- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Milyen videókártyát?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- LG C3: egy középkategóriás OLED tévé tesztje
- Melyik tápegységet vegyem?
- Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
inf3rno
nagyúr
Elvileg igen, kötelező lesz Win11-hez.
A TPM annyit csinál, hogy a bitlocker kulcsot bele tudod tenni, és nem kell kézzel megadni a kulcsot minden induláskor. Ha kiszeded az SSD/HDD-t, és átrakod egy másik gépbe, akkor a kulcs megadása nélkül nem fogod tudni feloldani a meghajtótitkosítást.
Gondolom másfajta kulcsokat is képes biztonságosan tárolni a TPM, de már régen foglalkoztam vele.
Nem tudom, hogy az új gépeknél hogyan van. Nálam pl a tabletnél fixen bele van forrasztva, és ha tönkremegy, akkor cserélhetem az egész main boardot, ami kb. ugyanannyi, mint egy új tablet ára. Pont így is jártam vele.
Szerintem előnyösebb, ha cserélhető a TPM. Ami még izgalmas, hogyha elutazok, akkor kihúzhatom és magammal vihetem a TPM-et, aztán senki nem fog tudni hozzáférni a géphez. Elvileg még talán a secure boot is hozzá köthető.
Új hozzászólás Aktív témák
- DELL G2724D / Samsung Odyssey G5 1440p 165hz árak leírásban.
- Asus RTX 4070 12GB DDR6X - DUAL-RTX4070-O12G-EVO-DLSS 3 Garancia
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! VALVE Steam Deck LCD 1TB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch 32GB V2 játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 MAGYAR - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged