- Októberi bevetésre indul a hardveralakulat
- Továbbfejlesztette az SP szériás, kompakt tápegységeit a Lian Li
- Itt van az ASUS legfrissebb, AMD platformra épülő mini PC-je
- Jegeli pénznyelő projektjét az Apple, az okosszemüvegben látják a jövőt
- Olcsónak ígérkező, madzagos egér jelent meg az ASUS ROG-os portfóliójában
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi haladó szinten
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Samsung Galaxy Tab S11 és Tab S11 Ultra: minden, amit tudni érdemes
- Októberi bevetésre indul a hardveralakulat
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
kriszpontaz #15794 üzenetére
Nálam teljesen megfelelt, hogy újra ráérezzek a Linux ízére 14 év után. A v13.10 nagy is jónak bizonyult, de a v14.04 Unity 6 óránkét, nagyon ritkán hamarabb összeomlott. Nincs rá eddig megoldás. Mivel az Uborka jövője így ködbe veszett a laptopomon, így valami stabil alternatíva után kezdtem kutatni. Aztán hagytam magam megdumálni és azóta tökélesten elégedett Linux user vált belőlem.
Harmadik napja van fent a rendszer és még az Uborkánál is jóval kezesebb, hibaüzenetet még nem láttam, akkor sem ha kirántom a microSD-t, képes automatikusan unmount-olni - az Uburka ilyenkor ontotta a hibaüzeneteket. Az official Gnome meg elképesztően szép és nagyon jól testre szabható. Nem kell azzal tökölnöm, hogy verzióváltáskor kiírjam pendrive-ra és installálja az új rendszert, automatikus frissítésként érkezik az új verzió (rolling release). A mostani telepítéskor már így is zajlott és annak ellenére, hogy nem stabil verzió - r1 -veri az összes disztrót, amivel valaha is találkoztam.
A lényeg, az Ubuntu is jó, de van sokkal jobb is csak rá kell akadni az igazira.
-
megema
őstag
válasz
Épp ezt akartam megkérdezni, mielőtt még nagyon belaknám a gépet...
Tegnap megfordult a fejemben, hogy ha nem lenne 5 TB-nyi ext4 partícióm, raknám is fel valamelyik Windows-t (legálisan)... Nyilván hirtelen felindulásból, mert nem lenne megoldás több szempontból sem. De az biztos, hogy sok gondtól kímélném meg magam és időt spórolnék.
Milyen gépen próbáltad? Nekem az elsődleges az XBMC (Ivy GPU gyorsítás, 24p, autologin XBMC felülettel) és az SMB hibátlan működése lenne, minden egyéb másodlagos.
Van javasolt / nem javasolt változat a különböző GUI-k közül, vagy mindegyik rendben van?
-
Cyrin
addikt
válasz
Nem arra épül
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Call of Duty: Black Ops 7
- Arch Linux
- Anime filmek és sorozatok
- AliExpress tapasztalatok
- BestBuy topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Nintendo Switch
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad T14 Gen 3, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3371,100% Akkumulá
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad L14 G2 i5-1135G7 16GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! GB H610M i3 13100F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Cooler Master MB320L ARGB ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest