- Hamarosan leszűkíti a támogatott hardvereit az NVIDIA
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hálózati kábelek és szerelésük
- Milyen videókártyát?
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
Új hozzászólás Aktív témák
-
csucsuka1
csendes tag
válasz
darál0w #13252 üzenetére
fsb-t állítottam 400-ra cpu voltage 1.3 mást nem igy ment 3800-at
elég siralmas ahhoz képest amiket itt a ph-n látokCPU tulajdonságai:
CPU típusa DualCore Intel Core 2 Duo E8400, 3000 MHz (9 x 333)
CPU alias Wolfdale
CPU stepping C0/M0
Utasításkészlet x86, x86-64, MMX, SSE, SSE2, SSE3, SSSE3, SSE4.1
Eredeti órajel 3000 MHz
Min / Max CPU szorzó 6x / 9x
Engineering Sample Nem
L1 kód gyorsítótár 32 KB per core
L1 adat gyorsítótár 32 KB per core
L2 gyorsítótár 6 MB (On-Die, ECC, ASC, Full-Speed)CPU fizikai információk:
Tokozás típusa 775 Contact LGA
Tokozás mérete 3.75 cm x 3.75 cm
Tranzisztorok száma 410 millió
Gyártási technológia 45 nm, CMOS, Cu, High-K + Metal Gate
Processzormag mérete 107 mm2
Magfeszültség 1.150 - 1.225 V
I/O feszültség 1.150 - 1.225 V
Tipikus teljesítmény felvétel 65 W @ 3.00 GHz
Maximális teljesítmény felvétel 91.9 W @ 3.00 GHz -
norbit808
tag
-
norbit808
tag
válasz
darál0w #13226 üzenetére
Sziasztok nekem egy asus pk5pl cm lapom van van még bene egy d820 proci meg 2gb kingston memo 800 mz na szoval elkezdtem huzznia procim de feszt nem álitottam mert nem tudom hogy kell alapbol 2x2.8ghz most is 3.5ghz megy de meg emelte a ramot meg az fsp is ha tovább huzom meg fagy vagy be se töltia win 7 et ez azért lehet mert enyit bir vagy mert valamit nem jól csinálok?Number of cores 2 per processor
Number of threads 2 per processor
Name Intel Pentium D 820
Code Name SmithField
Specification Intel(R) Pentium(R) D CPU 2.80GHz
Package Socket 775 LGA
Family/Model/Stepping F.4.7
Extended Family/Model F.4
Core Stepping B0
Technology 90 nm
Core Speed 3429.9 MHz
Multiplier x Bus speed 14.0 x 245.0 MHz
Rated Bus speed 980.0 MHz
Stock frequency 2800 MHz
Instruction sets MMX, SSE, SSE2, SSE3, EM64T
L1 Data cache (per processor) 2 x 16 KBytes, 8-way set associative, 64-byte line size
Trace cache (per processor) 2 x 12 Kuops, 8-way set associative
L2 cache (per processor) 2 x 1024 KBytes, 8-way set associative, 64-byte line size -
iceshark18
csendes tag
válasz
darál0w #13219 üzenetére
CPU-z alapján F2es stepping.
hőmérsékletre majd figyelj oda.
AMD által megadott értékek: Max Temps (C) 55-70nincs más dolgod, mint emelni az FSBt először. majd ha kevés a fesz, azt is adagolsz. szigoruan 1.5Vig.
de ha tudsz BIOSrol is csinálj képet. M.I.T menüről.
igen de még mindig nem tudom, hogy alacsony szorzóval emeljek magas fsb-re vagy mondjuk 13x szorzóval alacsonyabb fsb-re?
biosról meg mindjárt csinálok képet!
-
animatrix11
őstag
-
Karesz000
csendes tag
válasz
darál0w #13146 üzenetére
nem vagyok valami nagy játékos, egy "újabb" játékkal játszom, Splinter Cell Chaos Theory, azt meg a rendszer jól viszi, a proci húzás nem játékra kell, egy kis Corel-es gyorsítás érdekében történne...
És kinéztem egy Cooler Master Hyper 212 Plus-t
Ha megvan, óvatosan belekezdek a dologba, és majd beírom mit sikerült... -
iceshark18
csendes tag
válasz
darál0w #13188 üzenetére
És azt honnan a búbánatból szedjem cpu-z azt mondja 2, de milyen kettő? F2? mivel hol keressem? CPUID revíziószám 00040F32h- ehhez kerestem volna ilyen adatot de a gugli nem nagyon köpte ki
ellenben azok a 3Ghz feletti adatok jól hangzanak, most már csak azt kéne majd a számba rágni hogyan kell mindezt megvalósítani
ja és persze nagy THX!
-
Tyler8
tag
válasz
darál0w #13200 üzenetére
nekem is van venti a chipseten ez az abitnak egy tuninglapja volt azért van rajta uGuru is és most azért tuningolom mert már van rá szükség
http://www.hardwarebolt.hu/termekek/alaplap/abit-aa8xe-kep-1.html
amúgy eléggé zúg a chipset hűtő lehet érdemes lenne rá venni egyet? vmit tudtok ajánlani?
58fok nemsok nekije? -
gabber9511
csendes tag
válasz
darál0w #13194 üzenetére
jólvan, akkor majd mindjárt megyek a biosba azt ott megnézem mi hogy van de szerintem ugyanaz lesz és mondom amikor már húzni kezdtük (másodjára) a procit akkor símán 11x-re állítottuk .....
alapfesz tehát gyári az 0.962v-1.2v ezt írja a honlapja és ennyi is volt kb kis eltérésekkel -
gabber9511
csendes tag
válasz
darál0w #13144 üzenetére
oké de most egyenlőre nem tervezem mondjuk jó lenne...
amúgy mikor 3.5ghz-re állítottuk akkor először kevés volt a fesz (szerintem) mert az everest hibát jelzett kérdeztem tesomat és azt mondta inkább vegyek vissza az FSB-ből ami 320 volt aztán levettem 317-re aztán kiléptem a biosból azt semmit se csinált ment de kéne semmi se volt aztán meguntam mer ennyi ideig semmit se csinált nem volt semmi kép erre én megnyomtam az újraindítógombot egy ideig semmi aztán mintha keállt volt azt magától elindult és kiírta overclock failed vagy valami ilyesmi oszt volt ott 2 lehetőség az egyik az F2 default a másik meg run bios na inkább run bios valamennyi fesz talán állítottunk aztán jó lett
de akkor ez azt jelenti hogy nem bírja tovább?????? :S -
Karesz000
csendes tag
válasz
darál0w #13115 üzenetére
nem vitatkozni szeretnék, mindenképpen tervben van egy jobb hűtő beszerzése.
De ez a hűtő már kibírt egy 1,6 Celeron 50%-os húzását is, teszteltem IBT-vel 10körig, a hőfok egyszer sem emelkedett 58 fok fölé így alap beállításokon.
Finoman tuningolva elmennék 30%-ig, ha tudok, és a rendszer is stabil lesz, meg a hőfok is engedi.
olvastam Nfree egyik hozzászólását, azok alapján arra gondoltam, hogy a memóriát felveszem 2,1 V-ra az FSB-t pedig szépen emelgetem, lassan, amíg nincs gond. Meglátom meddig jutok, ha már valahol megállj van, gondolom akkor jöhet a CPU core fesz meg esetleg egy kis PLL meg MCH fesz emelés
de ha ez rossz gondolat, még lebeszélhetsz róla... -
Tyler8
tag
válasz
darál0w #13120 üzenetére
ha vid kell cpu-z de amúgy abit eq-t használok ez elvileg a biosos értékéket mutatja ha jól gondolom csak néha valamiért kifagy ezért kellett volna másik de p4-el nem kompatibilisek ja és MÉG MINDIG KERESEK SEGÍTSÉGET TUNING ÜGYBE HA VALAKI HOZZÁÉRTŐ LENNE OLYAN KEDVES ÉS SEGÍTENE AZT MEGKÖSZÖNNÉM
-
Karesz000
csendes tag
válasz
darál0w #13110 üzenetére
nos, gyári hűtő, a ramok 4x1GB Kingmax 1066-os DDR2
jelenleg 1,325V a VID (auto), de nekem az furi, hogy az alaplapi BIOSban 7x-es szorzó van beállítva, úgy is látja, hogy 7x333, a Sajátgép is ezt látja, Everest is, de a CoreTemp meg a CPU-z 6-os szorzót lát...
Ramok 1,8 V és ez is alapon van hagyva a BIOSban -
csabika0001
senior tag
válasz
darál0w #13096 üzenetére
Igen bejött a tipped és köszönöm a segítséged sokat segítettél.
Aki pedig most próbálkozik ezzel olvasson vissza vagy ezt az oldat olvassa el mindent megkérdeztem darál0w kolegától amit csak lehet szerintem sokan hasznát veszik.
Egy HD4850 512 VGA teljesít melette eddig egy 550es 3,4 GHz es P4 volt mellette de az nem bírta hajszát ez a proci most egészen jól teljesít. -
csabika0001
senior tag
válasz
darál0w #13079 üzenetére
Nah ugynézki ez a vége 3,4 GHz alapfeszen.
Prime 95 öt futattam kicsit ugy fél órát a small tesztet, IBT-t is hibát nem talált.
Hőfokok meg amikor visszveszi magát 1900Mhz re akkor 36-37 fokos amikor tolja neki akkor 50-55 intel cpu burnel elért 62 is.
De a játékokba csak 54 ig megy fel.
Bár lehet viszaveszem 3,2GHz re mert semmi különbséget nem látok kettő között.
Tesztekbe 1-2 néhol 3-4 fps javulás szóval semmi értelme.
Szerintem így már kihajtja a HD4850 est. -
-
Zolás
addikt
válasz
darál0w #11109 üzenetére
Ezt most csak így gyorsban csináltam de 1 órát ment este hiba nélkül.
Remélem mindent beraktam ami érdekes lehet. A maximum hőmérséklet 72fok volt de csak pillanatokra ugrott fel annyira. Ha ránéztem mindig 68-69et mutatott.Ja és a ramfesz biosban 2.1V
nem kicsit gyorsult fel a gépem. Eddig a kikapcsolás 30-40másodperc volt. Most lement 7-8raés a progik is gyorsabban indulnak.
Még egyszer köszi a sok segítséget. -
Zolás
addikt
válasz
darál0w #11086 üzenetére
Értem.
A biosba beállitott feszérték és a tuningban cpuz által megadott vid pedig a lap vdropja miatt különbözik? Tehát a procim max vidje 1.5v és ezt ugy tudom beállítani hogy biosba mindig egy kicsit feljebb megyek amig a cpuz terhelésnél nem ennyit mutat?
Amugy érdekes módon terhelésnél ugrik a kisebb feszre és alapon megy a nagyobbon
Most a fenti vid értékek 1.4re állított feszre jöttek ki. Ekkorát tévedne a lap?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Windows 11
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen légkondit a lakásba?
- Synology NAS
- Hamarosan leszűkíti a támogatott hardvereit az NVIDIA
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Filmvilág
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
- AKCIÓ! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest