Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Home server / házi szerver építése
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mini-ITX
- Vezetékes FEJhallgatók
- Hogyan tovább? — Ezeket várjuk 2026-ban 🖥️
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
sh4d0w
üzenetére
Köszönöm, ez a Tab jó ötletnek bizonyult, még nem jutott eszembe kipróbálni.

Most megpróbáltam az itt látott módszerrel az alias-t, és csak annyi a probléma vele, hogy nálam nem működik, még nem tudom, mit rontok el.
Wine-nal szeretnék működtetni egy programot, ami jelenleg a Windows-os "C-n" (rendszerpartíción) van, ami egyelőre ugye a /host, mivel WUBI-val használom az Ubuntut. A program a kiadott parancssal működik is, de maga az alias nem:
A /root/.bashrc fájlba a következő sort szúrtam be:
alias gib = "wine /host/Program\ Files/GIB\ 3.2\ szótárak/GIB30_32.exe"De a parancssorba beírva a gib-et azt dobja, hogy "No command 'gib' found, did you mean: ..." És egy pár javaslat.
Mi lehet a megoldás, hogy működjön az alias?
Még egy kérdés:
azon eléggé meglepődtem, hogy az alapfájlokban az utasításoknál az egyes "blokkok" úgy vannak lezárva, hogy a blokk kezdetét jelentő szavak (if, case, stb.) fordítottjával zárják le (fi, esac, .bts
), mint itt mutatja: [link] Ez a Linux Shell Scripting sajátos szintaktikája, hogy mondjuk nem kapcsos zárójeleket ( { ... } ) használnak az utasítások elejének-végének jelzésére, hanem ezt a módszert? 
-
FixY67
senior tag
válasz
sh4d0w
üzenetére
Nem véletlenül emlegettem korábban, hogy mégiscsak egy cég, egy vállalkozás áll az Ubuntu mögött...
(megjegyzem, lehet, hogy hűtlenné válok a debian alapokhoz - a RedHat-nél mintha tisztességes - vagy legalábbis annak látszó - doksi lenne. A 2.0-st még megvettem
)
Kár, hogy a Fedora párszor megszopatott a virtuális gépeimen.
Aktív témák
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- AKCIÓ! DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2660v4 (28c/56t, 2.0/3.2GHz), 96GB RAM, 4x1G, áfás
- Jabra Speak2 75 MS Teams USB-bluetooth hangszóró
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

), mint itt mutatja: