- iPad topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Videós, mozgóképes topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Androidos fejegységek
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Milyen monitort vegyek?
- Apple MacBook
-
PROHARDVER!
Üdv a trollok között!
Új hozzászólás Aktív témák
-
somogyib
őstag
válasz
customer114 #22464 üzenetére
Mindigis sejtettem, hogy nem közűlünk való vagy, de hogy 50 fényév lenne...
Egyébként ha tényleg így van, akkor mára te már halott vagy. De akkor kivel beszélgetünk?
EmberXY az egy "más idő, más galktika", olyan messze ő sem lehet.
-
somogyib
őstag
válasz
customer114 #22452 üzenetére
Egy ilyen avatar hamar kész lenne, nem kellene sokat várnod rá.
De valószínűleg azon menne a modi-vita, hogy mekkora legyen a dőlésszög, hogy egyéninek lehessen nevezni. -
-
somogyib
őstag
válasz
EmberXY #22402 üzenetére
Igen, a macska bent lakik, olyan szinten, hogy már ki se akar menni a házból. Nemrég kitettem az ablakba, hogy lásson világot, de olyan gyorsan ugrott vissza, mintha tűzbe dobtam volna. (a macskaalmot persze cserélgetnem kell utána kétnaponta).
A nyúl ketrecben él, de a sárga pokróc a kifutója, ott érzi magát igazán elemében.
A te macskáid is jóképűek...a tűzifa közepén...begyújtás előtt...
-
somogyib
őstag
Tényleg csütörtök lesz. Már az asztrológiában se lehet bízni.
-
somogyib
őstag
Pislákol a Vénusz, szerintem holnap kedd lesz.
-
somogyib
őstag
válasz
customer114 #22222 üzenetére
Ezt a modkerbe kellene írnod, itt nem sokat ér. :)
-
somogyib
őstag
ON
szerk: OFF
-
somogyib
őstag
válasz
customer114 #22216 üzenetére
you made this?
---
Pazar az új reszponzív fórumdizájn.
Bár képet nem lehet tallózni csak linkelni, de gondolom az ilyeneket majd javítják. -
somogyib
őstag
válasz
customer114 #22211 üzenetére
Ennyi nem elég, inkább nyiss egy új fórumot:
Mobilarena - PROHARDVER! - IT café - GAMEPOD.hu - LOGOUT.hu - FÁRADT GŐZ - customer114
-
somogyib
őstag
válasz
customer114 #22209 üzenetére
Még jó, hogy a Windowsban az egérkurzor napi futásának hosszmennyisége nincs limitálva, mert akkor nem tudnék rákattintani.
szerk: az új topikod szuper!
-
somogyib
őstag
válasz
customer114 #22204 üzenetére
Pooriic
-
somogyib
őstag
Egy házigazda account SQL szinten administrator vagy ez csak lezso privilégiuma?
[ Szerkesztve - pedig nem is...]
-
somogyib
őstag
válasz
customer114 #22197 üzenetére
Igen komoly, szívem legmélyebb bugyraiból tört elő.
Korábban ennek örültem hasonlóképpen.
-
somogyib
őstag
válasz
EmberXY #22177 üzenetére
A piranha-filmek a kezdetektől fogva a gagyiszar kategóriába tartoztak - a kezdetekben Cameron is ezzel próbálkozott, természetesen az is egy hulladék film lett.
Amúgy ez a filmtéma a '75-ös, Spielberg rendezte A cápa filmre épült, de azt egyik se tudta utolérni.Egyszer én is elkezdtem nézni egy Sharknado-filmet, kb. 5 perc után lekapcsoltam.
-
somogyib
őstag
válasz
EmberXY #22164 üzenetére
Nem kell kifejteni, leesett a tantusz.
---
Más:
Van egy nyulunk - nem házinyúl, olyan "dísznyúl" féle - nagy szőrű, a lakásban él egy ketrecben.
Hogy egy kicsit szabadabban mozogjon, ki szoktuk engedni néha és akkor leteszünk a ketrec elé egy pokrócot. Érdekes módon a pokrócot nem hagyja el soha, pedig csámboroghatna a lakásban.Ebből arra következtettem, hogy a nyulak agyilag két dimenziósak, a pokróc szélét falnak látják.
-
somogyib
őstag
válasz
EmberXY #22118 üzenetére
Szerintem ezeket a kutyákat kölyökkoruktól kezdve szobában tartják, ritkán viszik sétálni és a gazdik úgy gondolják, hogy nincsenek hozzászokva a mínuszokhoz, ezért felöltöztetik őket. Mert "ha nekem kabát kell, akkor bizonyára neki is"
Bezzeg az én kutyám kőkemény ridegtartásban él. Csináltam neki egy ólat egy 60 literes hordóból de még abba se megy be. -30 celsius-ig bírja. Shirilla ehhez képest bakfitty.
-
somogyib
őstag
válasz
customer114 #22099 üzenetére
A tied után még 3 hsz eltűnt. Vagy mind a 4 te voltál?
-
somogyib
őstag
válasz
EmberXY #22091 üzenetére
"Telekom furgon járta a várost"
Ezt nem akarom elhinni! Úgy mint a "szódát vegyenek", meg a "tollakat gyűjtök dunyhába" ( vagy mi a f@sz) projektek?
Nálunk a szódás utoljára kb. 1995-ben járta így az utcákat, aztán rájött, hogy ennek semmi értelme, és nyitott egy szikvíz boltot (végülis minek járja az utcákat, ha maradhat egy helyben is... az emberek meg ígyis-úgyis elmennek a szódáért).
-
somogyib
őstag
(#22072) T_chris: kabbe...
(#22073) oriic: te is kabbe...
Köszönöm az együtt érző hozzászólásokat - EmberXY zárhatod a topikot.
-
somogyib
őstag
A totál berúgás stimmel, mivel semmire nem emlékszem, csak homályos rémképek bukkannak fel néha...
Amit tudok, hogy valami nénivel próbálkoztam (nem tudom, hogy Julinak hívták-e), viszont a főnököt nem küldtem el sehova, mert akkor valszeg ma már hívott volna a humán-osztály, hogy "köszönjük az eddigi részvételt, ennyi volt...".
De lehet, hogy ez még a héten bekövetkezik, csak lassú az adminisztráció.Hogy mit csináltam, azt pontosan nem tudom, viszont össze-vissza eshettem, mert olyan felületeim fájnak, amikről korábban azt se tudtam, hogy léteznek.
(#22074) EmberXY még nem tudom, de az is lehet, hogy kineveztek igazgatónak, bár ez kétséges
-
somogyib
őstag
Egy saját tapasztalatból eredő jó tanács:
Sose rúgj be céges bulin totálra, mert hétfőn a kollégáid véres szemmel néznek rád, miközben te azt se tudod, hogy milyen állati dolgokat műveltél a múlt pénteken, és ráadásul még az is benne van a levegőben, hogy valaki felvette videóra és nemsokára posztolja az éterbe a műsorod...
Ráadásul a hétvégét is ki kell bekkelni (másnaposan) azzal a tudattal, hogy lehet hogy hétfőn kirúgnak, mert olyat műveltél hogy csak na...
Úgyhogy mindenkinek azt tanácsolom, hogy inkább ne... -
somogyib
őstag
válasz
EmberXY #21971 üzenetére
"amin bőr (vagy műbőr..."
Igazi bőr ülések? Olyan még Dubajban sincs a buszokon, nemhogy nálunk.
Egyébként én hétvégén utaztam Tarcalról Miskolcra jó kis retró vonaton, ott vannak ilyen zöld műbőr ülések, amibe nyáron beleizzadsz, farmerban meg csúszkálsz rajta. Néha meg olyan hangja van mintha fingottál volna és az egy csöndes út alatt elég kellemetlen dolog szokott lenni.
A fűtés meg már most dübörög ezerrel, minta kint mínusz 30 lenne. Régen ez a fűtés szag még keveredett a cigifüsttel, az volt az igazi munkásvonat-fíling.
-
somogyib
őstag
(#21958) bé
-
somogyib
őstag
válasz
customer114 #21950 üzenetére
1,618033...
(#21956): a másnaposság orvosilag elegendő indok szokott lenni...
-
somogyib
őstag
Abban legalább van egy kis izgalom.
Egyébként ilyen esetekben ezt kell mondani: "Szia Szandi, de régen láttalak!"
Ennek három kimenetele lehet:
1. Rájön, hogy fogalmad sincs, hogy ki ő, de megértően és röviden vázolja korábbi kapcsolatotokat (innentől már könnyebb lesz a beszélgetés).
2. Megsértődik, hogy nem ismerted fel, és kb. egy "én Dóra vagyok, ha nem emlékeznél!" mondattal faképnél hagy (ebben az esetben - ha a telefonszámát nem is - de legalább már tudod a nevét).
3. Eltaláltad a nevét, a nyakadba ugrik és boldogan éltek, amíg meg nem haltok (ez nem túl gyakori verzió) -
somogyib
őstag
válasz
EmberXY #21915 üzenetére
Erről az jut az eszembe, hogy én az utcán szoktam ilyen "ismerősökkel" találkozni, akikről gőzöm sincs, hogy kicsodák. Volt egyszer egy olyan fazon, akivel kb. negyed órán át beszélgettünk, de azóta se tudom, hogy kicsoda volt.
A facebook ezeknek a találkozásoknak a vitruális vetülete. -
somogyib
őstag
válasz
EmberXY #21900 üzenetére
Mi a baj a matematikával?
Nemi predesztinációm végett hüvelygombáról nem tudok nyilatkozni, hacsaknem cigarettahüvelyről van szó.
Húrelméletről Paganini jut eszembe, meg egy kicsit a fizika is - meg néha ET.
Atomrobbantáshoz manapság elég egy gombot megnyomni, erről nincs mit beszélni. Különben is, Szilárd Leó és Teller Ede ezt már kitárgyalta eléggé.De feldobok egy jó témát: szerintem Dúró Dóra nagyon jó csaj (politikai hovatartozástól függetlenül).
-
somogyib
őstag
1,618033...
-
somogyib
őstag
2,7182818284...
-
somogyib
őstag
Nálam mostnéhában az van, ami... A többi pedig... pont,pont,pont....
-
somogyib
őstag
válasz
customer114 #21883 üzenetére
Ezúton is köszönöm.
Egyébként láttad azt a taplót aki előttem szállt fel a buszra és tolakodott?
-
somogyib
őstag
válasz
customer114 #21881 üzenetére
Én meg a bácsi.
-
somogyib
őstag
-
somogyib
őstag
válasz
customer114 #21867 üzenetére
"F1-nek megnézem az elejét és a végét"
És a közepét mikor nézed meg?
-
somogyib
őstag
-
somogyib
őstag
Mennyi megértő ember... Tudtam, hogy itt igaz barátokra lelhetek.
-
somogyib
őstag
válasz
customer114 #21838 üzenetére
Egy kicsit én is elméláztam, hogy kiköpjem vagy a biztos halál, de inkább az előbbit választottam. Kicsit szégyellem is magam.
-
somogyib
őstag
válasz
customer114 #21836 üzenetére
18+ csak annyira van a történetben, hogy sörrel. Félrenyeltem és ez lett fuldoklásom következménye.
-
somogyib
őstag
-
somogyib
őstag
Véletlenül leköptem a laptopom tapipadját és ettől annyira megbolondult, hogy nem tudtam irányítani a kurzort.
Egy újraindításra volt szükség, hogy helyreálljon a rendszer.
-
somogyib
őstag
válasz
customer114 #21827 üzenetére
Adobe RGB nélkül ne kezdjetek bele.
-
somogyib
őstag
válasz
customer114 #21822 üzenetére
Ez a topik egyre romantikusabb.
-
somogyib
őstag
Hogyan lehetnék moderátor?
-
somogyib
őstag
-
somogyib
őstag
válasz
EmberXY #21766 üzenetére
"Ezzel az erővel a vívást is felhozhattad volna, az sem egy kimondott utcai sportág, legalábbis nem a szabványos felszereléssel...."
Na az "utcai" sportágról életem egyik nagy veresége jutott eszembe:
Városi születésű gyerekként nőttem fel, de nagyapámnak volt egy háza falun, oda sokat jártunk hétvégenként/nyaranként. Kb. 10-12 éves lehettem, amikoris - testvéreimmel és unokatestvéreimmel együtt - összetűzésbe kerültünk a helyi erőkkel. Értsd: helybéli kölköknek nem tetszettünk (végülis bevándorlóknak számítottunk
).
Egyszer egy erdőszéli tisztáson voltunk az unokatesókkal, mikoris azt vettük észre, hogy a helybéli veszedelem kb. 6 fővel, bottal felszerelkezve az erdő felől közeledik (mi négyen voltunk). Mi sem voltunk restek - láttuk, ebből baj lesz - botot kerestünk/törtünk fákról, hogy felvegyük a harcot.
Ekkor még azt hittük, hogy szépen koreografált közelharc lesz vívóstílusban, de azt kellett észrevennünk, hogy a helyi suhancok a botjaikkal a tisztáson heverő tehénlepényeket kanyarintják fel, és dobálják felénk.Városi gyerekként erre nem voltunk felkészülve, próbáltunk mi is visszavágni, de én pl. mindig csak fos állagú tehénszart találtam, azt meg bottal nem lehet felszedni és az ellenfél megállítására alkalmazni (kézzel meg azért mégsem, mert már akkor is volt tartásom
).
A harc Mohácshoz hasonló vereséggel végződött, a közeli patak egyik kimosott medrében húztuk meg magunkat, míg a helyiek elvonultak...aztán hazakullogtunk tehénszarosan.
Kemény élettapasztalat volt ez számomra, mondhatni első tapasztalatom a küzdősportokban.
-
somogyib
őstag
válasz
EmberXY #21764 üzenetére
"amit 1 ütéssel el lehet intézni, azt kár fél óráig húzni."
A birkózás is küzdősport, de ott nem lehet ütéssel győzni. Bár abban igazad van, ha birkózás közben leütnéd az ellenfeled, akkor el lenne intézve...kizárnának simán.
Sakkozásban nem lehet bundázni???
A versenysakkhoz mindenki annyit konyít, hogy abban a legkönnyebb bundázni.
Vegyük azt, hogy kb. 500 millióan látják a mérkőzést. Ebből max. 1000 ember sejti a bundát, 100 gyanúsan néz, 10 hallott valamit...a két játékos és a menedzsereik meg felmarkolják a nagy lóvét a fogadásokból.A szakértők meg hetekig spekulálnak, hogy "vajon Kramnyik mért lépte ezt, amikor jobb lett volna az?"
És amikor megkérdezik Kramnyikot, akkor azt mondja: "ezt benéztem". Ennyi. -
somogyib
őstag
válasz
EmberXY #21750 üzenetére
Briliáns! A Nobel-díj átvételekor remélem megemlítesz engem is, mint aki jelen volt a numizmatika alapegyenletének első írásos megjelenésekor.
De egy problémára felhívom a figyelmedet:
Ha inf =2000000, akkor X=50*(1+1)-S, tehát X=100-S.
Tehát ha a forgalomban lévő minden más pénzérme egészre kerekítve=2000000 és a sör ára 100 Ft, akkor az érme értéke kereken 0. Rosszabb eset, ha a sör ára meghaladja a 100 Ft-t, mert akkor X negatív szám lesz, tehát ha el akarod adni valakinek, akkor neked kell fizetni, hogy megvegye.Egyáltalán, hogy lehet végtelen a forgalomban lévő minden más pénzérme egészre kerekítve (azt az esetet kivéve, ha a kerekítés a legnagyobb előállítható számot jelenti, mivel akkor végtelenre kerekítünk)?
-
somogyib
őstag
válasz
EmberXY #21748 üzenetére
Nem csoda, hogy az a legdrágább, abból csak 27 ezret nyomtak, míg a többiből 1-2 milliót.
Nekem is van egy pénzérmém 1858-ból, valamikor utánaolvastam, már nem emlékszem pontosan, de kb. 1-2 ezer forintot ér.(viszont van egy 1937-es francia telefonérmém, az lehet, hogy értékesebb).
A Fina-s 50-esből 2 millió példányt nyomtak, abból még 250 év múlva se veszel házat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ryzen 5 5600X 1 év gari
- Dell Latitude 5290, 12,5" HD, I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1 év garan
- Dell Latitude 7490, 14" FHD Érintőkijelző, I7-8650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás szám
- GAMER PC - I7-3930K / ASUS GTX 1060 6GB / 16GB RAM / SSD / HDD
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- 126 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4080
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - AMD Ryzen PRO 7 I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest