- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
- Nem okoz az adattárolón hibát a Windows 11 augusztusi frissítése
- CPU léghűtés kibeszélő
Aktív témák
-
Mistral
csendes tag
A táp rossz volt !!!! Függetlenül a power gomb kontakthibájától! Ezt a tulaj is igazolhatja, ugyanis mint írtam már, a szeme előtt mértük ki a tápot és terhelt állapotban nem adta le a megfelelő értékeket (terheletlenül látszólag OK volt)!
Sziasztok. -
Mistral
csendes tag
Sziasztok!
A lényeget próbálom meg röviden leírni:
A FEEL IV -es házban Huntkey típusú táp van. Max terhelhetősége 400W. Valójában egy jó minőségű 300W-os PFC-s táp teljesítményét sem igazán éri el, a minőségéről és megbízhatóságáról nem is beszélve. Ettől függetlenül ár/teljesítmény viszonylatban tipikusan sikerszéria az árérzékeny magyar piacon, főleg egy jól marketingelt (hú de csúnya szó...) házzal párosítva. A lényegen nem változtat, azaz a hétfőn behozott táp hibás volt. Terheletlenül gond nélkül indult és kiméreve le is adta a megfelelő feszültségértékeket, viszont terhelt állapotban már gondjai voltak. Így cserét ajánlottunk fel és az aktuális készletünkről egy Enermax 350W-os PFC-s tápot adtunk ~12 Ft ráfizetéssel. Az apukát nem kellett sokat győzködni a ráfizetésre, mivel elmagyaráztuk, hogy egy 2100+XP, 2 CD és 2 HDD esetén egy ilyen táp erőssen ajánlott. A csere után 5-ször indítottuk el a gépet egymás után álló és fekvő helyzetben egyaránt és mindíg gond nélkül, elsőre ment is. Szervizdíjat természetesen, ahogyan már írtam is nem kértünk! Ezek után elégedetten távoztak a ''vendégek''. (A fiatal srác, gondolom Ő ír a fórumra is) kicsit okoskodó volt, nehezen értette meg, hogy a 350W-os Enermax miért jobb mint egy 400W-os Huntkey, de a végén, némi fizika óra után azért mégiscsak sikerült elfogadnia dolgot...
Az, hogy a gép, még mindíg nem megyrendesen, kicsit már furcsa számomra... Bennem felmerül a hozzánemértés... A nem indulások oka lehet a helytelen órajelre beállított CPU is, nem értem miért kellett egyáltalán azt babrálni, főleg, ha nem is értenek hozzá...
Mindezek ellenére azt mondom, ha továbbra is gondod van, hozd be ismét a gépet és megnézzük újra... Ez esetben légyszíves azt a kollégát keresd, aki a gépet eredetileg összeépítette, már meg van vele beszélve...
Sziasztok. -
Mistral
csendes tag
Szia Tomhal!
Örülök, hogy a gameport-os gond megoldódott, sejtettem, hogy ott nincs hardveres gond...
SPeti: Szerintem kicsit igazságtalan vagy. Te is láthatod, hogy a hibák nagy része telepítési / beállítási hibákból fakad, illetve felhasználói figyelmetlenségekből...
Az újraindulás valóban nagyon hardeveresnek tűnik, de ez szerintem a szállítás közben / után keletkezhetett - sajnos előfordul néha, hozzáteszem erről általában nem a felhasználók tehetnek és nem is a szerviz... Szóval szerintem ez egy gyorsan orvosolható gond, amit biztos vagyok benne, hogy a szervizben pár perc alatt ki is javítunk...
Annak örülök, hogy Tomhal-nak jó a véleménye eddig a szervizről és a cégről, remélem ez így is marad... Ha a táp hibás, nem hiszem, hogy a mi hibánk lenne... nem mi gyártjuk... a teszten átment, hogy utána tönkrement... sorry, de előfordulhat... erre van a gari!
Sziasztok! -
Mistral
csendes tag
Sziasztok!
1.: Ha a szervizünk szerelte össze a gépet, akkor arról kaptál egy számlát. Ez esetben ha bemutatod a számlát, akkor a hardeveres problémák elhárításáért illetve megkereséséért NEM kell fizetned!
2.: Ha a probléma (vagy egy része) szoftveres eredetű, akkor annak kijavításáért kell csak fizetned - feltéve, ha nem a szerviz telepítette az oprendszert is... bár ezt nem hiszem, mert ilyen állapotú OP rendszert nem adunk ki a kezünkből!
A leírt gondokat szerintem a következők okozzák illetve okozhatják:
Újraindulás / nem indulás: A szállítás közben kilazult valami, pl. táp csatlakozó. Vagy a tápegység hibásodott meg, sajnos előfordulhat. Hogy bekapcsolt állapotban Power gomb megnyomására mi történjen, azt a BIOS-ban lehet / kell állítani. Tartsd lenyomva (bekapcsolt állapotban) a Power gombot 5-6 mp. -ig és a gép ki fog kapcsolni. Az, hogy nem kapcsol be a gép, illetve csak a ventik pörögnek fel, szintén a táp hibájára vagy kontakt hibára utalnak.
Floppy: BIOS beállítás, vagy kábel. Ezt látni kell, sok variáció nincs.
Gameport: Nem írtad, hogy melyik gameportot próbáltad működésre bírni. Az alaplapi hangkártyát, MIDI portot és gameportot mindenképpen le kéne tiltani, hogy a Live megfelelően működjön!
A PCI Ethernet Controller az alaplapi hangkártya, ha nincs rá szükséged, akkor a BIOS-ban tiltsd le (ne az OP. rendszerben), ha pedig használni szeretnéd, akkor az alaplap CD-jéről telepítsd fel rendesen! A gameport-os hibához nem sok köze lehet.
A PCI Universal Serial BUS az USB 2.0 vezérő, mivel ezt a win98 nem kezeli rendesen. Kéne hozzá az alaplapi chipkészlet legújabb drivere és talán egy patch is (ez szerintem az alaplapi CD-n rajta is van). A gameport-os hibához szintén nem sok köze lehet.
Szerintem, ha teheted, ne nagyon használd most a gépet. Az ütögetés pedig nagyon rossz módszer! Veszélyezteted (többek között) a HDD épségét.
A 3DMARK 2001 -es eredmény teljesen OK egy G2MX mellett és igazat kell adnom annak, aki azt írta, hogy ez nem CPU kérdése ilyen órajelek mellett. Egyébként is, a G2MX egy DirectX 7 -re optimalizált kártya, a 3DMARK2001 pedig DirectX 8 -ra optimalizát (tervezett) tesztprogi. A G2MX sok tesztet le se tud futtatni ezzel a progival... A hiteles mérést 3DMARK2000-ben lehetne elvégezni...
''...Csak aza a baj hogy fullra nem értek én az olyan ilyen dolgokhoz...''
Éppen ezért kérlek (sok ilyen tapasztalatom volt már sajnos), hogy NE piszkálj bele a gépbe, inkább bízd a szervizre... A hozzáértő haverok sem a legjobb megoldás (sok esetben), mivel Ők anyagi felelősséget nem vállalnak az alkatrészeidre... és sajnos sok ''hozzáértő ismerős'' által tönkretett gépet láttam / láttunk már...
Sziasztok!
Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Építő/felújító topik
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- E-roller topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Metal topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3249
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Apple Watch Ultra 2 Sportokra tervezve, prémium dizájnnal
- Bomba ár! HP ProBook 645 G1 - AMD A6-5350M I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest