- Dell notebook topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- CPU léghűtés kibeszélő
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Hamarosan kapható a Helegaly linuxos handheld gépe
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Philips LCD és LED TV-k
- Milyen SSD-t vegyek?
- OLED monitor topik
-
PROHARDVER!
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
oncsi
őstag
válasz
stopperos #6841 üzenetére
Meggyőztetek. 32bites marad. (meg nem is élvezet nekem más gépét újra telepíteni:-)
Viszont másik kérdésem is volna.
A saját gépemben (Szintén Dell D630) 4Gb-Ram T9300-as proci, és egy 60GB-os SSD van benne. 30GB Ext4 és 30GB NTFS
Megy szépen.
Van egy caddy amiben egy 750-es wincsi szokót előfordulni.
Ide mentésként beszoktam tenni egy 80-as wincsit, aminek az elején van egy 30-as rész amire mindig áthúzom Drive Copyval az SSD első EXT4 partíciójának teljes másolatát. (többször mentette meg a gépemet a mentés) A többi részen Win XP van (nekem is kell a melóhoz). Ha ezt a gépet indítom a Bios választó menüből, akkor bejön a Grub, és látja az XP-t is és maga is megy tökéletesen.
Namost azt vettem észre, hogy ha véletlenül bent felejtem ezt a mentő wincsit és úgy indítok (SSD-röl) akkor is a betöltés során egyszer csak (kb az Ubuntu felirat 2. pöttyénél) áttér a caddyben lévőre és arról tölt be tovább. Ezt vajon miért csinálja és hogy tudom Leszoktatni erről?
Remélem elég szakszerűtlenül írtam, hogy lássátok milyen szintű választ várnék2. A gépben egy Nvidia Quadro video van Mindkét drivert kipróbáltam és mégis csak 2D-ben indul az Unity. (win7 kn 4 pontot adott az Aero felületre, meg a játékra. Tudom öreg a gép, nem is biztos, hogy használnám 3d-ben, csak kíváncsi vagyok miért.
Asztali gépemen kb hasonló hw-van Egy alaplapi videóval és az meg 3d-felülettel is.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Dell notebook topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Gurulunk, WAZE?!
- Futás, futópályák
- Bittorrent topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Napelem
- További aktív témák...
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged