- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Milyen egeret válasszak?
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Steam Deck
- Apple MacBook
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
Új hozzászólás Aktív témák
-
turbuczn
tag
Sziasztok,
van egy MSI Tomahawk MAX B450 alaplapom, benne egy Ryzen 7 3800X processzor.
Ebben van TPM 2.0, és a BIOSban is be van kapcsolva, sőt, a windows 11 pro fel is van rá telepítve mókolás nélkül, de 22H2 frissítés után már a 23H2 és a 24H2 sem jött meg, és a 22H2 ami rajta van, annak lejárt a támogatása.
Leellenőriztem, és az lehet a gond, hogy a windows nem látja a TMP modult, de nem tudom miért nem látja. Talán hibás? Vagy a windows driverek nem jók? Frissítettem mindent, BIOS-t, divert, elvileg látnia kellene, de sajnos sehogy sem.
Mi lehet a gond szerintetek?
Így sajnos a nagyobb frissítések sem érkeznek meg, és lejárt a windows támogatása is. -
Nadgyuri
csendes tag
Jól van, szerencsére megoldódott, csak a BIOS alapbeállításokra visszaállás miatt a "CSM settings"-et kellett csak Enabled-re állítani, és a Bitlocker meg ki volt kapcsolva az op. rsz.-ben, tehát most ezt megúsztam.
-
Nadgyuri
csendes tag
Szia! Esetleg rá tudnátok nézni az én problémámra, hogy mit lehet tenni? Asus Prime X570P(fTPM enabled volt) lapon BIOS frissítést csináltam tudatlanul és feltehetően nem kapcsoltam ki előtte a Bitlockert. Lement a frissítés, és a reboot után az új kód generálására mentem (régi törlődött). Így most nincsenek Boot opcióim.
-
Sziasztok!
Milyen program használja a TPM (ptt-ftpm)-et? Én egyedül a Bitlockerről tudok.
Konkrétabban: a fTPM tartalma törlődik bios frissítéskor. Mely programokban okoz ez gondot? A bitlockerben igen, erre a biosfrissítéskor is figyelmeztet. De pl windows bejelentkezés/pin vagy Gpg4win, stb..?Illetve a TPM-ben tárolt kulcs átvihető másik gépre vagy usb azonosításra? (Pl usb-hdd bitlockerezésnél két ház közt hurcolva)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged