Hirdetés
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- Dollármilliárdokért csábított el Zuckerberg egy kínai Manust
- Új versenyző áll rajtvonalhoz a tápok világában
- Tiltott témává tenné Kína az öngyilkosságot az AI számára
- Hálózati sebességre gyúrt a Minisforum új mini-munkaállomása
- Milyen TV-t vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Fujifilm X
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Philips LCD és LED TV-k
- Majdnem megfelezi a GeForce GPU-k gyártókapacitását az NVIDIA?
Aktív témák
-
válasz
Neil Watts
üzenetére
Oks, tehát
TV kimenet VLC-vel
Az egésznek a feltétele természetesen, hogy a zárt meghajtóknál engedélyezve legyen az nvidia, nem kell a "gyári" verzió. Először is átkapcsoltam root felhasználóra. Aztán konzolban nvidia-settings, amit így állítottam be. Fontos! Kell a Xinerama, enélkül nem működött. Nyomtam egy Apply-t, majd mentés Xorg-ba. Ez a mentés felhasználóként nem megy, ezért kell a root. A VLC beállításai meg a következők: 1 2 3
A lényeg a teljes képernyős videkimenet pipa, az XVideo kimenet használata, valamint a screen for fullscreen mode 1-re állítása. Ekkor, ha videót indítottam, szépen kirakta a tévére, a kezelőfelület meg maradt a monitoron. 2x klikk a tévén a videóra és visszaugrik a monitorra és vice versa.A legszebb az egészben, ha nincs összekötve a tv a géppel és úgy indul az Ubuntu, akkor a VLC a monitort használja. Ha ismét össze van kötve és úgy indul a gép, akkor változatlanul működik a tv-out!
Bizonyára ATi kártyával is működik, de ott nem biztos, hogy az nvidia-settings használni fog
Segítségként annyit tudok mondani, hogy a /dev könyvtáramban lett egy video0 és egy video1 eszköz. Ha ez megvan, lehet reménykedni :-)
Aktív témák
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Antivírus szoftverek, VPN
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.20.)
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- LG 32UN880K - 32" IPS ERGO / 4K UHD / 60Hz 5ms / DisplayHDR 400 / USB Type-C / AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i7 8700K 16GB DDR4 500GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 Ti 8GB Rampage SHIVA ZALMAN 500W
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Lenovo Thinkpad T14 Gen 3, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Segítségként annyit tudok mondani, hogy a /dev könyvtáramban lett egy video0 és egy video1 eszköz. Ha ez megvan, lehet reménykedni :-)