- Azonnali fotós kérdések órája
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Philips LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
Aktív témák
-
Mc Elec
csendes tag
Szia Ton halacska!
Már csak egy kérdés maradt: Mi a fenéért a Mistralban vásároltál? Ha már hal vagy akkor menj a kék delfinbe! Magyarul: Bluefish-be!
Buda, délipájaudvar, Nagyenyed út. Tudod ahova a villinger is bekanyarodik.
Kb olyan áron kapod a cucokkat bruttóban mint a mistralban nettóban.
Ja és a szervízben értenek a dolgukhoz.
Kb két hete voltam náluk DDR mem et venni. nem volt már csaK FÉLRE TETT CUCCUK, DE KB 2 ÓRA MÚLVA UTÁNAM TELCSIZTEK (MOBILRA) hopp a caps lock!
, hogy valaki lemondta mehetek a ram ért!
Ugyanaznap a misztrálban eléggé udvariatlanul és flegmán bántak velem.
Egyébként kontakt hibát még az is okozhat, hogy az alaplapot előbb rögzítik mint a kártyákat és feszülnek kissé! Nekem volt ilyen esetem, és pici ütögetésre kiapcsolt, újra indult. Ez tipukus szervíz szerelte össze hiba! Elkerülni úgy lehet, hogy az alapot lazán becsavarozod, kártyák be a helyükre-csavarral rögzíteni, alaplap beigazodott a kártyákhoz-csavarok meghúz, amelyik kártya alatt csavarvan az ki, csavar be, kártya vissza, rögzít.
Melyik szervíz csinálja így? Te misztrál ígycsinálod? Mi az, hogy szervízben összeszerelt cucban fordítva van a flopi kábe? Ki volt az a kétbalkéz-szemnélköli? Még ott dolgozik? Válaszolj mistral!!!
Én is felszoktam fordítva dugni, de én ithon magamnak és utána megfordítom! És te mistral? Ez a szervízfilozófiátok? Miért nem tudtátok a tápot cserélni ráfizetés nélkül? Nálatok lett a cucc véve, vagy csak összelapátoltátok? Ha nálatok akkor a ráfizetés nem volt jogos, mivel a vásárlóra cseregarancián belül csak olyasmit lehet rásózni aminek nagyobb a használati értéke ill a konfort fokozata. Ti viszont számítógép üzemeltetésére alkalmas tápot kicseréltetek számítógép üzemeltetésére alkalmas tápra! Holvan itt a használati érték növekedés? Ráadásul még kisebb teljesítményűt is adtatok! Szegény ügyfelek!
ÉN, MINT JÓZANUL GONDOLKODÓ VÁSÁRLÓ KIJELENTEM, HOGY A MISTRÁLNÁL NEM VÁSÁROLOK ÉS A JÖVŐBEN SEM FOGOK VÁSÁROLNI. MINDEZT TESZEM A SAJÁT JÓL FEL FOGOTT ÉRDEKEMBEN. ISTEN ENGEM ÚGY SEGÍTSEN!!
VÁROM SORSTÁRSAIM CSATLAKOZÓ NYILATKOZATÁT! -
Mistral
csendes tag
A táp rossz volt !!!! Függetlenül a power gomb kontakthibájától! Ezt a tulaj is igazolhatja, ugyanis mint írtam már, a szeme előtt mértük ki a tápot és terhelt állapotban nem adta le a megfelelő értékeket (terheletlenül látszólag OK volt)!
Sziasztok. -
Tomhal
tag
A sztori vég Happy and:DD!!
Szomabton elmentem megint a Mistralba és ott végre rájöttek hogy lehet, hogy az a baj hogy beljebbcsúszott a kapcsoló és ezért nem indult el rendesen a gép, nem mondom hülye hiba:O. De msot már bele let ragasztva a helyére, szóval király minden. -
localhost
Közösségépítő
>>> Mistral írta #62-ben:
''Szerintem kicsit igazságtalan vagy. Te is láthatod, hogy a hibák nagy része telepítési / beállítási hibákból fakad, illetve felhasználói figyelmetlenségekből...''
>>> Erre Tomhal írta #63-ban:
''A foppy probléma megoldódott, fordítva volt bekötve. ''
>>> Localhost kommentárja MOST:
''Mistral, Mistral nem vagy te egy kicsit elfogult ????'' :) -
Tomhal
tag
Én nem okoskodtam a táppal kapcsolatabn csak megkérdeztem hogy jó lesz-e, a 400 W-os helyett, nem tudtam hogy itt is trüköznek a teljesítményell mint a hangfalaknál ahol néhol azt írják le hogy mennyivel terhelhető, nem pedig azt ohgy mekkra teljesítméynt ad le( valami ilyesmi). Ha nem kérdezek, akkor nem tanulok.
És az egyik indításnál elég nehézkesen indult, de az tény hogy utána 3* jól indult.
Ahogy DEN is kivágta az előző hozzászólásomból, nem piszkáltam bele a Biosba, hanem megától bejött és átálította erre, én meg visszaállítottam 1733MHZ-re. -
Den
veterán
''A nem indulások oka lehet a helytelen órajelre beállított CPU is, nem értem miért kellett egyáltalán azt babrálni, főleg, ha nem is értenek hozzá...''
''Kettő ilyen gépütögetős újraindulásnál bejött a bios setup magától. Az én setupomban lehet állítani 3 értékre a CPU frekvenciáját: 1533-ra, 1733, 2133. Nekem egy dobozos 1733 procim van, legalábbis a doboz szerint. szóval bejött a bios stup és a proci sebessége magától átállítódott 2133 és oda van írva mellé piros betűkkel hogy az előző bootolásnál hiba történi'' -
Mistral
csendes tag
Sziasztok!
A lényeget próbálom meg röviden leírni:
A FEEL IV -es házban Huntkey típusú táp van. Max terhelhetősége 400W. Valójában egy jó minőségű 300W-os PFC-s táp teljesítményét sem igazán éri el, a minőségéről és megbízhatóságáról nem is beszélve. Ettől függetlenül ár/teljesítmény viszonylatban tipikusan sikerszéria az árérzékeny magyar piacon, főleg egy jól marketingelt (hú de csúnya szó...) házzal párosítva. A lényegen nem változtat, azaz a hétfőn behozott táp hibás volt. Terheletlenül gond nélkül indult és kiméreve le is adta a megfelelő feszültségértékeket, viszont terhelt állapotban már gondjai voltak. Így cserét ajánlottunk fel és az aktuális készletünkről egy Enermax 350W-os PFC-s tápot adtunk ~12 Ft ráfizetéssel. Az apukát nem kellett sokat győzködni a ráfizetésre, mivel elmagyaráztuk, hogy egy 2100+XP, 2 CD és 2 HDD esetén egy ilyen táp erőssen ajánlott. A csere után 5-ször indítottuk el a gépet egymás után álló és fekvő helyzetben egyaránt és mindíg gond nélkül, elsőre ment is. Szervizdíjat természetesen, ahogyan már írtam is nem kértünk! Ezek után elégedetten távoztak a ''vendégek''. (A fiatal srác, gondolom Ő ír a fórumra is) kicsit okoskodó volt, nehezen értette meg, hogy a 350W-os Enermax miért jobb mint egy 400W-os Huntkey, de a végén, némi fizika óra után azért mégiscsak sikerült elfogadnia dolgot...
Az, hogy a gép, még mindíg nem megyrendesen, kicsit már furcsa számomra... Bennem felmerül a hozzánemértés... A nem indulások oka lehet a helytelen órajelre beállított CPU is, nem értem miért kellett egyáltalán azt babrálni, főleg, ha nem is értenek hozzá...
Mindezek ellenére azt mondom, ha továbbra is gondod van, hozd be ismét a gépet és megnézzük újra... Ez esetben légyszíves azt a kollégát keresd, aki a gépet eredetileg összeépítette, már meg van vele beszélve...
Sziasztok. -
Shim
őstag
Benézted :))
-
Tomhal
tag
A sztori folytatódik:
Ma elvittem a Mistral központi szervizbe a gépet. Ott szétszedték mindent megtisztítottak, megnyomogattak minden csatlakozót, letesztelték, jó a ram, szal mindent megnéztek. A foppy probléma megoldódott, fordítva volt bekötve. Jön az első indítás és nem történik semmi, még a proci ventillátora se pörög fel. Megnézik egy másik táppal azzal megy az egész ,azt mindják hogy a 3 napja vásárolt!!! táp ment tönkre. Aztán azt mondták hogy nem tudják garanciálisan kicserélni mert nincs a raktáron, és vele kb egyenértékű 400w os táp sincs a raktáron, de hogy ők ajánlanak egy 350 W-os Enermax tápot ami viszont 12 ezer forintal drágább mint a régi úgy, hogy beleszámolják az előző táp árát. Nagy nehezen meggyőztek hogy jó lesz ez, mennyivel jobb a minőségi táp+ apámnak is tök elege volt már a szervizbe járással, ezért belementünk. Beszerelték, kipróbáltuk egyszer ment, aztán jött egy újraindítás, akkor nagy nehezen 3-szori gomb megnyomásra elindult, utána még kétszer jól ment. Oké kiráyl számla kifizet, nem kértek semmi szerviz díjat, húzok haza. Othon bedugom a gépet és erre mi történik: Ugyan az!!!!! ismétlem ugyan úgy szar az egész!!!. Ha, megütögetem a házat akkor meg elindul. Kettő ilyen gépütögetős újraindulásnál bejött a bios setup magától. Az én setupomban lehet állítani 3 értékre a CPU frekvenciáját: 1533-ra, 1733, 2133. Nekem egy dobozos 1733 procim van, legalábbis a doboz szerint. szóval bejött a bios stup és a proci sebessége magától átállítódott 2133 és oda van írva mellé piros betűkkel hogy az előző bootolásnál hiba történi, nézzem meg hogy a Ram órajelem nem kevesebb-e mint 333MHZ merthogy azzal van baj(az enyém 266MHZ). Amikor bejutottam a Windowsba megnéztem, hogy az AIDA 32 mit ír a prociról: azt írja hogy Throughbred-B steppinges, amiből ugye készülnek magasabb órajelű változatok is. A 3dmark 2001 SE -vel is megnéztem a CPU infót, ott azt is kiírja hogy az internal clock 1.69GHZ, internal clock maximum 2.2 GHZ. Ez mit jelent? Talán azt hogy lehet hogy nekem nem 1733 hanem 2133 MHZ procim van, azért állítja át a magától bejövő Bios erre, és azért nem bootol be mert annak már 333MHz memória kell mert 333MHZ rendszerbusza van és nekem pedig csak 266MHZ-s memóriám van hozzá. Most akkor mi van, miért jön be magától a bios setup??? -
Mistral
csendes tag
Szia Tomhal!
Örülök, hogy a gameport-os gond megoldódott, sejtettem, hogy ott nincs hardveres gond...
SPeti: Szerintem kicsit igazságtalan vagy. Te is láthatod, hogy a hibák nagy része telepítési / beállítási hibákból fakad, illetve felhasználói figyelmetlenségekből...
Az újraindulás valóban nagyon hardeveresnek tűnik, de ez szerintem a szállítás közben / után keletkezhetett - sajnos előfordul néha, hozzáteszem erről általában nem a felhasználók tehetnek és nem is a szerviz... Szóval szerintem ez egy gyorsan orvosolható gond, amit biztos vagyok benne, hogy a szervizben pár perc alatt ki is javítunk...
Annak örülök, hogy Tomhal-nak jó a véleménye eddig a szervizről és a cégről, remélem ez így is marad... Ha a táp hibás, nem hiszem, hogy a mi hibánk lenne... nem mi gyártjuk... a teszten átment, hogy utána tönkrement... sorry, de előfordulhat... erre van a gari!
Sziasztok! -
Tomhal
tag
Na legalább sikerült megoldanom a joystick műkösését. Egyszerűen olyan hülye voltam hogy nem vettem észre hogy 2 gameport van, és az alaplapra inegrált hangkártyáéba dugtam, ami ugye nemvolt instalállva:o, ezért nem működött.
-
Biaggio
őstag
Eszembejutott még egy dolog, nálam már megfordult pár vacak tápkábel, ami gyakran sercegett, némi fényeffekt keretében :)
-
Tomhal
tag
Én csak egy game portot találatam a gép hátulján, az meg valószínűleg a hangkártyáé volt, arra próbáltam rádugni. Azt nem értem hogyha le kéne tiltani az alaplpara integrált hangkártyát, meg miegymást, akkor ezt miért nem a szervizben tették meg, pont azért szerletettem össze ott, mert én nem értek az iylen dolgokhoz. Nem hinném hogy annyira megütődhetett, mert a szervíztől ment kézben az utó hátsú üléséig, onnan hazáig, majd a szobába.
A zserviz tényleg jó volt, legalábbis a légkör a biztos. -
BitRaider
csendes tag
A rejtéjes újraindulásokra: egyszer láttam olyat, hogy service (nem a mistral volt) beejtett egy csavart a házba, és ahelyett, hogy megkereste volna, inkább másik csavart rakott be. Én megtaláltam a csavart... Az alaplap alatt :( De valszeg tényleg akkor jársz a legjobban, ha valakit megkérsz egyszer mutassa meg neked, hogyan kell összerakni egy gépet, a szervízeket meg gari bajok kivételével messze-messze elkerülöd.
-
atus
senior tag
''A PCI Ethernet Controller az alaplapi hangkártya''
Gondolom te is azt akartad mondani, hogy az egy integrált hálózati adapter. Az alaplapi hangkártya a ''PC multimedia audio device''
Egyébként meg halgass Mistral-ra és vidd vissza nekik, vagy kérj meg szépen egy hozzád közel lakó PH!-s szamaritánust, hogy javítsa ki a gépedet. Ne felejtsd el utána meghívni egy sörre/fröccsre! :P -
Mistral
csendes tag
Sziasztok!
1.: Ha a szervizünk szerelte össze a gépet, akkor arról kaptál egy számlát. Ez esetben ha bemutatod a számlát, akkor a hardeveres problémák elhárításáért illetve megkereséséért NEM kell fizetned!
2.: Ha a probléma (vagy egy része) szoftveres eredetű, akkor annak kijavításáért kell csak fizetned - feltéve, ha nem a szerviz telepítette az oprendszert is... bár ezt nem hiszem, mert ilyen állapotú OP rendszert nem adunk ki a kezünkből!
A leírt gondokat szerintem a következők okozzák illetve okozhatják:
Újraindulás / nem indulás: A szállítás közben kilazult valami, pl. táp csatlakozó. Vagy a tápegység hibásodott meg, sajnos előfordulhat. Hogy bekapcsolt állapotban Power gomb megnyomására mi történjen, azt a BIOS-ban lehet / kell állítani. Tartsd lenyomva (bekapcsolt állapotban) a Power gombot 5-6 mp. -ig és a gép ki fog kapcsolni. Az, hogy nem kapcsol be a gép, illetve csak a ventik pörögnek fel, szintén a táp hibájára vagy kontakt hibára utalnak.
Floppy: BIOS beállítás, vagy kábel. Ezt látni kell, sok variáció nincs.
Gameport: Nem írtad, hogy melyik gameportot próbáltad működésre bírni. Az alaplapi hangkártyát, MIDI portot és gameportot mindenképpen le kéne tiltani, hogy a Live megfelelően működjön!
A PCI Ethernet Controller az alaplapi hangkártya, ha nincs rá szükséged, akkor a BIOS-ban tiltsd le (ne az OP. rendszerben), ha pedig használni szeretnéd, akkor az alaplap CD-jéről telepítsd fel rendesen! A gameport-os hibához nem sok köze lehet.
A PCI Universal Serial BUS az USB 2.0 vezérő, mivel ezt a win98 nem kezeli rendesen. Kéne hozzá az alaplapi chipkészlet legújabb drivere és talán egy patch is (ez szerintem az alaplapi CD-n rajta is van). A gameport-os hibához szintén nem sok köze lehet.
Szerintem, ha teheted, ne nagyon használd most a gépet. Az ütögetés pedig nagyon rossz módszer! Veszélyezteted (többek között) a HDD épségét.
A 3DMARK 2001 -es eredmény teljesen OK egy G2MX mellett és igazat kell adnom annak, aki azt írta, hogy ez nem CPU kérdése ilyen órajelek mellett. Egyébként is, a G2MX egy DirectX 7 -re optimalizált kártya, a 3DMARK2001 pedig DirectX 8 -ra optimalizát (tervezett) tesztprogi. A G2MX sok tesztet le se tud futtatni ezzel a progival... A hiteles mérést 3DMARK2000-ben lehetne elvégezni...
''...Csak aza a baj hogy fullra nem értek én az olyan ilyen dolgokhoz...''
Éppen ezért kérlek (sok ilyen tapasztalatom volt már sajnos), hogy NE piszkálj bele a gépbe, inkább bízd a szervizre... A hozzáértő haverok sem a legjobb megoldás (sok esetben), mivel Ők anyagi felelősséget nem vállalnak az alkatrészeidre... és sajnos sok ''hozzáértő ismerős'' által tönkretett gépet láttam / láttunk már...
Sziasztok! -
Tomhal
tag
A három kérdőjeles:egyébeszközök- PCI Ethernet controler, PC multimedia audio device, PCI universal serial bus. Ezeknek van köze ahhoz hogy nem működik a gameportra csatlakoztatott joystick? Ha igen melyiknek?
-
up
senior tag
Szívás, ha nem volt matrica, mert nem tudod bizonyítani, hogy nem te barmoltad el. Mindenestre érdekes, ha a fent idézettet vesszük alapul, akkor
1) mégis összeraktak valamit, ami nem fog menni/nem tesztelték rendesen
2) szerintük ez működik :)) -
up
senior tag
A Mistral weboldaláról:
''Amennyiben komplett konfigurációt vásárolt alkatrészenként, érdemes kifizetni az összeszerelés díját. Az összeszerelési díj nemcsak az eszközök fizikai összecsavarozást jelenti, hanem a tesztelést, és az inkompatibilitási vizsgálatokat is. A szerviz nem szerel össze olyan alkatrészhalmazt, amely nagy valószínûséggel nem fog rendesen mûködni.''
[L]http://www.mistral.hu/index.phtml?side=technical[/L]
Ennyit róluk... hacsak nem szállítás közben sérült meg (???).
up -
Tomhal
tag
Az eszközkezelőben a ''creative gameport joystick'' rendebn bvan ninsc mellette kérdőjel. Viszont van 3 kérdőjeles:egyébeszközök- PCI Ethernet controler, PC multimedia audio device, PCI universal serial bus. ezeknek van köze a joystick nem működédéhez? Milyen drivert rakjak föl hogy működjenek ezek, vagy hardvare ütközés van?
Előbb lementem kajálni, bekapcsolva hagytam a gépet, visszajövök, tök sötét a képernyő(n me képernyővédő) reset gombra nem csinál semmyi, csak a proci ventije megy, megpaskolgatom a házat, erre elkezd bútolni. Érdekes ez a hiba ,mert most tényleg úgy szaródott el hogy hozzá se éretm e géphez.... -
pacalperkelt
csendes tag
A kikapcsolás-újraindulás nekem is gyakori volt fizikai behatásra, amikor az alaplapi tápcsatlakozó néhány saruja nem érintkezett (oxidáció vagy anyaggyengeség miatt?) rendesen. Olyannyira, hogy kettő körül a műanyag borítás kicsit megégett. Lehet, hogy nálad máshol van, de mindenkképpen kontakthibára utal.
Párhuzamosan olyan jelenségek jelentkeztek, hogy pl. a CD lejátszó csak halkan brümmögött és pislákolt a LED. Ez is az elégtelen energiaellátásból eredt.
Tápcsere segített.
Floppy-val kapcsolatban: én találkoztam olyan új matsonic alaplappal, ami kapásból nem látta, nem fordítva bedugás miatt. Azon mondjuk a sysfan-ból se jött áram.
Üdv! -
jojojo
senior tag
Egyébként pedig hiába van garid akkor is fizetned kell bevizsgálásért sajna.
-
Den
veterán
ha win 98 ott lehewt hardverütközés is. Nézd meg az eszközkezelőben van-e egyáltalán gameport, és ha van nem ütközik-e más hardverrel, esetleg lehet hogíy más eszköznél jelentkezik az ütközés. sárga felkiáltójelet keress.
a kontaktkiba sok helyen lehet, lehet hogy csak valamelyik kábel van russzul bedugva valahova, lehet hogy az alaplap fémesen érintkezik a házzal, stb...
Ellenőrizni kell a csatlakozásokat. Csak kikapcsolt, konnektorból kihúzott gépnél!! -
Den
veterán
válasz
DJ Mythos #24 üzenetére
Az megmaradt hogy ha 3 napon belül elromlik akkor cserélniük kell, de az megszűnt hogy 3 napon belül ha visszaviszed az árut mert nem tetszik vagy ilyesmi akkor indoklás nélkül kötelesek visszaadni a pézt. Volt itt a prohardveren egy topic a témában ott valaki bekopizta a konkrét törvényt is.
-
Tomhal
tag
És mit lehet tenni a kontakat hiba ellen?
-
Tomhal
tag
Win 98. Az alaplapcsere után csak reinstallálva lett a Windows. Baj?
-
Tomhal
tag
Csak olvastam hogyha 72 órán belül vissza viszed akor kötelesek rögtön kicserélni, ha viszont ez letelt akkor szépen elküldi a szállítóhoz, az nemtudom milyen szervizbe elküldi, megpróbálják valahoyg megcsinálni. a léyneg ebből az hoyg lenyelik legalább 2 napra a gépet.
Arra van valkinek tippe hogy a gamport miért nem műkösik? -
Tomhal
tag
Azt nem tudom hogyha szerdán vettem át a gépet és arra van egy 72 órás garancia, akkor most bele számít-e a szombat meg a vasárnap ,amikor ugye szerviz nincs nyitva, így nem tudom kicseréltetni a cuccot, márha rossz. Ergo ha hétfőn megyek akkor még kicserélik-e azonnal?
-
Tomhal
tag
Azért nem kell aggódni nem vagyok én megőrülve:-) az az ütést csak jelképesen értettem csak egy ki rácsapás kell neki
Attól lehet baja hogya én most hazsnálom a gépet? Az a baj hogyha jól tudom holnap nincs nyitvasemmiylen szerviz mert március 15 lesz:-( -
Tomhal
tag
Csak aza a baj hogy fullra nem értek én az olyan ilyen dolgokhoz:-( Különben hülye letem volna elvinni a szervizbe, mentem volna haza összedobtam volna rögtön az egészet és mát mehetett is volan a móka.
Arr még mindig nem tudtok választ adni hogy miért van az hogyha ráütök a házra akkor újraindul a gép, vagy el se indul és akkor kel ráütni a házra hogy elinduljon? -
SPeti
tag
A helyedbe még megpróbálnám újra bekötögetni az alaplapra a gombokat, mert lehet, hogy elszúrták
-
Tomhal
tag
Szerencsére matrica nem volt, viszont külön minden beszerelt alaktrészre volt garancia:-)
Egyébként ez a csodálatos szerviz a Mistral szervize volt -
Tomhal
tag
És szerinettek miért van az hogy elindul a proci ventillátor de a gép nem bootol be. Majd ha rávágok akkor felpörög a vinyó is és be bootol. Majd ha megint rávágok újraindul az egész gép???
-
SPeti
tag
Szia!
Milyen szerviz amiről írsz, mert nem nagyon figyeltek a gép összerakására?
A gépben milyen táp van?
A floppy lehet, hogy fordítva van rákötve a lapra.
A 3d markban pedig sokkal többre szerintem ne nagyon számítsál a geforce 2 mx erre képes. Itt már a proci nem nagyon számít, mert egy ilyen kártyát egy 800as proci már bőven kihajt tehát nem számít ez az amúgy sem túl nagy órajelkülönbség (400 MHz) -
Tomhal
tag
Hellosztok!!
Rögtön bele is kezdenék: Volt egy régi gépem és hosszas fontolgatás
után upgradeltem, az újonnan belekerül cuccok: Ahlon XP 2100+ box,
Asus A7V8X/L/GD, 512MB 266 DDR, Feel IV es ház.
A gépet a szervízben rakták össze. Hazahozom, erre történik pár
érdekes dolog:
1. bekapcsolom a gépet felpörög a hűtőventillátor de a vinincsi nem
indul el, se kép se hang. Megütögetem a gépházat erre beindul az
egész cucc. Ha egy picikét meglököm a házat, akkor újraindul a gép.
2. bekapcsológombal csak bekapcsolni lehet a gépet kikapcsolni már
nem, úyg hat rá mintha csak resetet nyomtam volna, egyszerűen
újraindul a gép.
3. A gameportra csatlakoztatott botkormányra azt írja ki hogy az
eszköz ninsc csatlakoztatva.
4. Nem működik a floppy drive, se Dos-ban, se Windowsban:azt írja ki
az eszeköz nem áll készen, szétszedetm a gépet de úgy láttam hogy rá
van kötve az alaplapra.
Melegedéssel nem lehet gond ,mert amikor a gép jól ment, 2 óra játék
után is, bios szerint 37 fokos volt a proci.
5. Lefuttattam a 3D mark 2001 defult benchmarkot és csak 2036 pontot
kaptam!! Igaz hogy a videókárnyám egy Asus GeForce2 MX (nem 200)
32MB rammal+legfrissebb driver, a tálcán mindent bezártem. Azért
ennél töb pontot kéne kapnom?? Haver gépe: Celeron 1300, 256 SD
ram, Geforce 2 MX 400 64Mb ram win XP és 2400!!! pont. Ennyivel azért
nem jobb az mx 400+ a 64 MB memória, ráadásul a procija jóval
gyengébb. Az oprendszerem win 98.
Mi lehet baj?
Várom a mielőbbi segítségeteket.
Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Trollok komolyan
- Új telefont és tabletet mutatott be a Telekom
- Azonnali fotós kérdések órája
- Elektromos autók - motorok
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Philips LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
- Kedvenc zene a mai napra
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- Crucial Pro 96GB Kit (2x48GB) DDR5-5600 CP2K48G56C46U5
- Gigabyte GA-F2A88XM-D3HP Alaplap + AMD A10-7800 Radeon R7 + 2x4GB ADATA DDR3 RAM
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B550 Vision D B550 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte B650M Aorus Elite AX ICE + 3 év garancia
- Asus strix B550-f bontatlan új..
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2954
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3105
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B550M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 SUPER 8GB ZALMAN I3 NEO Enermax 650W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest