Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ubyegon2

félisten

válasz Dave™ #28931 üzenetére

Nem kell a GRUB-ot masszírozni amúgy ilyenkor se, csak ha elfeledkezel a dologról, igaz nekem van egy tartalék GRUB a HDD-n is, de a legbiztosabb mód, ha a meghagyni kívánt disztrón újra telepítjük a GRUB-ot pár pillanat és kész.

Két disztribúciónak egymás mellett meg nem sok értelmét látom hosszabb távon, elég speciális felhasználás lehet ami ezt a felállást indokolja.

Gondolom akkor 8-nak még kevésbé....amúgy semmi speciális nincs benne. SSD-n mit tároljak, csak oprendszernek való. ;) Mellesleg ha TG-ként segíteni akarok egy nálam kezdőbbnek, azt csak úgy fejből nem minden esetben tehetem, ki kell próbálnom előtte.

Most persze csak kíváncsiságból van fenn a Mint Cinmanóból a 17.3, a 18 és a 18.1. Nem alkothatok véleményt róluk, ha nincsenek fenn, ezt azért remélem megérted! :)

Szerintem akinek baja van a Minttel, annak nem a sebességel szokott problémája lenni.

Pedig lehetne, a Jessie Cinmanóval gyorsabb jóval és nem csak azért, mert negyedannyi idő alatt áll fel a rendszer a Mint-hez képest! 3,2 sec.

(#28932) King Unique

Illetve éles telepítés előtt ugye mindig célszerű megfontolni, hogy tényleg belevágunk-e.

Megfontolni? :D
    Elhatározod és felrakod. Én a kezdetektől naponta tettem fel a disztrókat kíváncsiságból. A Manjaro telepítése 6+2 percet vett igénybe, persze rengeteg hibát is elkövettem, de azokból okultam is!

• King Unique

titán

válasz Dave™ #28931 üzenetére

Már mért ne lenne értelme??

Azért manapság már kellően nagy tárkapacitású háttértárak vannak ahhoz, hogy több disztró, de akár több disztró + (több) Windows is elférjen rajtuk. Én szinte mindig több Linuxot rakok egymás mellé pl. a különféle asztali felületek, eltérő alap és csomagkezelés stb. miatt is.

Az mondjuk igaz, hogy a virtuális gép rendszerint lassabb, hacsak nincs valami erőgépre telepítve. Illetve éles telepítés előtt ugye mindig célszerű megfontolni, hogy tényleg belevágunk-e. Illetve, ha valaki nem akar a helyi lemezbe, rendszerbetöltőbe belegányolni, akkor ennyi erővel feltolhatja egy pendrive-ra is.

Új hozzászólás Aktív témák