Új hozzászólás Aktív témák
-
Cypresss
senior tag
válasz
darál0w #31789 üzenetére
Kedves Darál0w!
Több helyen téged ajánlottak tuning témában, FSX-hez állítottam össze egy konfigot. A gépen egyébként már dolgozom. Bétateszter vagyok egy amerikai cégnél, aki kifejezetten komplex szimulációval foglalkozik.
Nagyon gondolkodom egy barátságos tuningon és megköszönném, ha egy pillantást vettnél az alábbi konfigra:
Gigabyte X58A-UD7, Core i7-960, Kingston: KHX1600C9D3K3/6GX, Intel X25M 160GB (second generation), ASUS 5870, WD 1,5 TB Green, Chieftech 850W (ezt most kellett cserélnem), EK-vízhűtés.
A BIOS firmware a legújabb F9a, a DRAM-FSB arány: 4:1.
Szerinted itt mi lesz a szűk keresztmetszett, illetve biosban mire érdemes/kell figyelni?
Auto állásokat általában hanyagolom, de a BCLK-UNCORE-QPI hármas összefüggéseit nem nagyon látom át.
Segítséged előre is köszönöm!
-
P3TR!CK
senior tag
válasz
darál0w #31768 üzenetére
Na, haladtam egy kicsit a tuninggal, először ibt 1. körben kék halál volt, 0x50es hibával, amit kiderítettem innen, hogy a RAM feszeket kell emelni. Bementem BIOS-ba, feltettem 1.74-re, ibt 2. körben elhalt, azzal a hibával, hogy valami nem stabil.
Tuti, hogy a RAM-ok lesznek a ludasok, szerintem az időzítés nem stimmel (vagy lehet, hogy még több volt kell nekik?) Hűtőbordásak, nem tudom mennyit szabadna. A dobozán ezek állnak:
- DDRIII 1600Mhz/2000Mhz
- CAS Latency 7-7-7-CL=7 (1600Mhz) ; 9-9-9, CL=9 (2000Mhz)1600Mhz Voltage: 1.5-1.8V / 2000Mhz Voltage 2.0-2.2V
Ezek alapján meg tudod mondani, mit és hol kellene átírni?
Így áll most a szitu:
-
Wikoo
aktív tag
válasz
darál0w #31785 üzenetére
bocsi h értetlen vagyok, kicsit felhúz ez a fos asus lap
mindent alapon hagytam, csak feszt adtam neki: ugyan ez a hejzet (1.35, 1.1)
alapból biosba az nb nek csak úgy lehet feszt adni h +50mw 100 150 (ki se irjah az alap 1.1 stb)
Nagyon nem szimpi nekem ez a lap, régi giga lapom intelnél nem csinált ilyeneket, megadtam neki az értéket ( egy normális skálán ) és vagy csinálta a dolgát vagy fagyot -
Wikoo
aktív tag
válasz
darál0w #31736 üzenetére
na
be lőttem a cuccost, ibt és linxen 40kör minden nélkűl lement (maghő max 59, kupak max 63 )
viszont továbra is csak progival megy a dolog, bioszba adom neki, akkor a + feszt se cpuvidn ek se nb nek nem megy, és elég gyorsan kifagyok.
Nem értem mért nem adja neki a feszkót bios ból -
tasakos
tag
válasz
darál0w #31774 üzenetére
Az problémás lesz, mert ugyan az én nevemben írtam, de ez haver gépe. Így leghamarabb pár nap múlva tudok képet linkelni ide.
Bár nemtudom érdekes, ilyet még nem láttam, hogy csak úgy nem kapcsol be néha, néha meg igen. A tápra gyanakodtunk, de az tuti jó nem olyan rég lett cserélve. Meg mondom, a tuning elött ilyen jelenség nem volt.
-
Greyfoot
tag
válasz
darál0w #31746 üzenetére
Nézd, nem hinném, hogy egy kétmagos proci jelentős előnyt kovácsolna abból ha 3,6 ról 4Ghz közelébe húzod, ha így is agyon van terhelve. Nyilván gyorsabban szalad a cumó L1 meg L2 ből ki-be de végsősoron nem fog érezni belőle semmit a plusz hőn kívül.
Ez volt a mondatom lényege.
-
czpitti
senior tag
-
Wikoo
aktív tag
válasz
darál0w #31695 üzenetére
Nem hagyom magam megtéveszteni
Nem csipázom a lapom, amd overdrive - el belőttem 1.45vcore al a 4ghz-t, 25 kör lemet intelsütőbel és azért még kinyomtam egy szuper píít(és még 60fokot se érte el a proci). Gondoltam megvan a fesz, belövöm bioszba. Bootol ..stbstb oszt winfosban kék halál. Mért van az h bioszba kevés a fesz neki, a progiban nem? Kék halál nem memo tuningnál kéne lennie? -
Pityke78
őstag
válasz
darál0w #31655 üzenetére
Amúgy ez volt a teljes utasítás:
"Már csak annyit kell csinálnod, hogy vedd még feljebb a Vcore feszültséget annyira, hogy 70-72 fokig menjen fel a hőmérséklet ha futtatod az Orthost.(máshoz egyenlőre ne nyúlj)
Ha ez megvan, hagyd úgy a Vcore feszültséget és vedd vissza a ramot teljesen(2.0) és addig emeld az Host frequency-t(250) ameddig bootol a windows és nem áll le az Orthos hibával.
Először próbálkozz 270-el utánna 280,290,300,310, 320.
ha a 320-at eléred, akkor az 4Ghz. lesz a géped órajele.
Persze ha már nem indul el, vagy hibát dob az Orthos-ban akkor vegyél vissza egy tizest és az az érték valószínűleg jó lesz a továbbiakban. Tehát ha 300-nál befosik, akkor 290 re tedd vissza.
Ha megvan a legmagasabb Host frequency, akkor kezdd el emelni a memória órajelét(2.0 ról feljebb egyesével), 800-900-ig fogja bírni kb.
Hiába megy most 1000Mhz-en nem fog annyit bírni, mert jóval nagyobb lesz a géped teljesítménye és jobban fogja terhelni a ramot.. Ha az Orthos nem áll meg, akkor bírni fogja a géped minden szituációban.Írj ha van valami.
A proci hőmérsékletet mindig figyeld, ha 80 fok fölé megy, akkor állítsd le az Orthost és adj meg kisebb feszültséget!"
-
Pityke78
őstag
-
Pityke78
őstag
válasz
darál0w #31642 üzenetére
Nos, így állok:
Alap config:
Pentium (R) Dual-Core CPU E5200 @ 2500GHz (gyári hűtővel)
Gigabyte EP35-DS3
Kingmax (KLDE88F-B8KU5) 2x2 GB DDR RAMEzt a rendszert kellene kicsit húzni.
Ezeket a beállításokat kaptam:
MB intelligent tweaker(M.I.T) menü
CPU clock ratio: 12.5x
Host Clock control: enabled
Cpu host frequency: 250
PCI express frequency(Mhz): 100
C.I.A 2isabled
Performance enchance: Turbo
System memory multiplier: 3.20 - 400 (először 3.20 ha megy, utánna 400, ha 400-on nem megy, akkor vissza)
Dram Timing Selectable: Auto
System voltage control: Manual
Cpu voltage control: Amennyit legalul mutat, arra dobj rá 5%-ot...példa: 1.22500 -) 1.28625Advanced bios features menü
CPU enhanced halt(C1E): Disabled
CPU Eist function: DisabledSajnos ezekkel a beállításokkal nem ment, állandóan az eredeti értékkel indult újta (12,5x200).
Újabb tanácsként kaptam, hogy a System memory multiplier: vegyem lejebb 2,4-re, vagy 2-re, illetve a Cpu voltage control: aljára emeljek 10%-os. Amúgy az alja 0,9V, így 1V-ra raktam, de így is csak alap értékkel indult újra. Jelenleg itt tartok.
Néhány BIOS kép mellékelve:
Vélemény, mit kellene csinálnom?
Köszi a segítséget!!!
-
Pityke78
őstag
válasz
darál0w #31636 üzenetére
Ezt a beállítást kaptam,d e ezzel nem indult el. Visszaállt autómatikusan 200Hz-re és úgy indult 12,5x200 Hz-en. Mi lehet a baj?
"MB intelligent tweaker(M.I.T) menü
CPU clock ratio: 12.5x
Host Clock control: enabled
Cpu host frequency: 250
PCI express frequency(Mhz): 100
C.I.A 2: Disabled
Performance enchance: Turbo
System memory multiplier: 3.20 - 400 (először 3.20 ha megy, utánna 400, ha 400-on nem megy, akkor vissza)
Dram Timing Selectable: Auto
System voltage control: Manual
Cpu voltage control: Amennyit legalul mutat, arra dobj rá 5%-ot...példa: 1.22500 -) 1.28625Advanced bios features menü
CPU enhanced halt(C1E): Disabled
CPU Eist function: DisabledA többi maradhat úgy, ahogy van."
-
Bali27
addikt
válasz
darál0w #31481 üzenetére
Hmmm.. Jol hangzik...
HA a Biosom lefotózom akkor tudnál segiteni hogy hogyan érhetem el kb? Mert igazábol tulmelegíteni sem aakrom a magasra huzott fesszel...
De majd holnap Privátban megkereslek, és előre is köszönöm az eddigi segítséged.. Viszont már mennem kell aludni, mert holnap korán kelek.. -
Bali27
addikt
válasz
darál0w #31477 üzenetére
Hát a procit már nem szivesen huzom tovább.. Ez is csak az uj Red ORchestrához kell mert Procigyilkos a lelkem.. a vga meg max 70%os kihasználtság.. a E8400 meg 3.6 on is 100% os terhelés..
Hja.. De a 800as ramokat megérné lecserélni??? DDR2-ben mi a legnagyobb teljesitményű ram? 1066.. és azt 1200-1300 ig lehet huzni??? MEgéri szerinted?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen videókártyát?
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Napelem
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Házimozi haladó szinten
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Bomba ár! Dell Inspiron 5405 - Ryzen5 4500U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Olcsó Laptop! Új akkumulátor! Dell Latitude E6540 : I7 4600M / AMD HD8790M / 8GB DDR3 / 128GB SSD
- Nothing Phone 1 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest