Hirdetés
Aktív témák
-
haris
őstag
Csak kicsit fényezni szeretném a mások által oly lenézett, am általam igen nagyrabecsült Linuxot. Név szerint Lubuntu.
A történet.
Öcsém 2005 táján vett egy Toshiba notebookot. Mivel Vistával adták, de nem igen boldogult vele, felműtöttek rá egy Xp-t.
Teltek múltak az évek. A noti HDD-je tárolta szépen az évek során összeszedett kedvenc zenéket, a családi képeket, közben megszületett a kislánya, róla sok-sok fotó, majd egyszer csak nem bootol a Win.
Az összes ismerőse, haverja akik konyítanak a számításteknikához (nálam biztos többet) megnézték, másik gépbe rakták, és próbálták menteni a menthetőt, de mindíg visszakerült öcsémhez, hogy ezen már csak adatmentő cég segíthet. Mivel Ő még nálam is kevésbé ért a géphez, megkért nézzek már valami céget aki kimentené amit lehet.
Hát az árak láttán dobott egy hátast, azt monda akkor ez veszett fejsze nyele, ennyit Ő nem tud rá szánni.
Minden mindegy alapon mondtam, had fussak én is egy kört, elkértem a winyót.
A kicsike egy Hitachi travelstar. Betettem egy külső USB rackbe azt hadd szóljon.
Van Win XP-s gépem is, azon álltam neki.
Azért Win, mert ahhoz jobban értek, Linuxos pályafutásom még igen rövid, kb 1 éve próbálgatom a linuxot. Volt Puppy, Netbook remix, de végül a Lubuntu maradt.
Szóval visszatérve az eredeti témához gondoltam Xp-n használok hátha HD szentinelt hátha segít.
Vagy ha nem: épp ma vettünk a céges gépbe Kingston 96Gb -os SSD-t ahhoz van valami CD hátha van adatvisszaállítás ... mittudom én.
Szóval win látja a lemezt, de mikor intézőben ráklikkelek "Nincs lemez a meghajtóban" üzenettel elhajt. HD szentinel is látja, szerinte 37%-os kondíciójú, azomban bárminemű művelet esetén kifagy, nem tud kezdeni vele semmit.És ekkor jött az isteni szikra felcsatoltam Lubuntura, és mit tesz isten, a linux látja az összes mappát, adatot és ha csiga lassan is, de elkezdtem lementeni a tartalmát.
Mindenféle varázslás és program nélkül. Majd még jelentkezem, hogy végül pontosan mi menthető, de ebben a percben úgy látom minden. Úgyhogy köszönöm Ubuntu.Persze nyugtával a napot.....
Aktív témák
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Mazda topik
- Eddigi legjobb DxOMark helyezésével zárta 2025-öt a Vivo
- Óra topik
- DUNE médialejátszók topicja
- Synology NAS
- iPhone topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B760 i7 13700K 32GB DDR4 2TB SSD RTX 4080 16GB be quiet! 500DX Seasonic 750W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 550W
- KÉSZLETKISÖPRÉSI ULTRAAKCIÓ!!! SPACE BLACK MacBook Pro 14" M4 10C/10G 16GB 512GB Gar!
- ASUS VivoBook S16 S3607QA-PL018W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest