Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Véreshurka

senior tag

válasz gregory91 #38708 üzenetére

Köszi! :R
    Közben kipróbáltam más ubuntu alapú disztróval (Trisquel) is, és ott úgy volt a grub-nál, hogy 1. próbálkozásra nem volt jó, lehetett még egyszer próbálkozni. Akkor gondoltam rá, hogy esetleg ez lehet a probléma, és valóban úgy tűmik egyelőre, hogy ez lehetett az. A működő 18.04.5-ös verzióban azért, hogy haladjon a dolog titkosítási kulcsnak az 1234-et adtam meg, ott gondolom azért ment. Viszont furcsálom, hogy a 20.04-es ubuntu nem kínálta fel a rontott jelszó javítását, hanem rögtön letiltott és jött a grub rescue. Még valamikor a hétvégén ki fogom próbálni 20.04-el újból.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Viszont ha már itt tartunk... A grub alatti billentyűzetet nem lehet más kiosztásra állítani? Az Arch wikiben láttam, hogy ott van lehetőség erre a ckbcomp paranccsal, de ez nem elérhető. A neten meg ugyan vannak különböző leírások, de kísérletezni nem szeretnék, illetve e szerint [link] meg nem lehet.

Új hozzászólás Aktív témák