- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Gaming notebook topik
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Forrmell.enn
- OLED TV topic
- 3D nyomtatás
- Canon EOS DSLR topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
megema
őstag
válasz
lev258 #27996 üzenetére
Oké, ezt nem tudtam. Viszont annyiban a Dell is hibás, hogy ha nem működik megfelelően valami Ubuntu alatt, akkor ne adják már Ubuntuval előtelepítve és felmatricázva a gépet.
Ha már az AMD-t említed... Arról tudsz valamit esetleg, hogy egy Intel HD Graphics + AMD HD5650/6550 páros hogy muzsikál? Mert az Windows alatt botrányos. Kizárólag a notebook gyártó driverével működik megfelelően, de úgy is volt már vele gubanc.
(#27997) tomtyi: Mondatokat én is ki tudok ragadni, de egészében úgy látom nem ment át. Segítek egymás mellé rakni a lényeget: "akkor az Ubuntu/Ubuntus driver készítője a hibás", "Ubuntu alatt is illene megfelelően támogatni"
Tehát ha a drivert az NV csinálja (és nem az Ubuntu hibájából nem úgy működik, ahogy kéne), akkor az NV a hibás. Nekik kéne megfelelően támogatni. Én úgy vagyok vele, hogy vagy csináljanak valamit jól, vagy sehogy. Ha nem megy a GPU váltás, akkor ne rakják bele az opciót a driverbe, hogy megszivassák az embereket az NV GPU totális eltüntetésével.
-
brickm
őstag
válasz
lev258 #27945 üzenetére
Ez tiszta sor, ezért kérdezem. Azt tudom hogy kell a windowst uefi módban bootollható formába hozni (GPT-NTFS) de nem tudom a linux kernel miben tud elindulni.
Rémlik halványan valami olyasmi, hogy GPT-ből nem tudja betölteni a kernelt a grub.Tehát első kérdés, rufus- alatt milyen beállítást érdemes követni.
Második kérdés kell-e valamit kezdeni a windows UEFI firmware-ével vagy teljesen tárgytalan, csak bootoljam be az elkészített pendrive-ot, és tegyem fel egy ext4 partícióra a cuccomat..?Lathronos
Amúgy megy a live rendszer jeleneg, 16.04.1-es unity-vel, 3d kocka, 3d ablak, miegymás minden rá van compizolva és nem hullámzik a kép. Örülök neki nem is kicsit. Pinguy-builderrel készítettem. Délelőtt még összeomlot 10percenként a GUI
, pláne ha ment a nautilus, de a compiz gyorsítótár kiürítése megoldotta a gondot, most tökéletes a dolog.
Viszont lenne egy olyan kérdésem, hogy pinguy buildernél is be kell másolni a -skel -be az örökíteni kívánt beállításokat? Neten láttam egy videót, ahol nem másolt át sehova, mégis megmaradtak a cuccok, vagy valami más trükk van a dologban(esetleg átmásolta, csak nem mondta?) -
Tutu7030
veterán
válasz
lev258 #27864 üzenetére
Bocs, kevés infót adtam. Ez már egy jól bejáratott/telepített ubi 14.04 .
Tegnap még csak a cinnamon problémázott (tartalék vagy milyen módra váltott, és kérdezte, hogy újra akarom e indítani a cinnamont). Most meg bekapcsolom a gépet, és ezzel indul, és egyben itt le is fagyott..93-as kernellel most elindult. Meglátom, hogy ezzel is előjön e valami hiba.
-
dark2
tag
válasz
lev258 #27846 üzenetére
Azt a wine oldalt nézegettem, amit linkeltél, ott érdemlegeset nem találtam. Még majd szétnézek, de a játékban nem emlékszem élsimításra, csak trilinear/anizotróp filterre, de nincs változás, mert állítgattam.
Még lehet szánok rá időt, de lehet, hogy inkább feldobom win-re. -
gyulank
addikt
-
gyulank
addikt
válasz
lev258 #27782 üzenetére
Beírtam mindkettőt, miután megszakadt, beírtam mindkettőt, miután újracsatlakoztattam, de ha fel megyek a szöveg elejére nincs ott, amit beírtam, és közte sincs. Vagyis nem jelenik meg az egész. Azóta beállítottam 3 nullával több sort visszanézésre, de ezen nem változtatott.
-
dark2
tag
válasz
lev258 #27803 üzenetére
Neked és Lathronosnak is köszönöm a segítséget!
Ha jól nézem, a secure boot egy UEFI jellegzetesség. Nekem még nem UEFI-s a bios a lapomon, az Asus M2N-E lapoknál még nincs ilyen, túl öreg hozzá.
Lehet, hogy a nyílt driver van fenn alapból, de akkor nem is csodálkozom, ha a far cry rosszul megy... A linkelt winehq oldalon még megnéztem a játékot, ahogy ott írták, az ubisoft-os dvd-s nekem sem települt problémamentesen, a végén bár befejeződött a telepítés, de nem lépett ki az installer...
Holnap igyekszem visszajelezni, hogy a driver hiány volt-e a probléma (hogy más kezdő is lássa a megoldást, ha belefutna). -
dark2
tag
válasz
lev258 #27780 üzenetére
Az a helyzet, hogy feltettem az ubuntut (Lanthronos féle 14.04.4 LTS), megtetszett a rendszer, de a mélységeibe még csak most ásogatnám magam bele, eddig a megszokás volt a cél.
Fogalmam sincs, a zárt driver fennvan-e? Hogyan tudom megnézni? (Nem vagyok lusta guglizni, de holnapig, míg hazaérek nem nagyon van időm keresgélni)
-
gyulank
addikt
válasz
lev258 #27778 üzenetére
De megadtam az alaplapom, hivatkozásban, plusz minden hozzászólás alatt ki van írva.
Részletesen leírtam, hogy mi mire van kötve. Már azt is tudom, hogy router nélkül is megszakad.
És azt is írtam, hogy nekem se volt problémám 16.04 előtt. Mindenre válaszoltam, amit tudok. -
Syl
nagyúr
válasz
lev258 #27755 üzenetére
Érdekes dolgok ezek. Nálam is voltak anomáliák.
T-home modem/router(wifis) van a lakásban. Ha a gépemben a chieftec mini-itx házban a gyári chieftec táp megy és bármelyik linux disztribúciót lerakom sleep-be, az tökönrúgja a modem lan portjait. Az internet meg a wifi működik tovább. Ha ugyanezen a gépen windowst (7, 8.1, 10) sleep-eltem, az nem nyírta ki.
Lecseréltem egy paneltápra és a probléma megszűnt. -
-
zoltanz
nagyúr
válasz
lev258 #27734 üzenetére
Értem.
Nem okoz gondot, csak kellemetlen.
Ha jól tévedek az LTS -ek jobban kiteszteltek, Canonical által, és főleg Debian testing csomagjait használják, míg a simák az unstabe csomagokat.
Nem mintha a stabilitási gond lenne mezei Ubi-kal (sőt a Beta-kal) az elmúlt 5 évben.Azért a 2 számú gépemre fel szoktam rakni az LTS frissítéseit (tesztelni/ismerkedni az új funkciókkal). Ha mégis valami gond lenne, ne a 0-ról induljak, és valamennyire üzembiztos rendszert is kapjak.
-
válasz
lev258 #27640 üzenetére
Értettelek én, valóban van egy olyan 'burokban tartom a felhasználót' érzés a Mint-nél, de talán az utóbbi pár évben Linuxhoz özönlő tömegeknek épp ezért népszerű, kezdőknek ideális. Aki csak egyszerű home user, Windows után teljesen megelégedetten használja, nem véletlen, hogy a fő DE-t is kicsit Win7 kinézetre szabták, gondolom. 17-ig telepítés után sokkal hamarabb használható volt a többi disztrónál, akár csak a kodek csomagra gondolva.
A gyakorlottabbaknak már valóban nyűgös lehet ez a burok. :-)
(#27641) Dave™
"Nem is teljesen értem a népszerűségét.."
Nem vagy kezdő home user, azért van ez."Nekem pont ez a bajom a Mint-tel, hogy "túl ismerős" Windows után."
"Meg csúnya is, elég sokat kellene reszelnem rajta, hogy tetsszen, az Ubi jóval kevesebb faragással is beéri (azért arra is ráfér a sebészet)."Bocs, de szerintem te nem a Mint-ről írsz! Nem valamelyik DE-ről akartad ezeket írni?
Ha netán a Cinnamont akarod az Unityhez hasonlítani, akkor amit írtál, az meglepő kissé...(#27642) Dhampir
-
Dhampir
félisten
válasz
lev258 #27640 üzenetére
Mindez igaz, az általam korábbiakban használt Mint alatt néha tapasztaltam furcsaságokat, de hozzátenném, hogy éppen a gyári Ubuntu fejlesztése hasonlít a Microsoft útjára.
A felhasználókra "rátukmált" Unity, minden eszközön ugyanannak a felületetnek az erőltetése, a korábbi rendszerbe rejtett "kémkedés" vádja, hirtelen ezek jutottak eszembe.
-
Dave™
nagyúr
válasz
lev258 #27640 üzenetére
Nekem pont ez a bajom a Mint-tel, hogy "túl ismerős" Windows után. Ha már másik rendszert használok (szabad akaratból), akkor nyugodtan lehet másmilyen. Nem is teljesen értem a népszerűségét, aki Windowsról jön oké hogy eleinte könnyebben eligazodik, de azért az sem Windows, meg ha nagyon kényelmessé tesszük a felhasználót, akkor nem lesz meg benne a motiváció, hogy utánaolvasson a problémáinak, így rosszabbul járhat a végén. Az Ubuntuhoz valóban kell reszelni ezt-azt, de nagyon szépen meghálálja a befektetett energiát. Én tök kezdőként is sokkal jobban tudtam/tudok azonosulni ezzel az iránnyal, mint egy "Windows klónnal". Meg csúnya is, elég sokat kellene reszelnem rajta, hogy tetsszen, az Ubi jóval kevesebb faragással is beéri (azért arra is ráfér a sebészet).
-
válasz
lev258 #27634 üzenetére
Sok igazság lehet ebben is, de nem lehet, hogy te már túl hozzáértő és túl Ubuntus vagy?
Én abszolút nokedliként kezdtem a Mint-tel 3 éve kb., azóta azt használom és soha nem volt vele semmi gondom, apró picik talán, amikre nem is emlékszem.
A frissítési módszer a Mint-nél valóban elég egyedi, de én nem mondanám rossznak egyértelműen és nem is csak a frissítéskezelőből lehet frissíteni.Annak alapján, amiket írsz, nehéz lenne a Mint-et ajánlani leginkább az abszolút kezdőknek. Igaz, a 18-at még nem nagyon használtam, de a 17.x-ek szerintem teljesen használhatóak még az abszolút kezdőknek is erősen javallot, hogy ezzel kezdjék.
-
SATA_boy
csendes tag
válasz
lev258 #27603 üzenetére
"A Mint-nek gondolom azért lett külön topikja, mert hamar elég népszerű lett és a nevét is az Ubuntu mellett kezdték emlegetni. Emellett bizonyos értelemben a maguk útját járják (bár személy szerint vannak ezzel kapcsolatban fenntartásaim)."
Kezdő linuxosként tapasztalatszerzés céljából őszintén érdekelne a véleményed, illetve a fenntartásaid a témával kapcsolatban. Mik azok a dolgok, amikkel esetleg nem értesz egyet, mit csinálnak a 'Mint'-esek másként, ami nem tetszik?
Köszi előre is!
-
zoltanz
nagyúr
-
dark2
tag
válasz
lev258 #27583 üzenetére
Köszönöm a választ, azt hiszem értem a lényegét. az merül fel kérdésként még, hogy akkor a későbbiekben nem lesz több apró frissítésem? Ha nem, az jelent ez majd gondot a későbbi használatban?
A mostani állapot gyakorlatilag megfelelően működik, csak az MS egeremnél találkoztam furcsasággal, illetve néha lassulást tapasztalok. (Lehetséges benyelni valami vírust/malware-t, mint win alatt?) -
Tóniszomszéd
csendes tag
válasz
lev258 #27583 üzenetére
Erre kérhetek "hivatalos" forrást?
Hol lehet olvasni az ubuntu verziószámozásáról?
Amit írtál, az számomra új.
https://wiki.ubuntu.com/Releases -
nemurea
aktív tag
-
törölt tag
válasz
lev258 #27539 üzenetére
OK, akkor lesz ilyen. Köszi.
Szerk.:
No, itt van.dmesg|grep radeon
[ 2.318656] [drm] radeon kernel modesetting enabled.
[ 2.326473] fb: switching to radeondrmfb from VESA VGA
[ 2.327324] radeon 0000:01:00.0: VRAM: 1024M 0x0000000000000000 - 0x000000003FFFFFFF (1024M used)
[ 2.327327] radeon 0000:01:00.0: GTT: 1024M 0x0000000040000000 - 0x000000007FFFFFFF
[ 2.327407] [drm] radeon: 1024M of VRAM memory ready
[ 2.327409] [drm] radeon: 1024M of GTT memory ready.
[ 2.331887] [drm] radeon: dpm initialized
[ 2.332976] [drm] enabling PCIE gen 2 link speeds, disable with radeon.pcie_gen2=0
[ 2.339798] radeon 0000:01:00.0: WB enabled
[ 2.339802] radeon 0000:01:00.0: fence driver on ring 0 use gpu addr 0x0000000040000c00 and cpu addr 0xffff8800352e5c00
[ 2.339805] radeon 0000:01:00.0: fence driver on ring 3 use gpu addr 0x0000000040000c0c and cpu addr 0xffff8800352e5c0c
[ 2.341292] radeon 0000:01:00.0: fence driver on ring 5 use gpu addr 0x0000000000072118 and cpu addr 0xffffc90001032118
[ 2.341367] radeon 0000:01:00.0: radeon: MSI limited to 32-bit
[ 2.341407] radeon 0000:01:00.0: radeon: using MSI.
[ 2.341452] [drm] radeon: irq initialized.
[ 3.237109] [drm] radeon atom DIG backlight initialized
[ 3.732384] fbcon: radeondrmfb (fb0) is primary device
[ 3.732471] radeon 0000:01:00.0: fb0: radeondrmfb frame buffer device
[ 3.745603] [drm] Initialized radeon 2.43.0 20080528 for 0000:01:00.0 on minor 0dmesg|grep dpm
[ 2.331887] [drm] radeon: dpm initializedÉs láthatóan tárgytalan is a kérdésem. Köszi még egyszer.
-
törölt tag
válasz
lev258 #27525 üzenetére
Ez a dpm téma engem is érdekel. Nekem Radeon HD 6470M van a EliteBook 8560p-ben. A két fenti parancs közül az első ennyit ad:
[513429.947678] [drm] enabling PCIE gen 2 link speeds, disable with radeon.pcie_gen2=0
[513429.951946] radeon 0000:01:00.0: WB enabled
[513429.951949] radeon 0000:01:00.0: fence driver on ring 0 use gpu addr 0x0000000040000c00 and cpu addr 0xffff880034ea1c00
[513429.951950] radeon 0000:01:00.0: fence driver on ring 3 use gpu addr 0x0000000040000c0c and cpu addr 0xffff880034ea1c0c
[513429.953400] radeon 0000:01:00.0: fence driver on ring 5 use gpu addr 0x0000000000072118 and cpu addr 0xffffc90001032118Akkor az enyém nem képes?
-
nemurea
aktív tag
válasz
lev258 #27535 üzenetére
Sziasztok! Ha már a Steam-ről van szó, hadd kérdezzek egyet: vettem néhány régi játékot, köztük a Total Annihilation-t. Alapvetően Win-en játszok, de ezt a progit nem tudtam már életre kelteni, a modern, integrált HD4000-t nem szerette (valószínűleg ez volt a baja). Szerintetek megéri nyitni egy új frontot, telepíteni a Steam-et Linuxra, ott Wine vagy PlayOnLinux, és úgy működésre bírni? A POL weboldala alapján a TA támogatott, csak nem tudom, a linuxos Steam kliens is így gondolja-e, vagy csak a natív linuxos programokat telepíti így fel.
-
-
válasz
lev258 #27529 üzenetére
kész, most parancssorba beírtam hogy steam, elindította a letöltést.
hiba pastebin -
-
-
Sonja
nagyúr
válasz
lev258 #27521 üzenetére
Ez nem teljesen igaz. Ha a 14.04.1-el kezdte az ember a telepítést, amiben a 3.13-as kernel van, akkor a 14.04.5-re való frissítésnél sem telepedig a következő kernel, hanem marad a 3.13-as, amivel használható az fglrx. Személyes tapasztalat, mert annak idején én is a 14.04.1-et tettem fel, és most már 14.04.5-nél tartok, de a 3.13-as kernellel.
-
válasz
lev258 #27518 üzenetére
Tegnap már találkoztam a fájl átnevezéses megoldással, meg is csináltam de nálam ezután is hibázott,nem indult a steam. Megoldást nem találtam. A korábbi hibaüzeneteket nem tudom fejből, de ha belinkelnéd megköszönném. A nyilt driver, az melyik, hogy tudom megadni, telepítenem kell azt is, vagy ez az alap ami a rendszer telepítéssel fenn van?
14.04.5-n fglrxet is próbáltam. Nem tudtam hogy nem megy rajta, eh. -
válasz
lev258 #27515 üzenetére
Az amd driver oldalán nincs Radeon R9 200ra AMDGPU driver, nem megy a steam 16.04 alatt, nem is lehet telepíteni, dependency problémákkal van tele az egész, nem is tudtam megcsinálni, több órás szívás után sem.
Az odébb lesz mikor lesz? gcn 1.1re már van azt értem, de nem fogok újabb kártyát venni mert nincs normális driver hozzá.
Másrészt meg a 14.04 is kuka, ott is a driverek miatt, de hisz írtam már ide korábban is. -
-
brickm
őstag
válasz
lev258 #27419 üzenetére
Na ma böngészés közben előjött az i7-esen is a görgetés közbeni hullámzás, azon ráadásul nem is csak egy ponton(dellen csak felső egyharmadnál hullámzik) ennél az alsó harmadban is. Pedig eddig egyáltalán nem csinálta.
Viszont ezt nem tudja melegíteni, de a 3 db 1 Amperes ventillátorral meg is lepődnék ha sikerülne neki.
Most megpróbálom open suse-val meg debiannal mit csinál, hátha valamelyik beválik.Egyébként megnéztem az additional driver listát az i7-esen, egyedül a cpu-nak ad valami drivert abban a menüpontban, se vga-nak se semminek.Pedig intel a hálókártya is,a BUS illesztők is, vannak PCI-PXI és PCI-PXI-e bridge-ek, switchek benne amiknek nem ad additional drivert,mégis működnek. Egyedül a speciális isntruments-ek ismeretlenek, aminek kell a saját driverük.
Szerk.: érdekesség, ha felteszem Virtualboxba, ugyebár adok neki vagy 2GB Ram-ot, meg egy magot!!!! simán megy, gond nélkül. Nem hullámzik. Nem akad. kellemesen grdül a windows mellett és még a két rendszer együtt sem melegíti a gépet. Viszont megfigyeltem, hogy a virtualbox emel át dolgokat driverek gyanánt a linuxba, jól vettem észre?
-
brickm
őstag
válasz
lev258 #27415 üzenetére
Hűtés kezelési gondjai?
Ez nekem új, eredeti win 7 pro-val vásároltam annó amikor kijött, de soha nem tapasztaltam vele gondot. pedig counter strike source max grafikán ment rajta, meg a BF2, company of heroes...
Pont azért imádtam, mert nem melegedett meg a billentyűzete, nem úgy mint előtte az asus laptopnak, azt ezért is cseréltem le, meg nyilván a vérfrissítés miatt.Ugyan ezt a gépet vette akkor a cég ahol dolgoztam csak i7-tel, azzal se volt gond. Akkor hallottam maxon pörögni a ventillátoromat, amikor a BIOS frissült. Soha műskor és 75fokot nem mért sose a HW monitor.
Dave™
Köszi kipróbálom holnap..
Még az is eszembejutott, hogy feltettem pár napja a laptop mode-ot, nem emlékszem pontosan a csomag nevére már, de azzal se javult semmit, csak kikapcsolgatta a vezetékes egeremet 5mp-enként h nem mozgott, ami rettenetesen idegesített, úgyhogy le is vettem.
-
brickm
őstag
válasz
lev258 #27410 üzenetére
Csinálja mate-tel próbáltam, a sima gnome felüelttel is, ha azt hagyom meg.
Most nem hozza az indítás utáni errort, pedig eddig minden indításnál hozta.
De a venti fepörög már a loginnél, ha nyitok egy YT videot is csinálja, plusz meg meg akad a görgetés pillanatokra.
Proci 20% átlagon megy így 3lappal, nulla bővítménnyel, winnél ugyan ez 8-10 lap. sok-sok bővítmény mellett. Szóval valami hardvert nemigen szeret nálam, pedig a 2014 mid macbook pro-t is ilyen hardverekre építették, azon meg megy a 16.04 rendesen.
megnézem közbe a live usb-vel.bios friss, uefi módban vagyok, de próbáltam uefi nélkül is, akkor is ugyan ez a helyzet.
--
Most a truecrypt lemezképeket nem tudja felcsatolni, meg a kábeles netet dobta el az előbb.Félreértés ne essék, nem kezdő inuxos vagyok, sokáig debian 6-0n éltem, csak azon annyit kellett google-zni meg hekkelni, hogy inkább ubuntuznék, de...ő nem akarja.
-
Feri1977
senior tag
válasz
lev258 #27398 üzenetére
Jólvan rendben okés. Muszáj lesz ránéznem bővebben, mert munkahelyemen szükség lesz rá nemsokára. Általános rendszergazda vagyok, telepítgetek, állítgatok ezt azt, nagyon mezei alapszinten ha valami van a hálózattal megpróbálom megoldani több kevesebb sikerrel, ezt mind windowson, de a cég áttér linuxra..és gondban vagyok..szerinted mennyi idő, amíg alap szinten meg nem tanulom a parancsoros telepítést, konfigurálást, userek felvételét nagyjából? Csak annyira, hogy ha bent valami gond van linux alatt, vagy jogosultság kell stb. tudjak állítani ezt azt, tényleg csak alapszinten? Félek kicsit a linuxtól azért kérdem, mert kellene..
-
-
Feri1977
senior tag
válasz
lev258 #27382 üzenetére
Igen azt nagyon szépen köszönöm, csak itt is gondoltam megkérdezem, de tényleg köszi. Magyarul win 10 alól máshogy kell parancssorból mint ha simán telepíteném egy gépre, azaz win 10 alatt más? Akkor magyarul azért bonyolultabb a cikkben lévő leírásban, mint ahogy gondoltam, mert a 10 csak felvan készitve rá, de nehezebb telepíteni mintha simán telepítenénk.
-
Lathronos
őstag
válasz
lev258 #27304 üzenetére
& (#27302) core2
A Lenovo-kat messzire kerülje mindenki. Viszont a Vostro így a specifikációi alapján ideális választásnak tűnik bármely linuxhoz. A Latitude mindössze az Intel IGP miatt nem túl szerencsés választás(persze ez egyéni vélemény). Ha lenne külön 3D gyorsító mellette, akkor viszont már minden rendben lenne
-
Lathronos
őstag
válasz
lev258 #27263 üzenetére
iwconfig kimenete:
wlx14cc2015b5cc IEEE 802.11bgn ESSID:xxxx-xxxxxxr" Nickname:"<WIFI@REALTEK>"
Mode:Managed Frequency:2.412 GHz Access Point: xx:xx:xx:xx:xx:xx
Bit Rate:144.4 Mb/s Sensitivity:0/0
Retry: off RTS thr: off Fragment thr: off
Power Management: off
Link Quality=99/100 Signal level=100/100 Noise level=0/100
Rx invalid nwid: 0 Rx invalid crypt: 0 Rx invalid frag: 0
Tx excessive retries:0 Invalid misc: 0 Missed beacon: 0Tehát akkor a wlan0 helyére ezt írjam: wlx14cc2015b5cc ?
-
fo_di
őstag
-
Dhampir
félisten
válasz
lev258 #27238 üzenetére
Nem hiszek a marketingnek.
Viszont az Ubuntu sem fut jól mindenen, főleg a 16.04. Tudom, van akinél igen, másoknál meg nem.
Nekem a 14.04 prímául futott egy Lenovo Z50-75-ön is, ettől függetlenül nem ajánlanám azt a laptopot, ha tartós megoldás és jó "support" kell, akkor kilőve a konzumer.
Megbízható garanciája Magyarországon a Dellnek és a HP-nek van leginkább.
http://www.ubuntu.com/certification/hardware/201304-13408/
(#27239) core2
Érdemes átnyálazni, írnak problémákról is, megoldásokkal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Villanyszerelés
- Autós topik
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Gaming notebook topik
- E-roller topik
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- The Crew sorozat
- RC modell földön, vízen, levegőben
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- További aktív témák...
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest