Hirdetés
- Projektor topic
- Philips LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Majdnem megfelezi a GeForce GPU-k gyártókapacitását az NVIDIA?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Autós kamerák
Új hozzászólás Aktív témák
-
lamadou
senior tag
válasz
Bobojsza
üzenetére
én is úgy gondoltam, hogy apáca volt, de ezzel még nem zártad ki azt, hogy nem az övé volt az autó. attól, hogy ő vezette. És ha még az övé is volt. nem kell általánosítani. Ez egy eset volt.
nem őt kell megvédeni. azt a pápára, és más ''nagyobb fejekre'' értettem.
[Szerkesztve] -
twollah
nagyúr
Nagyon csunya az uj papa, es ven mint az orszagut.
Latom nem aproztak el, es 100%ra mennek, hogy ne dekkoljon sokaig a tronon.
Lehet fogadni, hogy mikor lesz az uj papa valasztas. -
divot
veterán
válasz
Bobojsza
üzenetére
Ombre, szerinted a pápának amikor 16 évesen besorozták a német légvédelemhez, azonnal forradalmat kellett volna kirobbantania, és minimum megbutatnia Hitlert. És az sem tetszik neked, hogy apácák járnak tízmilliós autókkal a körúton. Ezek után miért csodálkozol, hogy hülyének tartalak?
-
róland
veterán
válasz
PowerMan
üzenetére
Legalábbis páran ebből akarnak meggazdagodni, vagy már meg is tették - mármint a jövendölésekből, meg, hogy ezt írásba isfoglalták.
Még egyszer, mi emberek semmit nem tudunk a végső időkről, tehát felesleges is ezen meditálni. Amúgy meg boldogabb lennél, ha azt mondanák, hogy még van hátra 30-50 év a világból és aztán annyi? -
-
lamadou
senior tag
válasz
PH! kedvence
üzenetére
miért?
-
divot
veterán
válasz
PH! kedvence
üzenetére
Helyes.
-
Bobojsza
aktív tag
Megmondom oszinten azt tartanam jonak, ha az egyhaz visszaterne a bibliaban foglaltakhoz!
Tehat:
- kulsosegek visszafogas
- vilagi dolgoktol valo elhatarolodas
ebbol a szempotnbol valoban nem volt rossz valasztas.
Tudjatok, engem kifejezetten irital, ha egy pap, vagy apaca egy tobb milios, vagy 10millios autobol szall ki...
Es ez meg csak aprosag... -
zabla
aktív tag
hát ritka ellenszenves kinézetű egy ember
nem olyan kedves arcú mint az előző... -
divot
veterán
válasz
PH! kedvence
üzenetére
Na már csak te hiányoztál...
-
divot
veterán
-
PH! kedvence
tag
Elész szomorú, hogy hitlerjugendből pápa lehet.

-
Bobojsza
aktív tag
nalunk sem kerdeztek meg, de aki nem akart az nem lett az pont. (80-as evek eleje) akinek hitbeli meggyozodese ellenkezik, az igenis elvarhato, hogy valami modon elhatarolodjon.
ez szerintem alap erkolcsi kerdes. ha utanaszamolsz, 27-ben szuletet, amirol szo van akkor mar 16-17 eves volt, ontudatos volt, tudnia kell mi mivel jar! Vagy nem ? -
róland
veterán
válasz
Bobojsza
üzenetére
Az idézett cikk, meg egy véleményt közöl, amit bizonyos Joseph Ratzinger mondott. Sokaknak szintén ez a véleménye Európában, köztük sok magát felvilágosultnak, liberálisnak, stb-nek mondó politikusnak is.
Személy szerint nem értek egyet a Törökországgal kapcsolatos véleményével, de ez meg az én véleményem. -
róland
veterán
válasz
Bobojsza
üzenetére
Ha jól tudom, akkor a római Szt. Pál bazilikában minden pápa arcképe megtalálható, s ott meg még 4 hely van üresen a jövendő pápáknak. Tehát valahol valaki téved a jövendölésben. Talán a Biblia a legmegbízhatóbb e kérdésben, miszerint: senkisem tudja az órát, csak az Atya és, akinek az Atya kinyilatkoztatta. A kinyilatkozatást meg erősen megvizsgálják az Eygházban.
-
Vitus
őstag
válasz
Bobojsza
üzenetére
Én is voltam kisdobos meg úttőrő sőt óvodába is jártam és senki nem kérdezte, hogy akarom vagy sem.
Egyébbként mindenki ezzel jön és ez akkora butaság. Gondolj bele milyen szenvedéseken mehetett át miket látott... Sok élettapasztalat. Nekem kimondottan szimpatikus az ''öreg''. Jó választás... -
Yaye
őstag
Nem ártana ezt tisztázni, mert látom egyesek már a megbocsájtásról értekeznek.
A Hitlerjugend nem annyira a KISZ mint inkább az Úttörőszövetség megfelelője volt, és volt időszak -nem néztem utána pontosan mikor, de gondolom '33 után-, amikor (szintén emlékeim szerint) 8 éves kortól minden kissrácnak kötelező volt. Ergo ez a hír kb annyira ciki Ratzingerre nézvést, mint az hogy Kuncze Gábor volt úttörő. Ez úgy látszik azért elég egyértelmű az olvasottabbak körében, ezért nem is volt nagy hiszti komoly vonalon, de az agyatlan droid bulvárolvasókat (senkit nem akarok megbántani, notting perszonal, ríli) azért meghintették vele.
Én az egyik bulvárszenny címoldalán olyat is láttam hogy ''Ratzinger náci katonaként szolgált Magyarországon'' (vagy valami ilyesmi). Bazz. Mintha lett volna akkoriban egy német fiatalembernek más választása
Szánalmas. -
róland
veterán
Ezt be kell linkelnem:
Bővebben: link
Szóval itt, van a bejelntésének a szövege:
Annuntio vobis gaudium magnum;
habemus Papam:
Eminentissimum ac Reverendissimum Dominum,
Dominum Josephum
Sanctae Romanae Ecclesiae Cardinalem Ratzinger
qui sibi nomen imposuit Benedictum XVI
és az angol fordítás is:
I announce to you with great joy;
We have a Pope;
The most eminent and most reverend Lord
Lord Joseph
Cardinal of Holy Roman Church Ratzinger
Who has taken the name Benedict XVI
Utolsó sort érdemes megnézni, tehát a személy bejelentésével egyidejűleg a felvett nevét is bejelntették. -
Bobojsza
aktív tag
nekem nem szimpatikus az oreg...
Bővebben: link
az viszont kicsit aggaszt, amiket akkor mondtak, mikor meghalt II. János Pál, nevezetesen hogy már csak 2 pápa lenne hátra egy jövendölés értelmében...
[Szerkesztve] -
róland
veterán
Vatikán is reagál. Honlapjukon már megváltozott a pápai címer.
-
e.vid
senior tag
-
divot
veterán
A hivatalos álláspont szerint a háború utolsó két esztendejében a légvédelemnél szolgált.
-
róland
veterán
válasz
Jim Tonic
üzenetére
Csak egy reakciót még az előző témánkhoz: S szerinted helyes, amit a média sulykol (női papság, élj a mának, abortusz, eutanázia, homoszexualitás, stb.)? A történelemben már volt példa arra, hogy ilyen dekadens birodalom elbukott és puritán államok vették át a helyét.
-
rdi
veterán
ismét egy valóságshow-val több

-
^grafo
tag
szerintem ez marha kamu

ilyenert még biboros se lehetne sztem. csak utanna neznek h mi vlt a multjaval.
kicsit mas. egy ujsagiro haverom meselte h irt egy cikket Toth Verarol (megnyál) h veri a tesoját (egy internetes hiroldal, i vel kezdödik
) meseli h jön a Vera enekelni, mit csinaljon mit irjon rola, hát, veri a testvérét b*zdm*g - ez volt rá a válasz 
-
Már bocs, de a katolikus vallás elsősorban a fejlett, demokratikus országok vallása.
És pontosan a konzervatív gondolkodása miatt veszít csak Ausztriában évente tízezreket az egyház. Ausztria az egyik legkatolikusabb nemzet.
Te itt olyan dolgokat kevertél a kérdésbe, ami már szélsőségesnek nevezhető.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Projektor topic
- Philips LCD és LED TV-k
- PayPal
- sziku69: Szólánc.
- OTP Bank topic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Megérkezett a Fairphone szerelhető fejhallgatójának új generációja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S24 Ultra 512GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 5G 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hó garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 5G 512GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Xiaomi 14 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- SAPPHIRE NITRO+ Radeon RX 7800 XT GAMING OC 16GB - 2+ ÉV ALZA GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

, de hogy ki való az EU-ba, az nem földrajzi kérdés. Szerintem itt mindenki tudja, hogy földrajzilag Törökország nem Európához (illetve csak egy kicsit) tartozik, de nem ez az oka, hogy sokan ellenzik a csatlakozását.

!!!