- Házimozi haladó szinten
- Milyen egeret válasszak?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Bluetooth hangszórók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HP notebook topic
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teodor52
senior tag
válasz
Alister71 #35087 üzenetére
Nekem ezt ajánlották egy elég régóta regisztrált és a témában jártas felhasználó idézem:
"Az az igazság, hogy nehéz ilyenkor már tanácsot adni, mivel a processzor elérte teljesítőképessége határát (mérsékelt feszültségre értelmezve). Az enyém se bírta 3.8GHz fölött, akármennyi fesszel sem. Ezt el kellett fogadnom. Hogy javítsunk a gyorsaságon, nem a processzort sütjük meg árammal, hanem emelsz 0.05 (öt század) voltot az Északi Híd feszültségén és 200MHz-et a sebességén 2200MHz-re. Aztán nézd meg bírja-e. Ha bírja, akkor emeld 3.8Ghz-re a procit, de úgy, hogy feszülséget nem emelsz. Nézd meg, hogy kiállja-e?"
-
Petya1981
tag
válasz
Alister71 #34984 üzenetére
Teljesitményben valóban hasonló de nem az intel volt az alapja a számozásnak.
"Erre a magra épülő CPU-k kapták meg az AMD történelmében elsőként az SSE utasításkészletet továbbá ezeknél a CPU-kkal vezette be az AMD a nagyon sokáig használatos PR jelölést, s az Athlon XP nevet. A PR jelölés kicsit csalóka volt, mert a CPU nevében lévő szám nem a CPU valós órajelét mutatta. Egy olyan tévhit alakult ki az emberekbe, hogy a például 1800+-os Athlon XP 1800MHz-es Pentium 4-el megegyező teljesítményre utal, de valójában az AMD ezek a PR jelöléssel a saját, korábbi Athlonjaihoz akarta „hasonlítani” ezeket a CPU-kat, tehát hogy az 1800+ egy korábbi, 1800MHz-es Athlon teljesítményével egyezik. Fontos még megjegyezni, hogy a Palomino magos CPU-k belső FSB-je már nem 100, hanem 133MHz-es volt." by BACSIS [link] -
szabi911
csendes tag
válasz
Alister71 #34978 üzenetére
na felhuztam a procit 250x4
de 1ghz-re ismeri a procit
vagy ez természetes hozzáadódik ?
a volthoz nem nyultam hozzá a ramhoz sem csak amit mondtál fsb-t 250-re emeltem
a szorzot meg 4x-re de ott volt h a vége ami volt tod h (9x1800 és az elsőre vittem ami (4x1000 szal 4x250 és 1ghz-re isneri csak nem tom h hozzá adja-e a 1800hoz -
szabi911
csendes tag
válasz
Alister71 #34974 üzenetére
3000+ és 1800ba látja
figy lehet h neked van igazad de az everest meg a sajátgép rendszerinfromácio biztos h nem hazudiklap pontos tipusa:
Alaplap neve ECS RS482-M754 amd hammer ati xpressz 200 chipsetram:
Modul neve Qimonda 64D64320HU5C (sose hallodtam rola számomra ismeretlen)
ddr1 512mb 400 mhzcpu cooler:
xilence nem tom pontosan milyen de sztem nem 1 nagy durranás piros szinü a cooler és 1 nagy hűtőbordana akk biztos h csináljam meg a leirtakat ?
-
BigDarkJoy
aktív tag
válasz
Alister71 #34947 üzenetére
szopik rendesen ez tény mert van fogymérő a gépnél és amióta ez van bent azt látom hogy kb 95-120W a fogyasztása.
De ez még nem gond,csak hajt a kiváncsiság és a fő ok hogy tanulni is szeretnék kicsit.
Nagyon nagy kezdő vagyok ezen a téren, tehát sejtelmem sincs hogy a ramok időzitése és a feszemelések hogy miként érdemes csinálni.
a tanulás a fő cél.
és a pici tuning is
-
BigDarkJoy
aktív tag
válasz
Alister71 #34943 üzenetére
nézd valami kellet a gépembe ez 3000 ft megért, igy hogy tudjam használni mig meglessz a zs 1 Q sorozatra jó ez.
Én nemvagyok profi se miliomos, a család szájjábol meg nemveszem ki a kenyeret hogy villogjam..
De ha ha nem akkor nem... ez van.Csak kiváncsi voltam hogy a ram időzitésel stb..érdemes e kicsit tanulnom hogy hátha picivel is de többet teljesitene.
-
pook20
aktív tag
válasz
Alister71 #34927 üzenetére
értem! akkor enm érdemes vele foglalkozni/AMD Overdrive nevű progival próbálgatom és ott sok opció van a memory timings&Configuration menü pont alatt
/a következő kérdessem az lenne hogy most jelen pillanatban 1.3750 V-on megy magonként a proci!ezt mennyire lehet gyári hűtővel felvinni?egyébként most 16X szorzón van,a következő lépés 16.5X szorzó!azt még meglehet kockáztatni?
-
ViZion
félisten
válasz
Alister71 #34685 üzenetére
Marad a 17×200 CPU -> 3423 MHz, és a 11× NB, alapfeszen. Ha eltérek a feszültségekkel már nem stabil. Nem feltétlenül procinak a számlájára írom, GA-MA 78GPM nem egy tuning lap, lehet nem tudja a feszt rendesen leadni.
Ez is teljesen jó, majd ha lepot és ramot cserélek újra megjelenek itt
Köszönöm a türelmet és a segítséget! -
ViZion
félisten
válasz
Alister71 #34683 üzenetére
NB 12× -nél fagy a gép, NB fesz emelésre el sem indul. Marad 200×11 és normal fesz.
Procinak 17,5×200 megy, fesz normálon, de CPU-Z szerint durván kapja a feszkót terhelve: 1,488 V. Visszaveszem, ha úgy stabil, akkor marad, ha nem, akkor vissza ×17-re, nem vagyok tuning bajnok (lapom se az), már ez is siker nekem-a segítségetekkel
-
babugyagyu
csendes tag
válasz
Alister71 #34309 üzenetére
Hát igazából nem emlékszem mennyiért vettem a procit, mert arra már régebben ruháztam be.De olyan 7 körül.Csak én azt hittem a gyenge teljesítmény a számítógép többi része miatt van.(vesztemre) azért az új dolgokat ehhez igazítva vettem.
Azért gondoltam a húzásra, mert az alaplaphoz adtak egy kis programot amivel szépen pár gombnyomásra tudom növelni a proci teljesítményét.Csak nem merem úgy hagyni, mert azért tönkre tenni nem szeretném.
Már próbálok megszabadulni tőle, mert csak felidegesít.Ráköltöttem jó pár ezer pénzt és nem nagyon jutottam előrébb.
Akkor ezt nem nagyon kéne erőltetni?
Esetleg van valami más proci a nem túl drága kategóriából ami ennél jobb és a játékokat is elviszi azért?Persze úgy, hogy mást ne kelljen cserélnem.Nem szeretnék már túl sokat rákölteni!
Előre is köszi a választ.
üdv -
Toto2000
tag
válasz
Alister71 #34301 üzenetére
Úgy tűnik, hogy ennél jobbat nem fogok tudni kihozni:
@3.2 (400*8) // VCORE: 1.45625 // // IDLE VCORE: 1.44 // LOAD VCORE: 1.41 // AVG TEMP: 62C // MAX TEMP: 70C // RAM timing: AUTO // DDR2, FSB, MCH... VOLTAGE: Normal
Nagy a droop LLC ellenére is, de ez van.
Ez ment 8 órán át hiba nélkül. Lejjebb nem tudom vinni a feszt. Így a 3.6Ghz, de még a 3.4Ghz is lehetetlen vállalkozás... (próbáltam olyat is, hogy 1.55 vcore és mindenféle egyéb feszt is emeltem, de úgy sem volt stabil a 3.4Ghz)
Egyébként létezik, hogy abból ered ez a különbség (mármint hogy nem tudom rendes feszen húzni 3.2Ghz fölött) abból ered, hogy ennek a q6600-asnak a vid-je 1.32500? Vagyis eleve magasabb feszt kér gyárilag mint más q6600-asok? Ha igen, akkor nagy pechem van...
-
Toto2000
tag
válasz
Alister71 #34301 üzenetére
Tegnap sikerült 3.4Ghz-re (378*9) bírni a procit 1.55 vcore mellett, de a Prime95 15 perc után kékhalált okozott, szóval nem volt stabil. A drop terhelés alatt 1.49-1.51 volt, terhelés nélkül 1.52 körül. Ennél magasabbra már nem fogom húzni, úgy néz ki, hogy ennyit bír a rendszer, nem lesz ebből 3.4Ghz se...
-
Toto2000
tag
válasz
Alister71 #34299 üzenetére
Nem lehet, csak be- és ki lehet kapcsolni.
Akkor biztos ezért mások a RAM beállításaid. Végülis a Prime95 hiba nélkül futott 18 órán át, gondolom ez azt jelenti, hogy csak jók ezek a timing beállítások...
Akkor nem tudom tényleg, hogy mi lehet a gond... Lehet, hogy egyszerűen ez a proci épp ennyit bír? Végülis bele tudok én nyugodni ebbe a 3.Ghz-be, ez is elég valszeg...
-
Toto2000
tag
válasz
Alister71 #34297 üzenetére
Értem. Melyik beállításnál lehet a hiba? Látom például, hogy nálad a RAM Timingok eltérnek az enyémtől.
Jelenleg így fut a teszt Prime 95-tel (vcore: 1.45625):
http://kephost.hu/share-7788_4F25AD33.html
Fél órája stabilnak tűnik...
Köszönöm szépen, hogy segítesz!
Load Line Calibration nekem is enabled! Ezek szerint az egy jobb alaplap mint az X48-DS5...
-
Toto2000
tag
válasz
Alister71 #34295 üzenetére
Ezt akkor egyszerűen nem értem. 1.45 alatt kék halál van. Most épp tesztelem 1.45625 volton, lehet hogy ez már elég lesz neki, de még így is sokkal több lenne persze, mint Neked.
Lehet, hogy kéne babrálni a RAM timingokkal? Jelenleg csak a multipliert lőttem be 2.66D-re (így a gyári 1066Mhzen fut), a többi autón van...
Vagy az egyéb feszekkel kell játszani (RAM, FSB, MCH stb.)? Ezek mind normálon vannak jelenleg.
Egyébként 7-800 ponttal jobb a CPU score-od, ez miből adódhat?
-
cajn
tag
válasz
Alister71 #34186 üzenetére
Ezzel tökéletesen egyetértek hogy nem rossz eredmények. De az e8400 is tudná a 4Ghz stabilan 2x2Gb ramokkal jóval kisebb feszen. De a Q9650 is mindent elvisz 3.6-on alapfeszen ahol aztán tényleg atom stabil még 4x1Gb-la is 2x2Gb-al meg menne talán 4.2 is. Szóval valamiben az AMD valamiben meg az Intel a jobb...
-
cajn
tag
válasz
Alister71 #34182 üzenetére
Értem. Hát a következő trónörökös egy Q9550 vagy q9650 lenne amit akkor szintén 400 fsb-re tudnák stabilan felhúzni. És az már akkor elég lenne. Bár a GTA IV aminek 4 mag már alap, nem laggol az e8400-el High beállításon. olyan 32~80FPS-el fut de 4 maggal biztos jobb lesz.
Amúgy milyen rammal tudnám feljebb húzni a procit( csak kíváncsiság) Van konkrét tpu(ok) amivel sikerülne?
-
Toto2000
tag
válasz
Alister71 #34036 üzenetére
Tegnap jópár órán át nyúztam a gépet, de egyelőre nem sikerül megfelelő eredményeket elérni. Eddig erre jutottam:
@2.4Ghz (266x9) / VCORE: 1.32500 / RAM multiplier: AUTO / TEMP: max 46C / 3DMark Vantage CPU Score: ~8500
---> gyári beállítás, stabilan fut minden
@3.0Ghz (333x9) / VCORE: 1.32500 (minden más fesz is normálon) / RAM multiplier: 3.20B / TEMP: max 51C / 3DMark Vantage CPU Score: ~10400
---> az alap feszen azt hittem már hogy stabil de fél óra Prime95 után reboot következett, de valszeg egy kicsit emelve már meg fog állni a lábán...
@3.2Ghz (400x8) / VCORE: 1.45000 (minden más fesz normálon) / RAM multiplier: 2.66D / TEMP: max 68C / 3DMark Vantage CPU Score: ~10800
----> lépésről-lépésre emeltem a VCORE-t eddig, ezen már majdnem stabil, 10-20 perc Prime95 után reboot... akárhogy is nézem, jóval alacsonyabb feszen kéne ennek stabilizálódni...
@3.4Ghz (378*9) / VCORE: 1.5000 (minden más fesz normálon) / RAM multiplier: 2.00B / TEMP: ??? / 3DMark Vantage CPU Score: ???
----> bootol, de a Windows betöltése alatt kék képernyő és reboot...
A 3.6Ghz egyelőre szóba sem jöhetett...
A RAM timingon nem változtattam (AUTO), sem az egyéb feszültségeken. Az esetleg segíthet?
Több időm egyelőre nem volt, majd ma folytatom. Én azt hittem, hogy a hűtés lesz a szűk keresztmetszet, de most úgy látom, hogy a feszültség maximális határa az (VCORE: 1.5).
A teljesítménynövekedés nemcsak a Vantage-ban mutatható ki, hanem játékoknál is látványosan érezteti hatását, de egyelőre ezek a stabilitási eredmények engem kicsit aggasztanak...Mit szóltok ehhez?
Használt programok:
CPU-Z
CoreTemp
RealTemp
Speedfan
Prime95
3DMark VantageA gépem specifikációja:
CPU: Intel Core 2 Q6600 (G0 stepping, VID v1.32500)
HEATSINK: Cooler Master Hyper TX3 EVO
MB: Gigabyte X48-DS5 (BIOS version F7)
PSU: Corsair wx550
RAM: Kingston DDR3 1066 Mhz
GPU: MSI Radeon HD4890OC 1024Mb
CASE: Cooler Master Elite 331 (120mm rear fan, 120mm front fan)
OPSYS: Windows 7 Ultimate 64-bit (Build 7601)A GPU gyárilag húzott, de jelenleg még feljebb van húzva CCC-vel: GPU@920Mhz Memory@1024Mhz
Elnézést kérek a wall of text-ért és nagyon szépen köszönöm a segítségeteket!
-
Toto2000
tag
válasz
Alister71 #33926 üzenetére
Újfent köszönöm szépen a tippet!
Rátettem a q6600-asra a tx3-at (plusz még egy 120mm-es házventillátort is betettem előre lentre, szívó) és az alábbi eredményeket mutatja:
IDLE: eddig 44-46C, most 28-30C
FULL LOAD: eddig 72-74C, most 45-47CEz azt jelenti, hogy terhelésnél 30C csökkenést tapasztaltam!
Ma este jöhet a húzás ( a fenti eredmények láttán kicsit reménykedem, hogy a 400x9 is összejön valahogy...).
Még egy kérdés: 1066Mhz DDR3 RAM-ot használok (Kingston), meddig lehet ezt húzni? Tehát ha 400 az fsb, akkor belőhetek 3-szoros szorzót a RAM-nak? (1200Mhz) vagy ha 333, akkor 4-szereset? (1332Mhz)
Köszi előre is!
-
genius91
csendes tag
válasz
Alister71 #34012 üzenetére
Csak honnan szerzek olyat :S Inkább váltok i7-re... addig amíg meglesz rá a pénz kibirom ezzel is.
Köszönöm a gyors válaszokat.
Amúgy nem rossz a hőszenzor csak a polírozás sikerült túl jól szerintem,mert polír előtt felment 45fokig. a hyper 212 is meg lett sufnituningolva
-
gabo9201
senior tag
válasz
Alister71 #33908 üzenetére
Pentium D9xx-hez még nem volt szerencsém személyesen, de szinte biztos, hogy igazad van. Viszont ahogy mondod a HT-s P4-eket lazán veri sokkal kisebb órajelen, kisebb fogyasztással, talán kisebb melegedéssel is (főleg a Pentium D Dual-hoz képest).
Ami most van 640-es P4-em azt 4GHz-re lőttem be de még így is édes kevés volt ahhoz, hogy hozza a Celeron 3-3,1GHz-es teljesítményét
Például ha kikapcsoltam youtube-on a HD gyorsítást, a kis Celeronnal (3,1GHz-en) a FulHD is simán élvezhető sebességgel futott. A P4 640-en pedig 4GHz-en veszettül akadozott. Csak akkor volt élvezhető ha bekapcsoltam a hardveres gyorsítást
-
gabo9201
senior tag
válasz
Alister71 #33890 üzenetére
Nekem csak a 4870 van mellé
A Vantage-t most raktam fel3dMark06 már volt
Eredmény? Hát hogy ne volna
,
Rögtön csinálok egy Vantage-t is.
-
boby13friend
csendes tag
válasz
Alister71 #33417 üzenetére
itt az eredmény
jo lett ráadtam először a 133-at csak 2812Mhz volt aztán ráadtam a 150-et és ez lett végül
Köszi Vader.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vicces képek
- Napelem
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Házimozi haladó szinten
- Milyen egeret válasszak?
- Autós topik
- Gitáros topic
- Viccrovat
- Macska topik
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- További aktív témák...
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest