Hirdetés
- CES 2026: ténylegesen megoldotta a leégő tápkonnektorok gondját a Cooler Master
- Indul a ChatGPT Health
- CES 2026: a Gigabyte legfrissebb csúcs-VGA-ja mindenképp kitűnik a tömegből
- CES 2026: az üzleti mellett a gamer szegmensben is újít az MSI
- CES 2026: felfrissült CPU-hűtők és két pihekönnyű egér a be quiet! gondozásában
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- CES 2026: ténylegesen megoldotta a leégő tápkonnektorok gondját a Cooler Master
- CES 2026: a Gigabyte legfrissebb csúcs-VGA-ja mindenképp kitűnik a tömegből
- OLED monitor topic
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Androidos fejegységek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Videós, mozgóképes topik
Aktív témák
-
HENE
aktív tag
válasz
MacCaine
üzenetére
Gondolom a kollégát nem a jogi oldala érdekli a kérdésnek.

A technikaiban nem tudok okosat mondani, a jogihoz megpróbálok hozzátenni. Minden adat, ami valamely természetes személyhez köthető (pl. számítógép-használat, internetes előzmények) személyes adatnak minősül, és annak kezelésének megvannak a szabályai. (pl jogszabályi felhatalmazás, vagy érintett hozzájárulása).
Ha az adat és a személy közötti kapcsolat nem állapítható meg, (tudjuk, hogy mit csináltak, de azt nem hogy a felhasználók közül ki volt), akkor nem vonatkozik rá a fenti szabály.
Véleményem szerint, ha mindenki a vendégfiókot használja, akkor nem állapítható meg, hogy ki használta a gépet.Keylogger használata szerintem ebben az esetben nem jogszerű, mivel az alkalmas személyes adatok (felhasználónév/jelszó) jogellenes gyűjtésére. (a telepítés célját kell vizsgálni)
-
válasz
MacCaine
üzenetére
Szóval szerinted például egy internetkávézóban jogosan figyelhetik, hogy mit csinálsz, milyen weblapokat látogatsz, hiszen nem a saját gépeden teszed ezt?
Na persze nem kell annyira komolyan venni, otthon persze, hogy azt csinál az ember amit akar. Még a munkahelyeden is lefigyelnek egyes helyeken a tudtod nélkül. -
törölt tag
válasz
MacCaine
üzenetére
hát sajna mostanság fontosabb egy esetleges betörő személyiségi joga mint a birtokát védő tulajdonosé. aki védené a saját tulajdonát és életét.....
ebben az esetben én beengedem a tulajdonomba az XY-t, és onnantól kezdve az én szabályaim érvényesek.( lásd. felhasználói fiók)ha egy "névtelen" népszámláláson, 100%-osan összekapcsolható a személy az ingatlannal és az összes adatával akkor a személyiségi jogsértés, de ha én a gps-es autómat kölcsönadom egy havernak az is mert ki tudom deríteni hogy hol járt vele.... lehet egy lapon említeni?
ja és akkor az ubuntu szoftközpontból letölthető VPN, SSH -val mi a helyzet? az is alkalmas a "személyiségi jogok sárba tiprására", nem?
hú micsoda filozófiai vita lett ebből az egyszerű kérdésből
Aktív témák
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Ulefone Armor Pad 5 Pro
- Samsung Galaxy A20e 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Asus Zenbook 14 OLED 2.8K 90Hz HDR 10bit Ryzen5 5600H 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest