- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED monitor topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen TV-t vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
-
PROHARDVER!
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Aktív témák
-
tomee987
tag
válasz
anglergab #93945 üzenetére
Ez rendben is lenne, de a TV gyártóknál meg nem ez a koncepció látszik. Rengeteg TV-be beleraknak már DVB-T,T2,C,S, S2 tunereket. Beépített WiFi-t, USB-t PVR funkciót, Smart funkciókat, alkalmazásokat, hiperszuper távirányítókat stb.
Ha az lenne a jövő, hogy a TV csak egy monitor akkor miért fizettetik meg a userrel a TV árát és benne a rengeteg ficsőrt? Akkor elég lenne tényleg egy monitor amin van pár HDMI csatlakozó, optikai hangkimenet, meg esetleg egy USB. Rögtön nem kerülne 100.000 Ft-ba mondjuk egy 109 cm-es monitor.
Szóval lehet a szolgáltatók jól járnak a boxokkal, de az átlag user nem igazán. -
-
-
anglergab
addikt
-
tomp
félisten
Miért jobb a box mint a TV-s app?
Új TV-n gyári app a Netflix tökéletes mint ahogyan a Youtube is. Letöltöttem az HBO Go-t és csúszik a hang ha HDMI-n kell kiküldeni. Android TV platform. Tud róla az HBO. App bug. Majd javítva lesz. Nem teljesen kompatibilis a TV-ben található Realtek SoC-vel. Pedig az HBO Go lapján ott van a TV mint támogatott modell. -
tomee987
tag
válasz
MadMancs #93936 üzenetére
Abban a pillanatban mondanám le a szolgáltatást, ha kötelezően kellene set-top box. Nálam a T is ezért fekete listás. Én TV-t vettem és nem monitort. Akkor használhassam már a TV-met TV-zésre is, ne csak egy mezei monitorként. Ha a TV funkcióit akarom használni akkor vezéreljem az okostelóval vagy távirányítóval, ha csatornát akarok váltani akkor meg használjam a set-top box távirányítóját. Kényelmetlen és elavult ez így 2020-ban a smart TV-k korában...
-
cof
veterán
válasz
#75501312 #93937 üzenetére
Tudjuk. De jelenleg ez itt a helyzet. Aztán bármikor jöhet egy olyan korlátozás is, hogy nem 90 órát vehetsz fel hanem kevesebbet. Szóval itt 100%-ban ki vagy szolgáltatva a szolgáltatónak. Meg még csomó minden más módosítás ami meglepetéskén érhet. Kártyával nagyon nem tudnak meglepetést okozni, max ha nincs adás.
-
cof
veterán
Kb. minden második hozzászólásban olvasom, hogy csak az OTT, legjobb az OTT, éljen az OTT, dögöljön meg a DVB-C ( na jó, nem ilyen durván kifejezve
)
De most komolyan... én még ilyen fos megvalósítást nem láttam, nem azt veszel fel amit akarsz, nem úgy rendezed a csatorna listát ahogy akarod, ha kiesik a hétvégére a szolgáltatás pl. cseszheted az egészet... hiába van a nagy-nagy felhőben a műsorod, lokálnál legalább nézheted, minden TV-hez szükséges egy doboz. Jelenlegi formában még sávszélesség pazarlóbb mint a DVB, mert ha két szobában is ugyanazt nézem az dupla sávszélesség. Én a végsőkig kitartok, mint a Telekomnál egyesek.
-
balage06
tag
Néhány szimben olyan a netkód, hogyha egy adott ellenféllel megszűnik a kapcsolat, akkor a verda az utolsó ismert sebességvektor irányában halad tovább egyenletesen, amíg nem áll helyre. Tehát ha épp emelkedőn haladok, felrepül a kocsi az ég felé, ha lejtőn, eltűnik az aszfalt alatt, ha meg egy kanyar közepén, akkor egyenesen kirepül a pályáról.
-
anglergab
addikt
válasz
viktorhu #93890 üzenetére
Szerintem az lenne egy jó megoldás, ha az analóg és digitális TV helyére tennének 1-1 db 192 MHz-es D3.1-es csatornát. Ekkor 850 MHz-es rendszeren (tehát azt nem kellene fejleszteni) lenne 3.5 Gbps-es kapacitás, azaz lehetne OTT TV (és TV-ben csak az).
Ezt tudná a Vodafone Station is.Persze ehhez túl sok analóg és digitális TV-s eszköz van használatban, kötelező lenne a mediabox, CMTS és modem csere kellene és valószínűleg betáp, IP aggregáció, link, router stb. fejlesztés is kellene.
-
-
balage06
tag
Tegnap átesett a tűzkeresztségen a csodavoda station multiplayerben (versenyszimulátor), az első tapasztalatok nem túl pozitívak. A pingem végig kiváló volt (<10), de többen panaszkodtak rá, hogy néha ugrált/leesett az aszfaltról a kocsim és én is hasonlókat tapasztaltam másokkal. Persze nem kizárt, hogy más volt a probléma forrása, de lehet ez a packet loss probléma tényleg él.
-
anglergab
addikt
válasz
#72445440 #93910 üzenetére
Az ország elég sok részéről olvashatók hasonló tapasztalatok. Ezért kétlem, hogy mindenhol egyszerre esne szét a koax, meg zajosodna a szegmens külön-külön. Igaz, csak azok írnak ahol probléma van, de sokaknak ez ugye nem is probléma mert vagy nem értenek hozzá vagy nem érdekli őket.
Úgy tűnik nekem inkább, mintha valami központi elem/rendszer okozná. Másképp nem igen magyarázható időben és térben ilyen széles körben tapasztalt jelenség.A legvalószínűbb okok ezek lehetnek:
- túlterhelés (de mivel éjjel-nappal tapasztalható, ez sem valószínű, miért használnák pl. éjjel, hajnalban sokkal többen/sokkal többet?!)
- nagyobb overbooking/overselling, nagyobbfokú megosztása a linkeknek
- konfigurációs hiba
- interferencia, gyenge jel (nálam ez kizárható) -
-
-
-
-
viktorhu
veterán
válasz
Livius #93904 üzenetére
Az angolszász vállalati kultúrában a hozzáértés kizáró ok, ha egy multinál vezető akarsz lenni (teljesen szembeállítják egymással a people management és a szakmai skilleket), abból meg ilyenek lesznek, igen. De azért azt látjuk már a beszámolókból, hogy a vodafone-os megoldás nem a 10 évvel ezelőtti iptv képminőséget hozza.
Az, hogy külföldi az ip cím, nem jelenti azt, hogy külföldről kell letölteni, csak azt, hogy külföldön regisztrálták (szerk: ez a diginél is örök téma, hogy azt hiszik felhasználók, hogy román ip-ken keresztül route-olja a forgalmukat) - meg az Amazon egyébként is itt van a BIX-en, ők meg nyilván adnak megfelelő sávszélességet a saját hálójukon belül, ha külföldről akarják a forgalmat ideirányítani.
Szerintem most két rendszer kutyulódik - ott vannak pl. az új ED3.1 modemek, amik valószínűleg úgy viselkednek, mint a telekom hálózaton kiadott vodafonos sagemek, afféle vendégként a vodás hálózatra terelve a felhasználókat. Amíg nem történik meg az átállás a vodás infrastruktúrára, addig szerintem nem lesz látványos javulás.
-
-
Livius
őstag
válasz
viktorhu #93900 üzenetére
Igen, csak tudod ilyenkor a szempont az volt tutira, hogy 1 év alatt gyorsan egy olcsó platformon legyen valami parasztvakító dolog kiadva a usernek. Ez történt most is. Egy garázscégtől megvették a unicast stream szerveroldali részt, béreltek hozzá amazon cloudot, és a hozzá nem értéssel most próbálják a szarból kihozni a legjobbat, lásd DD 5.1 nem megy OTT-n, laggol, akad össze vissza, szerintem még a cache szerverek se mennek ehhez, amikor nézed az OTT-t, direktben külföldi szerverekről kell a stremet letölteni akár, csuda jó sávszélességgel és lagokkal gondolom.
Én úgy gondolom, hogy ez a trend a mutliknál, hogy hozzá nem értő, és az igazi szakmai dolgokat sose művelő managerurak ötletelnek és szablyák meg, hogy merre az előre, mindig csak ilyen pofáraesésekhez fog vezetni ez. Sajnos nagyon elterjedt manapság, hogy valaki úgy lesz projekt vezető vagy valami manager, aki döntéseket hoz majd, hogy előtte a büdös életben nem volt a kezében egy forrasztópáka vagy épp egy kábel blankoló, esetleg C/C++ programozási múlt vagy épp valami effektív IT rendszer-üzemeltetős szakmai múlt. Pl egy ilyen rendszernél alap lenne, hogy mindenki aki benne van a projektben az a Linuxot kenje vágjak és annak hálózati részét, gondolhatjuk hogy ezt mennyire leszarják általában, hogy tudni kéne projektvezetői szinten is. manapság kijönnek az egyetemről műszaki diplomával, és már kezdésnek azokat a melókat keresik sokan ahol igazi szakmai dolgokat nem kell csinálniuk (az túl nehéz lenne), csak a vezetősdit keresik, de aztán meg csodálkoznak amikor a szarlapátolás megy csak mindig, pont azért mert nem értettek a dolgokhoz fél vagy 1 évvel ezelőtt amikor kellett volna, hogy a jó út legyen kijelölve.
-
viktorhu
veterán
válasz
anglergab #93902 üzenetére
Saját hálózaton mehet multicaston, más hálón meg ott-n. Vagy egyszerűen úgy fognak rá tekinteni, mint egy mobil alkalmazásra, és ott-ként csinálják meg az Apple tv appot os.
Egyébként is keveredik a két technológia a régi rendszerben is, mert az on demand tartalom a boxon is ott, az újon pedig a rögzítés is felhőalapú lesz.
-
anglergab
addikt
válasz
viktorhu #93900 üzenetére
Ha publikus felhő alapú az IPTV (és az új generációs az), tetszőleges eszközzel, tetszőleges hálózaton működik (azaz az interneten megy), akkor hogyan mehet multicast-on? Ahhoz LAN kell, nem? (csak ott, saját hálózaton belül garantálható/kontrollálható a multicast csomagok route-olása, hálózatok között nem)
-
törölt tag
válasz
Livius #93898 üzenetére
Hát, optimalizáció az mindenhol problémás sajnos, mert jelenleg nem létező dolog.
Azon gondolkoztam mennyivel lenne jobb a net, ha nem dobálóznának az 500 megás meg gigabites nettel, hanem mondjuk megállt volna 2-300 megánál mindenkinél. Mert a többségnek még ennyire sincs szüksége a youtubehoz meg facebookhoz meg olvasáshoz. Torrentezős vérpistike meg nincs előrébb így se, amíg a feltöltés nem nagyobb.
Aktív témák
Hirdetés
- Középkategóriában is menő lesz a mini?
- Yettel topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED monitor topik
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- További aktív témák...
- Eladó: Synology DS220+ 2+8 GB
- Precision 5570 27% 15.6" 4K+ IPS érintő i7-12800H RTX A1000 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- HP 15s-eq2002sf 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5500U 16GB 256GB NVMe magyarított (lézerezett) bill gar
- Lenovo Legion 9 16IRX8 16 i9 13980HX RTX4090 2TB SSD
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI MPG Z590 GAMING FORCE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Google Pixel 9 Pro Fold - Obsidian - Használt karcmentes
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest