- Bemutatkozott a Transcend SSD-inek zászlóshajója
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Félreértések az FSR 4 és a PlayStation 5 Pro körül
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Megcélozta az NVIDIA-t a 2 nm-es node-jával a Samsung
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Blaze71
őstag
válasz
darál0w #17511 üzenetére
Ezen a lapon nem néztem még a max EC-t, ezért akartam most meglesni. Viszont 294MHz-et már ment. Most meg nem akar 273MHz-en sem stabil lenni, ráadásul nagy nehezen sikerült életet lehelnem bele, de még az egér is szaggat, az Everestből nem tudtam kilépni, hiába kattintgattam a bezárásra. Aztán idővel megfagyott és nem reagált a REST gombra sem, csak a főkapcsolóra. Következő induláskor visszavettem az EC-t 246 MHz-re, de a BIOS-ból kilépve nem indult el. Egyszer eljutott a Post-ig, de érdekes módon a Post alján kiírta a proci típusát és megállt. Kikapcsoltam hátul, mindjárt rálesek, hogy elindul-e.
-
Myth
aktív tag
válasz
darál0w #17505 üzenetére
Visszavettem őket. Érdekes módon prime95 több órán futott hiba nélkül ibt-t is többször lefutattam 10 teszttel és ezeken stabil viszont néha szétfagy a win7 amikor nincs terhelés alatt. BCCODE: 124es hibaüzenettel... Valami olyasmit találtam ezzel kapcsolatban, hogy lehet wifitől. Nekem usb-s wifim van, lehet esetleg attól? Mert ha a teszter progik stabilak akkor elvileg nem a húzás miatt lehet ez nem? Erről esetleg nem tudsz valamit?
-
Blaze71
őstag
válasz
darál0w #17507 üzenetére
Most nekem van gondom. Gigabyte GA-MA770-DS3 Rev 2.0 deszka. Eddig szépen ment, egy FX-5000-es procival. Mivel nincs rá lehetőség, hogy UnLock-oljam, így simán 2 maggal, L3 nélkül. Tuningoltam 3 GHz-re és semmi gondom nem volt vele. Mivel a másik, UD3-as lapomban egyszer már megnéztem az EC végét és az 315 MHz volt, ezzel a lappal is meg akartam nézni, hogy bírja-e a 300 MHz-et. Nos, el sem indult, csak CMOS clear után. Aztán ahogy be akartam állítani a BIOS-t, megfegyott. Ezután megint csak CMOS Clear után volt hajlandó elindulni és ismét megfagyott. Szétkaptam a gépet, minden alkatrészt, kábelt kivettem, lehúztam, még az alaplapot is kiszereltem és ellenőriztem a csatlakozókat. Most összeraktam és elindul ugyan, de ismételten tuningolva 3 GHz-re, kékhalálozik majdnem azonnal. Ezeket az értékeket adja ilyenkor: 0x764438b6, illetve 0x052af314. Google nem dob rá semmit, így segítséget kérnék. Megnézem még a memtestet majd, de jó lenne kideríteni, hogy mi lehet a baj.
-
-
Myth
aktív tag
válasz
darál0w #17495 üzenetére
Windows elejéig eljut aztán újraindult... Adtam két lépcsővel több feszt és így már elindult...
(az miért lehet, hogy windows bootkor amikor egy fagyás után megkérdezi hogy windows normál módú indítása stb. akkor nem kap áramot a billentyűzet ki kell várnom hogy leteljen a 30sec win alatt meg néha az egér veszíti el a kapcsolatot...)
-
sestertius
őstag
válasz
darál0w #17430 üzenetére
Jó lenne, ha kiderülne már...
A játéknál is előfordult, hogy "kifagyott"... Ilyen eddig még nem volt...Nem olyan egyszerű ez a dolog, mint gondoltam... még szerencse, hogy tudom - le is tesztelgettem alapon mindent, ezért tudom -, hogy semmivel nincs gond, minden pöpec, a vga kártyám is, tehát stabilitási gondok vannak.. a gond pedig azért van, hogy megoldjuk. Ezen leszek...
-
Myth
aktív tag
válasz
darál0w #17478 üzenetére
Aham... És hol tudom megnézni az alap feszeket? Mert a bios nekem az fsb-hez meg az mch-hoz is csak annyit ír, hogy normál vagy +0.1-0.2...... Tehát nem tudom hogy pl. 1,2höz mennyit kell adnom hogy annyi legyen...
A másik, hogy az mitől lehet, hogy a fent leírt beállításokon fut orthos is meg ibt is hiba nélkül de pl. ha restartot nyomok néha bootkor felülbírálja magát a lap és minden visszaállít alapra pedig winen belül stabil...
-
Titmouse09
aktív tag
válasz
darál0w #17432 üzenetére
Nah akkor mennyünk sorba.
Előszöris te mit értesz azalatt hogy fapados?
Hogy a feszkót állítani és a ramot visszaosztani lehet e azt nem tudom, de valószinű.
A procit gyári hűtővel használom, mostanában szétkaptuk a gépet, elég komojnak néz ki a hűtője, de kinézetre nem értek hozzá, am 4000 rpm körül forog alapjáraton.
Így néz ki: [link]
A tápom egy 430 Watt-os kicsike.
Hát az 1,3 Voltról annyit hogy alapból 1,4 V-on fut.
És többnyire játékra használom: Assassim's Creed, COD 6, Call of Juarez, Undercover, és tervezem Napoleon totalwar-t. -
Myth
aktív tag
válasz
darál0w #17471 üzenetére
Nem válaszoltak a ram topikba... Úgy döntöttem kitesztelgetem én magam a dolgot csak szeretnék kapni néhány értéket hogy mit mennyivel lehet max emelni nehogy baj legyen... Pl. FSB voltage meddig mehet max? Most +0,1 van. A ramnak adhatok nyugodtan 2,1V-t? Mert elvileg az van megadva neki, most 2,0V (+0,2őt kapott eddig)... Valamint MCH-nak is mikor és mennyit lehet/érdemes max adni? Most +0,1et kapott... Proci? Max 1,35ig?
Most 3,15Ghz-n jár és terhelve ibt-vel a cpu-z 1.184V-t ír. Terhelés nélkül 1.200V... -
Myth
aktív tag
válasz
darál0w #17459 üzenetére
A ramok 2x2gb OCZ reaper hpc 800mhz (elvileg 2.2V van írva a ramokra az everest 1,9V ír hogy annyit kapnak), a procihűtő cooler master hyper tx3, a vcore terhelés alatt cpu-z-vel 1.168v a biosba a normál 1.225v azon még nem állítottam. Most 3ghz-en megy a következő beállításokkal:
a memóriát visszaosztottam 2.0vel így most 752-n megy valamint adtam a ddr2nek,fsb-nek,és mch-nak +0.1et... Ha az fsb-nek nem adok akkor állandóan újraindítja magát az alaplap és visszaáll. így most ibt stabil 5 teszt után! Hosszabb tesztet még nem futtatam. A proci full terhelve 47fok a magok 55-57...
Szerk.: ha nincs terhelve a cpu win alatt cpu-z 1.184V-t ír....
-
NOD
senior tag
válasz
darál0w #17457 üzenetére
Az, megprobáltam ugy hogy min2 (fsb nb ) 1.3 de kékhalál. Min1 most belöttem 4ghzre 444*9re meg a ramot 1066ra igy most jó, most lépek majd este talán probálok vele kicsit többet mert az a rohadt vga telhetetlen proci téren, 5ghznál is cpu limit lenne sztem
Köszi a helpet
-
peetmaster
senior tag
válasz
darál0w #17441 üzenetére
Üdv. Uram!
Egy érdekes kérdéssel fordulnék hozzád: S775-ről váltottam i5-re és valahogy 3.6Ghz fölé nem bírok menni tuning terén.
Nagyobb bclk növelése esetén újraindulgat 2 másodperceként a rendszer (pl. 3.8Ghz-hez adok neki bios-ban 1.200V-ot, és bios reset kell neki, hogy visszaálljon az eredeti kerékvágásba). Eddig ez az eredmény mondható stabilnak:
Esetleg valami ötlet? Furcsa még ez az i5 tuning egy E8400 után.
Memóriák 1200Mhz-en mennek CL7-ben. Alaplapom: Gigabyte P55A-UD3
-
NOD
senior tag
válasz
darál0w #17434 üzenetére
Na most feltöltam a vcoret 1.3Vre
FSB TERM 1.1Vröl -- 1.2V
NB 1.1Vröl -- 1.2V
444fsb * 9en megy most.
Ramokat már kiteszteltem nemrég, ment vagy 1 napig. 1066on cl5ben 2.2ön , de azt most visszaosztottam 1:1re.
Primeba mit érdemes nyomni?
Mindig a large fft nyomtam mert hogy az termeli elvileg höben a legtöbbet. -
enemy107
senior tag
válasz
darál0w #17417 üzenetére
Hát én értem de leirom mégegyszer!
A lap adott E5400 van benne 1.285V-on igy indul el és megy stabilan.Loadban 1.264V az összes többi fesz normalon van. 333X10.5 3.5GHz.
(G)MCH Freqency Latch AUTO gondolom északi hid FSB lenne. Olvastam hogy a drop jelenséget lehet orvosolni ezen a lapon, azért fordultam hozzátok mert csak 2 hete van meg és nem értek ehhez a részéhez.
Reflexből szoktatok beállitásokat lökni, gondoltam ehhez is van fix recept! -
Benhill
senior tag
válasz
darál0w #17374 üzenetére
nem tudom ramokat beloni 1000re. barhogy allitom 889 az ami a legkozelebb van 1000hez, vagy meg 1066, de probaltam mind2t kezzel es egyikkel sem akarozik indulni.
gyari idozites, fesz: 266-333-400-800mhz 1.8V, 1066mhz 2.2V 5-5-5-15[link]
terhelve 1.1V winben, a feszt azt en allitom be hozza, jelen esetben 1.2 biosban.
ha kezzel allitom be a 333fsbt es 1.3Vcore-t akkor megy
C.I.A.2 [disabled,cruise,sports,racing,turbo,full thrust] ezt belovom full thrustra, 1.2Vcore es megy.
szamomra az a furcsa, hogy
majdnem 0.2V kell ahhoz a +200mhz-hez)
cia2 1.2Vcore 3ghz stabil
kezzel 1.3Vcore 3ghz stabil
kezzel 1.375Vcore 3.2ghz stabilmost azon vagyok, hogy megtudjam a procim veget, viszont elegge melegszik. De nembaj, hamarosan mugen2 pislog rajta, meglatjuk az mit tud.
-
djyuri
őstag
válasz
darál0w #17406 üzenetére
hát a kisebb társában volt meghúzva az én procim 4ghz-re....egy rampage 1 lapban...
igen..pontosan úgy,ahogy az előző lapban...de próbálgattam én máshogy is...felcserélve sincsenek a slot számok,mert pontosan ot nem indul el egy vagy kettő rammal,ahol azt az alaplapi könyv írja.
-
djyuri
őstag
válasz
darál0w #17402 üzenetére
Gondolod egy striker tuning alaplap kevesebb,mint egy ds4-es 10e ft-ot érő lapnál?
am majdnem befejeztem a negatív tuningot...érdekes,hogy leviszem az SB feszét,akkor felmegy az MCP hőfoka...viszont az SSP lement 64-ről 55-re.
A procim is lement 45-ről 30-ra,pedig csak két egységgel csökkentettem a feszét,de főként akkor ment le,amikor a VTT-t meg a PLL-t csökkentettem.
A PLL-t nem nagyon lehetett csökkenteni...1,52..úgyhogy alap kb.
Viszont a VTT 1,34 alá nem mehet...1,32-nél már nem bootol a windows..de 1,34-nél stabil az intel burn és a 3dmark is.
A ramot visszavettem 2.2-ről 2,08-ra,de szerintem majd nézek neki egy specifikációt és leveszem 2 alá.De érdekes,hogy akármit állítok be a bios-ba a procinál,mindig kevesebbet mér az összes program.feltettem 1,4-re,de a cpuz még mindig 1,296-ot mutatott....
nem foglalkozok vele...1,325 körülre belőttem....egyelőre... -
djyuri
őstag
válasz
darál0w #17400 üzenetére
lassan kész a downgrade....
hát pedig ahogy veszem vissza a feszeket úgy emelkedik a 12V-om
már 11,9V...
az 5V is már 4,89
és már nem zenél az alaplapom sem. És ha az zenél(ciripel),akkor erősen dolgozik...tehát kevés valami....több amper kell..négyzetesen nő a veszteség...de nyugi addig nem csinálok semmit,amíg kölcsön nem kapok valamit..pl Q9+++ proci vagy 1KW+++ táp....mert most már tényleg luxus kiadni pénzt...
-
djyuri
őstag
válasz
darál0w #17398 üzenetére
akkor egyesével marad....
de most eszek,mert ma még nem tudtam az idegességtől eleget enniamúgy nem elég a blue ray-re...de mivel hűvösebb a gép 2,9ghz-en (procit kivéve),így így marad....
úgyhogy pakolom fel a win7-et....így jártam....de szerintem kevés a tápom..ez abból látszik,hogy most már annyira kevés a fesz mindenhol(12,5,3,3),hogy vészes..ilyenkor én már harangot kongatok..úgyhogy a télen beruházok egy 1kw-os tápra....nincs mese...így jártam...
Meg amikor áttettem a legfelső crazy tunningra rendesen hallatszott a nagyfrekis zaj mind a gépből,mint a tápból..még talán zenélt is...úgyhogy elég ennyi!
köszönöm mindent
majd publukálom a legminimálabb feszeket...
-
djyuri
őstag
válasz
darál0w #17396 üzenetére
OK....
sajna nem sikerült...2,9 a vége,mivel a következő fokozaton csak 3ghz-re emeli a procit,de közben 800-ról 952-re emeli a ramokat....a bios bebootol,de a vindóóz nem
nem csodaA crazy mód meg már be se bootol...sajnos ezek a módok hozzányúlnak a végén a ramokhoz,így nem jó az alkalmazásuk...
Azt hagy kérdezzem még meg,hogy elkezdtem visszacsökkenteni a feszeket,de ugye 15 féle van és gondoltam 3-asával...nade
melyik feszültség kevésségétől lehet az,hogy kiválasztom melyik oprendszer boot-oljon és átvált fekete képernyőre és nem megy tovább...? -
djyuri
őstag
válasz
darál0w #17394 üzenetére
végre valami eredmény!
mondom magamba(de lehet kihallatszott a fejemből is,mert feljött fater mit üvöltözök
)
,hogy most széthúzlak te szemét****így hát adtam neki feszt rendesen....mondom most égjél szét,ne fél év múlva a semmitől.
Van benne egy crazy mód a bios-omban...nah az nefélj..megküldte....jelentem 2,93ghz-en itt csücsülök egy időzített bombán
csak az a baj,hogy nem árulja el a program a bios-ban,hogy hogy húzta fel.
Mindesetre most megnézem elég-e a blue ray-emnek..ha nem,akkor rámegyek a csupa piros betűs tinungra..és ha azon megy,akkor elkezdem visszavenni a feszeket annyira,amin még elmegy.nah majd jelentkezek
jah egy kicsit megcsappant a tápfeszem a feszhúzástól!!! és a cpu mag feszt nem méri jól egyik program sem,mert 1,37-en áll most,de a cpu z szerint is csak 1,12-1,264 (everest 1,33)
[link] -
djyuri
őstag
válasz
darál0w #17391 üzenetére
mind az én 4 és mind a haver 4 ramjával egyenként kipróbáltam....ráadásul egyszer kétszer hagytam is betölteni a windows-t alap órajellel és még a driverekkel sem tudtam variálni,mert 1 giga rammal egyik driver telepítője sem indul el
Hol élünk vazze
De ez már csak érdekesség.
az az igazság,hogy annyira közel van a két tápegység egymáshoz,hogy én még mindig arra gondolok,hogy valahonnan kellene szereznem kölcsönbe egy 1KW-os tápegységet.
meg valami geil ultra ramokat....csak míg kipróbálom....de hát itt gödön? P3 forever van
Vagy lúzer laptopok....
jah de így feszemelve próbáljam ki egy modullal?
-
djyuri
őstag
válasz
darál0w #17387 üzenetére
hát ez eléggé reménytelennek tűnik.
Mindent betettem a saját feszére....alapon jó...1199-en is természetesen....de 1200-on nincs boot.
emeltem az összes létező feszültségen...logikus mennyiségeket kb természetesen....de úgysincs változás...
ezzel a fesz manualitásával annyit nyertem,hogy 5 fokkal minden melegebb és most már magától kétszer újraindul a gép bios töltéskor,ha 1199 fölé állítom és bios setup hibaüzenettel visszadob alapra,hogy próbálkozzak más nénikéjével. Így legalább nem nekem kell resetelnemés nem tudom az everest áramfelvételében mennyire hiteles,de a 11,2A-ről most 15-19A között ingadozva mér.
-
djyuri
őstag
válasz
darál0w #17385 üzenetére
ok,akkor azokat hagyom.
rendben...elvileg színezi is,tehát,ha zöld,akkor még jó,,,sárgától lenne keményebb....tehát elvileg a zöld maximumáig is mehetnék.
igen a cpu feszt és hőt azokkal....a rengeteg további feszültségről beszéltem csak...van vagy 15nah kilépek biosba...most tuning nélkül,csak manuálra teszek mindent,amit kell.
-
djyuri
őstag
válasz
darál0w #17383 üzenetére
ok...
megpróbálom...csak kicsit sok feszültség van nekem a bios-ban
A PCI-E frequency-ből van kettő,de mindig 100-on voltak eddig állítva gyárilag is.
Van alattuk egy SPP <-> MCP Ref Clock (ez auto-n van,de olyan 200 körül kezdődik..ennek mit tehetnék be,ha kell?A feszültségek kiolvasására elég az everest corporate edition és a bios voltage monitor? Mert neten sehol nem találtam meg mennyi a gyári érték.
hát,3,5 GB van most perpill,de egy darab rammal is ugyanazok a jelensége..egyenként az összes ramot kipróbáltam. De természetesen ráteszek 0,1V-ot.
-
djyuri
őstag
válasz
darál0w #17381 üzenetére
OK
coretemp szerint a VID:1,325V
Igen a Strikerben van. Ez lett kifejezetten a tuning célra megvéve.
Hát remélem a ramokkal nem lesz gond,mivel azokat nem szeretném húzni....csak az órajelemmel van a gond...más nem kell a programomhoz...de amúgy 800-as Kingmaxok közös nagy ramhűtéssel (így azok hűtésével se lesz gond) (de már járattam őket 850mhz-en véletlen haver gépébe,de nem volt gond.
-
djyuri
őstag
válasz
darál0w #17379 üzenetére
Csak a procit szeretném tuningolni. És ezekből is a Q6600-ot,mert az az enyém. a Q6700-et referenciának hoztam,hogy kipróbáljam mi a rossz..meg persze a többi alkatrészt is annak hoztam.
Vízzel hűtöm természetesen.
A gépbe is igen sok ventilátor van mindenfelé és a lapra is közvetlen fújva...Ha a CPU-z megfelel,akkor:
0,89-től 1,216
A 1,216 van most,ha terhelem a CPU-t.
De néha 1,204-et mutat terhelve....mikor hogy....lehet a 2-4 mag terhelésfüggő. -
sestertius
őstag
válasz
darál0w #17370 üzenetére
Rendben, azért megpróbálok egy kicsit alakítani rajta, hogy ne legyen ez a stand by időnként...
A ramokra valami megoldás lehet? Nem lehet, hogy pl. procim kevés hozzá, vagy valami más, esetleg hogy kis feszültségű a ramom, vagy akármi... a lap elméletileg tudja kezelni a 2000-es ramot!
-
Benhill
senior tag
válasz
darál0w #17371 üzenetére
c.i.a.2 333ra teszi fsb-t, es 500ra ramokat(ami ugye 1000). orajel 3ghz.
ekkor 1.2Vcore, 2.0V ram 5-5-5-15, nb 1.3V biosban.
es igy beton stabil. ugye 2.4ghz-el, es 800as ramokkal bootol be, ami winben terheleskor no, de fesz, ramok, nb marad ugyanannyi.probaltam kezzel beallitani 333fsb-t, semmi mashoz nem nyultam, ramokat auton hagytam mivel ekkor 1000mhz, amikor a cia2, idozites is maradt. es a monitor kesznlettol nem jut tovabb.
kicsit elemtem feszt hatha.....egyre tobb fesz emelgetessel tovabb jutottam, most 1.27500on nincs gond, de akkor cia2-vel miert eleg 1.2V 3ghzen? kezzel pedig 1.27500...
-
sestertius
őstag
válasz
darál0w #17256 üzenetére
Üdv!
A 2000-es ramomat 1800-on tudom hajtani, tovább nem /fesz-hez nem nyúltam/.
A procinál is próbáltam módosítani kicsit, még mindig serényen kutatva a min. feszültségeket... Van egy-két számomra érthetetlen reakciója a masinának. Pl.: van, mikor gondol egyet, és nem indul el. Van, amikor egymás után akár 4-5 indítást is gond nélkül vesz, aztán meg nem - stand by. Ilyenkor reset, BIOS, nem állítok semmit(!!), csak mentés és kilépés, aztán indul is... hm...
Egyébként az 1,1V-os VID mellett /és alap CPU Core 1,17-1,21, CPU FSB 1,1/ valójában van valami "olyan", hogy melyiknek legyen nagyobb a feszültsége? A core-nak vagy az fsb-nek? Vagy legyen egyenlő?
Most core 1,2V, fsb 1,23750V, 3600MHz-nél. IBT szerint jó, hőmérséklet max 61 C.Szia!
-
Benhill
senior tag
válasz
darál0w #17363 üzenetére
akkor azt mondod, h ha beallitom ugyanugy kezzel, amit ez a cia 2 hasznal, az ugy jobb? Fog is menni? Milyen hibakra gondolsz ezzel a cia2 vel kapcsolatban?
csak meg anno az mondtad, h ramokat vissza kell osztani ha tuning van, ez a cucc pedig emeli szinkronban.
1.2V-on, 3ghzen, 800as ramokkal, ha ezt kezzel allitom be biosban, meg be sem bootol.
-
Keksz03
senior tag
válasz
darál0w #17266 üzenetére
gyári hűtő
max 60 sztem így nyáron eddig 55körül volt
feszek: cpu - 1,28750
fsb - 1,1
ram - 2most visszatöltöttem az OC prfile-t eddig simán ment a proci mert ugye fagyott és most a ram elvileg jó viszont fsb:dram arány 5:8. az jó?
pcie frek 100, fsb 333
memória időzítés 6-6-6-18-3-52-6-3
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 7 5700X3D - BOX - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (BX8071514900KF) Processzor! BeszámítOK
- Intel ES Core i5-3470 4-Core 3.2GHz LGA1155
- AMD Ryzen 9 9900X3D - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Ryzen 5 9600X ///Új, csak kipróbált // Számlával és Garanciával!
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPhone SE 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest