- Új 2 és 4 nm-es node-ot fejleszt a Samsung
- A GravaStar analóg klaviatúráira nem mondható, hogy konformisták volnának
- GeForce RTX 5050 kártyák az MSI portfóliójából
- Megérkezett a Phanteks új mikrotornya, akár kábeleket rejtő alaplapokhoz is
- Jövőre veti be az FSR 4-et a Sony a PlayStation 5 Pro konzolon
- Bluetooth hangszórók
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen processzort vegyek?
- Apple asztali gépek
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen TV-t vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Storms
őstag
-
ricochet
csendes tag
válasz
darál0w #27734 üzenetére
"és a feszek...nincsenek fixálva..."
tehát nekem kéne csinálni valamit?
"cpu termination 1.2V
pll 1.5V
mch core 1.2V"ezeket megcsináltam, de boot-olásnál rövid sípolások, azaz elvileg a táp nem bírja. ami fura mert mondták, hogy ez még bírja a húzást is (lehet becsaptak
)
"dram voltage pedig a gyári alapfesz. ami nem 1.8V."
ehhez egyáltalán nem nyúltam, és ennyi volt bent a bios-ban alapból, úgyhogy nem tudom mit kéne tennem.
-
ricochet
csendes tag
válasz
darál0w #27721 üzenetére
na ez az a beállítás, ahol már nem indul el, mivel a System Memory Multiplier 3.2-n van (1 kép legalja). Ha ez 2.4-en van akkor már elindul, de akkor csak 800Mhz a memória, ahogy azt írtam
[1]
[Advanced clock control]
[2]
[Advanced timing control]
[3]A hűtő a gyári dobozos verziójú, de a coretemp alapján 60 fok volt a max mielőtt kékhalállal kidobott, így szerintem ezzel nincs probléma, a táp megy egy GIGABYTE SuperB 550P 550W-os táp.
-
Storms
őstag
válasz
darál0w #27724 üzenetére
Azért megy 2250-en mert 250FSB-vel hajtom és X9-re van visszaosztva a HT. KÉP Így stabil, minden Auto csak FSB van 250-re emelve, HT X9. Auto fesz-ről 0.05-0.1-es léptekben lehet emelni mindegyiknél. Mert mégha a BIOS odaírná hogy pl.. proci 1.32V, NB 1.17V máris egyszerűbb lenne feszt emelni, de így találjam ki.
Írjam le melyiket mennyire lehet emelni?
-
-
Misua
senior tag
válasz
darál0w #27591 üzenetére
Asszem megfejtettünk az ügyet. Most hogy újra bemásztam a biosba és egyből a H/W monitorba mentem, akkor ott már csak 34 fok volt...de pér perc múlva már 39 fok volt, és amikor végeztem és egyből Aida - ott 39 fokot mutatott, de most már szépen lejött 29 fokra.
Akkor asszem BIOS alatt valahogy jobban melegszik/rosszabul hűt a rendszer
Köszi a helpet -
PH-User
addikt
válasz
darál0w #27408 üzenetére
Dehogy..., egy 1.7-ec Celeron van most egy Shuttle AB52 lapban 512MB DDR memóriával...
Rajta a Mugen2. Próbáltam húzni a procit, de 1.88GHz a maximum stabil beállítás.
Feszültséget nem tudok adni semminek a BIOS-ban, mert nincs ilyen opció.Közben lett egy vevő a DFI P45-re, 13k+postába viszi hétfőn.
Jövő héten remélem, hogy összeáll majd az új rendszer.
eight - Igen, sajnos ez van. Viszont, ha ezt megvettem, jó időre leállok a PC fejlesztéssel...
-
Mukorka
addikt
válasz
darál0w #27443 üzenetére
Nos. Én megértem hogy prociszorzó meg procifesz állítással lehet húzni rajta.
A Sandy Bridge topic első hozzászólásában ott a link : segítség az tuninghoz néven, oc guid.Ott is és máshol is ahol 2500k-t teszteltek UD-4-el többféle opciót is kikapcsolnak valamint a feszültségnél sem csak a vcore-t állítják. Ahhoz hogy stabil legyen ezeket állítják , le is írják hogy mire. Tehát én aki még nem jártam biosban ott olvasom ezt, nem kitaláltam.
Másokat is kérdeztem hogy mit kell állítani. Többféle eredmény de egyik sem mondta hogy csak prociszorzó és procifesz amit kell, hanem a többit is.
Tehát ha csak ezt a két értéket állítom akkor a turbo mód pl bekacsolva marad, de milyen kihatással lesz ez rám? Hiszen ott is lehet állítani magonként a szorzót ha be van kapcsolva.
Valamint az összes alatta lévő érték is bekapcsolva marad ilyenkor.Most a CPU-Z azt mutatja hogy 3392Mhz-n megy a gép 34x szorzóval. Amikor először bekapcsoltam ez az érték 1600Mhz volt 16x szorzóval, tehát nem járatta maxon mint most.
Ezt mi befolyásolja?Én nem akarok itt erősködni de mivel nem értek hozzá nagyon így érdekelnek a részletek is.
Mi lesz a többivel? miként fog működni ezentúl? mindig maxon megy majd? -
Mukorka
addikt
válasz
darál0w #27437 üzenetére
Hi!
Bclkhoz is tudok nyúlni, a voltages-nél meg vcore mellet QPI/VTT, system agent voltage és dram amiket lehet állítani.
http://www.bit-tech.net/hardware/cpus/2011/01/07/how-to-overclock-the-intel-core-i5-2500k/4Ezt linkelték korábbab. Mindent így csináltam de nem bootol a gép.
-
eight
senior tag
válasz
darál0w #27411 üzenetére
Mester nem tudod véletlenül hogy a Standard érték a Performance Enhance-nél az most a C vagy a D?, mert soha életemben nem láttam még ilyen lapot
, És nem furcsa hogy standard-on van, a többi gigabyte lapnál nem turbo a gyári straps beállítás, vagy mivel hogy nem lehet MCH feszt állítani ezért le lett véve, mert nem bírná? (a biosban egyébként a turbo-t mutatja auto-alapnak)
-
joker1220
őstag
válasz
darál0w #27366 üzenetére
Tegnap amikor adtam neki 2 voltot felment 900 ra
Bár hogy őszinte legyek a ram húzásáért túlzottan én sem rajongok de elvileg
ha a procit húzom akkor a ramot is utána kell állítani nemigaz?3,6 on stabilan és kiválóan megy csak épp lehet még finomítani kell a beállításokon
Sajnos én egyáltalán nem értek hozzá, max annyit tudok hogy mit jelentenek a beállítások,
de hogy melyik mire szolgál, ott már nagy a sötétség -
BRIKLY
veterán
válasz
darál0w #27256 üzenetére
azt sem tudom honnan gondoltam.. még nem volt intelem.. ja,de. P3
és hűvösebb is az intel. nem tudom honnan jött ez a prescot rémület. mindenk azt mondja hogy nem lehet lehűteni.. nekem gyári hűtővel,+1Ghz-el alapon 30fok,terhelve max 50. ja,és automatikus a venti fordulat. most 1200 RPM
a ház egy öreg roncs. szellőzés=nulla. -
BRIKLY
veterán
válasz
darál0w #27248 üzenetére
én mindig abban a tudatban éltem hogy az AMD jobban tuningolható.. nagyot csalódtam..
marad a 3,7Ghz,mert a 3.8 hoz már valami kevés.. vagy az 1.4500V a procinak, vagy az alaplap, vagy a 300W-os kodegány
azért ez már jó eredmény. nem?(#27247) ETOM: őszinte legyek? úgy érzem hogy ez a sz@r celeron gyorsabb mint az én kétmagosom... nem csak a mostanit értem ezalatt, hanem a 7750-et is. pedig ebben csak 1Gb RAM van..
-
BRIKLY
veterán
válasz
darál0w #27230 üzenetére
a helyzet elég érdekes..
ha beállítom a gyári 30% O.C profilt, akkor így néz ki a helyzet.csak nem tudom hogy mennyire ajánlott ezeket a profilokat használni.. ja, és szerintem sok feszt kap így! (1,4 körül)
a hőfok még szerintem beleférne. mindjárt tesztelem..
ja,és a BIOS-t frissítettem a legújabbra,de így sem indul 151FSB-vel. -
BRIKLY
veterán
válasz
darál0w #27226 üzenetére
MCH 1.50V, 1.60V ennyi a választási lehetőség.
a következő beállítás stabil.
CPU freq:150
DRAM freq:600Mhz
PCI-E 100
PCI: 33.33memory voltage:1.8V
CPU voltage:1,2750V
FSB termination:1.2V
MCH: 1.5V
ICH auto.ha mindent így hagyok, csak az FSB-t emelem 1 -el, akkor már se kép,se hang.
1.3V CPU-val se.ez lenne a padló? vagy a következő lépés a BIOS Update?megnézem 1.3 FSB voltage-el!
-
PH-User
addikt
válasz
darál0w #27206 üzenetére
A memóriáimból 14k folyt be.
A processzorom elvileg a héten megy el, abból 41,5k folyik majd be.
Az alaplapomat még hirdetem, ha 13,5k elmegy, annak már örülnék.Így, ha kiszámolod, akkor 69k.
i5-2500K - 45k (+2k posta)
ASRock P67 Pro3 - 29,5k (helyben)
A-DATA G.Series 2x2GB DDR31600MHz AX3U1600GB2G9-2G - 12k (+2k posta)Ezt, ha kiszámolod, akkor 90,5k.
A különbözet 21.5k.
Nem kevés ezekben a szegényes időkben...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (BX8071514900KF) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- AMD Ryzen 5 5600 BOX
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- Intel Core i7-14700K processzor eladó!
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Apple iPhone 14 128GB , Kártyafüggetlen
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest