Hirdetés
Aktív témák
-
gsc73
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis saját, személyes tapasztalat megosztás azoknak, akik kezdőként jönnek ide, és próbálkoznának a Linux-al:
Az elmúlt napokban volt alkalmam összehasonlítani az Ubuntu 10.04-et és a Lubuntu 10.04-et, (azért ezeket, mert a hardver egy VIA EPIA-800, VIA EDEN (Ezra) C3 proci, amin a 11.04-es el sem indul)
Az Ubuntu számomra nagyon kellemes csalódás volt: MINDEN, elsőre működött, a grafikus felületen keresztül az átlag (vagy azon felül egy picivel) felhasználó számára fontos beállításokat el lehet érni, logikus, bár alapvetően más felépítésű, mint a Windows. Könnyű kezelni! Való igaz, hogy a fenti vason kicsit lassú, de azért használható.
A Lubuntu inkább azoknak való, akik nem riadnak vissza a hosszú-hosszú parancssoros beállításoktól, amiket a terminálban kell megtenni. Ilyen volt pl. a SAMBA, amit hiába telepítettem fel, nem sikerült elérni a WIN-es hálózatot, még több órai google használat, és parancssoros próbálkozás után sem. (persze ez lehet hogy az én hibám, nem tagadom, azonban az összehasonlítási alap az Ubuntu!) Ezen felül a számomra fontos Nvidia MX440-es videó kártyát sem ismerte fel, bár működött a rendszer, de ezt, az Ubuntu jól oldotta meg.
Azt is hozzátenném, hogy nem szándékoztam beleásni magam a mélyébe, „csak” kíváncsiságból ismerkedtem/ismerkedem egy kicsit a Linux-al. Mint ahogy a tesztek végén is szokták írni (amelyek szintén nagyon szubjektívek, ahogy az én kis „gyorstesztem” is):
Ubuntu: nagyon tetszett,
Lubuntu: nem tetszett.
Üdv: g.
Aktív témák
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- World of Warships
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- MW2 - MW3 játékosok baráti köre
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- PC Game Pass előfizetés
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.20.)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Humble szökevények 500-2500Ft
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- HP 200W töltők (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm, 928429-002
- LG 27US550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / Forgatható / sRGB 99%
- Apple iPhone 16 Pro Max Desert Titanium Titán dizájn, Pro kamera, 120 Hz ProMotion,90%,3 hó gari
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z390 i7 8700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Corsair 550W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest