- Láncba köthető DeepCool ventilátor az ARGB fények kedvelőinek
- Hamarosan birtokba vehető az AYANEO legújabb handheld gépe
- Nyáron jön az Acer oktatási rendszerbe szánt, ChromeOS-t futtató tabletje
- Nagy képátlójú, 4K-s QD-OLED monitor jön az Acertől, ami Calman plecsnit kapott
- Karnyújtásnyira van Kína a HBM2 memóriák gyártásától
- SSD kibeszélő
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- BIOS frissítés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- OLED TV topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dragon3000
veterán
válasz GoodSpeed #53 üzenetére
Inkább azért, mert olyan régi rendszerekről volt szó, amihez már senki nem csinált új biost, így egyszerűbb volt a windowsos megoldás.
#56 hokuszpk
Inkább azért, mert a win10 2025-ben lejár, így nem lesz támogatás továbbiakban és a win11 esetében korlátozták a lehetőségeket a régi géppel rendelkezőknek. Különben a hagyományos cpu-k esetében nem lenne megfelelő a win11, de ilyenről szó sincs. -
veterán
válasz GoodSpeed #68 üzenetére
"2025 végéig marad a Windows 10, aztán ha még működik a gép, jöhet rá a Linux"
Szerintem, ha a gép működni fog, akkor nem az lesz a kérdés, hogy menni fog-e rajta valamelyik Linux, hanem, hogy mennyire lesznek erőforrásigényesek a 2025-ös böngészők. Egy egymagos P4-en is elindul a Firefox, vagy a Chromium és böngészni is tudsz vele, csak győzd kivárni....
A Home Officehoz nem tudok hozzászólni.
[ Szerkesztve ]
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
-
veterán
válasz GoodSpeed #65 üzenetére
Nem tudom, hogy ez nagy léptékben, nagyobb szervezeteknél, komolyabb hálózatoknál hogyan működik, nekem itthon egy gépet kivéve mindenhol valamelyik Linux megy. Nem olyan rossz kis rendszerek ezek. Egy darab Win 10 licenszem van, ami 100%-ban legális, de úgy voltam vele, hogy én már többet nem veszek, majd a cégek tömik az MS zsebét, lelkük rajta, inkább áttértem Linuxra. Nem mondanám, hogy megbántam. A Debiant szinte mindenre is tudod telepíteni.
Amit hiányolok belőle, hogy beállításoknál néha terminálozni kell, de ez Winnél is így van... jobban örülnék több grafikus beállítási felületnek.[ Szerkesztve ]
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
-
hokuszpk
nagyúr
válasz GoodSpeed #55 üzenetére
"Ezt miért nem lehetett a Windows 10-be berakni?"
gondolom azert, hogy ne toljanak ki a win10-et, de még nem Intel 12/13 gent hasznalo userek milliardjaival.
igen, a Cezanne is erintett. legalabbis illik ra a "Ryzen™ 5000 Series Desktop Processors with Radeon™ Graphics" megfogalmazas.
[ Szerkesztve ]
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
Robitrix
senior tag
mesélj. Mikor jön a win 12/13/14...
Amúgy oka van a win 11-nek. Mikor megjelentek a hibrid procik szükségessé vélt belekotorni a kernelbe alaposan, hogy az erőforrás ütemező optimálisan használja eltérő teljesítményű magokat. Amikor a nagy számolási igényű feladatot rá akarja erőltetni a rendszer a lassú magra és gyors magon a kisebb igényű feladatot akarja rányomni ott lesznek teljesítmény csökkenések. Az viszont bonyolult lett volna, ha két féle win 10 verzió létezik. Lett volna mondjuk win 10 STD(standard) a hagyományos CPU-ra és lett volna mondjuk egy WIN 10 HIB(hibrid) verzió. Eltérő kernelel és abban eltérő feladat ütemezővel. Ezt nehéz lett volna az átlag embernek értelmezni, hogy mikor kell melyik verzió neki. Egyszerübb lett ha valakinek új hardvere van akkor jó neki a win 11 ha régi akkor meg maradhat egyenlőre a win 10-nél. Ezért lett a win 11 annak ellnére, hogy pár éve még azt mondta az MS, hogy nem lesz új windows csak a régit javítgatják.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tippmix
- MOBILTELEFON / TARTOZÉK / OKOSÓRA / OKOS KIEGÉSZÍTŐ beárazás
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- SSD kibeszélő
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen légkondit a lakásba?
- Direct One (műholdas és online TV)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Autós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest