- Házimozi haladó szinten
- Milyen egeret válasszak?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Bluetooth hangszórók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HP notebook topic
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
Új hozzászólás Aktív témák
-
BigBlackDog
veterán
Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék kérni egy 2500k szelídítésével kapcsolatban. Egy Asrock Extreme 3 Gen 3 lappal és egy Scythe Ninja 3 hűtővel van megtámogatva. Jelenleg ~4,5 GHz-en dolgozgat (45-ös szorzó, +0.015 V CPU core offset voltage, +0.008 V additional turbo voltage, a többi érték auto-n van). Hőmérsékletet tekintve 80 fokig ment el 15-20 perc Prime95 után. Feszültségértékek, hőmérsékletek ~1 perc terhelés után így alakultak.
A probléma annyi, hogy hiába próbálkozok 46-os vagy nagyobb szorzóval, a win betöltése után az üdvözlőképernyő már nem jelenik meg, csak a sötét monitor látható (USB portok/eszközök is kikapcsolnak és a HDD led is sötét, nem villog, nem világít), majd általában kikapcsol a gép 30-40 mp múlva. Viszont, ha az alaplap beépített "OC" funkcióját használtam (Advanced Turbo 50), akkor 5 GHz-en is bootolt, eljutottam az asztalig és csak ott, fél perc használat után kaptam egy kék képernyőt a képembe.
Mit kéne másképpen csinálnom, hogy nagyobb órajelet is be tudjak lőni? Van tartós élet esetleg a 4.5 GHz fölött is az esetemben szerintetek, vagy nem érdemes próbálkozni, esetleg ennyit tudna a proci? -
BigBlackDog
veterán
Ez mennyire természetes egy ilyen tuningnál? Ha jól láttam, ennél jóval nagyobb eredményeket értek el hasonló konfiggal, beállításokkal.
Memória nem látszik a képen, adatai;
Frek: 411,8 MHz
Időzítés: 5-6-6-15
Biosban most 413*9 a proci beállítás. Konfigom az adatlapomon.
Jól gondolom, hogy többnek kéne kijönnie ebből a konfigból? Mit kéne állítanom?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Házimozi haladó szinten
- Milyen egeret válasszak?
- Autós topik
- Gitáros topic
- Viccrovat
- Macska topik
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Bomba ár! MacBook PRO 13" Early 2015 - i7 I 16GB I 1TBSSD I 13,3" Retina I OS X Monterey I Cam I Gar
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest