Hirdetés
- Gaming notebook topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- iPad topik
- Bemutatkoztak a Thermaltake Toughpower GT sorozatú tápjai
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Akciókamerák
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- ZIDOO médialejátszók
-
PROHARDVER!
Tőzsde és gazdaság:
Hasznos információk az összefoglalóban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mercutio_
félisten
válasz
Vision #12548 üzenetére
Ez egyszerűen nem igaz.
Ahha, kérdezz meg erről egy Tesla tulajtDe eleve másról beszélsz, mint amire én reagáltam: a "megújuló fasza, mindent megoldanak az új akkuk" volt a téma. Mintha az új akkuk előállítása (gyártás + nyersanyag kitermelés) nem lenne környezetszennyező, a szélerőművek lapátjai nem max. 20 évet bírnának és aztán újrahasznosíthatatlanok lennének, az élettartam végén a hulladék akkuk kezelése megoldott lenne, az elektromos hálózat bővítése és "felokosítása" nem igényelne extra beruházást, stb.
Semmivel sem kell hozzá több anyag, mint bármelyik családi ház bekábelezéséhez.
Én nem az utolsó méterekről beszélek, hanem arról ami bővítés szükséges, hogy mondjuk egy soklakásos társasház töltési többletigényét (köztük gyorstöltőkkel) el tudja látni a rendszer. Nem azt írtam, hogy elfogy a réz, ne forgasd ki a szavaimat, arról írtam, hogy a nagy zöldrefestés ezeken a járulékos költségeken és környezetterhelésen hajlamos átlépni...Nyilván sok pénzért megtörténik majd az átalakítás, de ez leginkább pénzügyi kérdés, nem technológiai.
Nem csak pénzügyi kérdés, ezeket a hálózati komponenseket elő kell állítani, ez is többlet környezetterhelés. Mivel ezek komplexebb elemek, a hálózatban többlet hibaforrást jelentenek, szolgáltatói oldalon többlet szakértelem szükséges, a hálózatok karbantartási és egyéb költségei fixen megnőnek azt "valakinek" ki kell majd fizetni, stb.Az akkus energiatárolás szükséges dolog a megújulók rapszódikussága miatt, ez nem kérdés. A kérdés, hogy
a) ennek közvetlen és közvetett költségeivel együtt is olyan tuti-e a megújuló
b) nincs-e más hosszabb távon jobb (kisebb környezetterheléssel járó) megoldás az energiatárolásra
c) mit kezd az EU a napelemek terén közel egyeduralkodóvá vált kínával és a tőle való ilyen jellegű függéssel
d) ha még ennyire gyerekcipőben jár egy csomó szükséges technológia miért erőltetjük ilyen mértékben a megújulótDe ezek már nagyon nem a topic témái, így ki is szállok ebből a thread-ből
Új hozzászólás Aktív témák
- Gaming notebook topik
- Okos Otthon / Smart Home
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Eredeti játékok OFF topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered - Már több mint 4 millió játékos
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- iPad topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Bemutatkoztak a Thermaltake Toughpower GT sorozatú tápjai
- További aktív témák...
- Acer Nitro V 15 // Ryzen 7 7735HS // 16GB DDR5 // 1TB NVMe // RTX4060 8GB GDDR6 // 1.5 év gari
- Dell Latitude 3420 14" FHD IPS Core i5 1145G7 16GB RAM 512GB NVME SSD Magyar Bill Dell Gar
- Gamer pc-RTX3060TI-AMD Ryzen 5 5600X-32gb DDR4 1000GB NVME SSD
- Eladó! Intel Xeon W3530 + Micron Ddr3 1333mhz 6x4 GB ram + Cooler Master Hyper t212 RGB Cpu hűtő
- Samsung Galaxy A52s 5G Snapdragon
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Xiaomi Redmi Note 8 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest