Új hozzászólás Aktív témák
-
Dapro
senior tag
válasz
darál0w #13906 üzenetére
Na ittvagyok. Sajnálom sok dolgom volt ma. Holnap nem is leszek szerintem. Vagy nagyon későn este
Akkor elmondod, hogy mit is húzzunk most és mit csináljak? Mivel a cpu-t nem tudjuk így gondolom akkor ramot húzunk vagy valamit
Miközben leírod (vagy valaki más aki tudja még) leszedem a progikat gyorsan
-
Zoli83
tag
válasz
darál0w #13919 üzenetére
1.32500V, VTT: 1,3V; MCH 1,240, 430FSB, 3870MHz-en 3. körben hibázott az IBT.
1.32500V, VTT: 1,3V; MCH 1,240, 430FSB, 3870MHz-en -annyi módosítással, hogy a System Memory Multipliert 2.40B-ről visszavettem 2.00B-re- végigment az IBT. Reset után meg megint hibázott, ez kész ez a gép. -
-
Zoli83
tag
válasz
darál0w #13910 üzenetére
Sikerült kicsit tovább lépni! A VTT-nek adtam 1.280V-ot; az MCH-nak pedig 1.220V-ot. Most 3870MHz-en vagyok és mutatom a képeket, ami elég érdekes, mivel 1.32500V-al 71C°-ra melegedett IBT közben, míg 1.31875V-tal 64C° volt a maximum. 430 FSB-hez már emelnem kellett a CPU feszt: 1.300V-ról 1.31875-re. [link]; [link] ; [link]
-
satee76
aktív tag
válasz
darál0w #13911 üzenetére
Gondolom a "visszaosztás" már le van írva valahol...sokat olvasgattam mivel kezdő vagyok, de már keverednek az infók.
Szóval kiszámoltam a RAM valós óra jelét ami 11x220/200=12 11x220/12=200De mit állítsak és hova? (pl.:szorzót)
Ezek szerint mindegy, hogy aszinkronban mennek a ramok? -
Zoli83
tag
válasz
darál0w #13826 üzenetére
Hali!
Kicsit harcoltam a géppel még. A biztonság kedvéért újra leírom a bios beállításaimat.Robust Graphics Booster----------[AUTO]
CPU Clock Ratio------------------9
Fine CPU Clock Ratio------------0
CPU frq--------------------------3816mhz
CPU Host Clock Control-----------enabled
CPU Host Frequency--------------424
PCIe Frequency------------------100
CIA 2----------------------------disabled
Perfomance enhanced--------------standard
Extreme Memory Profile(X.M.P.) disabled
(G)MCH Freyuency Latch---------333
System Memory Multiplier---------2.40B
Memory Frequency---------------------1018 (Ennek mennyinek kellene lennie, nem 1066?)
Dram Timing Selectable-----------manual
Cas Latency Time----------------5
tRCD-------------------------------5
tRP----------------------------------5
tRAS-------------------------------15
CPU Vcore--------------1.22500V 1.3000 V
CPU Termination 1.200V 1.200V
CPU PLL------------1.500V [NORMAL]
CPU Reference---------0.760V [NORMAL]
CPU Reference2---------0.800V [NORMAL]
MCH Core---------1.100V 1.100 V
MCH Reference----- 0.760V [NORMAL]
MCH/DRAM Reference 0.900V [NORMAL]
ICH I/O--------1.500V [NORMAL]
DRAM Voltage 2.100V
DRAM Termination 0.900V [NORMAL]
Channel A Reference 0.900V [NORMAL]
Channel B Reference 0.900V [NORMAL]430-as FSB-vel már nem bootolt be a Windows. 424-en végigment az IBT ([link]; [link]
-
Dapro
senior tag
válasz
darál0w #13902 üzenetére
Na jó. Megnéztem és proci húzást nem láttam sehol én sem
Most igazán szomorú lettem, azt hittem lesz esélyem jobbá tenni a gépet egy picit, hátha elfutnak a játékok jobban
Milyen alaplapot lenne érdemes barterolnom a hardveraprón, hogy tudjak jól tuningolni?
Olyan lap érdekelne ami olcsó kategóriás, de mégis valamilyen szinten jó.945pl neo - ez a mostani alaplapom. Kb 5.000 HUF-ot ér.
Szóval olyan 10k-s alaplapok érdekelnének kb. azaz 5k-ból megúszom
(sajnos most szar a helyzetem -nuku meló- így nem tudok beújítani valami faszát.)Tudsz ajánlani valamit, darál0w, mivel úgy látom te tudod miről beszélsz itt
A progikat beszerzem addig és akkor holnap majd húzzuk a többit a procin kívül.
Köszi addig is, jóéjt.
-
Dapro
senior tag
válasz
darál0w #13898 üzenetére
ez a hűtőt néztem ki. szép és jó
állítólag.
Szerinted?
Ezzel biztos hűvösebb lenne.
Pill közben akkor megkeresem hátha megtalálom a cuccot.
Esetleg ha van kedved és akarsz akkor vegyél fel msn-en.
unn4m3d@freemail.hu
Bár így a többiek nem tudnak okulni az esetemből, hogy hogyan is kell ezt csinálni. (Ez az ami a fórumok lényege szerintem)"így annyit tudunk tenni, h emeljük az FSBt ramokat pedig "visszaosztjuk" és közben nézzük a hőt és a feszt."
Ez jól hangzik és én benne vagyok
Közben milyen programmal kell figyelni a hőt és a feszt meg, hogy mennyivel lett jobb?
És köszönöm a segítségedet, akkor majd holnap.
-
Fundey
tag
válasz
darál0w #13890 üzenetére
A rampage biosában szerintem egyik sincs,legalábbis ilyen MCH nincs,hacsaknem valami rövidítése,VTT?
Teljesneve esetleg?
Azért mond hogy azt mennyire állítsam...
Megpróbáljuk a 4.25-öt,mert ha minden nap csak arra jut idő hogy egy feszt mondj,majd beállítom és mire letesztelem meg irok,már nem vagy fent,majd másiknap ugyanigy...
Mond a 4.25 beállításait hogy mit mennyire állítsak,azt majd még te alszol,iszol,eszel,mulatsz én majd beállítom,letesztelem hogy stabil e,megnézem mennyire melegszik,mennyi poöntot ad markban stb,majd irok... -
Dapro
senior tag
válasz
darál0w #13895 üzenetére
Az e2220 as proci gyárija. kb 3 hónapja van meg vagy kevesebb és a cooler az kibontatlan volt. a proci hasznalt volt persze.
Esetleg, hol kell keresnem a proci fesz állítási lehetőséget? Vagy milyen név alatt( angolul ugyertem)
Vagy kapható valami olcsóbb cooler ami jó is? ÉS akkor már lehetne húzni ? (ha meglesz a fesz dolog)
-
Fundey
tag
válasz
darál0w #13881 üzenetére
Nah akkor végre folytathatnánk a tuningot
3.6-nál jártunk,de magamtól délelőtt elmerészkedtem eddig,hogy kevés feszt avagy túl sokat adtam volna neki azt nemtudom,lényeg hogy stabil a rendszer és egyik tesztprogi sem jelzett hibát,lefutott 3dmark,prime,memtest...minden
Hogyan tovább? -
ZBO
tag
válasz
darál0w #13846 üzenetére
Üdv!
Szeretném én is a tanácsodat kérni, mert hasonló gépem van, mint az előbb szóló M4123057 társunknak ( P5K, E4400, és most vettem OCZ 2x2GB 1066-os RAMokat).
Eddig 2,7 Ghz-ra húztam a procit régi RAM-mal, de sok auto beállítas volt közte. Holnap fognék hozzá, vagy ha lesz majd segítség. -
Zoli83
tag
válasz
darál0w #13839 üzenetére
Na visszatértem! Több, mint egy órája fut a Prime95 hiba nélkül, 4000MHz-en, 1,3800-as fesszel (még most is fut, 1 óra 15 perce). [link]. Megnéztem kézzel a Ninja hűtőbordáját és "kéz-meleg", egyáltalán nem tűnik 71C°-nak a mag így kintről.
A biztonság kedvéért, -mivel jobb híján egy noname pasztával kentem be- vettem egy Artic Cooling MX-2-t és holnap átpasztázom azzal. Most hogyan tovább?
-
Zoli83
tag
válasz
darál0w #13835 üzenetére
Már megoldódott a hűtési probléma, hűvösebb lett a proci, de terhelve hihetetlenül melegszik, nem tudom miért.
Kérdezősködtem a Scythe topicban, idézem: "Alap fesszel, alap órajelen 42 fokos, próbáltam tuningolni, de 1,37500V felé nem mertem menni a hőmérséklet miatt, ami terhelve Intel Burn Test-el már elérte a 80C°-ot! Most tettem a procira új pasztát, mert azt hittem, hogy a régi már megszáradt és azért megy 50 fokon a proci (ebből az 50 fokból lett így, a pasztázás után 42C°, terhelés nélkül). " De az új pasztázással 4000 MHz-en, 1,37500 fesszel 50C°-ról 80C°-ra melegedett.
" A bios frissítve lett, igaz nem most (F7-es). Megnéztem alapon, terhelés nélkül, kézzel tapintva a Ninja hűtőbordája szinte hideg. Rendesen rajta van a procin a hűtő. "Gorneck23 ezt írta nekem: " Sajna akkor vagy nagyon gáz az IHS vagy a borda talpa vagy a szenzor ennyire rossz...sajna sok mindent nem tudsz tenni... "
Most, akkor mi legyen, teljesen összezavarodtam.
-
Fundey
tag
válasz
darál0w #13827 üzenetére
Ok,holnap én is hamarabb itthonvagyok,node akkor időben áljunk neki a dolgok elejébe
Am nekem is vízhűtésem van,amin igény szerint kb még 10%-ot tudok javítani(ventik rászerelése+utánatöltök kis lötyit)...
Mind1,majd lesz amennyi lesz,bár szerintem a 4.25 menni fog,de ha nem akkor sem veszünk össze,mert nekem elég 3.6 - 3.75 a húzott 4870x2 mellé...
Holnap jelzem ha fentvagyok(kb fél 3 - 3 fele)...
Jóéjt! -
Fundey
tag
válasz
darál0w #13815 üzenetére
Nem zaklatlak:Đ
Ittvannak a képek->
Am ez is olyan cpu mint az enyém/olyan lap/annyi ram...node mind1,ezen nem veszünk össze...
A 3.6 jó nekem,csak markban kiakarom próbálni h max mennyit bir...
Nah akkor léphetünk fentebbi tuningra -
-
Fundey
tag
válasz
darál0w #13802 üzenetére
Nah vagyok is...
Letöltöttem a Prime95-öt valamit hozzányultam teljes véletlenül,vártam is kb 15percet,ez idő alatt csak 8%-ig jutott el,de eddig hiba nemvolt benne...
Még egy kérdés igy közben...
Hol lehet a prime95-öt beállítani ugy hogy azért ne órákig ellenőrizzen és ha ez megvan hol lehet elinditani a tesztet...
CPU-Z & Core Temp
És azthiszem hogy nagyobbfokozatra kapcsolhatunk...
Mond főnök h mit mire/hányra állítsak... -
Zoli83
tag
válasz
darál0w #13775 üzenetére
Köszi a segítséget! Ki is próbáltam, de a Windowsig nem jutok el sajna így.
A CPU Vcore-t állítgattam lépcsőfokonként, ahogy írtad, egészen 1.4V-ig -feljebb nem mertem-, de így se akarta még a Windows-t se betölteni. (Annyit módosítanék ahhoz, amiket leírtam, hogy " CPU Reference2---------0.800V [NORMAL] " nincsen, csak sima Reference, de szerintem nem ez volt a probléma)
-
Fundey
tag
válasz
darál0w #13774 üzenetére
Szerintem tutti,én egy neten talált húzott Q9650 cpu-z-s kép alapján """próbáltam""" meghúzni,ami 4050mhz volt a volt asszem 1.336 és ha jólemlékszem 1800-as FSB,bár Far Cry 2 alatt 5perc után fagyott(memtestet nemigazán tudom kezelni,ha rákattolok a start-ra,akkor vmi dolláros bizgerét is ki) meg a gta4 grafikája abszolut felismerhetetlen,bár az mai napig is kilép 2perc game után h run fatali error v mi...
Nah tát akk térjünk a lényegre...
Proci,ram...
Elősször szerntem próbáljuk újra a 4ghz-t és itt kéne vhogy belőni a Voltot meg az Fsbram-ot...
Jah és 4ghz az 9-es szorzón,445-ös bus speed és 1780-as Fsb-n ment,ha minden igaz 1.344V-al,bár szerintem nem stabil,mert vmit pittyegett a memtest,de nem ilyen tesztet adott be csak a háttérbe kiirt vmi errort...jah és erröl a képröl próbáltam másolni,bár az enyémnek jobb a VID-je...
Vágjunk bele szerntem,ha minden okés... -
Fundey
tag
válasz
darál0w #13763 üzenetére
Ha segitesz hogy hogy kell manuálisan beállítani pl egy 4.25ghz-s tuningot,akkor nem auton lesz a tuning+csinálok 3dmarkot...
Jah meg ramot is szeretnék tuningolni,elvárás hogy a lap lekezelje 2133mhz-en és ha belefér kis + fesz emeléssel,akkor vissza is varázsolhatnánk CL8-ban... -
zeorsdfd
senior tag
válasz
darál0w #13764 üzenetére
Ja, az nekem is világos hogy a proci az rendben van és valahol ram ügyben kell emelnem. Olyasmit akartam kérdezni inkább, hogy létezik -e olyan szabály, hogy pl (ezt teljesen hasraütésből) ha 1 percen belül hibáz akkor mondjuk ddr-overvoltage kevés és ha csak egy óra múlva akkor az mch kevés?
-
SH4D0W87
csendes tag
válasz
darál0w #13717 üzenetére
Alaplap: ASUS P5KPL-AM
Proci: Intel Celeron D430 1.8Ghz (9x200), alapfeszültség a Core Temp alapján: 1.3000V
Hűtő: Arctic Cooling Alpine 7 GT
Memória: 2x1GB DDR2-800
Videókártya: Gigabyte Radeon HD4650 1 GBSosem próbálkoztam még tuninggal, igazából nem tudom, mit várjak, addig próbáljuk, amíg stabil marad
-
zalman90
őstag
válasz
darál0w #13695 üzenetére
1 hete vannak ezek a ramok
, proci az meg stabil , de mikor elösször le fagyott 1.29* ről fel tettem 1.3 ra
nem nem de mást néztem énis , de mé ez a féle ram annyira rossz?
meddig maradsz? mert ha még vagy 1 kicsit akkor még most meg látogatom a biost azt megnézem mit megy
-
zalman90
őstag
válasz
darál0w #13693 üzenetére
szóval akkor adjak a ramnak + feszt ? am nem csak itt hibázik , játék alatt rendszeres befagy a kép , monitor ki kapcsol ,közbe zugo hang és 2x ujra indul a gép
lehet az lessz a baj , most néztem ram teszteket az aláirásos linkedből , 2.3 as feszeken nem csinál nekik hibát
-
Fundey
tag
válasz
darál0w #13655 üzenetére
Jah és a bios frissítést az OP rendszer ujrarakása előtt avagy utána csináljam?
Befolyásolhat egyáltalán e ez valamit?
Jah meg mikor bekapcsolom a gépet ez jön ki,egészséges ez? -
Fundey
tag
válasz
darál0w #13642 üzenetére
Elhiszem neked,de asse toom hol lehet + találni a legújabb biost hozzá,illetve hogy hol tölthető le az a progi, na+ hogy hogy kezdjek hozzá(életembenemcsináltammégilyet)...
Zalman90.:Hát én már ha + vettem a vizet meg már ha kialakitottam egy tényleg kurv@jó szellős házat,akkor nem elégednék + a 3.6ghz-val,egy 4.25 - 4-5-el szeretném tologatni...
Jah meg thx a linket,itt hátha sikerül + beszélni a bios frissítést,oda+ irok vga bios frissitésel kapcsolatban(ha joltudom vga biosfrissítést is szoktak csinálni)... -
bulgesz
tag
válasz
darál0w #13609 üzenetére
köszönöm!
még 2 dolog:
"az LLC a droppot mérsékli, ha ugy adodik be is kapcsolhatod" mi az a drop?"IBTvel tesztelj. gyors és hatékony" ilyet nem találtam a google-ben,ez a program neve? és honnan tölthető?
és meddig kellesz majd tesztelnem?
amúgy ezek a beállítások amiket adtál biztonságosak? (mert én nem értek hozzá annyira,most próbálom megérteni őket)
-
zalman90
őstag
válasz
darál0w #13555 üzenetére
miaza vtt fesz? mch nak meg adtam +feszt de ujra indult folyamatosann pedig a proci fesz már bőven elég volt neki , szal akkor a teljesitményben nem vesz vissza semmit ha nem 1:1 a dram/fsb arány ? hanem 12:10 ?
amugy ugy értettem hogy 1:1 ben jobb a teljesitmény? mert ezért az fsb nek 533 nak kell lenni-e és az már elég sok , birni birja csak ujra indul
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest