Hirdetés
- Riasztó topik
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
szabi__memo
nagyúr
Sziasztok!
Segitene valaki DVB/T témában?
Egy samuB350hez kéne valami antenna. Szerintem vmi passziv is lehet, de ezt ti biztos jobban tudjátok. Fehérvárra kéne, szerintem ott azért van jelerősség.
A Tesco occsó kis antennát ajánlják, állitólag elég az is, nem tudom.
Másik kérdésem az lenne, hogy hogyan lehet azt megoldani, egyáltalán meg lehet, hogy a tv egyetlen antenna bemenetébe a kábeles és ez is be legyen kötve? Legjobb lenne ha mindkettő menne egyszere, bár ezt nem tudom meg lehet e oldani, de valami váltó sem lenne rossz, hogy ne kelljen ki be dugogatni. Gondolom vannak már ilyenre megoldások.
Várom a javaslatokat.
Köszi szépen -
macera2
aktív tag
A minap vettem 2 db. 75 "Ohmos" vég lezárót, mivel a 6-os osztóból, pillanatnyilag,csak 4-et használok. Digit multiméterrel, 75 "Ohm" helyett szakadást mértem. Lehetséges, hogy, egy soros RC tag van a meleg pont és a föld között? És miért nem csak 75 "Ohm"?
Ha valaki tájékozott a témába, kérem ossza meg velem az infót. Előre is köszönet.
-
--Lorant--
aktív tag
Ezt Zylinak kuldom,itt a Kormany! de ha ez nem volna eleg csinalhatok kepet is........
-
madesign
csendes tag
Sziasztok!
Olvasgattam a fórumot, mostmár halvány képem van mi az a leágazó, elosztó, szűrő minek kell stb.. Lehet már sokszor szóba jött ez a dolog, de biztosra akarok menni
Szeretnék a PC-mbe egy tv tunert, ahova mindenképpen a modem elől akarom elvinni a TV jelet a géphez.
Így néz ki a hálózat:Bejövő____elosztó______modem_____router_____PC
I
I______TV
I
I______TVAz elosztó nem tudom milyen lehet (comtech) mert a TV kimeneteknél nincsen szűrő. Bele lenne építve? Kivezetései: IN, TV1, TV2, DATA (modemhez)
A kérdésem az lenne, hogy elég vennem egy leágazót a modem elé, a TAP-ra egy szűrőt és úgy a géphez? Vagy az említett elosztó speciális és nem tudom a DATA ágról elvinni a jelet a PC-mhez?
Előre is köszi! -
--Lorant--
aktív tag
sziasztok! nekem van egy bonyolult kerdesem
szoval pc wireless antenna es a pc koze lehet e valami fele erositot be iktatni? mivel Baratomnak bent van adsl es elosztottuk 2 fele de hozzam nem jut el a kivant ertek. nalam ezt meg lehet e oldani ugy h a haver errol ne tudjon tudomast? valakinek van-e otlete? Koszonom a figyelmet
varom a tippeket
-
macera2
aktív tag
Üdvözlet minden fórumozónak
Átolvasva a hozzászólásokat, -főle a földhurok, DC leválasztás területről- sok hasznos infót kaptam, amiért ezer köszönet. Kezdem érteni, hogy mért ráz és szikrázik az antenna csatlakozóm, mikor bontom. A kiépítés vázlatát mellékelem. Hogy a TV-k elé DC leválasztó kell azt értem. De mi a helyzet a PC-kkel. Oda is valamiféle leválasztó kéne, de milyen, és hogy iktassam be. Ezzel kapcsolatban kérnék egy kis eligazítást. Előre is köszönet a tanácsokért. -
wiesmann
csendes tag
Sziasztok!
A tanácsotokra volna szükségem! Leszögezem láma vagyok a kérdéshez (jelszintet, zajszintet dBket nem tudok mérni) Kint lakom hollandiában. Jó kis hazait nézek UPC-n. Magammal hoztam az antennát+beltérit. Eddig hagyományos TV-m volt. Nemrég beújítottam egy használt LG plazmára. De a kép sajnos nem hozza az elvártat. Hogyan tudnék szebb képet varázsolni? Az antennán két különálló vevő van két különálló beltérire megy a jel.
Vegyek valamiféle jelerősítőt? Milyet? Hová tegyem? Cseréljek tányérat? Vevőt?
Előre is köszönök minden választ!
wiesmann -
wiesmann
csendes tag
Sziasztok!
A tanácsotokra volna szükségem! Leszögezem láma vagyok a kérdéshez (jelszintet, zajszintet dBket nem tudok mérni) Kint lakom hollandiában. Jó kis hazait nézek UPC-n. Magammal hoztam az antennát+beltérit. Eddig hagyományos TV-m volt. Nemrég beújítottam egy használt LG plazmára. De a kép sajnos nem hozza az elvártat. Hogyan tudnék szebb képet varázsolni? Az antennán két különálló vevő van két különálló beltérire megy a jel.
Vegyek valamiféle jelerősítőt? Milyet? Hová tegyem? Cseréljek tányérat? Vevőt?
Előre is köszönök minden választ!
wiesmann -
Skel91
csendes tag
Megnéztem, jól van bekötve. Szvsz sokkal inkább a TV szarsága a probléma. Régen volt rádugva egy noname erősítő, akkor úgy emlékszem működött, csak aztán az erősítő tönkrement. Lehet veszek egy újat, csak volt itt szó szűrőről is vagy miről, és nem voltam biztos benne hogy mit csináljak.
Azért köszi a segítséget!
-
BTO
őstag
ez a jelenség sajna az AV válto elektronikától adódik a TV-dbe,ien hibák előjönnek az UPC digitális médiaboxánál is és mindig az utsólag nézett analog csatorna láccik a háttérbe homályosan uszva,haloványan.
esetleg néhány 100ft-s tétel ha DVD be van két scart, rca scart átalakitóval a DVD seggén keresztül felfüzni az AV jeleketés 1 AV beállni a TV-be, vagy a beltérin keresztül ha annak van 2 scartja.
-
tonic5
csendes tag
Hello!
Van két hatalmas problémám! Remélem tudtok segiteni, mert már csak bennetek bizom.
A dvd lejátszó scartal a szatelit meg rca-val van összekötve a tévémmel (képcsöves). A probléma a követetkező:
1. Ha dvdt akarok nézni, ki kell húznom a szat beltérit a konnektorból, mert különben bezavarja a képet (nem elég kikapcsolni). Ez normális vagy csak valamit át kell állitani?
2.A beltérin (opticom) kb 15 perc után mindig meggyengül a jel, némely csatornáknál. Aztán ha elkapcsolok majd ujra vissza, megjavul a kép. Válaszotokat előre is köszönöm. -
Skel91
csendes tag
A problémám a következő:
Van egy régebbi típusú TV-m (Daewoo DMQ 2044) amibe UPC kábeltévé megy. A kábel ennél a tévénél van elosztva két felé (1 a TV felé, egy tovább) A csatornák egy része (RTL, TV2, M1, M2, Hálózat, Eurosport) jó minőségben nézhető, egy másik része pedig szemcsés, és a hang is rosszabb (pl. Cool, Film+). Arra a kábelre ami megy tovább, rá van kötve még 2 TV + internet. A jelerősség itt jó, minden csatorna tisztán fogható.
Az a kérdésem hogy az első TV-hez ahol néhány csatorna szarul jön be, mivel lehetne megoldani a problémát. Erősítővel?Sajnos nincs pénzem minden itt leírt lehetséges megoldást végigpróbálni, meg aztán elektronikai bolt az, nem kölcsönző.
-
BTO
őstag
válasz
joecontra #274 üzenetére
hááát...
akkor az az ág valahol nem jol van kötve főleg ha szimetrikus osztót használtál.
lehet kapni néhol 2 F csatival 1üt oan menet-menet átmenetet amit toldásnak lehet használni,azt kéne bekötni az osztó helyére és addig vacakolni mig jó nem lesz a kép azon a rossz ágon,ha nem sikerál akkor esetleg annak a TV-nek az érzékenysége rosszabb mint a másiké-AGC,automatic gain control.-magasabbra van állitva mint a jóképü TV-é. -
BTO
őstag
válasz
Yushchenko #270 üzenetére
sok sikert a maszek megosztáshoz mert ha normális anyagokat veszel akkor KB árba a szolga által kiépitett +TV áránál jársz és van vételgari a cuccra, a sajátra + nyema
-
pszlaci
csendes tag
Sziasztok!
Véleményt és segítséget szeretnék kérni.
Olyan problémám van, hogy 6 felé szeretném szétosztani a kábel tv-t, ebből 5 végpont 1 házon belül van, a 6-ik pedig egy "melléképületben". Utóbbinál a kábel a két tető közt függesztve megy át.
1. kérdésem, hogy milyen kábel a legmegfelelőbb az ilyen függesztett megoldásra?
2. mi a véleményetek ezekről a kütyükről, megfelelő lehet-e ha ezt az erősítőt beiktatom közvetlenül a karóról bejövő kábelre, és utána szétosztom ezzel az elosztóval minden tv-re?Köszönettel: pszlaci
-
BTO
őstag
válasz
Yushchenko #268 üzenetére
csak a szolga által kiépitett vételihelyekre van garancia,mert különben kiszállási dijfizetős ha az általad barkácsolt elosztásokra jelentesz hibát ,és lehet szerencséd elbaxni az internetes-telefonos- modem antennajelét és akkor az se fog müxeni,és az is kiszállási dijas müvelet lesz.
általába csak szar minőségü osztót és kábelt kapsz boltba ,és a végén lehet hogy drágább lesz a leves mert + vételi hely fizetősen lesz csak jó a lakáskábelezésed.
aztán meg nem mindegy hogy milyen csillapitásu osztókat raksz 1más után mert alap matek az egész ,asszimetrikus osztók alkalmazása kell és iet nem minden bolt árul,és némi szakismeret se árt és alap angol -IN OUT TAP-mit is jelent.
-
Yushchenko
őstag
Sziasztok!
Nekem, mint -nagyon- laikusnak kellene elmagyarázni, hogyan kell UPC kábelt megosztani.
Az alapfelállás az, hogy net és az analóg kábeltv egy vezetékről jön, ezt a upc kettéosztotta, egyik megy netnek a másik TV-nek.
Amikor 1 tv-re volt kötve a vezeték, akkor semmi gond nincs, most viszont még 2 tv-re kellene megosztani.
A kérdésem az, hogy milyen elosztót vegyek? Milyen vezetéket? Milyen jelerősítőt, illetve azt hova tegyem?
Ill. azt hallottam még, hogy az újabb lcd tv-be kárt is tehet a kábeltv, ha túl nagy feszt ad le a kábel.Előre is köszönöm!
Üdv. Yush -
BTO
őstag
a DBV-T azt ha jol néztem UHF sávba sugározzák,a CATV pedig szélessávban.szerintem valami játék kapcsolos F osztót -TV játékokhoz adták anno- azt kéne használni.
igen lehet esetleg relés kapcsolást is csinálni,vagy a CATV jelet monjuk 1 videon keresztül scarton nézed a video tunerjét használva és a DBV-T azt meg közvetlen a TV-be dugod.
-
róland
veterán
Hagyományos kábel-tv és DVB-T antenna jelet, hogy lehetne összehozni, hogy ne kelljen az antennacsatlakozókat cserélgetni?
-
cromex
aktív tag
Üdv!
Valaki betudná azonosítani, mire használhaató ez, nemtaláltam semmi konkrétat rá:
Füba VKN 551
multi-band amplifierértem én hogy többsávos jelerősítő, de mik a bemenetek
FM-BI
TV-BIII
TV-B IV/V -
joecontra
addikt
Üdv nektek!
Adott egy kábeltévé előfizetés amit sokáig egy tv-n (továbbiakban: nagy tv) néztünk. Elég jó volt a képe az adásnak a nagy tv-n.
Azután az ősöknek lett egy külön tévéjük (továbbiakban: kis tv) a szomszéd szobában.
Tehát meg kellett osztani a bejövő tv jelet, ezt egy kolléga a szolgáltatótól megoldotta. A nagy tv-n szemmel láthatóan romlott az adás minősége. Nem nagyon, de láthatóan szemcsés lett, ekkor beiktattam a nagy tv és az elosztó közé egy olcsóbb erősítőt, de csak rosszabb lett a kép.
Azóta a nagy tv kint van az ősöknél (az olcsó erősítőt kiiktattuk a rendszerből, az elosztóról kapja a jelet a nagy tv és a tunerkártya), nálunk egy tunerkártya teljesít szolgálatot. Tv-t nézni a tunerkártyán elmegy, de felvenni róla már kicsit gázos.
Szóval arra akarok kilyukadni, hogy az elosztás után meggyengült a jel a szobánkban. Milyen erősítőt ajánlotok nekem, valamint mire legyek tekintettel az erősítő rendszerbe történő beiktatásakor?
Válaszokat előre is köszi!
Üdv,
J
-
toto123
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék:Érdekelne, hogy egy antenna jelerősítőnek mennyi a fogyasztása?
/HA 820-as/ -
zhagyma
őstag
Jó. Szerintem ezen a 15 m-en van hiba. Vagy a csatlakozók felszerelése, vagy a kábel megtörése okozza a jelszint veszteséget. Ha lehet inkább csináltass egyet a legközelebbi megbízható antenna boltban. A hipermárketekben kapható előreszerelt kábelek (RF,SAT) vékonyabbak a szükségesnél (van 20 méteres is) mivel a koax kábel hullámellenállását (RG6 = 75 ohm) a középső ér átmérője és az árnyékolás átmérője közötti különbség és a közöttük lévő anyag dielektromos állandója (tipikusan habosított műanyagba zárt levegő) határozza meg.
Hogy biztos legyél a dolgodban, a kérdéses 15 m-s kábellel próbálj ki egy jól működő TV-t.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- PlayStation 5
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- World of Tanks - MMO
- Riasztó topik
- Milyen NAS-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nintendo Switch 2
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Jabra Speak 410 MS - PHS001U 7410-109 és 7410-209 (ELKELT)
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P15 - i7-10850H I 32GB I 512SSD I FHD I Nvidia 4GB I W11 I Cam I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest