- Milyen házat vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Steam Deck
- HTPC (házimozi PC) topik
- Milyen hangkártyát vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Azonnali fotós kérdések órája
- Samsung LCD és LED TV-k
Aktív témák
-
FixY67
senior tag
Asszem, félre vagyok értve
Alapból Intrepid szervert használok. Telepítéskor ráhagytam, hogy rakjon fel, amit csak akar. Aztán egy szép napon elkezdtem nézegetni a kimenő forgalmat és feltűnt egy ismeretlen, semmihez sem kapcsolható cím. Ez volt a canonical.com. Megtaláltam, mely csomaghoz kapcsolódik, leszedtem.
Most hasonló módon felraktam egy virtuális gépbe az új 9.10 szerver változatát és megint ott virít. Már nem néztem, hogy pofázik-e kifelé, azonnal töröltem.
Nem az a gond, hogy szabaduljak meg tőle. Inkább az, hogy egyáltalán feltelepül. Még1x: szerver verzió! A desktop lehet, hogy mentes tőle.
Az még elmegy, hogy felmegy és település közben kér egy címet, kinek jelentgessen (ugyanis ez valami monitoring szoftver, ami szervereknél valóban nem árt, ha van), nade az, hogy minden jelzés nélkül hazaüzenget, a'la windows...
Most (ha jól láttam), semmi érzékeny adatot nem küld ki, tehát komoly kockázatot (talán) nem jelent. De ezek után háromszor meggondolnám, hogy éles rendszert rá merjek-e bízni.
Aktív témák
- Autós topik
- Milyen házat vegyek?
- PlayStation 4
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- BestBuy topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- sziku69: Szólánc.
- Steam Deck
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR X670E GENE alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged