- Alacsony profilú, madzagmentes klaviatúrák jöttek a Razer színeiben
- ASUS ROG csúcslap érkezett, ezúttal a "lopakodó" fajtából
- Átvette a DRAM-piac trónját az SK Hynix a Samsungtól
- Pénztárcabarát, ugyanakkor trendi mikrotorony jött a Jonsbótól
- A Linux támogatását vágja meg leginkább az Intel leépítése
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Házimozi és Hifi kábelezés!
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Androidos tablet topic
- 3D nyomtatás
- Kompakt vízhűtés
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
-
PROHARDVER!
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
kriszpontaz #15794 üzenetére
Nálam teljesen megfelelt, hogy újra ráérezzek a Linux ízére 14 év után. A v13.10 nagy is jónak bizonyult, de a v14.04 Unity 6 óránkét, nagyon ritkán hamarabb összeomlott. Nincs rá eddig megoldás. Mivel az Uborka jövője így ködbe veszett a laptopomon, így valami stabil alternatíva után kezdtem kutatni. Aztán hagytam magam megdumálni és azóta tökélesten elégedett Linux user vált belőlem.
Harmadik napja van fent a rendszer és még az Uborkánál is jóval kezesebb, hibaüzenetet még nem láttam, akkor sem ha kirántom a microSD-t, képes automatikusan unmount-olni - az Uburka ilyenkor ontotta a hibaüzeneteket. Az official Gnome meg elképesztően szép és nagyon jól testre szabható. Nem kell azzal tökölnöm, hogy verzióváltáskor kiírjam pendrive-ra és installálja az új rendszert, automatikus frissítésként érkezik az új verzió (rolling release). A mostani telepítéskor már így is zajlott és annak ellenére, hogy nem stabil verzió - r1 -veri az összes disztrót, amivel valaha is találkoztam.
A lényeg, az Ubuntu is jó, de van sokkal jobb is csak rá kell akadni az igazira.
-
megema
őstag
válasz
Épp ezt akartam megkérdezni, mielőtt még nagyon belaknám a gépet...
Tegnap megfordult a fejemben, hogy ha nem lenne 5 TB-nyi ext4 partícióm, raknám is fel valamelyik Windows-t (legálisan)... Nyilván hirtelen felindulásból, mert nem lenne megoldás több szempontból sem. De az biztos, hogy sok gondtól kímélném meg magam és időt spórolnék.
Milyen gépen próbáltad? Nekem az elsődleges az XBMC (Ivy GPU gyorsítás, 24p, autologin XBMC felülettel) és az SMB hibátlan működése lenne, minden egyéb másodlagos.
Van javasolt / nem javasolt változat a különböző GUI-k közül, vagy mindegyik rendben van?
-
Cyrin
addikt
válasz
Nem arra épül
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Mobilinternet
- Házimozi és Hifi kábelezés!
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- Kuponkunyeráló
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest