Hirdetés
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Boldog karácsonyt kíván a PROHARDVER!
- Milyen TV-t vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Házimozi belépő szinten
- Házimozi haladó szinten
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dhampir
félisten
válasz ubyegon2 #35602 üzenetére
Akad sokféle "egzotikusnak" tűnő hardver konfiguráció is, amin olyanokat produkál a Linux, hogy az egyszerű, gördülékeny működésre vágyó felhasználó kiszédeleg a gép elől és inkább ken magának egy májkrémes kenyeret, vagy ha vegán, akkor valamilyen növényi zsiradékot tunkol.
-
Dhampir
félisten
-
Dhampir
félisten
Most látom, hogy még tavaly augusztusban megszűnt a Linux_Hogyanok blog. :-(
Jó Ubuntus tippek is voltak rajta.
-
Dhampir
félisten
válasz Frawly #34938 üzenetére
Slackware alapú, abból nőtt ki a SuSE Linux is. 2005 óta létezik. Valaha XFCE-t használt, azért is kedveltem. A Live verziót gyorsan be tudtam vetni szükség esetén.
(#34940) ubyegon2
Ha már magyar vonatkozás, létezik a Frugalware Linux is, amelyet Vajna Miklós alapított (érdekes, hogy ez a disztibúció is Slackware alapú).
Bizony, a Slackware eredete ugyanúgy a "régmúltba" (1993) nyúlik vissza, mint a Debian, amelyre az Ubuntu épül.
-
Dhampir
félisten
válasz Frawly #34933 üzenetére
Ennek kapcsán utánanéztem, hogy mi lett a kedvenc Zenwalk-ommal (még megvan egy Zenwalk 6.0 Live CD), és lám, még éldegél; 2018. december 13-án jelent meg a legutóbbi ISO.
-
Dhampir
félisten
válasz Oposzumtoszó #34921 üzenetére
-
Dhampir
félisten
válasz lev258 #34910 üzenetére
A Vega jobb támogatása miatt gondoltam rá. Igaz, hogy pendrive teszten egy teljes Ryzenes gépen is ment a 18.04, habár élesben nem tudtam kipróbálni.
Na most a 18.10 alatt ez már megjelent, de az még béta és nem sokáig támogatott kiadás. Viszont a következő LTS kiadásban már meg fog jelenni ugyanez a támogatás.
Szóval kíváncsi leszek arra, hogy az AMD megoldásokat használók valóban fognak-e belőle profitálni.
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Az Ubuntu Mate blogjában olvastam a 18.10 Beta kapcsán a "Hardware enablement" cím alatt, hogy a fejlesztett AMD grafikus megoldások nemsokára elérhetőek lesznek a 18.04.2-ben is.
-
Dhampir
félisten
-
Dhampir
félisten
Biztosan, elég rég történt mindez és bevallom, hogy a DOS bugyraiba és kiegészítőibe annyira nem merültem bele. Akkoriban is a grafikus és szép küllemű dolgokat kedveltem. Az számomra már nagy élményt jelentett amikor 3D hatású Tetris játékot indíthattam, vagy valamelyik számítógépes magazin floppylemez mellékletéről egy érdekes sakkprogrammal ismerkedhettem meg. Ebből talán kitűnhet, hogy nem vagyok valami nagy számítógépbuborék.
#34457) Cyrin
Monochrome monitor előtt a színpalettával különösebb gondom nem támadt.
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
válasz ubyegon2 #34450 üzenetére
Eszerint van olyan botor ember, aki "örök kezdő" marad.
Annak idején még a jó öreg DOS és Volkov Commanderezés után rövid Debian és Solaris (UNIX) próbálkozás után következtek a már emberi fogyasztásra is alkalmas disztrók; Mandrake, SuSE (SLED is), Ubuntu és még sokan mások.
Mostan fő cél a mindennapi felhasználás, főleg, hogy annak a felhasználónak a szemével (is) nézem, aki a
sövényenWindowson túl ezt fogja használni nap-nap után.(#34452) Cyrin
Érthető, régebben több ízben is Mint Cinnamonoztam, nem volt nagy gondom vele, amikor alkalmas hardveren futtattam (ez fontos). Igaz, hogy buherátor sem vagyok, aki direkt szét akarja cseszni a rendszerét.
#34451) growler
Az Windowson jól szokott, Linux alatt inkább, főleg a Transmission-t használom. Már nagyon ritkán futtatok bittorent-klienst, az adott felhasználó meg egyáltalán nem fog. talán a Microsoft Solitaire Collection hiányozni fog neki, az nagyon szépen van kidolgozva (például Androidra ingyen érhető el).
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
válasz ubyegon2 #34446 üzenetére
Már fent van a Mint 19 Cinmanó, élesben fut, böngésző szinkronizáció is megvan és nagyon klassz.
Csak lestem az első bejelentkezés után, hogy az Üdvözlésben mindenféle, a desktop felhasználó életét megkönnyítő praktikus beállítást kínál tálcán átnyújtva. Timeshift is van... pelenkacsere.
-
Dhampir
félisten
ubyegon2
Köszönöm szépen a segítő válaszaidat!
Agyonbuherálni sem szeretném, csak az alapfunkciók működjenek jól.
Időközben rájöttem, hogy ha a Nautilusban az üres területre jobbklikkezek, akkor felajánlja az összes fájl kijelölését.
(#34442)
Ezekből néhányat már csípőből megsoroztam, de némelyik nekem is újdonságnak számít.
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Nem bírtam magammal és éles használatra feltelepítettem a 18.04-et egy laptopra (HP ProBook 6570b).
Ami feltűnt, hogy néha lassabban nyílnak meg egyes programok, mint például Windows 10 alatt. Amikor az asztalon lévő kukát jobb klikkel ürítettem, akkor beragadt a jó öreg szemetes, még most is úgy vigyorog vissza a háttérben.
Felcsatlakoztattam egy pendrive-ot, de az asztalon hiába kattintottam az ikonjára, minden műveletre érzéketlen volt, egyedül a fájlkezelőből lehetett a megszokott módon biztonságosan eltávolítani.
Az alap fájlkezelő régen a Nautilus volt, ez a mostani nem tudom, hogy kicsoda-micsoda, hogy híjják, de kicsit funkciószegénynek tűnik. Például nem találtam benne csoportos fájlkijelölési lehetőséget és egyenként Ctrl-al tudtam csak egy könyvtár tartalmát átmozgatni, de ez lehet, hogy csak az én hibám, mert még nem ismerem ki magamat az újdonságok erdejében.
Pedig reméltem, hogy a néha kicisit bugos, korábbi Unity-tez képest sok javulást történt. Egyébként ezt az új elrendezést is meg lehet szokni (vagy persze testre lehet szabni).
Az első benyomások alapján nem biztos, hogy jó irányba halad a Ubuntu fejlesztése, mintha még a Microsoft-nál is jobban butítanák a lehetőségeket.
Nagy kedvem nincsen más rendszerre átnyergelni, mert hosszabb időt rászánva már "belaktam", de lehet, hogy jobb lenne megcélozni a Linux Mint 19-et?
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
válasz lev258 #33973 üzenetére
Ez klassz!
Írják a STALKER: Shadow of Chernobyl-t is. Ez és a hozzá kapcsolódó egyes modok már régebben mennek Wine, illetve PlayOnLinux alatt, például lásd ebben a hozzászólásomban a sikeresen futtatott Stalkeres játékokat (Call of Pripyat, Call of Pripyat + AMK Devolution, Oblivion Lost 2010), ráadásul a fenti linken lévő AMD Kaveri processzor melletti Radeon dedikált VGA-val ment. A Stalker Clear Sky és a Lost Alpha futtatását nem tudtam megoldani annak idején.
-
Dhampir
félisten
válasz lev258 #33941 üzenetére
Na, találtam még egy ilyet is, itt már játszogatott is vele egy másik koma. Úgy látszik, hogy rárepült az Archra is, amit ajánlottál.
Egyszerűbb lenne a dolga, ha csupán APU lenne a gépben...
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
válasz Frawly #33965 üzenetére
A Potato idején nekem még annak tűnt, főleg, hogy bétát próbálgattam, ami valamiért kellemes kernelpánikkal állt le és nem akadt senki, aki segíteni tudott volna a hiba megmagyarázásában. Persze azóta jó pár köbméter víz lefolyt a Kárpát-medence folyami mederszelvényeiben. Talán inkább Slackware, Gentoo, Frugalware a "nagyok" disztrói, és ezek mellett, felett pláne a BSD-k...
A különféle új disztrókat ritkán követem, kajtatom, nekem régóta bőven elegendő az Ubuntu, ha azzal nem tudok megoldani valamilyen problémát, akkor a többi disztróval sem tudnám, mert ezt ismerem jobbára.
Egyébként nagyjából a kései modemes Internet óta Linuxozgatok, akkor keltette fel az érdeklődésemet egy gimnázium honlapjának Linuxos ismertetője. Inkább a desktop fejlődése érdekel, a túlzott konzolos "bohóckodás" () nem a műfajom, amikor sok hűhó ment el semmiért, ámbátor akinek abból fakad a megélhetése, annak nyilván megérheti a mély-vizelés. Kedvenceim az rpm-es akkori Mandrake és a SuSe Linux voltak. Biztosan emlékszel még a Linuxvilágra, a Kiskapu Kiadóra és az Uhu Linuxra, szép idők voltak azok.Ha már szóba került a rolling, akkor ajánlom figyelmedbe a PCLinux OS-t, néha kellemes meglepetéseket is tud produkálni, habár régen változatosabb, többféle verzióban adták ki.
-
Dhampir
félisten
válasz Dhampir #33940 üzenetére
Egy blogban erre a beszámolóra leltem.
-
Dhampir
félisten
-
Dhampir
félisten
-
Dhampir
félisten
válasz ubyegon2 #32539 üzenetére
Viszont az Ubuntu Mate-ban választható a Unity-re hasonlító Mutiny alternatív elrendezési mód is; lásd Mutiny, ezenkívül Cupertino, macOS, Redmond (A blogban erről olvasható: "What changed since the Ubuntu MATE 17.04 final release?") panel layout.
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
válasz Flowtation #32075 üzenetére
Tudom, h a unity mindig is egy kakukktojás volt, nekem most akkor is bejött. Abszolúte nem nehézkes
+1
-
Dhampir
félisten
Frissült a "Szoftverek" alkalmazás és azóta az eddigiekhez képest villámgyorsan nyílik meg a Unity paneljéről indítva (7200 rpm winchesteren).
-
Dhampir
félisten
válasz leviske #31877 üzenetére
A Unity gusztustalan és problémás volt, az utolsó LTS-ben meg az van.
Csak maradjon meg az Unity, remélhetőleg legalább forkolják majd, akik értenek hozzá.
Habár itt olvasható egy magyar felhasználótól a Gnome Shell-nek Unity-szerű kinézetre történő kialakítása.Ámde ilymódon is változtathatsz a Gnome kinézetén:
Get Unity, Windows 10 or macOS Look on GNOME With GNOME Layout ManagerValamint még az Ubuntu Mate is többféle beállítási lehetőséget kínál.
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
válasz leviske #31871 üzenetére
Hide Title Bar kiterjesztés?
Pár egyéb ötlet:
How to Customize Firefox Quantum’s New Interface
16.04-ben jó az Opera, de lehet, hogy nálad más gond is van.
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
válasz #93794560 #31778 üzenetére
A PlayOnLinux sem tudja feltelepíteni?
Ha sehogyan sem megy, akkor nem érdemes erőltetni, hanem a működő, stabil rendszert kell használni.
-
Dhampir
félisten
Én még nem próbáltam ki az újdonságot, mert amíg jól működik minden az LTS támogatású alaprendszerrel, addig maradhat az is, nem szívesen borogatnám fel.
Egyébként már két gépen is folyamatosan Unity környezetet használok és "használtatok".
Nemcsak jómagam szoktam meg, hanem a Unity elé ültettem olyan, korábban Microsoft Windows-hoz szocializálódott felhasználót is, aki még soha nem használt ilyen felületet, mégis rövid magyarázatot követően csakhamar elsajátította az alapokat és rákapott az egyszerűségére (zárójeles megjegyzés: habár a Linux Mint Cinnamon asztalát is szívesen "táncoltatta").
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
A jól összerakott gépek sokáig működhetnek.
A Hubble űrteleszkópról szóló Invisible Universe Revealed című filmben 47:33-tól látható laptopon Ubuntu fut, Unity asztali környezettel.
Ugyanez a film magyar szinkronnal is látható; És feltárult a világegyetem címmel, ebben 45:23-tól látható az Ubuntu.
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
Milyen régi az a hardver?
Az új kiadást még nem láttam, de tegnap óta (a máskülönben Windows-os, de a szeptemberi egyik frissítést, majd az ezt betetőző Fall Creators Update utáni "gyengélkedést" követően) az alap 16.04 LTS kúszott fel rá és azóta (még) prímán fut egy HP ProBook 6570b notebookon, ami Intel Ivy Bridge alapú, Intel HD 4000 integrált grafikával megáldott processzorral.
-
Dhampir
félisten
Néha felfodrozódik ez az Nvidia és AMD "hullám". Szerintem a legfontosabb az, hogy perfektül működjön a VGA és lehetőleg minél tovább legyen támogatott, e tekintetben kell választani.
-
Dhampir
félisten
Próbáltad már a Puppy Linuxot? Vannak magyar verziói is.
Még többet róla akár itt olvashatsz. -
Dhampir
félisten
válasz 30z.Samu #31494 üzenetére
Szia, próbáld meg feltenni a PlayOnLinux programot (a csomagkezelőben is megtalálható), abban kényelmesen cserélgetheted is a különféle Wine verziókat.
-
Dhampir
félisten
válasz lev258 #31393 üzenetére
Huzamos időn át mindig 32-bites rendszert használtam PAE kernellel. 32-bites Linux alatt a Steam-kliens telepítése és a belépés után írta ki a Steam, hogy a Steam Browser 32-bit alatt nem érhető el, csak 64-biten.
Emiatt gondoltam arra, hogy 64-bites rendszer kell hozzá, de örülök, hogy csak emiatt nem szükséges 32-bitről 64-bitre váltani.
-
Dhampir
félisten
Bemutatkozik a GNOME 3.26: „Manchester”
Érdemes elolvasni, magyarra fordították.
-
Dhampir
félisten
Pont a napokban, kedden írtak a Numix ikonok telepítéséről az omgubuntun:
-
Dhampir
félisten
Talán azt fogják tenni, vagy itt egy megoldás.
Gnome Unity kinézettel:
-
Dhampir
félisten
-
Dhampir
félisten
Nekem az alap Gone 3 környezet ikonjai jobban tetszenek, azokat a modern ikonokat csak lestem, hogy vajon mit takarnak.
Feltelepíteni nem fogom, de megpróbálom a képzeletbéli tarsolyban tartani az Antergos-t, ki tudja, talán egyszer még jól jöhet.
Viszont azt olvastam egy cikkben, hogy nincs rá Steam (hátha ez valakinek fontos információ), mint Ubuntu/Debianra, habár ettől függetlenül futtatható rajta.
-
Dhampir
félisten
válasz ubyegon2 #31228 üzenetére
A Gnome kinézetén így is lehet változtatni:
Get Unity, Windows 10 or macOS Look on GNOME With GNOME Layout Manager
ricsi-pontaz április havában kelt hozzászólása az ubuntu.hu fórumán (Ubuntu Gnome) extension-ök linkjével.
Más:
Pár perccel ezelőtt néztem, hogy az Arch Linux alapú Antergos is szépen futott Live módban (a Gnome 3 kedveli a hardveremet). Készítettem két képernyőmentést a kinézetéről:
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
válasz King Unique #31226 üzenetére
Igen, én is szeretem a megszokott Unity áttekinthetőséget, habár a legutóbbi 16.04.3-ban már időnként ledobálta a Classicmenu Indicator-t a felső panelről (ez lehet az új kiadású menüindító program hibája is) és többször jelzett egyéb rendszerhibákat is, ami persze régebben sem volt szokatlan Unity esetében, de ezektől a "kis döccenésektől" függetlenül működött.
-
Dhampir
félisten
Ez állati, az Ubuntu Gnome 16.04.3 Live nomodeset nélkül is teljesen jól fut a nyílt driverekkel.
Egyébként érdekes, hogy amikor korábban futtattam az OpenSUSE 42.3 Leap kiadást, a nyílt meghajtók, a Nouveau is kifogástalanul működött a Gnome asztali környezetben, feltelepített állapotban a gépemen.
Érdekes, hogy az alap Ubuntu 16.04.3 és a Linux Mint 18.2 sem indul el nomodeset nélkül.
Az Ubuntu Gnome jobb, legalábbis Live módban, mert csak így próbáltam ki, jelenleg még ezen a rendszeren rovom e sorokat.Az eredeti Gnome környezet használhatóságában is egyre perfektebbnek tűnik, pedig a 16.04.3 még nem is a legfrissebb Gnome-ot csomagolta.
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
válasz Luck Dragon #31207 üzenetére
-
Dhampir
félisten
válasz Luck Dragon #31205 üzenetére
Asztali gépem évek óta nincsen, a Milyen asztali gépet vegyek? topikban kenik-vágják a "legózást".
-
Dhampir
félisten
Te sűrűbben cserélsz disztribúciót, mint más gatyát?
Ki akar fosos gatyában járni?
Kicsit pihentetem a disztribúciókat, kell a vakáció nekik is.
(#31203) Luck Dragon
Drukkolok neked.
A jövőben lesznek változások, íme:
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
Ti milyen kernelt használtok?
-
Dhampir
félisten
válasz ubyegon2 #31187 üzenetére
Közben megváltozott az aláírásom.
A szokásos Ubuntu baromságok Linux Mint alatt is visszaköszönnek (a Grub szerkesztése nélkül nem indulna el a grafikus felület és a fényerő változtatása sem működne), ez van.
Nos, igen, ismerem ezt a "2 napig nem tudok normálisan dolgozni" érzést. :-(
-
Dhampir
félisten
válasz ubyegon2 #31183 üzenetére
Mivel én csak szidni tudom az Ubuntut, most ne figyelj ide
Pont ezért írtam ezt.
Nem szabad a Linux vagy bármely más oprendszer használatát véresen komolyan venni.
Emiatt háborúskodni és fejet verni a falba nem volna szabad senkinek.
Mindegyik Linux disztribúció - de akár a Microsoft Windows, a macOS is - küzd hibákkal.
Több 10000 ember meg nem tudja használni az új hardvereivel a friss Linuxokat!
Azért ez sokszor a mi felhasználói hibánk is.
A pillanatnyi tudásunkon is áll, hogy hajlandóak vagyunk-e kijavítani, netán esetleg megfelelő képességek birtokában jobbá tenni a kedvenc rendszerünket.
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
válasz ubyegon2 #31176 üzenetére
Miből vetted le, hogy nem élesben használom?
Ebből:
Én mondjuk használtam volna, de két napig kizárólag a 17.3 Cinnamon működött úgy, hogy dolgozni is tudjak rajta, tegyük hozzá, nem a disztrók bűne volt.
"Használtam volna"
Eszerint mégis használod (valamelyik disztribúciót)?
Korábbi eszmecserénk alapján, ha jól emlékszem, mintha az eredeti Debianra szerettél volna áttérni, most azt futtatod?
Más:
Munkásököl, vasököl:
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
Videó magyar felirattal:
Introducing GNOME 3.24 'Portland'
(#31162) ubyegon2
Nem probléma.
(#31161) Syl
Nálam Ubi 16.04 + Unity alatt szokott előfordulni, hogy amikor kikapcsolt képernyőről visszaváltok, akkor a megnyitott böngészőablak elkezd vibrálni és csak akkor szűnik meg, ha egy másik lapra kattintok.
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
válasz ubyegon2 #31153 üzenetére
Úgy látjátok...
Fogalmam sincs, hogy általában "süllyed-e", de a korábbi eszmecsere értő olvasatából kiderülhet, hogy el lett süllyesztve valaki által, a saját masináján.
Egyébiránt a Canonical által terjesztett Ubuntu kiadásban alapból fel sincs telepítve, legalábbis nálam úgy van.
Na, de legyen itt egy Ubuntus hír is:
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
válasz Dhampir #31122 üzenetére
Ez a leírás nem rossz, de a wifi bekapcsolása előtt újra kell indítani a network-manager-t:
sudo service network-manager restart
Na, így már frankón működik.
Köszönöm a segítséget a láthatatlan játszópajtásomnak.
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Valami feltűnt nekem.
Az alap Ubuntuban (a Canonical által kiadott 16.04 LTS fut nálam) még kernel szinten, a rendszermagban is benne van az Amazon Web Services System telepítésének lehetősége.
Ez elképzelhető, hogy jó dolog, de számomra fura lehetőségnek tűnik, hogy így beágyazódhat a rendszerbe.
Alapból nem volt telepítve csak az Amazon WebApp integrációs script a Unity-hez - de a Synaptic részletesebben is megmutatja az Amazonhoz köthető lehetőségeket.
Lehet, hogy az Amazon Web Services System-hez köthető csomagok azért jelennek meg, mert bejelöltem a "Canonical partnerek/ A Canonical által partnereinek csomagolt szoftverek" opciót a csomagtárolóban?
Véleményetek szerint ezt a "partneres" opciót érdemes volt bejelölni vagy jobb békén hagyni?
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
válasz Rimuru #31125 üzenetére
Nem tudom ki hogy van vele, valamikor DOS-al kezdtem, de már nem szeretnék visszatérni a kőkorszakba.
Ahogy egy fórumtársunk a korábbiakban megfogalmazta, úgy én is öreg vagyok már bohócnak.
Az előzőekben leírtak alapján sikerült szerkesztenem az alap network-manager-t, de hotspot után nem kaptam vissza az alap hálózatokra való kapcsolódás lehetőségét.
Mindegy, majd ezt is megoldom valahogyan...
"Grafikus felületet fogunk használni."
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Jövedelem
- Xbox Series X|S
- Robotporszívók
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Tőzsde és gazdaság
- Hobby rádiós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.