lett telepitve a gép formázással. És most se ismeri fel a pendrive-okat, illetve ráteszi az autorun.inf-et, ezt másik gépen szokta kijelezni. Egyébként a pendrive-ok kingstonok. De biztos hogy semmi bajuk, valami a géppel van. Esetleg vmi alaplapi hiba, vagy valami. Egyszer régebben kiírt egy olyat is hogy I/O eszközhiba. Vírust mondom már nem talál a víruskereső.
A válaszokat előre is köszönöm! Üdv. Flomaster88!!
-
zsborbas
aktív tag
Nálam is van most egy ilyen lap újratelepítésre, de nálam az egér működik, a billentyűzetet 'felejti el' a gép ha rádugom a pendriveot. Én is frissítettem a biost legújabbra, de nem segített. Az a gyanúm, hogy az előző tulaj akitől ismerősöm vette a gépet, túlterhelhette a portot és már nem tud 500mA áramot leadni portonként a chipsetbe integrált usb vezérlő. Egy megoldást látok erre, pci-os usb vezérlő.
-
Jarod1
veterán
Üdv!
Karácsonyra kaptam 1 a linken látható digitáls képkeretet és annyi probléma van vel hogy ha rákötöm az USB 2.0 slotra A PC-n akkor az írási sebesség 7-800 kb/s.
bármi más működik rendesen ugyanazon a portontudtok rá valami megoldást?
http://www.edigital.hu/Digitalis_fotoalbum/HANNSpree_SD8073MR_8_digitalis_fotoalbum_2_cserelheto_elolappal-p44340.html
-
z83gnj
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Olyan gondom lenne, hogy van egy usb-s egér WinXP Sp3 alatt tökéletesen működik, addig, amíg nem csatlakoztatok egy pendrive-ot. Utána az egér addig nem hajlandó működni, amíg a pendrive-ot el nem távolítom. Más usb-s eszközök tökéletesen működnek, csak az egér pendrive párosításssal van gond.
Alaplap: ASRock K7S8XE legfrissebb biossal.
Valakinek van valami javaslata? Ötlete?Üdv: Ákos
-
user12
őstag
válasz
geprombolo #202 üzenetére
Hűha....ez valami fizikai (elektronikai) probléma lesz....
PCI-os USB kártya...tesztnek jó (hátha a tápegység kínlódik), de ha azzal jó, és nem szeretnél alaplapot cserélni, maradhat is benne. -
geprombolo
őstag
Kollégám áthozott egy gépet, az USB-vel van némi gond: első bekapcsolásra működik, hiba nincs, addig megy, amíg ki nem kapcsolom. Lehet, hogy már a következő bekapcsoláskor (ez változó) már azzal kell szembesülnöm, hogy az USB nem megy, pontosabban érzékeli a rádugott cuccot, de nem ismeri fel, nem képes a drivereket betölteni. Ez a dolog megy másfél éve, az alaplap szinte új volt, amikor ezt a dolgot elkezdte produkálni. Volt több XP is telepítve, meg Win7 is, mindegy volt, a hiba kibújt. A legkönnyebben úgy jön elő a hiba, hogy kinyomom készenlétbe. Egy másik dolog, hogy a hiba csak néhányszori teljes áramtalanítás (értsd: kihúzom a 220-ból) után szűnik meg. Az alaplap egy Gigabyte GA-8VM800PMD-775, VIA chipsettel. Hyperiont a legfrissebbet tettem fel a tegnap, semmi nem változott. A gyártó oldalán megnéztem a BIOS frissítéseket, nem hiszem, hogy érdemes volna lecserélni a jelenlegit. A winyó hibátlan, a windows néhány hetes. Köszi
#200 nightcore: a winyód nagy valószínűséggel formázatlan. Csatlakozom az előttem szólóhoz. -
Saint
aktív tag
válasz
nightcore #200 üzenetére
szia lehet, hogy még particionálatlan a vinyó,, egy partition magic program-mal lehet rajta segiteni, vagy ha e-satán dugod be, de talán usb-n is látja az alaplap indulásnál akkor egy hirens-boot cd-vel is le helet particionálni ha nincs innen le tudsz tölteni
[BOOT CD],, remélem segitettem.. szia
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó egy használt MSI RTX 3060 Ti Gaming X videókártya
- Macbook Pro 13" - 2020, 4 mag i7, 32/512GB, touchbar - garancia ( 901)
- Macbook Air 15" M3 - 2024, 16/256GB, bontatlan, Apple garancia ( 101)
- Macbook Air 15" M2 - 2022, 8/256GB, 1 ciklus, Apple garancia ( 103)
- Macbook Air 13" M3 - 2024, 8/256GB, 99% akku, Apple garancia ( 102)
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 8100 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Bitfenix Neos 500W
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest