Új hozzászólás Aktív témák

• DrGonzo22

őstag

Sziasztok,

a következő lenne a kérdésem/problémám. Évek óta van egy AVerTV Hybrid+FM Volar A828 típusú tunerem, amivel nagyon meg is vagyok elégedve, de a hozzá használt AverTV 6 szoftvert le szeretném cserélni, mert nincs benne levágás opció. (Az utóbbi időben egyre több a 16:9-es képarányú műsor, a monitorom is ilyen képarányú, ám mivel analóg előfizetésem van a 16:9-es adás egy fekete keretben jelenik meg, a 4:3-as arányú képbe illesztve.) Egy másik fórumban azt a tanácsot kaptam, hogy küldjem át a jelet a VLC playernek, mert az tudja a 16:9-es levágást. Ezzel valóban működött is a dolog, teljes képernyős, torzításmentes 16:9-es képet kaptam, mindenféle fekete keretek nélkül. Ám a hangot sokszori próbálkozás, utánaolvasás után sem sikerült normálisra beállítani, rettenetesen torzított maradt, illetve a csatornaváltás is egy rémálom, mert az AVerTV 6-ban kell váltani, utána vissza VLC-re nézni, állandó megakadások, gyakran fagyás közepette, a kép minősége is romlott, még ha nem is számottevő mértékben. A hangot a VLC hangbeállítójával ugyan lehetett javítani, de ezt minden egyes csatornaváltás után el kellett játszani, ráadásul a javulás nem volt valami jelentős.

Egy olyan programot keresek, amivel vagy teljesen kiválthatom az AVerTV 6-ot, vagy, ha átküldöm a jelet nem jelentkeznek ilyen gondok, és persze 16:9 arányban ugyanúgy bele tudok vágni a képbe, mint a VLC-vel (ez volt az eredeti problémám).

Előre is köszönök minden segítséget, tanácsot.

Új hozzászólás Aktív témák