Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Apple asztali gépek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Ne várj sokat a vásárlással: drágulás a láthatáron
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Minőségi ugrást hozhat a One új médiaboxa?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Aktív témák
-
tropico
tag
válasz
vilmaboy
üzenetére
Na megnéztem ennek az FS Amilo l7320 laptopnak a tulajdonságait. Hát ez a VIA PN800 vga nem egy értelmes dolog. 64 MB memória nem sok, de elvileg elég egy minimal ablakkezelő használatához. A laptopban elvileg 512MB DDR (400Mhz) ram van ebből még a vga 64MB-ja lejön és a többit használja maga az oprendszer 448MB-ot. Tehát ha jól számoltam ennyiből kell gazdálkodnia az oprendszernek.
Ehhez a géphez én a Crunchbang vagy a Puppy
javasolnám, de ha mindenáron valami nagyobb kell akkor előtte egy memóriabővítés min. 1G-re. Ubuntu és társai 1Gb-tól érzik jól magukat. Az ubuntu.hu keresőjébe beírod a laptopod tipusát elég sok solgot találsz róla. -
bobalazs
nagyúr
válasz
vilmaboy
üzenetére
Laptopon nálam is openchrome van. xorg.conf -ot mig nem konfiguráltam nekem még egerem sem volt, csak vesa módban. A helyzet az hogy a viások nem tették nyilvánossá a driver forráskódját, ezért nem is tudtak teljesen fejleszteni rá. amd-nvidia-intel átlalában problémamentesebb.
-
válasz
vilmaboy
üzenetére
Intel chipseten azért jobb, az én Fujitsumban az van...
De amúgy Via-ra is tuti fel lehet tenni, mert sokan használják, csak mókolni kell.
Különben ha egyszer összeraktad, akkor már nem lesz vele gondod.(Az öreg (10 éves) HP laptopomban is S3 Savage IX kártya van, csak az még a VIA-s felvásárás előtti, azon csont nélkül megy az Lubuntu.)
Aktív témák
- Autós topik
- Kuponkunyeráló
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Horgász topik
- Olyan lesz a Google Térkép, mint a segítőkész haver az anyósülésen
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Kutya topik
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Bomba Ár! Dell Vostro 5468 - i3-6006U I 8GB I 128SSD I 14" HD I Cam I HDMI I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T550 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 16e 128 GB Black Apple Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Ehhez a géphez én a
javasolnám, de ha mindenáron valami nagyobb kell akkor előtte egy memóriabővítés min. 1G-re. Ubuntu és társai 1Gb-tól érzik jól magukat. Az ubuntu.hu keresőjébe beírod a laptopod tipusát elég sok solgot találsz róla.