- Új 2 és 4 nm-es node-ot fejleszt a Samsung
- A GravaStar analóg klaviatúráira nem mondható, hogy konformisták volnának
- GeForce RTX 5050 kártyák az MSI portfóliójából
- Megérkezett a Phanteks új mikrotornya, akár kábeleket rejtő alaplapokhoz is
- Jövőre veti be az FSR 4-et a Sony a PlayStation 5 Pro konzolon
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- RAM topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
sestertius
őstag
válasz
darál0w #32479 üzenetére
A totyikjában segítséget kértem a bios frissítéshez, és megoldódott... persze attól a rendszert beállítani még nem tudom....
Mellékeltek egy linket hasonló lap beállításáról, megpróbálok az alapján tájékozódni kicsit, aztán hátha... de gyanús, hogy hamarosan újra itt kopogtatok! -
szabi911
csendes tag
válasz
darál0w #32458 üzenetére
tudhattam volna h nem lehet
köszi a segitséget
am abban tudnál segiteni h szal van a cpu cooler passzivos és van rajta 1 venti szal nem tom leszedni a passzivost mert ott van alatta a proci azért szeretném leszedni h egy 2.4ghz celeront beletegyek mert az a 2ghz celeron elég kevés és laggol rajta a net na meg a cs 1.6 multiba is -
gabo9201
senior tag
válasz
darál0w #32461 üzenetére
1.6
-os BIOS van rajta ami a legfrissebb.
Esetleg egyéb ötlet?
A probléma jelentkezik akkor is, ha simán csak az AIDA stabilitástesztjét nyomatom rajta egy idő után visszaveszi a szorzót 4-re és kis idő múlva visszaállítja 14-re. Gondoltam rá, hogy esetleg valami védelem lehet, de mivel a proci még a 60°C-t sem éri el ezt nem tartanám valószínűnek. -
sestertius
őstag
válasz
darál0w #32453 üzenetére
Az lesz... addig 1866 lesz...
Azért azt szeretem, hogy prime alatt fut szépen 1,230V-al 4GHz-en 1866 ram frekivel, majd 1 perc game után kifagy... aztán 1,240V-nál 5 perc game után egyszer csak újraindul a gép.... hm... valahol még mindig kevés a fesz?
Csinálok mem tesztet is, mert gyanús.... -
sestertius
őstag
válasz
darál0w #32450 üzenetére
Nem mondod... ez most akkor azt jelenti, hogy nem tudom belőni 2000-re a ramot? Ez komoly? A lap tud magasabbat is, csak az 1866 után a 2133 majd a 2200 jön, 2000-es alternatíva nincs...
Bios frissítés megoldaná a gondot? Régi 1502 van rajta, és van már 2001-es is... most vettem észre... -
sestertius
őstag
válasz
darál0w #32444 üzenetére
No, elkezdtem...
Szóval fixre tettem a feszeket, bclk/peg 100-on végig, és mellette változtatva turbo ratio 38, majd 40. Minimális fesz eltéréssel /1.210 és 1.220/ tökéletesen fut 1333, vagy más fix ram frekvenciával. Ilyen feszek mellett prime alatt így 4000-en a 60 fokot nem érte el a proci, ami megfelel...
Hogy tudom elérni, hogy a ramot belőjem 2000-re?
Amint belenyúlok a bclk/peg-be, onnantól nincs boot... -
sestertius
őstag
válasz
darál0w #32442 üzenetére
Na megnézem mi is az a VTT fesz.. ha találok olyat, akkor király...
Csak azért kolbászolok ebben a totyikban, mert próbáltam szépen belőni a rendszert, de csak fagyás lett a vége vagy be sem bootolt a masina... Ha nem boldogulok, haladunk lépésről lépésre, mint az oviban...
Köszönet!
-
sestertius
őstag
válasz
darál0w #32438 üzenetére
Nekiülök most, hátha jutok valamire..
A ramfeszről jut eszembe: sokan korábban óva intettek attól, hogy 1,65-öt adjak ennél a cuccnál a ramnak - gyárilag ugye így adja le azt az időzítést, amit tud. Aztán mutattak olyan cikkeket is, amelyben szó volt róla, hogy nyugodtan lehet neki adni a feszültséget... Mosat akkor..?
Tény, hogy ha dobok neki egy oc tuningot /ami mondjuk tudtommal túl szokta feszelni a dolgokat.../, magától a rendszer kapásból oda tolja neki az 1,65-öt. Hm... Nem sokat nyerek vele, csak érdeklődtem... -
-
rich-7
csendes tag
válasz
darál0w #32364 üzenetére
Még nem állítottam semmit az NB-n csak leszedtem egy régebbi Prime-t (p64v266 helyett p64v2511) és azzal nem észlelt hibát. Viszont akkor hogyha 1066 helyett 900Mhz-n megy a ram, akkor nem kellene állítani hogy 1066on menjen? Mert most a prime már kibírt 25percig Blend-et de a játékok attól ugyan olyanok. Vagy inkább futtassam a Prime blend-et órákig először?
-
KAMELOT
titán
válasz
darál0w #32278 üzenetére
Látom vettél új gépet. Végre!
Én most itt tartok! -
GAbre
veterán
válasz
darál0w #32258 üzenetére
Oksa,nem lényeg sztem az havernak
Amúgy tudom próbálok minél kevesebb plusz fesszel játszani.
Még ha kevesebb tuning is jön ki..
És köszönöm a segítséged!
Amúgy előző kérdésem másik felére is tudsz vmi okosat mondani?
Thx -
-
válasz
darál0w #32231 üzenetére
Tesztekben csak azzal volt bajuk, hogy macerás a tuning vele, nem a tényleges teljesítménnyel.
Én egyszerűen nem boldogulok rajta sehogy sem, de Ti, akiknek tapasztalatotok nyilván szép nagy az enyémhez képest, ne ugassatok csak azért le egy alkatrészt, mert nem a mainstream tuning csapat része.
Tehát szeretnék megfontolt választ (és esetleg ötletet) hallani, nem jó dolog az ablakon kihajigálni a pénzt és elég sokat olvastam eddig is, hogy mibe lehetne beruházni nagy szopás nélkül. Kevés a lehetőség. Van pl egy ilyen :MSI X48C Platinum X48/ICH9R DDR2/DDR3 ez majdnem kétszer annyiba kerül.
-
Buster17
addikt
válasz
darál0w #32170 üzenetére
b@xameg
felcseréltem a feszeket, néztem is hogy valami nem stimmel.
de most már minden rendben. köszönöm a segítséged. most már tudom 99,99%-osan hogy kell mindezt csinálni
napokban még húzok rajta egyet.
most már van rajta 1 kis +fesz. megpróbáljam a 2magosítást? régen nem lehetett feloldani. feszt meg nem mertem ráengedni
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Linux kezdőknek
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os SATA SSD teszt
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Google Chrome
- Crypto Trade
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest