Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- ZIDOO médialejátszók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- BIOS frissítés
-
PROHARDVER!
TP-Link WR842ND - N300 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
PioDVD
senior tag
Közben rájöttem egy alapanyag problémára: miért lassú a net?
Azt tudom, hogy a lan portjai csak 10/100-asok, de azt nem találom, mennyi a wan? Elvileg gigásnak kellene lennie, hogy tudja a 300-as wifi-t, de persze lehet, csak ámítás, a wan is 100-as, csak a WiFi rész 300-as.
Ami a lényeg, hogy lan-on meg is van a közel 100 mbit, de wifi-n 20 mbit a maximum. A telefon 72 mbit-es kapcsolatot ír, ennyi lehet a maximuma, de akármennyire is ez csak elmélet, a 20 mbit azért marha messze van ettől. Természetesen semmi wds, kiterjesztés, sima WiFi, 2 m-re a routertől. Ami azért gáz, mert a hatótáv kiterjesztéssel már 10 mbit alatt vagyok. Ami persze sokaknak maga lenne a csoda, de én a 240 mbit-ből többet szeretnék juttatni a gyerekeknek.Szóval miért ilyen lassú a WiFi? Lehet rossz beállítás, vagy ennyi és kész?
-
PioDVD
senior tag
Kösz, ez működött - az azóta is meglévő - port probléma ellenére. Most tartok ott, mintha semmi nem történt volna a routerrel.
Annyi azért van, hogy most gyakorlatilag annyira "erős" a wifi, mint a technicolor wifi-je, pedig a mókolás előtt határozottan jobb volt. Létezik, hogy van valami részletes beállítás, ami nem jó? "Üres" csatorna, bgn, 100%-os adó, ilyenek beállítva.
-
PioDVD
senior tag
Úgy csináltam, ahogy a múltkor linkelted. Minden jó is volt, a cápa alapján kérdezgették egymást, a router kérte a .bin-t, mikor nagy nehezen rájöttem, hogy a win tűzfal megy és lelőttem, rögtön át is ment. Volt egy rövid led változás, aztán semmi. Fél óra után újraindítottam a routet-t, de semmi nem változott. Próbáltam újra, de azóta írja a fentebb írt hibát, amit egyébként a gép válaszol a router .bin kérésére. Ekkor próbáltam jobb híján egy lan portot, úgy látszólag felmegy de nincs változás.
Annyi volt a különbség a wan és lan feltöltésnél, hogy előbbinél több másolás ablak nyílt mef és viszonylag lassú volt, utóbbinál 1 ablak és 2-3 mp alatt végzett. De egyik sem változtatott semmit.
Ha hazaérek, megnézem, amiket küldtél, de egyrlőre úgy tűnik, rendesen, a wan-on keresztül nem megy a fw feltöltés.
-
PioDVD
senior tag
Kösz, holnap megnézem. Erre a tftp port problémára nincs ötleted? Egy elvileg sikeres telepítés után jött elő, azóta úgy maradt.
Tovább döcögtem és igazából már fogalmam sincs, hol tartok.
A ddwrt-ről letöltöttem az állítólag ddwrt > stock .bin-t.
De, ahogy írtam, port problémát ír a tftp, nem ment fel sehogy sem. Végül átdugtam a lan-ba, úgy látszólag felment. De a routeren a ddwrt fw maradt, amit a srác felrakott, a felhasználói névből és jelszóból úgy tűnik, meg ugye ddwrt, nem stock. Ez még nem is lenne baj, de a wifi hiába van beállítva, nem látja semmi. Szóval lehet, féltégla lett szegényből. -
-
PioDVD
senior tag
Kipróbáltam, majdnem jó.
Nagy nehezen sikerült a tftp-vel átküldeni a .bin-t, de a router újraindítás igazából nem történt meg, legalábbis nem világított minden led, ahogy írták valahol.
Úgyhogy újraindítottam a router-t, bőven hagyva neki időt a munkára, de a helyzet változatlan nála.Próbáltam újra, elvileg sokat nem rontottam rajta, megfelelően indítva kéri a .bin-t, de a következő sor a wireshark-ban az, hogy destination unreachable (port unreachable), 69-es port. Gondoltam, valami portot lezártam, végleg tégla lett, de a net-et túrva találtam annyit, hogy ha ezt írja, akkor a portot át kell írni (ott 24-et ír). De ennyi, azt nem írja, hogy mégis hol...
Megpróbáltam a wan helyett lan-ba dugni az utp-t, így a tftp dolgozott, másolt, 192.168.1.1.-et nézve bejött egy oldal, dd-wrt, router típus, annak memóriája, minden, akár lehetett volna valóban a router is, de ha a számítógépet visszaállítottam dhcp-re, akkor már nem látta ezt a címet és áramtalanítás után a router a szokásos (azaz rossz) módon indul.
Szvsz azzal a nyomorult porttal kellene kezdeni valamit és esetleg másik .bin-t próbálni felrakni.
Ha tudsz/tudtok jobb topikot, megyek oda. Próbáltam keresgélni, de nem találtam.
-
PioDVD
senior tag
Üdv!
Egy 842nd v1 router hatótávját akartam növelni, lehetőleg wds-sel, amit nem tud a gyári fw. Egy ismerősöm felrakta rá a dd-wrt -t. Nála még működött. Hazahoztam, nálam már nem.
Kb. így néz ki:
Ha tápot kap, világít a wifi és a vps, semmilyen ip-n nem érem el kábellel gépre kötve és az állítólag bekapcsolt wifi-jét sem látja semmi. Reset gombot hiába nyomom. Ja, a wifi-t is, led nem alszik el, wifi nem jelenik meg az éterben.
Ha benyomott reset mellett adok tápot, akkor ha közben gépre van dugva, ugyanaz, mint fent, ha nincs összedugva a géppel, akkor az usb világít és ha bedugom a hálókábelt valamelyik lan-ba, akkor annak a led-je. De el nem érem se gépről, se wifi-n, mert utóbbi ekkor sem működik, a gombja sem.Van még ezen mit próbálnom, vagy próbáljam meg a fw cserét. Dd-wrt-nél láttam egy dd->stock rar-t, azzal talán kezdhetném. Feltéve, ha elég egy usb-re tenni a fw-t, de annak majd utánanézek.
-
PioDVD
senior tag
Kösz mindkettőtöknek!
Voltam itt pár hónapja, akkor írtam, hogy a drót továbbvitele kizárt, maximum wifi továbbküldése jöhetne szóba, de akkor kiderült, hogy rögtön feleződik a sávszélesség.
Amúgy a 842nd-ből lehetne ap-t csinálni firmware cserével? Ha jól látom, alapból nem tudja. Akkor ki lehetne próbálni, hogy a upc router jelét nyújtanám meg ezzel.
-
PioDVD
senior tag
Vettem a routerhez egy WN822N usb adaptert. A korábbi helyzetnél sokkal jobb lett a dolog, de még mindig nem az igazi: ház közepén még megvan a 60 mbps (amit előfizetek), de a ház végén már csk 5-10-15 (ahány futtatás, annyiféle) mbps az átvitel. Ezen még szeretnék javítani.
Mi lenne a megoldás?
Venni erősebb usb adaptert (a boltban ez volt a legjobbjuk, de biztos tudnak rendelni), ha igen, mit? Lehetőleg nem méregdrágát. Azt sem tudom, ehhez a routerhez kell-e egyáltalán a 300 mbps adapter, a netem most 60 mbps, nyár végén talán váltok 120 mbps-re - ezen 2 laptop lógna ilyen usb adapterrel. Elég lenne 150 mbps-es is, vagy kellene a 300?
Vagy a routeren kicserélni az antennát a lehető legerősebbre? Bár, ahogy nézem, többen írják, hogy semmivel nem lett jobb a jelerősség antennacsere után. -
PioDVD
senior tag
válasz
Claude Leon #1349 üzenetére
Kösz, megnézem.
Azt tudom, hogy a kiírt sebesség elméleti és éppen ez a bajom: a upc-s routerről már ez is csak 21 mbps a tp-link 72 mbps-ével szemben, ennél csak kevesebb lehet, aztán még feleződik is - az nem túl nyerő.
-
PioDVD
senior tag
válasz
Claude Leon #1347 üzenetére
Kösz!
A router okos fw-rel tudná a repeater/bridge módot, vagy külön eszköz kwll? Illetve ilyenkor is feleződik a sebesség?Most úgy néz ki, hogy van a upc-s modem/router és a tp-link. Utóbbi sokkal erősebb, a ház közepén a "jó" laptop majdnem eléri a 60 mbps sebességet, a "rossz" laptop viszont csak 5 mbps körül tud. Mindkét laptop menne a ház másik végébe, ott a "rossz" már semmit sem látna, a "jó" is csak 5 mbps körül, ezért kellene valamit kitalálni. Legegyszerűbb lenne a tp-linket betenni középre, csak azzal annyi baj van, hogy egyrészt ha repeater/bridge módban is felez, akkor a "jó" laptop is max. 30 mbps-mal megy, másrészt a tp-linket kiszolgáló upc-s modem már a ház közepéig sem tudja, amit a tp-link, ha jól emlékszem, a telefon 21 mbps-t ír rá, míg a tp-linkre 72 mbps-t. És ha a 21-et még felezi, harmadolja (mert éppen mindkét gép hálón lóg), akkor sokkal nem vagyok beljebb, mert ez az 5 mbps tényleg lassú már, (Szép idők, mikor örültem az 56.6 k-nak...
)
Szóba jöhet persze egy repeater is, de nem tudom, egy olcsó dlink antennái mennyire erősek, mennyivel lenne jobb, mint a tp-link. A jövőre készülve jó lenne, ha menne a torrent is, az említett dlink repeater leírásában nem volt adat róla. (De azt nyilván kitúrhatom.)
-
PioDVD
senior tag
válasz
Titmouse09 #1341 üzenetére
Kösz, de éppen az lenne a lényeg, hogy ne kelljen kábelt kihúzni.
Most átnéztem a menüjét, lehet, hogy nem tudja ezt? Legalábbis alap fw-rel.
-
PioDVD
senior tag
Próbáltam keresni, de nem találtam.
Szóval, van egy upc technicolor 7200 kábelmodemre dugott 842nd router, ami szépen teszi a dolgát, de ki kellene terjeszteni a hatósugarát. Arra gondoltam, hogy a upc-s kábelmodemen bekapcsolom a wifi-t, a 842nd-t meg elviszem a ház közepére, hogy onnan szórjon.
Az lenne a kérdésem, hogy a 842nd gyári fw-e tudja-e ezt alapból és ha igen, hogyan kell beállítani. Láttam, hogy tud csak sitch-ként (bridge-ként) üzemelni, talán arrafelé kellene tapogatózni, de sose csináltam ilyet, a router setup-ja meg angol, ami meginntcsak nem az erősségem.Ja, a router v1-es, ha ez számít ennél.
-
PioDVD
senior tag
Kösz a válaszokat!
Ezek szerint rosszul írták, mert nem esetlegesnek írták. No mindegy.Maradna, hogy jobb lehet-e hekkelt firmware-rel, illetve mennyit segít egy erősebb antenna? A tab nagyon-nagyon bizonytalan, kis előrelépés egy erősebb antennával nem lenne elég, tényleg komoly(abb) teljesítmény-növekedés kellene.
-
PioDVD
senior tag
-
PioDVD
senior tag
Üdv!
Úgy olvastam, hogy az n-es szabványba bele tartozik az is, hogy 5 gh-en (is) sugároz a router.
Az már tiszta, hogy ez a router nem tudja a 2.4 és 5 gh-et egyszerre, de az 5 gh-et tudja egyáltalán? Semmi ilyen beállítást nem találtam és 3 eszközön wifi analyzert futtatva egyik sem mutatja, hogy 5 gh-en lenne "adás". (Ami végülis jogos, mert 2.4-en van és ahogy írtam, egyszerre biztosan nem mehet a kettő.)Ami miatt keresném, hogy van egy gyenge wifi-jű tab-om és ahhoz keresném a legjobb beállítást.
Gondolom, hekkelt firmware-rel sem lehet megemelni az adóteljesítményt?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Pioneer SC LX 502 7.2 4K Atmos házimozi erősítő
- Samsung Galaxy A04 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest