Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Kiskokó
veterán
válasz
Alister71 #35612 üzenetére
Meglehet.
Viszont arra mondj valamit hogy alapon eddig 35fpsel elment a GTA4
Mondom akkor ha már sikerült ennek örömére megnézem mit mutat ez most a GTA4ben és kaptam 15 kemény átlap FPS-t na ez mitől ?
Amúgy 1.25v jó neki? Kevesebbel nem megy el ? vagy szimplán próbálgassam mi?
KösziJa köszi apollo !
Illetve : az miért van hogy minden ramom 800as
a szorzó is 800ra van lőve. de mellete szürképn (SPD) felirat alatt 667mhzet ir?? -
Apollo_21
addikt
válasz
Alister71 #35604 üzenetére
Na közbe megfejtettem az FSB/DRAM Ratio az vagy 1.2 vagy 1.2 33 vagy 1.3 66 vagy 1.4 lehet..
1.4en kiadja az 1600mhz-tA cpu vdd az ilyen tolig határ h mi a legkisebb amit ad neki delej
az alatta lévő ismét ilyen tehátCPU VDD beállítom 1.400re akkor a CPU Voltage az 1.410lehet csak vagy több
CPU_NB VDD beállítom 1.200re akkor a CPU_NB Voltage az csak 1.215 lehet kb többi okés.. -
-
Kiskokó
veterán
válasz
Alister71 #35595 üzenetére
Hali
Esetleg valami ötleted hogy a leírtak miért nem működnek nekem?
3 értéket kell átirni a hülye is megtudja csinálni főleg ha leirják. de egyszerűen meghal.
Ezt a memória visszaszorzást leírnád pontodabban ?
Mondjuk ha csak 380at adok meg FSB nek akkor mennyire kell állítani? mert akkor nem jön ki sehogy se a 800 vagy nem értemKösszzi
-
Apollo_21
addikt
válasz
Alister71 #35586 üzenetére
Fasza hát izé:d nekem meghalózott a gép
Igazából az oka is 80%ba tudatos..mégpedig az általad linkelt bios valszeg eltér az enyémtől nemkicsit és amíg nekem a memónál pl ilyen halandzsák vannak h terwerwer addig neked pl az h tdrwp mondjuk
namind1
Msi 790Fx-gd70 a lap DRMOS biossal vagy..most ez lehet hülyeség
Gyári OC finkcói a potméterrel nemmüködhet? amúgy hibajelenség egyelöre csak a nincs kép a vidkarin bootnál...ennyi volt... -
Kiskokó
veterán
válasz
Alister71 #35556 üzenetére
Elmegyek haszelok
van esetleg MSN ed vagy valami és akkor laptopról
felmegyek hoyg tudjunk komunikálni
ha ráérsz esetleg. de ja kéne mennie és mégse.
Nem lehet hogy azé nemjó mert nekm az egyik opció nincs kikapcsolva hanem valmi gyári beállításon van ? azt láttam a belinkelt képeden talá egyedüli eltérésnek. -
Kiskokó
veterán
válasz
Alister71 #35554 üzenetére
Na igy néz ki nekem is csak a memória cuccai auton vannak.
És nem indul el sehogy se a gép. Illetve az Memory frequency nél az SPD alatt 800van 5ből4szer de 5ödösszre valamiért 667et ir ki és akkor a 800 a 2.4es szorzóra jön ki. egyedül igy indult elEkkor volt az hogy a memória freki 400mhz lett viszont maradt minden alapon.
Az amugy jó? memóriának 400mhz? Mert érezhetően SOKKAL gyorsabb volt a gép attól.
Pedig a CPU FSB gyárin volt.
Nem értem mi lehet -
Lmh
őstag
válasz
Alister71 #35523 üzenetére
Nagyon köszönöm!
Totál K.O vagyok már ettől a VGA-mizériától :S Most lehet, hogy az eddig betervezett Coolermaster TX3-ra + HD6850-re nem lesz elég pénzem :S
Erre az eshetőségre, még leírná valaki, hogy alap/gyári ventivel meddig húzható biztonsággal az E8500-am. Pasztázni sem fogom túl sűrűn, mert bizonyos okokból elég bonyolult művelet, lusta leszek hozzá
És akkor az általatok írt értékkel megyek kérdezősködni a milyen vga-t vegyek topicba új ajánlatokértPedig már annyira beleéltem magam, 100 cikket végigolvastam 6850-nek kapcsolatban, osztottam szoroztam... remélem összejön még rá a keret
Csak előre köszönöm!
-
Kiskokó
veterán
válasz
Alister71 #35519 üzenetére
Na mindent megcsináltam amit mondtál de nem jó. rögtön crashel a gép.
Amikor a feszültséget autóról átrakom manualra... elkezd villogni pirosan hogy a rendszer feszültség optimalizálatlan. Pedig minden normalon van.
Nem igaz hogy ez a hülye tuning nekem sose akar összejönni... pedig minimálisat húzok csak...
Nem lehet hogy másik menüpontokban ki kellene kapcsolni a védelmeket? Mert olvasgattam és van egy kép opció ami be van kapcsolva és olyan hogy le crashel ha nemj óa volt vagy valami.Azthittem a régi alaplapom volt a szar (az is volt) de ezzel ugyanúgy nem tudok húzni. nem igaz már!!
-
BRIKLY
veterán
válasz
Alister71 #35523 üzenetére
Ez a gond, hogy én sem. mert ha elkezdem állítani, akkor a lehető legalacsonyabbról indul, nem az alapértékről. ha tudnám mennyi az alap, akkor talán én is boldogulnék,bár akkor sem tudnám minek mennyit adhatok,és mit emeljek, hogy a proci jobban menjen..addig nem merek nekiállni, amig nincs meg minden alapfesz,mert ha jól tudom mindet fixálni kell. Eddig csak olyan alaplapjaim voltak, amin csak proci,és ram feszt lehetett állítani,ott könnyű volt.
Talán ebből el lehet indulni,bár CPU/NB-re az aida64 1.1750V-ot ír,a többi ugyan az.
-
kosi94
csendes tag
válasz
Alister71 #35444 üzenetére
Ugye bár azt mondtad, hogy a HT link szorzóját vegyem vissza 4re, hogy maradjon 1000Mhz, és úgy adhatok neki 250fsb-t amitől a proci 2500Mhz ketyegne 10x-es szorzó mellett.. nézelődtem, és a ht link még csak 960nál jár és a proci 2400on megy.. és ha esetleg még húzok rajta egy picit.. h elérje az 1000Mhz s ht link-et akkor még stabil marad a rendszer?
vagy még kell hozzá valamit állitanom ezeken kivűl? (bocsi a helyesirási hibákért, de angol bill.-em van és pl.: Í csak nagyba tudom irni)
-
Lmh
őstag
válasz
Alister71 #35444 üzenetére
köszönöm szépen
Már a vga topocban is említetted ezt a 400x9.5-ez, de már akkor sem értettem, hogy mi az
Akartam is kérdezni...
Így akkor 30-33k-ért veszek egy 550-et meg 5.5k ez a proci hűtő és akkor remélem elég komoly teljesítmánynövekedést fogok elérni max 40k-ból. És nem kell teljesen új konfigot venni... -
Paci.
tag
válasz
Alister71 #35331 üzenetére
Hááát ez nem akarja az igazat. Ha beállítom bios-ban, elmentem, betölt a win és visszaállt az alap 200-ra. Ha a FoxOne-ban állítom be, restart után akkor is visszaáll. Nem akar ez összejönni nekem
Majd eltolom az egész hóbelebancot Bacsis-nak, aztán majd ő jóól megszögeli
-
Paci.
tag
válasz
Alister71 #35326 üzenetére
Háát a biosban olyat is találtam, hogy adjak meg egy decimálisat 200 és 600 között
Óvatos duhaj akarok maradni, és nem szeretnék hűtést módosítgatni. A gyári venti 2100-ig tud pörögni, nem tudom számít-e ez ebben a kategóriában. De ha Te 333-at javasolsz, akkor megpróbálom
-
b1LL
csendes tag
válasz
Alister71 #35273 üzenetére
Müködik! de ugy, hogy a Dram frequency-t autora raktam, mivel 1600as ramom van és ha beállitottam hogy 9x400 akkor a legmagasabb választható 1601mhz egyel alatta ezernégyszáz valamennyi. ha az fsb böl elvettem egyet 399-re akkor 1571 mhz et mutatott de se azzal, se 1601-gyel nem bootolt. auto-val megy!
-
atti1848
senior tag
válasz
Alister71 #35216 üzenetére
Ha így állítom be akkor nem is akar újraindulni és a CPU sebessége így is csak 2.50GHz.
Újraindul a gép,de a monitor be sem kapcsol és még az újraínditó gombra sem reagál csak ha hosszan nyomom a bekapcsoló gombot.Majd egy kis idő múlva bekapcsolom a gépet, el is indul és a windows újraindításánál ujra semmi,csak sötétség.
-
tomgabor
őstag
válasz
Alister71 #35201 üzenetére
Picit szájbarágósabban kérhetném?
A feszültségek vagy auto vagy kézzel választhatok ki értékeket, elvileg a szorzó 11-szeres [link] gyakorlatilag csak 8,5 ebben a lapban, bezzeg az ASRockban jó volt.
Illetve van valami megoldás arra hogy gyári állapotra visszaállítsam a BIOS beállításait?
-
Teodor52
senior tag
válasz
Alister71 #35087 üzenetére
Hali!
Mi a véleményed az alábbi beállításokról?
Cpu 3,7GHz alapfeszen!
Ha a cpu-nb és az nb(northbridge) feszültségeket hagyom 1,1Volton ami alap is a biosban és csak az cpu-nb órajelét emelném mondjuk 2400MHz-re, akkor elméletileg gyorsulás várható, ugyanis az órajele számottevően befolyásolja a memória sávszélesség és késleltetés értékeit.A [diagram] szerint a cpu-nb 1,1Volt-os alapfeszem mellett lazán ki lehetne hajtani 2,4GHz-et anélkül, hogy bármiféle károsodás történjen nem? -
rostiron
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen autót vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- iPhone-t használók OFF topikja
- PlayStation 5
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nintendo Switch 2
- Autós topik
- További aktív témák...
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- ÁLTALÁNOS IGAZGATÓHELYETTES tábla
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest