- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- LG LCD és LED TV-k
- DUNE médialejátszók topicja
- Vezetékes FEJhallgatók
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nyomtató topik
- A látszat ellenére helyesen működik az NVIDIA-féle Resizable BAR implementáció
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Házimozi belépő szinten
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Powerer
tag
válasz
Melorin #46898 üzenetére
Köszi szépen! 8,7% növekedés lényegében ugyanazzal a teljesítménnyel és feszültséggel szép eredmény.
A "Default" beállítás mit takar az esetedben?
Nekem gyári beállításokkal PBO-val 3600 pont körül megy a CB20.
Amit remélek ettől a szoftvertől, hogy alacsonyabb feszültségen tudom ugyanezt az eredményt elérni, így talán lehet alacsonyabb a hőmérséklet.Milyen hűtővel próbáltad illetve mivel szeretnéd még kipróbálni?
Cooler Master ML240-nel hűtöm jelenleg, és úgy állítottam be a ventillátor profilt, hogy ne zúgjon feleslegesen, így a játékok alatti 20%-os terheltségnél fel sem zúg, és max 70-75 fok között van.
Ádám
-
Lambos
tag
válasz
Melorin #46895 üzenetére
Köszi a választ.
Még babráltam vele kicsit miután írtam, aztán úgy határoztam, majd szombaton foglalkozom a dologgal. Így éjszakai műszak után nem vagyok toppon. Mode 6-ig mentem (mivel úgy tűnik az msi lapokon a nagyobb érték a kisebb feszkó), 1.25v-nál azt hiszem 3900 volt az egyik és 3950 a másik ccx. A jelenlegi, korántsem ideális hűtésemmel a pbo 3830mhz körül tartja 80 fokon. Szóval a 76 fok, 3900-3950mhz mellett egész baráti. Ha lesz rá időm, a hétvégén valahogy rá tákolok egy másik hűtőt hogy próbálgathassam. Ugyanakkor valószínübb hogy a memória tuningon többet fogok nyerni, amíg nem veszek egy rendes proci hűtőt. 3000 cl15-ről, 3000 cl14 plusz kis optimalizálás a többi beállításon +100 pont volt cine R20-on.
meglátjuk mi lesz 3200-on, ha sikerül.
Mellesleg, máshol is rákérdeztem a dologra.
Azt írták, az NB-t ne piszkáljam. Elvileg memo és infinity fabric tuning-hoz kell. -
válasz
Melorin #38162 üzenetére
Valószínűleg a 0.6V kívül esik azon a tartományon, amivel működőképes lenne a konfig. Az NB VID értéke nem tudom, mit takar pontosan, szerintem a legjobb, ha küldesz egy riportot Fiery-nek, hogy bogozzák ki az AIDA-ban, milyen szenzortól érkező, milyen adatot jelöl épp.
-
válasz
Melorin #38160 üzenetére
Igen, ez a probléma, mert ez két különböző dolog. Az említett beállítás (CPU NB/GFX Voltage) a VDDNB kapcsolat feszültségét módosítja, te pedig az NB feszültségét monitorozod. Most tekintsünk el attól, hogy mennyire jók vagy egyértelműek ezek az elnevezések. A VDDNB-be beletartozik az IMC (integrált memóriavezérlő), a HT vezérlő és az L3 cache is (ha van). A lapok többségében (AMD vonalon) nem feltétlenül van lehetőség BIOS-ban az NB fesz állítására, mert rendszerint nincs is rá szükség. Az esetleges tuning során a VDDNB-t lehet emelni óvatosan, olyan 1.3V környékéig, ha ezzel stabilizálódik a beállítás.
-
válasz
Melorin #38158 üzenetére
Na várj egy picit, te most NB feszt állítasz, vagy NB VID-et, esetleg CPU NB-t? Ez utóbbi értelemszerűen nincs hatással az aktuális NB feszre. Eleve nem világos, hogy miért szeretnél NB feszt változtatni. Amire a tuninghoz szükséged van, az a CPU NB, mivel a CPU-ban van a memóriavezérlő. Mi a pontos neve az adott paraméternek a lapod BIOS-ában?
-
Lupi00
tag
válasz
Melorin #37905 üzenetére
Szia . Nem tudom milyen beállításokat kéne pontosan alkalmaznod , de abban biztos vagyok , hogy a teljesítményromlás okát nem a bios-ban kell keresned . Az , hogy 4400-ról lement 4000-re szerintem sokkal inkább szoftveres eredetű probléma . Egyszerűen az azóta telepített alkalmazások közül fut(nak) valami(k) a háttérben , így kevesebb proci jut a tesztre . Azzal pedig , hogy sikerült felemelned 4100-ra , már valószínűleg el is találtad a legjobb beállítást tuning nélkül !
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- ASUS TUF Gaming F16
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest