Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
ricochet
csendes tag
válasz
darál0w #27734 üzenetére
"és a feszek...nincsenek fixálva..."
tehát nekem kéne csinálni valamit?
"cpu termination 1.2V
pll 1.5V
mch core 1.2V"ezeket megcsináltam, de boot-olásnál rövid sípolások, azaz elvileg a táp nem bírja. ami fura mert mondták, hogy ez még bírja a húzást is (lehet becsaptak
)
"dram voltage pedig a gyári alapfesz. ami nem 1.8V."
ehhez egyáltalán nem nyúltam, és ennyi volt bent a bios-ban alapból, úgyhogy nem tudom mit kéne tennem.
-
ricochet
csendes tag
válasz
darál0w #27721 üzenetére
na ez az a beállítás, ahol már nem indul el, mivel a System Memory Multiplier 3.2-n van (1 kép legalja). Ha ez 2.4-en van akkor már elindul, de akkor csak 800Mhz a memória, ahogy azt írtam
[1]
[Advanced clock control]
[2]
[Advanced timing control]
[3]A hűtő a gyári dobozos verziójú, de a coretemp alapján 60 fok volt a max mielőtt kékhalállal kidobott, így szerintem ezzel nincs probléma, a táp megy egy GIGABYTE SuperB 550P 550W-os táp.
-
ricochet
csendes tag
Sziasztok!
A következő gépem van:
Gigabyte EP45-UD3LR (F5-ös BIOS)
E7600 Dual-Core
GTX-260SO
2xKingmax 2GB/1066MHz DDR-II PC2-8900A problémám az lenne, hogy a gép húzása során, mikor elérem a 333-as fsb-t (ahol már váltani kell a memória szorzójának a fajtáját [elnézést ha primitíven fogalmaztam, igazából egy lelkes amatőr vagyok ilyen téren
]), az 1066-os memóriám csak 800 MHz-en bootol be. Azaz 3.2-es szorzó helyett csak 2,4-el (se a késleltetéshez, se a memória voltjához nem nyúltam). Ám miután elindítottam a prime 95 tesztet, először egyből kékhalál, majd állítottam a VCore-on és úgy kb. 1 perc után kékhalál.
Namármost azt nem tudom, hogy ez azért van, mert a memória csak 800MHz-en fut, vagy azért mert eleve nagyobb feszültséget kéne a procihoz küldenem (333x11,5 = 3,83-ig húztam).
Továbbá azt szeretném kérdezni, hogy hogy tudom azt elérni, hogy 1066 MHz.en működjenek a ramok (késleltetés? vagy esetleg magasabb frekvencia? vagy olyan további beállítás amit én nem vettem észre?)Segítségeteket előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen SSD-t vegyek?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Linux kezdőknek
- Robogó, kismotor
- UniFi UNAS 2 és 4 néven jönnek az Ubiquiti hálózati tárolói
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- ELADVA. Részletre elviheted akár 365 napra Bankmentes , azonnal elérhető ASUS ROG Strix G18 G814JIR
- Creative Sound BlasterX H6 Gamer fejhallgató számlával és garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3022
- Lenovo ThinkPad T480, T580, P51s, P52s, T480s belső akkumulátor eladó
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest