Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• cigam

titán

válasz ubyegon2 #42633 üzenetére

Persze hogy nulla, mert _nem_javasoltam_semmit. Csupán a nyilvánvalóan hibás elképzelésekre hívtam fel a figyelmet.
    No és az rendben van mikor a tordaitibi-nek ezt írod:
    Két bejegyzéssel előtted én akkora fehér csíkot látok, ami még dajcs tompikán is kifogna!
    Csak nem kettős mércét alkalmazol? Eh ..

Pontosan hol írtam, hogy szakmai szempontból bajom van a recovery boot-tal?!

Az olyan idióta gyerekes poénkodással van baj, mint a te fotód. Ez _szakmai_fórum. Az ilyen idiótaságokra ott az offtopikok garmadája, a Facebook, meg a tiktok. Sokan nem vevők rá.
    De azt is megkérdezhetném, hogy ez a fotó szakmailag miben segített a kérdezőnek?

Nem tudok Doki16-nak segíteni, mert nem írta meg, hogy a secure boot kikapcsolása után, visszakapcsolta-e azt. Nem tudom Ubuntu-n hogyan lehet előhívni a a boot konzolt, ami részletesen listázza a kernel üzeneteit, és abból talán kiderülne valami. Ha jól tudom CTRL+ALT+F1-re konzolra kapcsolva már nem mutatja ott az üzeneteket. Valószínű a grub paramétereiből ki kellene törölni a "quiet splash" paramétert. De mivel nem tudom mi lehet a megoldás, nem ötletelek, hátha be tudok illeszteni egy abszolút nem idevaló gagyi képet.
    De ha már ötletelés...
    A rescue menüben kérjen egy root promptot, és a dmesg paranccsal kérje le a kernel üzeneteit, hátha abban írja mi nem tetszik neki, hol akadt meg.

Egy próbát megérne az SSD állapotának lekérdezése (pl a live rendszerről indítva a gépt a hdsentinel GUI változatát futtatva talán kiderülne valami.)

Plusz minek írjam le még1x kpityu2 ötletét, hogy mentse le az egészet egy lemezképbe, ill. a /home partíciót (lehetőleg egy ex4 fájlrendszerű lemezre), és az újratelepítés után másolja vissza a fájlokat, telepítse a telepített programokat.

Azt is meg lehetne tudakolni, hogy aki telepítette, beállította, nem-e készített egy mentést/lemezképet a rendszerről, amit elérhetővé tesz. Plusz meg tudja mondani milyen programokat, telepített állított be a kapcsolattartás céljából.

Új hozzászólás Aktív témák