Új hozzászólás Aktív témák
-
enemy107
senior tag
válasz
boxos23 #30931 üzenetére
robust Graphics Booster Auto
CPU Clock Ratio 9
CPU Host Controll Enabled
PCI Express Frequency 100
System memory Multiplier Itt majd oszd vissza a ramokat,hogí ne menjenek magasabb frekin a gyári előirtnál.
CPU Vcore 1.2750V
termination Normal
CPU reference normal
MCH Core normal
Dram Voltage a gyártó által előírt fesz a ramoknak
A többihez ne nyúlj egyenlőre, kezd el emelni a CPU Host frequency-t (FSB) tizesével, amíg indul, vagy indul de fagy, ha megtaláltad ezt az fsb-t teszteld le stabil-e. Ha még kevés az órajel, akkor szólj. -
enemy107
senior tag
válasz
Speedhs #30676 üzenetére
Első lépésre a proci vid-jét állítsd be neki. Ezt core temp progival meg tudod nézni.terhelés alatt nézd.
Ezt beállítod biosban, valószínűleg, lehet nem fog bírni akkora FSB-t mint AUTO feszen.Itt találj egy stabil beállítást, utána emelheted az FSB-t, és hozzá a CPU Vcore-t. A hőfokokra figyelj. -
enemy107
senior tag
válasz
belaazallat #30518 üzenetére
Szeretünk tuningolni ez egyértelmű.
-
enemy107
senior tag
válasz
belaazallat #30516 üzenetére
Nagyon egyszerűen, nyersen fogalmazva át állítod az MCH fsb-jét, mch freqency latch menüpontban. Vagy a tesztre ezt a latch-ot auton hagyod, így viszont beadja az összes ram szorzót a különböző strap-ekkel.
C=200(800MHzfsb)
A=266(1066MHz)
B=333(1333MHz)
D=400(1600MHz)
A lap, ram, proci összeállítástól függ, hogy szeretnek "együtt dolgozni"
Nekem is kingmaxom van most, ez pl a 333-ast szereti, tehát B-s szorzót kell hozzá választanom. Ha a (g) MCH frequency latch-ot fixálod, akkor csak az adott FSB-hez tartozó szorzókat adja be.
Neked kell kitesztelni, hogy szereti. -
enemy107
senior tag
válasz
belaazallat #30513 üzenetére
Én sem szoktam ahogy írtam, nem ismerem a procidat (sajnos
) de én próbálnék neki egy kis fesz emelést. Alapfeszen elég szépen meg van tuningolva, lehet az a kevés. Illetve megpróbálnám a memókat egy másik strap-en.
-
enemy107
senior tag
válasz
belaazallat #30511 üzenetére
Végül is maradhat az LLC ilyen kis feszen, én nem szoktam használni, de 1.3V-ig úgy tudom nem gond.
-
enemy107
senior tag
válasz
belaazallat #30509 üzenetére
Éppen amikor a 3. teszt sorozat következett?
-
enemy107
senior tag
válasz
belaazallat #30503 üzenetére
1 órát hadd menjen, és kiderül. Utána teszt játékokkal.
-
enemy107
senior tag
válasz
belaazallat #30498 üzenetére
Prime?
-
enemy107
senior tag
válasz
belaazallat #30496 üzenetére
Tedd azt is 1.26V-ra, és próba.
-
enemy107
senior tag
válasz
belaazallat #30494 üzenetére
Akkor viszont told egy kicsit fentebb a cpu terminationt, 1.26-ra, és ehhez állítsd a cpu refet, 67% körüli értékre. 0.84V körüli érték.
-
enemy107
senior tag
válasz
belaazallat #30492 üzenetére
MCH-t feltolhatod 1.3V környékére. Ennek durván 61%-a az MCH ref.Ha stabil lesz lehet csökkenteni. 1.2V lehet kevés lesz a 2X2 giga ramhoz.
-
enemy107
senior tag
válasz
belaazallat #30489 üzenetére
CPU reference 0.805V.?
Ha LLC-vel megy, biztosan feszt kell emelni neki valahol. -
enemy107
senior tag
-
enemy107
senior tag
válasz
belaazallat #30475 üzenetére
Elnézést a hiányos hsz-ért, igen cpu termination-re gondoltam.
MCH-t, és a hozzá tartozó refeket én nem szoktam állítani, csak kritikusan rossz ram kezelés esetén, és 500 FSB felett Persze ha 4 giga ramod van, kellhet neki plusz fesz.Ezek természetesen jó beállítások, de...
nekem jobban működik, ha a latch-ot auto-n hagyom, legalábbis a teszt ideje alatt. a memóriákat pedig turbo profilon szoktam hagyni. Időzítéshez nem szoktam nyúlni, auton hagyom, amíg a proci vége meg nincs. -
enemy107
senior tag
válasz
belaazallat #30473 üzenetére
Ha a lapot állítod, lehet kevesebb fesz kell a procidnak. Termination-ön ha emelsz egy keveset, 1.22-1.24V-ra és a refeket beállítod hozzá lehet hogy sikerülni fog.
LLC-t ha nem feltétlenül szükséges szerintem ne használd, mert nagyon nyúzza a lapot. -
enemy107
senior tag
válasz
Süni 1985 F #30374 üzenetére
Itt kérdezd meg a srácokat.
hunkryo: A lapod gyengélkedik egy kicsit szerintem, nem rég találkoztam egy ilyen problémával. ott egy kis VTT fesz emeléssel megoldódott.
-
enemy107
senior tag
válasz
Süni 1985 F #30367 üzenetére
Nem volt még nekem, az általad írt procit támogatja, de sokat olvasom a fórumokat itt, a többiek szerint a P45 jobb.
Főleg ha tuningolni is akarod.banánocska: az X58. X48-ban is létezik ddr2, és ddr3-as verzió is.
-
enemy107
senior tag
válasz
banánocska #30365 üzenetére
Nem.
-
enemy107
senior tag
válasz
Gery15 #30322 üzenetére
Értem, de ha ilyenkor te állítod át, akkor az már ütközik az utomata 5-5-5-18-al.
Ha te lövöd be neki, akkor standard-on állítsd be.
Vagy pedig megpróbálhatod standarden, valszeg 6-7-7-20-ban fogja indítani, de ha netán stabil lenne, akkor lehetne kisérletezni az időzítés szűkítésén. -
enemy107
senior tag
válasz
Gery15 #30310 üzenetére
Nem használtam még ilyen lapot, de E8400-at tuningoltam EP45-UD3LR-ben 500X8-ban.
Ezek voltak a beállítások
CPU VCore 1.28V biosban (ugye ez nem mérvadó, mert procija válogatja)
viszont
PLL 1.55V
VTT 1.2V
REF 0.805V
MCH pedig kért 1.3V-ot, holott 2db 1 gigás hyperx volt benne.Én ebben a felállásban Vcore emeléssel kezdeném. Refet is feltolnám 0.805V-ra.
PLL-t nem mondom mert abban a lapban 1.57V a következő úgy tudom. Ha PLL-t nem emelsz terminationt emelheted 1.22V-1.24V-ig, ez viszont anno nekem nem vált be mert kifagyott a lap.
MCH-nak tolnék 1.3V-ot, ha már stabil minden lehet csökkenteni. -
enemy107
senior tag
válasz
szabozsolt87 #30297 üzenetére
"Ha a memóriát vissza teszem 1066-ra azt akkor tudom megtenni, ha az CPU fsb-t 333MHz-re teszem, de akkor hol a tuning ?"
Ha fsb srap to north bridge 333-ra állítod, nem kell a procit aqlapra tenni.
Az is egy megoldás, ha vissza állítasz mindent ahogy volt amikor ment a tuning, és a proci szorzóját le veszed 8-ra. 400X8-hoz mindenképp elégnek kell lenni a fesznek. Ha így hibázik, akkor a lapon kell állítani.
Gyuszito: Core temp nevű progival nézd meg először mennyi a proci vid-je, terhelt állapotban.
-
enemy107
senior tag
válasz
szabozsolt87 #30290 üzenetére
Na előbb nézzük meg a procit.
FSB strap 333 és úgy állítsd be a ramokat 1066 ra.
Teszteld kicsit, ha így is hibázik cpu vcore-t, vagy vtt-t kell emelni.Ezen a feszen nem valószínű, hogy füstöt kellene keresned.
-
enemy107
senior tag
válasz
szabozsolt87 #30288 üzenetére
A ramokon vagy az északi hídon megy el a játék szerintem. Sztem tölts egy alap biost vissza, és kezd előlről.
Lord Vadernek igaza van 400X9 menni kellene alap feszen.
CPU 1.25V
VTT 1.2V
NB voltage 1.24-1.26V
A memóknak a gyártó által javasolt feszt rögzítsd. Próbáld őket 1066-on először. Úgy hogy fsb strap to north bridge auto, és úgy oszd vissza őket.SB voltage-et is rögzítsd, nem tudom azon a lapon mennyi az alap, arra tedd.
-
enemy107
senior tag
válasz
szabozsolt87 #30286 üzenetére
A többi? Szerintem északi hídnak kellene adni plusz feszt.
-
enemy107
senior tag
válasz
szabozsolt87 #30284 üzenetére
Hogy vannak a feszek állítva?
-
enemy107
senior tag
válasz
::Trunks:: #30281 üzenetére
Én 333X10, 10.5, vagy 11-en szoktam használni őket. Van aki a szorzóhoz nem nyúl, és úgy tolja fel az FSB-t 280-290 környékére.
-
enemy107
senior tag
válasz
::Trunks:: #30279 üzenetére
Jó példányt kell kifogni. Amit írtál fesz emelés nélkül 3-3.5 GHz az reális. A magas FSB nem megy nekik inkább, 340-350 környékén wall szokott lenni, de vannak kivételes példányok amik jóval magasabbon is mennek.
Meg kérdezném itt is, hátha valaki tudja. EP45-DS3R lapon F11c bios van, és nincs LLC. Nincs rá szükségem, csak kérdés, hogy miért nincs.
-
enemy107
senior tag
válasz
::Trunks:: #30277 üzenetére
Igen, avval a lappal ki tudod hajtani azt a procit bőven.
-
enemy107
senior tag
válasz
Motrek #30233 üzenetére
Üdv!
Tényleg túl nagy lépésekben haladsz.
Vcore fesz maradjon 1.25V-on nézd meg mennyit megy alapfeszen.
Ramoknak állítsd be a gyártó által előírtat.
MCH Core feszt emeld meg 1.2V-ra. Lehet még majd több is kell.
(G) MCH Frequency Latch hagyd auton
Ha jól emlékszem ilyen ramokkal 333-as, vagy 400-as strapen megy jól ez a lap, proci, ram összeállítás. Ha a fekete kék Dominator (típust nem tudok fejből) akkor nehéz dió lesz, hiába van a lap supportjában, nagyon nem szereti.
Tehát B-s, vagy D-s szorzóval oszd vissza a ramokat.
Emeld az FSB-t amíg indul a lap, vagy indul de fagy. Ekkor vegyél vissza az FSB-ből hármat, és teszteld hogy stabil-e. Ekkor megvan mennyit megy alapfeszen. Utána emelj feszt 3 lépcsőfokot a biosban, és ismét emeld az FSB-t, és teszt.
PCI frekit rögzítsd 100-on, mert kinyírhatja a vga-t.
A többi fesz normalon jó.Szerintem 400X9 en próbáld majd, 2.66D a ramok.
-
-
enemy107
senior tag
válasz
Kiskokó #30136 üzenetére
Nincs avval a lappal baj, csak annyi, hogy nem E8400 alá való.
A 945-ös chip nem tud csak 800MHz-et FSB-ben, illetve 533MHz-et ramban.
Ha E 8XXX szériát beleteszel, alapon tuning nélkül 67% túlhajtásban vagy FSB-ben a lap szempontjából. Volt ilyesmi lapom, E2140-et nem tudtam kihajtani vele. Kellene venned egy P35, vagy P45 chipes lapot.És valószínűleg ezért feszeli agyon a procit, mert alapon is erőlködik vele.
-
enemy107
senior tag
válasz
mitkov77 #29135 üzenetére
Ha az 100 Mhz fölé megy tényleg instabil lesz, mert annak 33.33 MHz a frekije.
Te a PCI-E-ről beszélsz. Az meg a VGA-t nyírhatja ki. De mind1 csináld nekiOk rendben, csak holnap érkezik valaki egy EP45- EXTREME-el, meg egy quad procival, elolvassa a postodat, és meghajtja 500 FSB-n. AUTO feszekkel.
Ennyi.
AUTO fesszel, meg lehet hogy nem feszeli túl. Ideig óráig. Alul feszelni meg nem fogja a lap AUTO-n. -
enemy107
senior tag
válasz
mitkov77 #29132 üzenetére
Nem gondolom, hogy a 788 MHz ram órajel mellé csökkenteni lehetne annyira a késleltetést, h visszakapja az elérés sebességét.
Ezt végképp nem értem. Mi köze van ehhez a késleltetésnek. Fejtsd már ki bővebben.
CPU core voltaget-t autora tedd,
Na merülj el a témában egy kicsit, és ilyen tanácsokat ne adjál ebben a topicban.
Ha netán túl feszel, akkor meg degradálódik a CPU, északi híd stb.... -
enemy107
senior tag
válasz
tvse1995 #29126 üzenetére
Ez az everest ablak csak azt írja, ami a ramod SPD-jébe bele van égetve gyárilag. Olyan ez mint a CPU mikrokódja, a bios ez alapján azonosítja a ramot. Ha 1066-on akarod járatni, saját magad kell a beállításokat megadni neki. Everestben alaplapnál írja neked valóban mennyin megy a ramod. Eddig sem 400MHz-en ment, hanem 800-on. 400MHz a valós órajel, az effektívben 800MHz.
mitkov77: "Próbáld ki, h viszi-e a 9xx MHz-et. Ha nem, akkor emelni kell a CPU FSB-t addig, mígg a mem visszaáll 800 MHz-re"
Ha emeled az fsb-t, a ramot vissza kell osztani. A fentebb írtat nem gondolhatod komolyan. Annál is inkább, mert nem biztos, hogy AUTO ram beállításon a lap vissza ossza 800-ra.
Ha nem auto-n van, akkor meg főleg nem fogja. -
enemy107
senior tag
válasz
pengegyerek #28669 üzenetére
DRAM Frequency menüpontnál tudod visszaosztani a ramokat.
-
enemy107
senior tag
válasz
Santiagain #28662 üzenetére
"Processzor szorzó csökkentéssel ne is próbálkozz a RAM-ok miatt"
Ezt kifejtenéd bővebben egy kicsit?
-
enemy107
senior tag
válasz
janihunk #28350 üzenetére
Jól mondja a haverod, nekünk is ez volt a terv csak mi csökkenteni akartuk.
Próbálj ki egy játékot ami jól hajtja a gépet, sztem 55 fok körül lesz a mag, de egy másik hűtő nagyon jó lenne. Az asszony gépében E7400 van, hyper tx3-al hűtjük.Az a bios feszed, abból leveszed a lapod droopját az lesz az idle fesz. Ha terhelve nézed az a load.
-
enemy107
senior tag
válasz
janihunk #28340 üzenetére
FSB Freqency-333
PCIE freqency-100
DRAM Timing controll-auto
CPU voltage-1.2750V
CPU voltage reference-auto (de előbb próbáld ki 0.63X-en. )
CPU PLL-1.5V
DRAM voltage-amennyit a gyártó ír a ramodra annyit.
FSB Termination voltage-1.2V
North bridge voltage-1.25V
North bridge voltage reference-0.67XPróba
BRIKLY:darál0w hova lett?
-
enemy107
senior tag
válasz
WildDaemon #28286 üzenetére
AMD-t nem vágom majd darál0w segít.
-
enemy107
senior tag
válasz
BRIKLY #28266 üzenetére
Ezt akartam én is kihozni belőle, de lehet hogy félreérthető volt.
Dual-Channel DDR3 Memory Support Delivers up to 17 GB/s (DDR3 1066 dual 8.5 GB/s) of bandwidth and 8 GB maximum supported memory size for faster system responsiveness and support of 64-bit computing.
Ezt írja az intel a p43-as chip-ről hivatalosan.
-
enemy107
senior tag
válasz
boxos23 #28260 üzenetére
Robust Graphics booster -AUTO
Cpu Clock Ratio-9
Cpu Host Controll-enabled
CPU Host freqency 400
PCI Express Freqency-100
System memory Multiplier-egyenlőre auto, ha a proci meglesz majd állítod. (gyanús az 1600MHz de meglehet.) D4.00-ás szorzó kellene hozzá.
CPU Vcore-1.2750
Az összes többi fesz-normal
Dram Voltage-amennyit a gyártó javasol a memókhoz. -
enemy107
senior tag
válasz
madarasz92 #27151 üzenetére
Csökkents a szorzón, 9-es szorzón 400 felé lehet vinni, de előbb csak 10-esre.
-
enemy107
senior tag
válasz
zolka bolka #24138 üzenetére
FSB Wall a lap részéről. A ramokat visszaosztottad? Feszt mennyit adtál neki?
-
enemy107
senior tag
válasz
drUmmZ #23288 üzenetére
Nem baj csak próba volt hogy a ramok miatt nem megy-e.
CPU Vcore=1.3V
MCH Core=1.25V
Dram voltage= az ajánlott gyári fesz a ramnak. Rajta van valahol, vagy a dobozán.
próbának, hogy tud-e többet a lap. Ha így beindul akkor emeld az FSB-t tovább úgy ahogy eddig, ha nem akkor szerintem maradni kellene alapfeszen. Nincs értelme szétfeszelni a lapot. A hőfokot nézzed. -
enemy107
senior tag
válasz
drUmmZ #23268 üzenetére
"Jelenleg a cpu 333x7-en van fut. Viszont a szorzó cpuz-ben és everestben is folyamatosan változik, egyszer 6, egyszer 7. Ez ok?"
igen ok energia takarékos mód.
Performance enhanced=standard egyenlőre
MCH freqency latch=auto egyenlőre
System memory multiplier=2.40B vagy 3.20B (ez a ram visszaosztás) 1333-as ramokkal először 3.20B ha 1333MHZ fölé menne a ram frekvenciája akkor 2,40B
Dram timing ezt is hagyd auton egyenlőre. Ne egyből a 400-al kezdj, lépésekben csináld.
A lapod szerintem nem fog tudni annyi FSB-t mint a proci.Hőfokot nézzed!!!
-
enemy107
senior tag
válasz
darál0w #23227 üzenetére
nem lehet hogy a procinak kevés a fesz? Az a baj hogy 2 fesz állítás van a lapon
VCCM (DRAM Voltage) illetve VDDQ(1.25V) és mind a kettő 3 lépésben állítható Low, high, Middle, illetve most nézem hogy a VDDQ csak low, high, auto.
A VDDQ a procié lenne? A manual nem ír róla semmit.Szerintem a lapnak ez a vége.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Telekom mobilszolgáltatások
- sziku69: Szólánc.
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Formula-1
- One mobilszolgáltatások
- PLC programozás
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újrakezdés
- További aktív témák...
- Ritkaság! Csere-Beszámítás! Intel I9 13900KS Processzor!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- Ryzen 5 9600X ///Új, csak kipróbált // Számlával és Garanciával!
- AMD Ryzen 7 9700X - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- Keresünk dokkolókat
- 135 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G3 - i5-6GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest