Hirdetés
-
PROHARDVER!
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Aktív témák
-
garfield545
tag
Sziasztok tudnátok nekem segíteni ebben hogy van egy Samsung SyncMaster B2230HD TV/Monitorrom és az lenne a kérdésem hogy a Discoveriket miért nem látja a tv-ém amikor konfigurálom a válaszotokat ellőre is köszi
-
mackosajt
addikt
válasz
poli27 #11992 üzenetére
Kizárt, hogy 15 éve a UPC-nél legyenek, hisz azt "megörökölte" a UPC. Nem?
No meg akkor is egy vicc. Eddigi 20 nyertesből 15? Ne értsetek félre, nem a nyertesektől sajnálom, hanem olyan, mintha beragadt volna a gép, és sorsolja az Üllő, Szentmártonkáta, Vecsés stb. kombókat.
Közben meg haverom is azt mondogatja, hogy ne TV-t, meg Tabletet adjanak nekik ajándékba, hanem normális netet. -
tomp
félisten
Google 8.8.8.8-al nyomom és mintha beállna így is a net. Tölt tölt, de semmi. 2-3x megyek a frissítésre és hopp bejön minden azonnal. Sebesség+ping rendben van.
-
Martin094
csendes tag
válasz
urban racer #11985 üzenetére
Nekem a Technicolor csodarouter wifin potom 120/20 sebességet produkál speedtesten, csak kicsit játszottam a beállításokkal. 40Mhz-re toltam, és addig váltottam a csatronákat, amíg 100mbit/s letöltés felé nem kúszott a cucc.
-
Eddig tökéletesen működött a mediacard.
Ma hazaérek bekapcsolom a TV-t és az az üzenet fogad hogy a beállítások véglegesednek, ez eltarthat néhány percig, és nem történik semmi.Mi a megoldás?
-
-
mackosajt
addikt
Gyerekek, ez az ünnepi nyereményeső egy vicc?
%-os arányban elég durva eddig a 29-es körzet nyerési szériája! -
vargalex
félisten
Szia!
Az Ookla tesztprogramja is http-n tölt le egy bizonyos méretű (előzetes mérés alapján kiválasztott) file-t.
Egyébként írta, hogy vezetéken rendben van, tehát a PC teljesítményével nincs gond. De egy biztos: ennyire rossz nem lehet a wifi, egészen biztos, hogy valami beállítási probléma lehet. -
Treck
aktív tag
válasz
urban racer #11985 üzenetére
Nalam meg az a konkluzio, hogy wifire is tokeletesen alkalmas. Akkor most kinek higgyunk?
Egy sikertelen, flash alapu seedtest alapjan - ahol az is szamit milyen eros a szgep, amin tesztelve van, mert a flash mar csak ilyen eroforras zabalo nyavaja, es ennek megjelenitese mellett alig marad ido a "sebesseg" kezelesere - ilyen kovetkeztetest levonni nem lehet. Vagyis lehet, de az nem allja meg a helyet.
Ehelyett celszerubb egyszeru http vagy ftp alapu kapcsolaton tesztelni, ahol lehet tudni, hogy a tuloldal gigabiten csucsul (hogy ne az legyen a szuk keresztmetszet).
-
urban racer
senior tag
Sziasztok!
Eddig a szomszédtól jött a padláson utp kábelen a net, de amióta kiadta, voltak gondok, szóval beléptem hivatalosan is a chello előfizetők táborába. Miután a szerelő elment, mondom megnézem mit tud a net(mert állítólag jó a jelem).Wifire csatlakozás után először is megpróbálkoztam behozni a speedtest.net-et, kevés sikerrel. A "sima" weblapok egész jól bejöttek. Egyszer nagy nehezen sikerült lemérnem: 1,8 Mbit
Többszöri próbálkozás után úgy döntöttem megnézem wifi nélkül, kábelen. Ott hozta a kívánt eredményt, itt már sejtettem valamit.. Előhalásztam az ősrégi linksys wap54g(még cisco hw van benne) access pointom, ami ugyan 54g-s, de amíg nem szerkesztek egy komolyabb routert, addig megteszi. Most le van tiltva a wifi, kábelen van bekötve az acccess point, az utorrent szalad vígan, sok peerrel.
Konklúzió: A technicolor TC7200 wifire alkalmatlan, eddig router szerepét viszont jól tölti be, nem fagy. Olvasgattam hogy sokan hiányolják a rajta lévő usb működését... Hát... Ezek után el tudom képzelni, milyen brutál teljesítménye lenne ha még ráaggatnám az 1 TB-os Mybookom és onnan futnának a torrentek
-
Martin094
csendes tag
Valaki akinkek még ilyen Technicolor csodarouterje van, mondja már meg hogy a koax csatlakozójánál van e ilyen fehér ?szigetelés? Most néztem, ahogy az egri lakásban vittem a-ból B-be a routert, hogy azon van ilyen fehér biszbasz. Az itthonin, meg nincs. Csak a lyuk van meg ahova beletolom a koaxot, és körülötte üreges, a menet.
-
istvansebok
tag
válasz
istvansebok #11970 üzenetére
HEURÉKA!
Ha valakit érdekel összejött HDMI/ Scart jelmegosztás Tesco 3 way switcher-rel (nem tápos).
Ha elkapcsolom a switcheren kiadja a Scartra a elet.
Mehet a fiamnál a Nickelodeon.
Hurrá!!!
Ja és még egy kis öröm a Tesco "Kiárusítás" részlegén találtam meg ezt, így féláron vettem meg 2250HUF"Olyan boldog vagyok én, nagyon boldog vagyok én......"
-
Mate
nagyúr
Végre valami jó hír. Bár amennyi szabályt megsértettek, gyakorlatilag szándékosan átvertek embereket még enyhének is találom a büntetést.
-
Dexar007
veterán
Ezt az esti szarakodast meddig akarjak meg eljatszani? Szinte minden napra jut egy 1-1,5oras leallas.
-
istvansebok
tag
Sziasztok!
Szombaton megjött a Cisco HD DVR-es új beltéri. Saját beüzemeléssel bekötöttem a készüléket.
Minden jó, sőt még most is jönnek a HBO-k, Cinemax-ok, Filmbox-ok, és külföldi csatornák
Meddig lesz ez a Kánaán.
Ennyire halott ötlet a HDMI ki-, be húzgálás megoldására az analóg switch?"Ma kihozta a Posta a Cisco HDPVR beltérit.
Minden működik csak sajnos ez a HDMI/ SCART jelkiadás nem megy egyszerre. A fiam szobájában jó lenne ha menne a Scart néha, a nappaliban mi nem a digitális adást nézzük addig.
Most ha kihúzom a TV-ből a HDMI kábelt a jel megvan.
Azon gondolkodtam, hogy vennék egy manuális HDMI switcher-t, azzal kapcsolnám ki-be a HDMI-t.
Szerintetek ez így működhet? Nem akarnék feleslegesen pénzt kidobni" -
Promo-ban volt elérhető az AXN White és a Black az indulás "tiszteletére" a Bronz előfizetőknek, egyébként a Gold csomagban van ugyan úgy mint ahogyan a Crime és a Sci-Fi volt az átállás előtt.
Többek tapasztalata szerint elég gyakori a "Nincs hozzáférés" felvillanások, megoldás még nem közölt senki tudtommal. -
dudi6
senior tag
Sziasztok! AXN White és Black csatorna amikor bejött a kínálatba tudtam fogni, most viszont kb. 2 hete nem. Digital Bronze díjcsomagom van. Mitől lehet ez?
Másik kérdésem, miért van az, hogy néha feljön egy ablak, hogy nincs jogom az adott csatornához majd 2-3 másodperc múlva megjelenik a csatorna. Esetleg a MediaCard túl lassú? Hogy lehet ezt megoldani? -
kabelmania27
félisten
válasz
Watt25 #11954 üzenetére
Analóg topic még megvan (azt pl nyugodtan lehet zárni mert nagyon ritkán szoktak oda írni, folyamatosan csökken az analóg tévé előfizetők száma, jelosztásos témában itt is lehet kérdezni és van külön ktv-s topic is), 29-es topic már nem UPC-s mivel ott Digi és T is jelen van pár településen, ezért az meg fog maradni.
-
mackosajt
addikt
válasz
Intruder2k5 #11932 üzenetére
Úgy látom, a 29-es körzetet duplán tették a kalapba, vagy triplán. Vagy még többször.
Lehet így akarják betömni a szájukat? -
canniball
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #11932 üzenetére
"Miért, csak köztük sorsolnak?"
Nem, de ők dupla eséllyel indulnak. -
z67
őstag
válasz
Intruder2k5 #11957 üzenetére
Azt hiszem Neked jár az innovációs díj, túl kicsiben gondolkodtam
Nem tudom milyen pitiánerség mozgatja az ilyen újításokat.
-
Biztos nagyon jó lenne! Sőt, mindjárt lenne egy topik az egész fórum, szimplán "a nagy itcafe topik" címmel, és kész!
Ez nem büszkeségi kérdés, és sokszor nem is ők vetik fel ezek gondolatát! Nem régiben pont a RubiCom topikot záratta be valaki, aki soha nem is járt oda, mert zavarta őt, hogy ott is esik szó UPC-s témákról (lévén a szolgáltatási terület nagy részét felvásárolta a UPC), és ő nem tudott egyszerre több felé koncentrálni, félreinformálva a moderátorokat, a cég megszűnésével kapcsolatban! Nagyon rövid időn belül azt is újranyitották!
-
Watt25
veterán
Azért én a moderátorok felé szeretném jelezni jókívánságaimat, amiért összevonták a kábeltévés topic-ot ezzel. Most olvashatom a napi több száz, számomra érdektelen hozzászólást...
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
Intruder2k5 #11952 üzenetére
Most, hogy így mondod
Hozzászoktam, hogy a TP-Linknél meg tudom a DHCP kiszolgálónak mondani, hogy xy MAC címnek milyen IP-t adjon
Este próba, köszi az ötlet.
-
válasz
-=RelakS=- #11951 üzenetére
Mert valamilyen paramétert nem jól állítottál be, ami leginkább az alapértelmezett átjáró lehetett!
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
Intruder2k5 #11947 üzenetére
Az én modemem egyúttal router is. Akartam porttovábbítást beállítani, amihez ugye nem árt statikus ip, viszont úgy meg nem volt hajlandó a gépet kiengedni a netre O_o
Az meg végképp fura, hogy amíg újra nem indítottam a modemet, nem volt olyan Wifi csatorna, amin ne ment volna el az "adás" 1-2 percen belül
-
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #11947 üzenetére
igen köszönöm, közben rájöttem, csak kicsi sokáig tartott
én abban a hitben voltam, hogy a router beállításaiban csak akkor tudok dns-t megadni, ha static az ip.
de most látom, hogy dynamic ip alatt is ott a lehetőség, csak ki van szürkítve, be kellett egy checkboxot pipálni.ejj, mennyivel egyszerűbb volt régen a modemmel betárcsázni a freestart-ot, oszt jónapot
-
válasz
#51736960 #11946 üzenetére
Persze, mivel közben lejárt a DHCP Lease Time, és lehet meg is kapta valaki más az adott címet! A UPC szolgáltatása dinamikus IP cím kiosztással működik, szóval ezzel a statikus beállítással csak óvatosan, ez legfeljebb addig működik, amíg a bérleti jogod érvényben van! Egy-egy ilyen leállás esetén néhány órára megoldást jelenthet, de később ezt feltétlenül vissza kell állítani! Ez nem azonos a DNS szerver átállítással, ami akár végelegesen is maradhat, sőt, egyenesen jobb is ha marad!
-
törölt tag
-
Azért kíváncsi leszek, hogy mikor éri el a bejelentések száma azt az értéket, amikor már a médiahatóság kezdeményez valamiféle vizsgálatot a UPC-nél, mert ez kezd már tarthatatlan, és egyben kicsit komikus is lenni, hogy napi szinten vannak problémák hetek óta, előfizetők tömegeit érintve, és az itt látottak szerint nem csak DNS problémák, mert ugye többen jelezték, hogy modem restart után nem kapnak IP címet sem, tehát DHCP gond is van egyben, és voltak akiknek a modem sem tudott utána online-ba állni, legalábbis helyenként biztosan! Épp ezért lehetőség szerint hiba esetén a modem restart legyen az utolsó, amit bárki megpróbál!
-
törölt tag
válasz
kabelmania27 #11940 üzenetére
modem restart megvolt. eloszto nincs mivel nincs tv. valamilyen csillapito van, emlekszem amikor a szerelok beraktak beszeltek rola. de hogy milyen azt nem tudom.
bocs a szukszavu stilusert de mobilrol irok. koszi hogy probalsz segiteni. -
törölt tag
válasz
kabelmania27 #11938 üzenetére
47.0 47.5 47.8 47.8
-
törölt tag
válasz
kabelmania27 #11934 üzenetére
online led vilagit.
mobilrol irok de nagyjabol beirom: a power levelek 5.2 es 8.6 kozott, a signal 40.6 es 41.4 kozott. -
DNS beállítással kapcsolatban szeretnék megosztani egy érdekességet...
A legutóbbi mizéria után (talán csütörtök, vagy péntek) átállítottam a routert OpenDNS-re. Minden jól működött, nem volt semmi probléma.
Munkahelyi hálózatomhoz VPN kulccsal szoktam csatlakozni, ezzel sem volt probléma, azonban a munkahelyi SAP szerverhez nem tudtam csatlakozni...
Azt hittem, hogy céges gond van, de megkérdeztem egy kollégámat, aki bent volt, és ott minden ment.
Ekkor gondoltam egyet és visszaállítottam a routerben a DNS-t. Tádááááám, láss csodát, azonnal tudtam csatlakozni az SAP szerverekhez...
Nem tudom a jelenség okát, de elég érdekes.... -
törölt tag
nalam megint nincs net, google dns-el sem.
-
-
Jamboo529
senior tag
Nyert már innen valaki a UPC adventi játékával?
És van egyáltalán olyan aki 15 éve folyamatos előfizető???? -
bb71
őstag
nekem 10ms-ról 25ms fölé ment valamikor a ping idő speed teszteknél, csak most vettem észre. 120/10 Fót
-
blakey
titán
válasz
-=RelakS=- #11918 üzenetére
Tedd a 9-esre, próbálgasd, valahol biztos stabilabb lesz.
-
SB93
csendes tag
Sziasztok!
Ha TV-hez szeretnék igényelni új mediaboxot (feketét), akkor mi a teendő?
Ha én megyek be és nem a számlatulajdonos, attól függetlenül el tudom intézni? -
kisapa
senior tag
válasz
kabelmania27 #11916 üzenetére
Az a probléma,hogy jelenleg van egy hűségidős szolgáltatás csomagom ami érdekes módon akkor kezdett el problémás lenni amikor meghosszabbítottam az éppen lejárót. Próbálgatásra így év vége előtt kevéssel már nem nagyon van türelmem.A mostani az idő rövidsége miatt még viszonylag kis veszteséggel lemondható.Feltéve ha találok olyat ami jobbnak tűnik.Egy kicsit már elegem van az állandó hibabejelentésekből.
-
canniball
nagyúr
válasz
kisapa #11913 üzenetére
Mivel hűség nélkül nem kifizetődő szerződni én is megvárnám a helyedben, hogy normalizálódik-e a helyzet (mindkét szolgáltatónál).
(#11914) -=RelakS=-!
Az utolsó mondatban felvetett problémáját nem értem: mégis mit vár? Az ilyen filmeknek mindig happy end a vége. -
-=RelakS=-
veterán
Ezt itt inkább csak linkben merem
Egy kép amúgy
-
canniball
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #11847 üzenetére
Én tegnapelőtt szívtam kicsit a fix IP-s gépeimmel (legfőképp mire rájöttem mi bajuk van, és érdekes módon csak azok voltak nyűgösek), de akkor átálltam én is gDNS-re azóta nincs gond; meg korábban sem volt.
(#11889) kisapa!
"A baj akkor van ha ez hosszú távon gyakran előfordul."
No pont erről beszéltem...illetve beszéltek a többiek, hogy ez már kezd szinte mindennapossá válni. De akkor erről olvastál.
A személyes tapasztalatom: én szerencsére az említett problémákból kimaradtam (de ez valószínűleg erősen terület- és használatfüggő), havonta-kéthavonta előfordul némi anomália, de ennyi szvsz belefér.(#11902) Littoral!
Szerintem csak véletlen egybeesésről van szó, nem hiszem hogy aszerint kezelnék a problémát hogy kinek van vagy nincs hűsége. -
Littoral
aktív tag
válasz
F_Zolee #11908 üzenetére
Igen, hát ha az ember tudná, hogy hanyatt esik, nem indulna el
Amikor szerződtem velük, akkor direkt nem lehetett hűséggel, ez azóta így maradt nálam. Ebből gondolom, hogy lehet valami differenciálás az előfizetői minőségek között szolgáltatás-nyújtásban, mert abban a pillanatban, ahogy hűségre váltottam, mintha elzártak volna egy csapot, ami a szolgáltatás megbízhatóságát, egyáltalán a biztosítását szabályozza.
Úgyhogy inkább visszahaladok a nyolc nappal ezelőtti állapotba.
Akkor is, ha nem akarják. -
A narancssárga led fény azt jelenti, hogy a pc/router 100mbps sebességen kapcsolódik a modemhez! Ha a fény zöld, akkor a kapcsolat gbit-es! Szerintem felesleges bármit bolygatnod, az értékek teljesen jók, különben is a nyár még messze van, és ahol erre érzékeny a külső hálózat, ott egyébként is szoktak korrigálni a technikusok évszakváltáskor! Lehet most nekiállsz cserélgetni az osztókat, aztán majd tavasszal még a upc-sek is rátekernek az erősítőkre, és akkor majd gerjedni fog a vonalad! Szerintem ráérsz bármit piszkálni akkor, ha valami gond lenne, és a műszakisok nem oldják meg...
-
dudi6
senior tag
válasz
kabelmania27 #11892 üzenetére
-
kisapa
senior tag
válasz
kabelmania27 #11901 üzenetére
Itt is lehet két boxot kérni ha másik helyen is szeretném nézni a tv-t, mondjuk egy számítógépen.
-
Littoral
aktív tag
válasz
kisapa #11891 üzenetére
Én öt éve vagyok az ügyfelük (hűségszerződés nélkül), ha jól emlékszek, kétszer volt valami kis átmeneti zavar ez idő alatt, ami igen hamar megoldódott. Múlt héten pénteken módosítottam az előfizetésemet, mert súlyosnak találtam, hogy dupla annyit fizetek, mint egy új előfizető, vagy mint egy másik előfizető a versenytársaknál. Ezt viszont csak úgy lehetett, hogy kétéves hűséget vállalok, hát így tettem, gondolván, hogy eddig se' volt jelentős fennakadás, biztosan így lesz továbbra is.
Na, hát... Az új szerződés óta eltelt időben két napon tudtam internetes kapcsolatot létesíteni, négy napon pedig nem, ebből a négy napból egyen húsz perc után megszűnt a szolgáltatás.
Nem vagyok köteles tudni az okát ennek, viszont a 8 napos elállási határidőn belül voltam, amikor jeleztem a dolgot nekik, és kezdeményeztem a szerződésem előző állapotának visszaállítását, eddig még nem kaptam választ, nyilván nem volt idejük a prémium szolgáltatásuk fenntartásának biztosítása miatt.
Egyébként azt gyanítom, hogy a hűség nélküli szerződés alatt pont emiatt nem volt említhető problémám a szolgáltatással, a hűség vállalása óta meg éppen amiatt van. De ez majd hamar kiderül, jogászt bíztam meg a dologgal (nem kellett messze mennem, éééérted...).Szóval jobban jársz, ha magadtól utalsz öt-tízezer forintot a "szolgáltatónak" karitatív megfontolásból, és veszel valami más internetet, hogy akkor tudd használni, amikor szükséged van rá. A végeredmény mindenképpen ez lesz, ha ezekkel szerződsz.
Egyébként miután átírtam a dns-t a Google dns-ére, az a net, ami öt perccel azelőtt döcögött és timeoutolt vagy képek nélkül töltött be oldalakat, öt perc múlva villámgyors és hiánytalan lett.
Ez az a helyzet, ami a "no comment" kategória.
Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! I7 6700 / GTX 1070 8GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G6 - i7-8GEN I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest