- Új 2 és 4 nm-es node-ot fejleszt a Samsung
- A GravaStar analóg klaviatúráira nem mondható, hogy konformisták volnának
- GeForce RTX 5050 kártyák az MSI portfóliójából
- Megérkezett a Phanteks új mikrotornya, akár kábeleket rejtő alaplapokhoz is
- Jövőre veti be az FSR 4-et a Sony a PlayStation 5 Pro konzolon
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Házimozi haladó szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- A GravaStar analóg klaviatúráira nem mondható, hogy konformisták volnának
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Keksz03
senior tag
válasz
darál0w #19091 üzenetére
na hát megpróbáltam, nem adott képet és nem volt restart se mint szokott lenni, tehát szedhettem ki az elemet meg vissza, ami első alkalom volt és azt hittem magam alá csinálok mire kiszedtem meg visszaraktam! mondtam magamban jó lesz nekem a 3.3 is de azért a ramokat tegyük már fel 1044re, NB megint 1.3, restart és ugyanez...megint kiszenvedtem belőle, de mostmár tized annyi idő alatt és arra jutottam h jó nekem ez így!
nagyon szépen köszönöm a segítséged, de így is fut minden, ha majd nemfog akkor veszek egy 4 magos procit és kalap-kabát, mert ez nem az én idegeimnek való! -
Keksz03
senior tag
válasz
darál0w #19081 üzenetére
http://prohardver.hu/dl/upc/2010-08/18/220745_yyrya9uccvma7rub_biossetup.jpg
itt a BIOS-om, amit írtál az most már világos, én is arra gondoltam, de ha csak lerakom 800ra akkor elindul a gép, monitor nem kap jelet aztán restart és visszaáll minden defaultra mert failed overclocking!
nem ez az áhított de ha a ramot nem tudom beállítani addig hova húzzam?
-
Keksz03
senior tag
válasz
darál0w #19061 üzenetére
most 3,3on vagyok a ramok 941MHz-en mennek és 5-5-5-15 az időzítése!
nincs kékhalál!Nagy a gyanúm h vagy nem tudja a ram 1000MHz felett vagy a 6-6-6-18 időzítés miatt van kékhalál...esetleg a 333 FSB? vmelyik a 3 közül, ez biztos mert minden fórumon végigmentem, BIOS-t frissítettem és csak ez oldotta meg!
(amúgy hol kell a ram szorzót állítani? olyat tudok h választok neki több sebességet, de h magában szorzó, ilyet nem láttam. 1 perc és töltök fel képet is
)
-
sz.zoli-
csendes tag
-
freestailo
őstag
válasz
darál0w #19019 üzenetére
van néhány boltos ismim, ajánlották ,hogy a szarok között ez még jónak számít, alig vittek vissza gariba belőle, pedig pár éve már kaphatók. Inkább egy drágább videókari és olcsóbb táp mellett döntöttem......eddig úgy néz ki jól (kopp-kopp)
lehetett volna "kisebb teljesítményűt", jó minőségűt drágábban venni, de akkor egy videókar cserénél a tápot is cserélhettem volna ami kb 2x akkora ktg. Ez eddig bírja még, ráadásul vga cseréhez nem muszáj kikukázni, mer pl (úgy tudom) egy 5870 már nem is igényel annyit mint egy 4890. -
kriszbon
őstag
válasz
darál0w #18985 üzenetére
Hmm na pont 9 előtt jártam itt, meg 13:xx mikor tipliznem kellet, így a kérésed nem volt teljesíthető. A másik meg, hogy nem értek én annyira a tuning elmagyarázásához mint te. Na meg a tuninghoz se ha Asus lapról van szó, mert utoljára Prescottot huzigáltam csak benne. Megtisztelő a felkérés, de inkább meghagyom neked, mivel már nagy gyakorlatod van benne.
-
KAMELOT
titán
válasz
darál0w #18984 üzenetére
szeva!
Szerintem hogy ne mindig ugyan az legyen a kérdés kéne csinálni egy tuning útmutatót.
Aztán hogyha ott elakad akkor utána lehet kérdezni.Mert így mindenki ugyan azt kérdezi: Hogyan kell tuningolni mit kell átálítani, én még ilyet sosem csináltam?
Kérdéseket teszik fel!!!
Csak egy jótanács -
zodo
nagyúr
válasz
darál0w #18951 üzenetére
Tegnap létrehoztam egy "teszt rendszert" (win7 32bit), de már igen későre járt így nem álltam neki a folyamatnak. Viszont van a Bios-ban A.I.Overdrive menüpont és ezt engedélyeztem, igaz rögtön max. lehetőséget megadva 250-es érték, ami 3500mhz lenne az alap 2800mhz-hez képest.
,de mentés és kilépés és újraindulás után, fekete képernyőt kaptam.
Más opcióhoz nem nyúltam és az elemet ki kellett vennem, hogy visszakapjam az irányítást,képet.Szóval akkor ezt az A.I. Overdrive funkciót ne piszkáljam?
Inkább a kapott cikk alapján kezdjek neki?
Mint pl. állítsam feljebb a referencia értékét 200-ról kb. 300-ra és a szorzott vegyem lejeb mondjuk 8x-ra ami 2400mhz aztán egyre feljebb a szorzóval max. 12x-ig? -
zodo
nagyúr
válasz
darál0w #18932 üzenetére
Az a gond, hogy mini itx lapokhoz még nem gyártanak széles körben, megfelelő alacsony profilos hűtőket. Ez a Shuriken is necces. Nem elég a magasságára figyelni még a szélességére ill . további paramétereire is oda kell figyelni. pl. Az én lapomnál (amiből szintén nincs sok tulaj) előbb a memóriát kell betenni aztán a hűtőt aminek a heatpipe csöve éppen elfér a modultól.
(#18933) kriszbon
Igen, pont az ára miatt hagytam ki az építés során.
, de ha ezen múlik a jó tuning, lehet hogy bekerül a gépembe.
Mondjuk még nem értek hozzá és lehet nem is fogok, de gondolom egy próbát megér.
Viszont előbb a minimal tuningal fogok próbálkozni és meglátjuk, mit tud a gyári hűtő.(#18935) freestailo
Az elképzelhetetlen, hiszen most vettem ezt a házat, hogy végre összeálljon "álmaim" gépe.
Ehhez el kellett adnom a nagy gépem hardvereit. -
Thome
veterán
válasz
darál0w #18930 üzenetére
Még a ram lehetne a gond, de ha Ultrára pakolom a játékot, akkor is 20képkockával megy, vagy ha mediumra, akkor is 20 képkockával, illetve nem swappol, multiban meg untig elég a 2gb ram. VGA az nem lesz gond, mert egy srác notiján jobban fut csak a szimpla HD3470-ével (ugyanúgy 64bit, 256mb DDR2), mint az én gépem a HD3200+HD3470 CF-el (Próbáltam CF nélkül, mindkét vga-val külön-külön is.).
Mivel neki egy T3200 van benne, ami kb 15-20%-al jobb mint az enyém, így kíváncsi vagyok, hogy mi történne, ha egy kicsit megemelném az órajelet. Ha nem is használnám így, de legalább megtudnám, hogy hol a hiba. -
zodo
nagyúr
válasz
darál0w #18929 üzenetére
Értem akkor marad a hűtő csere.
Egy Scythe Big Shuriken már elegendő lenne ?
-
zodo
nagyúr
válasz
darál0w #18926 üzenetére
Egyelőre még semmivel nem próbálkoztam, de csak a gyári hűtőm van.
Szerk: Részemre, nincs nagy választék vagy drágán a jó hűtőre.Az nagyon, nem jó? (kb. 2 óra folyamatos játék alatt mért hőértékek)
Ha meg lesz a proci akkor a Ram és NB beállítása "stabilizálja" a kialakított teljesítményt vagy további pluszt ad?
-
zodo
nagyúr
válasz
darál0w #18924 üzenetére
Köszi a linket, mondjuk már olvastam ( a lapom biosában kutakodva nem tudtam mi is az a CPU-NB VDD Voltage és ekkor találtam az írást), de így elsőre kicsit bonyolultnak tűnik.
Ezek szerint a "6. Túlhajtás szorzózár esetében" című fejezetben leírtakat kellene végig próbálnom és meg lesz az eredménye.
, de annyit még kérdeznék, hogy megéri a "fáradtságot" vagy hiába minden és nem lesz sokkal gyorsabb a gépem működése? -
Szlopa
tag
válasz
darál0w #18904 üzenetére
Elolvastam.
Azt értem, hogy lehet kikísérletezni a proci végét, csak kíváncsiságból kérdeztem, hogy mennyi szoktak elérni kb. Kicsit meggyorsította volna a dolgot, ha tudom hogy van benne még kb. 200Mhz. Én úgy szoktam tuningolni, hogy feltolok rajta kb. 100hz-et aztán megy neki a prime95. Ha 2 órát kibírt, akkor stabilnak nyilvánítom. Aztán mehet rá megint 100Mhz, és így tovább. Ha tudom, hogy kb. 2,5Ghz-et mennek akkor megnézem, hogy az enyém viszi-e, aztán ha viszi, akkor lehet apránként feljebb menni.
Arra viszont nem kaptam választ az első HSZ-ben, hogy ebből én mennyit fogok profitálni a játékokban. (mert elsősorban ezért tuningolok)
-
theiron320
aktív tag
válasz
darál0w #18889 üzenetére
Eddig stabil voltam 444 fsb vel a ram pedig 1066 mhz.Most is stabil vagyok csak annyi változott, hogy a ram írási sebessége megnőtt 400 mb/s-al.Lehet, hogy nem sok de igyekszek minnél többet kihozni a gépemből.Mondjuk lehet, hogy majd megpróbálom stabilizálni azt a 486 os fsb-t de nem hiszem, hogy van rá esély.Te annak milyen feszekkel ugranál neki?
-
-
theiron320
aktív tag
válasz
darál0w #18864 üzenetére
kb. mindkettőnek.457 fsb-nél a ramnak, 486-os nál pedig a lapnak.azt szeretném kérdezni, hogy meddig mehetek a feszültségekkel, hogy ne legyen élettartam rövidülés?a ramok sima xms2 esek nincs rájuk hűtés.gondolom cpu 1,3 v, nb 1,4, sb 1,1, vtt 1,4, pll 1,5, dram ?.Javíts ki ha tévedek.
-
theiron320
aktív tag
válasz
darál0w #18850 üzenetére
Szia!Az elképzelhető, hogy 457 es fsb nél van egy limit?Csak mert eddig amíg ment más biost használtam egy moddolt biost és most visszatettem egy eredetit.
Mert ha 450 fsb felett használom akkor nem stabil de ha alatta akkor nincs semmit gond.Vagy ha lenne egy ilyen limit akkor be se bootolna 450 fsb felett? -
theiron320
aktív tag
válasz
darál0w #18837 üzenetére
Szia!Nah vannak új fejlemények.444 fsb mellet 5-5-5-15 beállítás 1066mhz 15 kör max stress ibt stabil, 4 800 mb os memtest+86 150 százalékig hiba nélkül ment.Most már csak az nem fér a fejembe, hogy ha az fsb-n emelek és a ramot még visszaveszem alacsonyabb órajelre miért hibázik?A feszültségek pedig nb 1,3, sb 1,1, pll 1,5, vtt 1,3, cpu 1,25. A ram a két sárga modulban van és a kézikönyvben pedig azt irja, hogy a jobb túlhajtási képesség érdekében tanácsos a sárga modulokba helyezni a ramokat.
U.I: Jah és még azt szeretném kérdezni, hogy 3,1 ghz en egy q8200 as képes kihajtani egy 4870x2-t?
-
theiron320
aktív tag
válasz
darál0w #18833 üzenetére
Nemtudom
ezek ugyan azok a ramok amikkel ment rendesen.
Elmondom, hogy volt:
Volt 2x2 gb corsair ramom 1066 mhz ddr2, ez ment 1098 mhzen a proci pedig 3200 on(q8200)
vettem meg 2x2 gb corsair ramot igy csak 914 mhz mentek a proci pedig ment 3200 on
eladtam a 2x2 gb ot és megmaradt a regi ram és a proci és most nem akar sehogy sem stabil lenni.Tehát az 1066 mhz ram ami elméletileg 5-5-5-15 el megy 1066mhzen 2,1 voltal , nem stabil 960! mhz -n 5-5-5-15 2,1 voltal, csak 914 mhz stabil.Nem tudom mi lehet -
kriszbon
őstag
válasz
darál0w #18821 üzenetére
Ez természetes, persze hogy azt lövöm be bioszba amit tartósan használni akarok.
De ha még kell pár 100MHz akkor már nem mászok le érte a bioszba, hanem ezzel beállítom majd ki is lövöm a progit. A következő indításnál meg az alapnak beállított értékek maradnak. De ezt te is tudod, kár koptatnom a billt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen GPS-t vegyek?
- Nintendo Switch 2
- Linux kezdőknek
- Na, még egyszer, csak ezúttal OnePlus Open néven
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- OpenRock S2 - a második évad jobb
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Gurulunk, WAZE?!
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 3550 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest