- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Probléma DVD/CD íróval
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A Windows 11 nem akarja ránk erőltetni az AI applikációkat – vagy mégis?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen TV-t vegyek?
- OLED monitor topic
- Milyen monitort vegyek?
Aktív témák
-
Joshi
titán
Korábban már felvázoltam a problémámat és most olyan tanácsot kaptam hogy szerkeszteni kellene az xorg.conf fájlt. Ha valaki csinált már ilyet vagy tud egy oldalt ahol magyarul találok használható leírást ezzel kapcsolatban azt megköszönném.

-
Joshi
titán
Hátha valakinek van megoldása a problémámra:
Olyan gondom van hogy a jelenlegi LG 50PK250 plazma TV-mel gondja akad a HTPC-re telepített Ubuntu 10.10 oprendszernek pontosabban a linuxos nvidia drivernek. A videókártya egy sima geforce 210 512Mb-os kártya HDMI-vel csatlakoztatva. A gondom az hogy nem hajlandó képfrissítési frekvenciát váltani a TV, kiválasztható 24, 30, 50 és 60Hz de mindig 60Hz-en marad a TV. Windowson nincs ilyen probléma ott működik. Próbáltam béta 270.29-es drivert is de ugyan az a helyzet. A hang se megy át HDMI kábelen pedig a megfelelő kimenetek vannak beállítva. Mi lehet a gond?
xrandr parancs futtatásának eredménye ha ez számít valamit:

-
Joshi
titán
válasz
Kendek
üzenetére
Megoldottam most már sikerült, sőt egészen odáig jutottam hogy van egy jól működő Ubuntu 10.10-em SMPlayer és XBMC-vel amiken működik a VDPAU hardveres gyorsítás HD filmeknél. A probléma most ott van hogy a 23.976-os képkockás filmek picit darabosak mert a TV nem 24Hz-en hanem 60Hz-en megy. Az XBMC-ben van egy olyan funkció hogy a képfrissítésfrekvencia igazítása a film képkocka-sebességéhez de nem változik semmi ha bejelölöm. Igazság szerint a képernyő beállításoknál is ez a helyzet tehát hiába állítom be hogy 1920*1080 24Hz nem történik semmi marad a 60Hz.

-
Joshi
titán
Raid0-ban van két db SSD meghajtó és erre telepítettem az Ubuntu 10.10-et, de telepítés közben kiírta hogy a rendszerbetöltőt nem tudja telepíteni válasszak másik meghajtót. Ilyenkor mi van?

ui.: rendszerbetöltő nélkül folytattam a telepítést, de ekkor azt írja hogy majd külön kell telepítenem azt.
-
Joshi
titán
Sziasztok. Olyan kérdésem lenne hogy egy HTPC alapra melyik Ubuntu 10.10-es verzió lenne a legmegfelelőbb driverek szempontjából? 32 v 64bites?
Konfig röviden: AMD X2 Brisbane, Geforce 210, 2gb DDR2 800Mhz, iMON VFD.
Előre is köszi.
-
Joshi
titán
Létezik olyan Ubuntu verzió ami csak a minimális rendszereszközöket és programokat tartalmazza grafikus felület mellett?

-
Joshi
titán
Sziasztok. Egy linuxos gurutól kérnék segítséget az XBMC Live alatt működő iMON VFD telepítéséhez/életre keltéséhez.
Linkeket már találtam a szükséges telepíteni valóról, de mivel nekem még soha nem volt dolgom linux-al így nehézségekbe ütköztem. 
Segítséget előre is köszönöm.
Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Probléma DVD/CD íróval
- Vigneau interaktív lokálblogja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A Windows 11 nem akarja ránk erőltetni az AI applikációkat – vagy mégis?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Kedvenc zene a mai napra
- Vác és környéke adok-veszek beszélgetek
- VGA kibeszélő offtopik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Keresem a Barkács Balázs Játékokat
- ThinkPad T14s Gen 2 i5-1135G7 16GB 512GB FHD 1 év garancia
- iPhone 17 Pro Max Silver - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Black-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4206, 100% Akksi
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Plus 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3355, 100% Akkumulátor
- Xiaomi 15T Pro 512GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest