Új hozzászólás Aktív témák
-
csavarlazito
tag
válasz
gabipaci #7816 üzenetére
Nézd meg az Intel adatlapján, mennyi a max. ajánlott feszültség.
Rálőheted eghyből, lényeg hogy terhelve legyen annyi. Tehát ha egy-két vonással feljebb állítod bios-ban annál, és windows-ban terhelve a cpu-z szerint leesik annyira, akkor maradhat annyin. Szerintem nincs sok értelme lépésenként növelni. Most vagy tuningolunk rendesen, vagy alapon megy. De kicsit tuningolni
Úgyse bírja ki senki a kisebb feszültségemeléssel sokáig -
sosperecek18
őstag
válasz
gabipaci #7816 üzenetére
24/7-ben max 1,35 az adható...azért mondják hogy kis lépésben mert mindenki azt szereti, hogy ha minél kisebb fesszel visz adott mhz-et a proci. Tehát az is jó stratégia hogy 1,3-ra meg az általad elérni kívánt mhz-re rakod a procit, majd teszteled hogy stabil-e, ha igen folyamatosan viszed lejjebb a feszt, amíg adott órajelent stabil...Az általad említett 1,3v-on elvileg mennie kellene 4,2 körül az e8500-nak. Igen lehet a memóriát kihagyva is piszkálni a procit, de ebben az esetben vissza kell osztanod a ramot, hogy tuning mellett sem menjen az általa (tudott alap) órajel felé.
A hűtés sztem elegendő lesz
Remélem segítettem!
-
L3on!d4$
tag
válasz
gabipaci #7816 üzenetére
Szia.
Első lépésed mindig az legyen hogy nézd meg alap feszen meddig tudod úgy felhúzni hogy stabil maradjon.(EVEREST STRESS TESZT,3DMARK stb...)
Szóval felesleges kapásból fesz emeléssel kezdeni.Egy darabig úgyis lehet húzni így is,aztán ráérsz azon gondolkodni hogy adj neki egy kis kakót
Új hozzászólás Aktív témák
- Medence topik
- Autós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Airsoft
- Építő/felújító topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest