- Milyen egeret válasszak?
- Házimozi haladó szinten
- Vezetékes FEJhallgatók
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Bluetooth hangszórók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HP notebook topic
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ragga.Bob
tag
válasz
darál0w #16279 üzenetére
Olvasom egy ideje már a topicot, de ilyennek még nem láttalak. (Ide nem tudok megfelelő emot beszúrni, nincs akkora vigyor!) Ne haragudj, nem bántásból, vagy gúnyból írom, de én majd' besz@rtam az eddigieken. Tudom, hogy van türelmed, de azért azt mondom: türelem, feszt terem
-
megint én
őstag
válasz
darál0w #16269 üzenetére
Lol még csak most esett le, hogy benéztem.... Ahogy mondod a 3.2 az 1.32 akart lenni.
De lehet akkor, hogy 0.1v kevés? Nem hinném. Vagy ha mégis, akkor mivel lehetne még próbálkozni?
Meg nem találom az időzítéseket... xD Minden almenübe is beléptem, de csak 2 paramétert találtam, az is szürke! -
-
megint én
őstag
válasz
darál0w #16253 üzenetére
Aha... értem nagyjából, olvasgatom álltaláben, ha elakadok, de ezek nem voltak ott...
Akkor átveszem még 1x amit írtál, nehogy félreértsemLoad-Line Callibration [auto] - ezt kikapcsoltam!
QPI/Vtt [1.100] - Ezt feltoltam már 1.19-ig, mert nem tudom miért nem bírja tovább..
Isochtonus Support [auto] - ez nemtom mi (te sem, én sem xD, Mind1, akkor nem fontos)
PCI express [auto] - 100 -Ha jól értem maradhat auto, ami annyit tesz, hogy 100
C.I.A.2 [auto] - off.- ezt akkor minyár kikapcsolomIntel(r) Turbo Boost Technology []
-CPU Enchanced halth [auto] - energiagazdélkodásnál játszik szerepet. kapcsold be
-C3/C6/C7 State Support [auto] - ez is
-CPU Termination monitor [auto] - ezt is lődd be
-CPU Eist Finction [auto] - szintén energiagazdálkosás
-Bi-Direction PROCHOT [auto] - fogalmam nincs.
Ezeket meg akkor be kapcsoljam? (mármint az első, és az utulsó kivételével)Amúgy ami a ram UNCORE szürke, de mindíg a duplájára rakja...
Meg még nem tudom ezt "Hyper Threading (HT), ami szintén az i7 egyik hasznos funkciója. Ez lehetővé teszi, hogy minden natív mag két szálon tudjon dolgozni, tehát virtuálisan 8 processzormagunk lesz. Ezt a funkciót is külön kell bekapcsolni a bios-ban. A sok magot támogató professzionális programok esetében nagyon hasznos lehet."
Ezt hol lövöm be?Utolsó kérdés. Azt mondtad, hogy ezek szerint kevés a Vcore, de akkor nem értem.
200x19-en elindul, és lementem egészen 1.25-ig, és még pöpec ment, gondoltam, akkor megpróbálom a 20-as szorzót, adtam neki kb 3.2v-t és nem hogy a prime, hanem még a rendszer sem állt föl! Tehát adtam neki, VTT 1.19-et, de így sem. Az a +1 lépés, ennyire a végét jelentené, hogy előtte jóformán alap fesszel, de innen sehova sem? Ugymond "falba ütközik" ez a MAX? Vagy még próbáljam 3.5-tel? Csak hát, azt minek? 24/7re, 1.3 fölé nem szeretnék menni semmiképp, mondjuk a Novtua bírja, 60°C fölé nem megy, de jön a nyár, és nincs légkondi... :S -
szab.tam
nagyúr
válasz
darál0w #16230 üzenetére
ahogy nézem, az ibt pont annyira fűti, mint a linx. 26 gflops-al mennyi iedig fog tartani a 10 kör? (és egyesével kiírja majd a listába a lfutott köröket?) mert megy egy ideje, és még nem írt ki újat az ablakba.... (csak tudjam, hogy mikor kezdhetek el kb. játszani. vagy majd csak holnap?)
-
Zolás
addikt
válasz
darál0w #16227 üzenetére
Még mindig bugzik ez a retkes prime
De akkor megpróbálom igy.
Már mindent beállitottam semmi sincs auto értékre hagyva. Ahogy inditom a prime-t 30%ra terheli a procit ugy fél percig utána 50% pár másodpercig és csak eztuán lesz 100% a terhelés. Ezután rögtön leáll az 1es mag hibával(IBT simán lement) és 50% teheléssel fut tovább. -
megint én
őstag
válasz
darál0w #16230 üzenetére
És, ha alapoktól akarom kezdeni, akkor hogyan kéne? Mert a többi topicban nincs szó erről, vagy egyszeröen kihaltak!
Azt tudom, hogy a feszeket, autoról alap értékre kell rakni, és a
QPI-t vegyem vissza 36x-osra, de nekem, csak az a max, de attól még berakom, mert most AUTO-n van (de ez szerintem azért, mert i7ről volt szó a cikkben).
A BCLK-t elsőre monduk 180-ra rakjam?
És ahhoz menni feszt? -
ígyvanferi
addikt
válasz
darál0w #16181 üzenetére
Autoról manualra állítottam a frekvenciát, viszont hagytam normalon, csak a RSM-ok kaptak egy kicsivel többet. Érdekes, így 1,4 V-ot kap a proci, míg eddig terheléskor 1,475 V-ot.
Akkor C'n'Q-t és C1E-t bekapcsolom.
7 óra blend után kijelenthetem, hogy stabil a 3500MHz@1,4V, RAM-ok végre 1333MHz-en járnak egy kis plusz fesz (BIOS-ban 1,58V) hatására.Köszönöm a segítséget a többieknek is!
-
megint én
őstag
válasz
darál0w #16166 üzenetére
Elolvastam, A-tól Z-ig
De csak egy picit segített, jóformán csak az elnevezésekben...
És ezek szerint ugyan azt javasolja, mit amit annó C2D-n csináltam.
Szóval, +1 lépés 1 óra prim +1, +1, +1 és így majdnem a végtelenségig. Én egy már sokak által kitapasztalt lépésről szeretném kezdeni. Például, minek tesztelni 3.2 Ghz-n amikor 3.8, vagy 4,0 Ghz a végső cél! Kéne egy olyan beállítás ami 90%ban ment mindenkinek és onnan már csak pár óra finomhangolással be lehetne lőni a stabil minfeszt.
Lehet, hogy hülyeséget írok, mert még nem találkoztam i5-tel élőben, de ilyesmire gondoltam, PL:
BCLK: 200
CPU: 200*19= 3800 MHz (esetleg 200*20= 4000 MHz)
RAM: 200*8= 1600 MHz
UNCORE: 200*16= 3200MHz (esetleg 200*17= 3400 MHz)
És ezekhez, azok a feszek, amivel az esetek 90%-ban Megy a rendszer, és utána kitapasztalnám a hozzá simuló minimumokat.
Meg még, hogy miket csináljak pl: a cikk írta, hogy kell valami QPI-t 36x ra állítani.
Előre is köszönöm a hozzáértő segítségeket! -
DigitXT
félisten
válasz
darál0w #16148 üzenetére
Jesszus, ezt a levezetést...
De azért ha esetleg tényleg
van olyan mérési eredményed, ami cáfolja azt az elméleti
lehetetlenséget, miszerint ha valakinek (VGA) többet kell
dolgoznia (nagyobb felbontás: több pixel), akkor gyorsabb
lesz (több FPS), akkor linkeld be. Ha procilimit van, akkor
a felbontás növelésével nem lesz lassabb, vagy csak alig,
de gyorsabb semmiképp nem lesz. (Fordítva, a felbontás
csökkentésével sem lesz gyorsabb, ha procilimit volt.)
A legfaramucibb helyzetek a vegyes-limites esetek, mert
ilyenkor minden változtatás (felbontás, AA, CPU-tuning)
hatással van a végeredményre (FPS), de nem egyforma
mértékben. Mondjuk a Crysis az tipikusan VGA-zabáló,
az 5770 meg nem egy erőgép, szóval én is VGA-limitet
mondanék, pláne, ha reagál az AA változtatásra. Ebben
az esetben viszont egy nagyobb monitoron (így nagyobb
felbontásban) tutira lassabb lenne. Igaz, ahhoz már elég
lenne egy lassabb proci, de nem hiszem, hogy ez a cél. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
darál0w #16151 üzenetére
az a baj, hogy 30 fps körül attól nem lesz jobb, ha a vga válik a szűk keresztmetszetté, mert úgy 30 alatti fps lesz. az meg már nem annyira jó.
itt most nem az a baj, hogy a proci nem hajtja ki, hanem az a baj, hogy a proci 30frame alatti szűk keresztmetszetté válik már 1280ban is, tehát felbontást csökkenteni nem lehet, felbontást növelve meg ha megint a GPU lenne a kevés, akkor 30 alá esne a frame. egyébként GPU limit van. ha nem lenne, akkor az AA elhagyásától meg a shaderek csökkentésétől nem ugrott volna másfél-kétszeresére az fps. marad a másik megoldás, az órajel emelés, vagy a high fizika.
a Crysis AA nélkül nem GPUlimites, eléggé furcsa vegyes limitet mutat. a fizika egy szálon fut, és még -core architektúránál- 3.0án is kevés az az egy mag, ami számolja bizonyos esetekben.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
darál0w #16148 üzenetére
azért ez nem igaz
cpulimitnél max ugyanannyi lesz az fps a felbontás emelésével, több sosem. tehát 1650ben is 30-45frameje lenne, ha tényleg proclimit van, de annál több semmiképpen.
gezu1025: nem, mert 800x600 alá a crysis nem kapcsolható
egyébkéntha kapcsolható is lenne, a robbanásoknál ugyanúgy leesne 30alá az fps.
-
gezu1025
tag
-
gezu1025
tag
válasz
darál0w #16075 üzenetére
Ja a bibi az, hogy nincs 1 hónapja, hogy újra tettem. Mondjuk azért tettem újra, mert jöttek ezek a hardverek, mármint a cpu+vga. Az lehet, hogy win7 valami beállítás? Energiagazdálkosás? Vagy esetleg az gond lehet, hogy nem a legtisztább a win7?
Esetleg ati driver valami beállítás? Valami 2-3 betüs rövídétést kéne be,ki kapcsolnom amiről azt sem tudom, hogy mi?
-
kNG
senior tag
válasz
darál0w #16068 üzenetére
Ez nagyon szép eredmény, itt már azért szárnyalhat!
Hát a lap még bírná is sztem, mert mostmár szinte 100%-ra mondom hogy stabil anélkül hogy adtam volna feszt neki, a ramokból hamarabb elfogyna a szufla, mert ez nem GEiL de se nem CSX vagy BUFFALO vagy akármi nagy cucc
ezek a kis ramok max. 900 MHz-t mennének nem? (Ha visszavenném az időzítést és adnék neki egy kis feszt)...
-
kNG
senior tag
válasz
darál0w #16066 üzenetére
Szia!
Köszi a segítséget!
1.1V-ről indul, ma reggel próbáltam +0.1 V-vel, de az még kevés volt, a +0.2 V teljesen stabil..szóval a VTT-m ezek szerint 1.3V, ezzel elégedett vagyok ha 1.4V-ig minden jó!Így van, egész pontosan 430-as FSB-nél vok, CPU terhelve 1,248-1,26 V-t kap, ez is bőven jó szerintem
MCH-nak adtam plusz feszt, és stabil volt, aztán miután rájöttem hogy a VTT limitált, most normálon van, eddig 1 óra prime, és minden kőstabil!
A 7*-es szorzó miatt a ramok kaptak +0,1 V-t, és most 860 MHz-n mennek (egyébként 800-asak).
Lenne még ebben tartalék emberi keretek között? Csak a kíváncsiságom miatt kérdem, szerintem ettől tovább nem megyek mert feltehetően minden így marad a gépemben ahogy most van vagy 2-3 évig, ha elég lesz, ha nem, mert nem akarok erre költeni egy ideig!
-
akhilleus86
csendes tag
válasz
darál0w #16057 üzenetére
Igen! Jó a bios és már 3 lapban is próbáltam amit leelllenőriztem a saját lapján, hogy támogatja-e... Ráadásul abban a lapban amiben volt és évekig működött, abban sem jön össze és ugyanezt produkálja! Már kezdem azt gondolni, hogy a proci a hibás! Pedig ugy tudom a proci ha beindul onnantól elvileg jó....!
-
JoolsNOS
veterán
válasz
darál0w #16039 üzenetére
Pont ez a gond, hogy ott szinte semmit se tudok állítani
Bár elég antituning az a lap. A procinak van "gyári" overclock beállítása, de ott meg nem látom mit állít. 10%ot állítottam rajta, értelemszerűen nőtt órajel meg ht, meg ram is, csak hát egy idő után már kéne visszaosztani, de nem lehet.
Majd még átböngészem, ha nagyon mélyre ások talán még a lap user manualt is megtalálom valamelyik fiókban. -
BaLee
addikt
válasz
darál0w #16022 üzenetére
Kellett neki egy kis fesz, mert mindig lehalt a 4. mag a tesztben, de 1.4V-al már stabilnak tűnően vitte a 450-es FSB-t. NB feszhez nem kellett nyúlni.
Szóval akkor lapra meg memóriára sem kell már költenem, ez megnyugtat.Visszavettem 425-re és 1.325V-ra többet most úgysem használnék ki és kicsit hűsebb lesz így.
Köszi a segítséget még1x!
-
BaLee
addikt
válasz
darál0w #16020 üzenetére
Köszi a választ.
Lazítottam az időzítéseken CL4ről visszavettem CL5re, van értelme lecserélni a ramjaimat mondjuk 1066-os memóriákra, lesz valami érezhető változás? Vagy ha megy ezekkel most 900on akkor felesleges?
A VTT és az MCH nekem így még kínai, hol keressem ezeket a biosban?
A memóriára rá van adva a 2.1 volt de ezt is írja neki a gyártó.Most így CL5ös időzítésekkel 450es FSBvel már 10 perce megy az Orthos hiba nélkül (ha valami nem stimmelt 1 perc után szokta dobálni a hibát) szóval lehet csak ez volt a gond...
-
b3Ro
senior tag
válasz
darál0w #16004 üzenetére
Hello !
Kosz a segitseget ! A leirtak alapjan csinaltam a dolgokat, es egyedul a amemorianal akadtam, memoknal utkoztem fagyasokba, mikor a szorzot 5.33x alitottam, tehat most 4x en van! Ezekutan probaltam az Autot vissza allitani de ugy fagyas ! Ezekun jo ha marad 4x esen? A masik,h a DRAM Timing Mod ot kell e piszkalni ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- Házimozi haladó szinten
- Autós topik
- Gitáros topic
- Viccrovat
- Macska topik
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest