Hirdetés
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bodzasfanta
csendes tag
Az a baj hogy online rendelésnél elég nehéz látni a verziót...
De akkor még egy V2 C5 is jobb mint a C1200? Vagyis ajánlottabb
-
suste
veterán
válasz
bodzasfanta #1625 üzenetére
Főleg mivel a C5v1 = C7v2!
Csak az a kérdés, hogy kapsz-e még valahol C5v1-et, akár használtban.
Ha igen, akkor azonnal csapj le rá. Tápjával esetleg lehet majd gond (mint minden más routernél), de az is a C7v2-vel azonos, vagyis kivételesen egész jó tartalék van benne. -
Fagyi
aktív tag
válasz
bodzasfanta #1625 üzenetére
c1200 nem ajánlott. C5 V1 utána V2.
-
bodzasfanta
csendes tag
Ma kaptam új netet és szeretnék venni egy routert is de nem tudok dönteni a C5 és a C1200 között. Nekem nagyon hasonlónak tűnik a kettő (árban is). Igazából az USB portok számán kívül van valami különbség? Érdemesebb a régi C5-öt venni vagy jobb az új C1200?
-
SztiviVander
addikt
rogyásig van a gugli azzal hogy ez a nyomtató egyszercsak nem hajlandó kapcsolódni a wifire úgyhogy nem a router hibája lesz ez. pláne hogy a sagecom-ra se csatlakozott. de tele van öteletekkel a net csak keresni kéne, pl reset-eld le a nyomtatót vagy állíts be neki fix ip-t.
-
mark77
tag
válasz
SztiviVander #1617 üzenetére
Átnéztem. Különböző a 2,4, és az 5 ghz SSID je.
A csatorna fixen 1-11 között van nincsen automatán.
A nyomtatót 2013 ban vettem. Tehát elvileg támogat szinte mindenféle wifit 2,4 en.
Kíváncsiságból csináltam egy vendég hálózatot, az eredmény ugyanez.A rejtett ssid megoldódott. Elfelejtettem hogy kell
-
wszab
kezdő
válasz
SztiviVander #1620 üzenetére
Az is egyezik. Nem értem
-
SztiviVander
addikt
pedig egyszeru. router allapotlapjan a wan ip egyezik-e azzal amit a whatismyip.com mutat. ha nem, akkor biztos natolt.
mostaban egyre tobbmindenkit allitanak at szo nelkul, aztan akinek kell a kulso ugyis szol. akinek meg nem ott nyernek kb 10bol 8 publikus ip-t. fogy az mar regota, nem csoda ha elkezdenek lassan sporolni vele... -
wszab
kezdő
válasz
SztiviVander #1618 üzenetére
Nincs bekapcsolva.
Viszont abban most elbizonytalanodtam, hogy az ip publikus-e (ügyfélszolgálat szerint igen).
nmap -sT -p 21 178.164... (
A router mögül
21/tcp open ftp
Kívülről
21/tcp filtered ftp -
SztiviVander
addikt
csatornat tedd fixre 1-11 koze. milyen wifi szabvanyt ismer az a nyomtato (b/g/n)? 2.4 -re akarod kapcsolni? a routeren a 2.4 es az 5g ssid-je ugye kulonbozo? elso korben ezeket nezd at.
a masik kerdesed nem vilagos hogy mi nem lat mit. rejtett ssid azett rejtett hogy ne latszodjon, olyankor kezzel kell beirni azt is nem csak jelszot. -
wszab
kezdő
Sziasztok!
Archer C5 router, gyári firmware.
Belső hálóról lehet pingelni, kívülről nem. Az ip cím publikus (94...), nem NAT-olt.
Van valami ötletetek, mit kellene állítani?Előre is köszönöm!
-
mark77
tag
Sziasztok!
Tegnap vettem egy ilyen routert. Archer C1200 Ver:2Sajnos nem tudom a wifis nyomtatómat (Samsung xpress M2022W) beüzemelni rajta.
Úgy csinálom ahogy a Samsung leírja. A folyamat végén ezt írja :Minden beállítást átnéztem. Jelszó stimmel nagy eltérés nincsen.
BiztonságPA2+PSK AES titkosítással.
A sávszél automatikusra van állítva.
Vendéghálózaton ugyanez.A Telekomos Sagemcom rendszeresen ledobálta a nyomtatót (mást is), de pl az ősrégi WRT54GL el hibátlanul működött.
Másik: ha elrejtem az SSID-t bizony a wifire kapcsolt eszközök nem látják, pedig tudtommal kéne.
-
Nofear19
tag
Sziasztok
Hát fogalmatok sincs milyen hálás vagyok hogy felhívtátok a figyelmem a nat-olt ip-re.
Negyed órája felhívtam a vidanetet és kértem hogy osszanak ki publikus ip címet. A vidanetes hölgy
azonnal intézkedett és 5 perce helyre is állt a rend. Most már a routerben is látom a megszokott ip címet.Hiába, mindig van mit tanulni és ennek sosem lesz vége :-)
-
Nofear19
tag
válasz
SztiviVander #1611 üzenetére
Bocs srácok. Tény hogy mikor valami évekig jól működik, nincs miért bele vetnie magát ebbe a témába.
Igazatok van, natolva van a címem. Mentségemre legyen szólva, azt sem tudtam hogy létezik natolt-ip.
Tudom, ti meg azt nem tudtátok hogy én erről nem is tudok.
Utána olvastam pár dolognak és ami az elején feltűnt az új modem ( nagyobb net-sebesség miatti modem csere ) és router csere után hogy a router 100.64.145.12 ip címet mutat de mivel egyszerre lett cserélve a 2 készülék, nekem az jött le hogy a router a ludas.This test would also identify if your ISP has put you behind a CGNAT. CGNAT can be identified by checking the ISP modem/router public IP Address and if it is within the CGNAT range of 100.64.0.0 – 100.127.255.255
Kösz mindenkinek a segítséget.
Remélem ezúttal jól látom a helyzetet és nem írtam baromságotKérni fogom a vidanetet hogy osszon ki nekem publikus címet.
-
SztiviVander
addikt
válasz
Nofear19 #1609 üzenetére
Első körben csináld meg azt amit woodworm írt
A másik hogy kapcsold ki a routeren a forwardokat és tedd bele dmz-be egy rövid próba erejéig a géped (amin a plex meg a torrent fut) ip-jét. Ha így se éred el pl a plex portját akkor szinte biztos hogy nem a routerrel van a gond. Akkor van az hogy vagy átállítottak nat-olt ip-re (ami sanszos is, mert a plex is dupla nat-ra tippel, de ezt ugye leellenőrzöd rendesen), vagy pedig a gépeden nem oké valami.
Azt meg nem is értem hogy miért csodálkozol azon hogy ha nem fut a plex akkor zárva a 32400-as port. Mitől lenne nyitva? A port nem a routeren nyitódik, az csak továbbítja. Azért "port forward" a neve nem "port open". Ha a belső oldalon nem hallgatózik senki ezen a porton akkor az zártnak fog látszani kívülről is, meg belülről is. Mellesleg a belső hálózaton is ki lehet próbálni hogy valóban nyitva vannak-e a célgépen ezek a portok, egy másik gépről egy cmd ablakba beírod: telnet célgépIP port
Ha nincs telepítve a telnet akkor vagy felrakod ezt a windows komponenst vagy putty-ot használsz erre a célra.
Ha fekete ablak lesz a válasz villogó kurzorral (netán valami választ vissza is böffent a plex) akkor nyitott a port, de ha rögtön visszadobja hogy nem lehet csatlakozni akkor viszont a célgépen van a gond és akkor nem csoda ha kintről se lehet elérni. -
woodworm
veterán
válasz
Nofear19 #1609 üzenetére
Egyszerűen elvégezhető műveleteket miért kell saját ötletekkel feldobni?
Nem az online tesztoldal és a plex által látott címeket ajánlottam összehasonlítani, hanem a router wan oldali címét a kívülről láthatóval. Ha a plex kijelzi az ip-címet, azt csak valamilyen szolgáltatással teheti, ami kívülről látja. Ez meg fog egyezni bármilyen tesztoldaléval, akkor is ha natolnak.
Nem biztos a natolás, de mindig ez az első lépés. Jelenleg szinte minden szolgáltatónál előfordulhat, hogy egyik napról a másikra megszüntetik a publikus címet. -
Nofear19
tag
válasz
woodworm #1608 üzenetére
Eddig is ugyan annál a net szolgáltatónál voltam és semmi gond nem volt az ip cím láthatóságával, mióta az új routerem van, azóta vannak a gondjaim. Az ip cím amit egy my ip oldallal lekérek, megegyezik a plex média szerver által látott címmel, feltételezem hogy akkor nem natolt a hálózat.
Egy program segítségével le ellenőriztem ismét a 32400-as portot amit a plex használ és zárva van úgy is hogy a plex nem fút a gépemen és ki vagyok jelentkezve.
Pl. a 80-as, 22-es port szabad.
Az utorrent tudom hogy nem mérvadó port szempontjából viszont a plex nem hazudik mert telefonról való csatlakozás esetén írja hogy indirect kapcsolódik bár nekem nem tiszta hogy mit jelent az indirect a plex részéről.Van olyan program esetleg ami több infót is kiír egy adott port ellenőrzésénél, hátha rávezet a problémára ?
-
woodworm
veterán
válasz
Nofear19 #1607 üzenetére
Szerintem ne az alkalmazás belső tesztjére hallgass, utorrent esetében pl. teljesen fals eredményt ad. Állítsd be a portokat, indítsd el az adott programot és egy online port teszt oldal segítségével ellenőrizd le a működését.
Ha már teszteled, egyúttal egyeztesd a kijelzett ip-címet a router által kapottal, hogy esetleg a szolgáltató nem rakott-e natolt hálózatba. -
Nofear19
tag
válasz
gnandii #1606 üzenetére
Próbáltam úgy is hogy egyenként kivettem a pipákat minden sorból de sajnos nem oldotta meg a problémát.
Az a bosszantó hogy látszólag minden rendben mindazon által hogy a következőket látom.Ha telefonról csatlakozok a plex szerverhez távolról akkor ( Név ) direct connection helyett csak (név) indirect
lehet rácsatlakozni a plex szerverre, igaz így is le tudom játszani a tartalmakat de nekem ez nem tiszta.Az utorrent kliens meg időnként átvált zöldre majd ismét tartósan sárga háromszögre vált.
-
Nofear19
tag
Sziasztok
Már nincs más lehetőségem mint hozzátok fordulni a problémámmal mert már egy hete próbálok rájönni hogy az újonnan vett Archer c1200-as router miért blokkolja az utorrent és Plex média szerver portjait.
Windows tűzfal kikapcsolva ( hogy ne zavarjon be ), routerban a virtual serverhez hozzáadom a portokat, és egy pár pillanatig úgy tűnik minden rendben aztán az utorrent jobb alsó zöld karikáról átvált sárga háromszögre míg a Plex zőld pipából átvált piros felkiáltójelre.Szinte nincs olyan opció amit ne állítottam volna át és vissza.
Tény hogy sokkal több beállítási lehetőség van ezen a routeren de eddig 2 tp-link-es routerem is volt és mindegyiken gond nélkül be tudtam állítani a fent említett programok megfelelő működését.Már egyszerűen nincs ötletem.
Esetleg valaki tudna segíteni hogy mit hogyan kellene beállítanom? -
gnandii
csendes tag
válasz
SztiviVander #1600 üzenetére
Köszi, akkor meglépem nemsokára, csak láttam néhány brick-tapasztalatot C7-tel kapcsolatban , azért kérdeztem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Pioneer SC LX 502 7.2 4K Atmos házimozi erősítő
- Nothing Phone 2 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Asus Vivobook M1502IA 15 notebook - R5 4600H 8GB RAM 256GB SSD AMD Radeon Vega IGP WIN
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen, i7-9700 vagy "félkonfig"/ Win11- Számla, garancia
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest