Hirdetés
- Tudjuk, de nem tesszük: a magyarok többsége nem törődik adatai védelmével
- Mesébe illő csodakábelt tervezett a GeForce-ok leégése ellen a Segotep?
- Irodát kért, de gyárat kapott Elon Musk a Samsungtól
- Nyílt forráskódú lett a legegyszerűbben használható AI tartalomgeneráló
- Hazavághatja a MicroSD memóriakártyák piacát a Biwin-féle Mini SSD
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Samsung LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen notebookot vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Máris vihetik az FSR Redstone-t az új FidelityFX SDK-ból a fejlesztők
- Powerbank topik
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Mesébe illő csodakábelt tervezett a GeForce-ok leégése ellen a Segotep?
Aktív témák
-
Akkor jó, attól nem tartok, ha meg igen még mindig jobb mint hogy nap mint nap szívat, xp alatt se csinátam soha faszságot, pedig nem átlag userként használtam.
Tegnap délután raktam fel a friss ubit, nem igazán tudtam mit elkonfigolni ennyi idő alatt, meg az ikonkirakásnál pl nem is tudom mit lehet.
A sudos dolog:http://ubuntuguide.org/wiki/Ubuntu
eisty#Using_gksu_vs._sudo
''However, there are some subtle differences. Specifically, gksu launches with the root configuration files, while sudo launches with the user's configuration files.''
Ha nem lenne írási jogom akkor a sudo make install sem tudná létrehozni nem?
Amúgy direkt magamat állítottam be tulajdonosnak és a csoportnak is, végül kínomban már 777-re állítottam.
Különben alapból root-é volt.
Akkor sem kézzel túrok bele, csak a checkistall csinál egy debian csomagot és azt telepíti, amit aztán el is leeht rakni s bármi gebasznál nem kell újra fordítani csak azt felrakom, meg így a synaptic is látja s könnyebb eltávolitani is.
Ja, amúgy az opt azért játszik közbe, mert --prefix=/opt/progi nevével indítom a configure-t, jobb szeretem ha egy helyen van a cuccos aztán majd linkelem a bin, lib stb könyvtárakba.
Ha csak böngészgetnék ellennék én is, de szertenék teelpítgetni, fordítgatni, meg minél mélyebben beleásni magam.
Tudom, ehhez képest elég láma kérdést tettem fel.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
Aktív témák
- AliExpress tapasztalatok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Mobil flották
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Samsung LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- iPhone topik
- droidic: [Memory Leak] Az agy defragmentálása
- További aktív témák...
- Játékkulcsok : ! Legjobb Áron ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.12.)
- Antivírus szoftverek, VPN
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Dell 14 Latitude 7450 WUXGA 2in1 Touch X360 Ultra5 135U 12mag 16GB 512GB Win11 Pro WiFi7 Garancia
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 8/256GB (MLY33MG/A) éjfekete - 24 Ciklus - 100% akkumulátor- HUN
- Bomba ár! Toshiba Satellite C850 - Intel B960 I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
eisty#Using_gksu_vs._sudo