- 3D nyomtatás
- Leiskolázná a mezőnyt az új Samsung csúcs-SoC
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Léghűtés topik
- Kellemes karácsonyi ünnepeket!
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Google Chromecast topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Aktív témák
-
mzx
senior tag
válasz
pinnacle
üzenetére
- A sztaki wigwam tűzfaltesztjével (port tesztjével) számos olyan portot lehet tesztelni, melyeket hackerek rendszeresen hajlamosak támadni; amikor
nem volt aktivizálva semmilyen tűzfalam Ubuntu-n, minden ilyen portomat vagy zárva találta, vagy láthatatlannak; amióta két különböző tűzfalat is próbáltam ubuntu-n, azok után is zárva voltak, kivéve, ha az egyik bizonyos tűzfalalkalmazással kinyitottam az összeset. Szóval tényleg nyugodt lehetsz a portok védelme tekintetében ubuntun, legalábbis nekem kezdőként eddig úgy tűnik mind az ellenőrzéseim tekintetében, mind pedig eddigi kis tapasztalataim tekintetében.- Ha nyitni akarsz , megteheted; pl. az ubuntu beépitett tűzfalával (terminálból inditható: gufw) van lehetoség egyenként nyitogatni portokat. Ha érdekel, megkeresem azt a linket ,mellyel egyenként szoktam portot tesztelni, hogy nyitva/zárva van-e.
- Ubuntus tűzfalak közül én személyszerint csalódtam a népszeru FireStarter-ben, de ahogy olvasom a topicot, itt tobben masok is; evvel szemben a beépitett tűzfal eddig frankó nálam.

- Sok segitséget kaptam itt a bajtársaktol
Eddig azt vettem le, hogy ext3 az egyik leggyakrabban használt file rendszer ubuntu alatt, és javasolt is (én arra telepitettem az ubuntut);
ám de ntfs -re nem szokták ubit installálni, és tudtommal nem is lehet.
Még valami: ubuntu nem képes fertőződni virussal, ext3 alatt
legalabbis tudtommal nem.
Mások hsz-eiből idézve, mert idevág (pár hsz- szel visszább):
Pár hsz-szel ezelőtt egy kedves hozzászóló hozzátette (ide is kapcsolodik, ezert kiemelem neked is ), hogy szerinte ubuntun csak férgek jöhetnek szóba, azok is csak kis eséllyel. Még pár hsz-szekl arrébbról is idézek ehhez most: NTFS -es particiora kerult virusos file azonban aktivizálodhat windows alatt, ha az is fel van telepitve a gépre (akár van rajta windows telepitve, akár nincs )
Aktív témák
- LG 27GR83Q-B - 27" IPS / QHD 2K / 240Hz & 1ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DisplayHDR 400
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 4650G 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Dell Latitude 3310 13,3", Gold 5405U, 8GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Vásárlunk iPhone 12/12 Mini/12 Pro/12 Pro Max
- Apple iPhone 14 Pro 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Eddig azt vettem le, hogy ext3 az egyik leggyakrabban használt file rendszer ubuntu alatt, és javasolt is (én arra telepitettem az ubuntut);