- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Hobby elektronika
- Videokártya hőmérséklet
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Hátizsákot rejtett némelyik Zotac GeForce RTX 5090 doboza
Új hozzászólás Aktív témák
-
vicze
félisten
It valamit rosszul értelmezel. Még egyszer ez egy zrt és kvázi nincs értéke. A munkavállakó egy részvény opciót kap jelképes összegért, amit IPO-kor átkonvertálódik részvényre a jelképes áron, a nyereség annyi amennyi a különbözet az épp aktuális részvényárfolyammal. Ha felvásárlás történik IPO nélkül, akkor a részvény opció a felvasalási ár függvényében leosztva szintén kiváltódik és kifizetésre kerül, itt szintén a szorzó lehet 100, 200 akármennyi.
Az hogy részvényopcióval mennyit kereshet valaki csak az határozza meg mennyiért kapta a részvényt általánosan 1$ az elfogadott, és mennyiért adják el. Én így pl. 30x-at kaptam, amiből esetembe nem volt nagy össze mert kis cég, de minél nagyobb a cég ez összeg annál nagyobb lehet.Ezekiell: Pont arról volt szó, hogy ha menni akarnak, mert nem érzik ott jól magukat akármilyen okból is.
-
dabadab
titán
pár év alatt akkor még magasabb is lehet az értéke
Persze, felmehet akár három-négyszeresére is, mondjuk - de hát az startupos mércével kb. semmi. Ami érdekes lenne, az az, ha mondjuk a Twitter értéke felmenne a - vételkori 44 milliárdról - mondjuk 4400 vagy még inkább 44000 milliárdra. Szerinted erre mennyi esély van?
-
paljani
aktív tag
válasz
fatpingvin #68 üzenetére
miután irónia nélkül leírtál egy olyan szókapcsolatot mint "balliberális elnyomás és véleményterror", nehezen tudom elképzelni hogy lenne önálló gondolatod amit nem a közmédiából szívtál magadba.
— mi köze van a gondolatoknak és/vagy azok tartalmának azok eredeti forrásához? És egy általad feltételezett (esetleges) reláció milyen módon befolyásolja a “beszélgetésünket”? Egyszerűbben, hogy biztosan megértsd: hogy jön ez ide?
ez a válasz meg csak igazolta hogy nem csak realitásérzéked hanem önreflexiód sincs, nekem meg hangulatom nincs ahhoz hogy ilyan hülyeségekre pazaroljam az időmet. ez nem vélemények kérdése, szval tök felesleges úgy beszélni róla mintha az lenne.
— Hogyan igazolta pontosan (értsd: tény- és okszerűen levezetve) a válaszom a “realitásérzékem” és “önreflexióm hiányát”? Mit jelent az, hogy “vélemény” és mit nem? Milyen alapon döntöd el, hogy valami “nem vélemény” és “nem éri meg az idődet”? (Halkan megjegyzem, hogy alapvetés ha explicit nem állítja az ember másként, akkor a saját véleményét mondja. Didaktika.)
de persze nyilván ebből semmi nem fog átmenni mert szentül meg vagy győződve róla hogy én vagyok a hülye, hát legyen. igazából olyasvalakitől aki teljesen komolyan képes egy ilyet leírni, el is várom hogy rossz véleménnyel legyen rólam és arról amit én képviselek.
— Én nem hülyézek random embereket a fórumon, meglehet neked sem kéne (indirekten se). Az, hogy mit képviselsz (még?) nem derült ki. -
dabadab
titán
Ez nem teljesen így van, már csak a Rocket Lab-nál ott a Neutron, ami egy Falcon9 súlycsoportú teljesen újrahasznosítható rakéta. Még két évre van, de ott a cél.
Akkor ott tartanak vele, ahol a SpaceX volt 17(!) évvel ezelőtt: bejelentették, hogy két év múlva lesz az első fellövésük -
vicze
félisten
"Ami a régi fejeseket illeti... mi történt ott? Lehet, hogy meglátták a $$$-t, és onnantól nem érdekelte őket a Twitter sorsa"
Egy részvénytársaság vezetése a részvényeseknek felel és nem a munkavállalóknak. A részvényesek érdeke az eladás volt, mert a büdös életben nem lett volna még egy ilyen hülye aki megveszi ennyiért, így nekik kötelességük volt elfogadni, vagy leváltották volna a teljes vezetőséget. Pontosan ez történt Qualcommnál, ahol a Broadcom felvásárlási ajánlatát visszautasította vetőség, amire a részvényesek elváltották őket a fenébe és olyanokat raktak oda akik elfogadták, kizárólag Trump akadályozta meg hogy ne történjen meg a felvásárlás. -
vicze
félisten
válasz
#54625216 #91 üzenetére
Ez nem teljesen így van, már csak a Rocket Lab-nál ott a Neutron, ami egy Falcon9 súlycsoportú teljesen újrahasznosítható rakéta. Még két évre van, de ott a cél.
Relativity Space - Terran R - 2025
Firefly Aerospace - Antares 3000 hajtómű.
Sierra Nevada - Dream chaser
Vector Launch - nekik még nincs tervben, de szerintem lesz nemsokára.
és akkor még Northrop Grumman, Boeing és Aerojet Rocketdyne a nem startupok.BO-val én sokkal szkeptikusabb vagyok, mert először a külső megrendeléseket fogják teleltetni és nem a sajátjukat, így ott még sok sok év csúszás lesz, bőven 25 után lesz bármi is a New Glen-ből.
Nem a vámunkban létezik a SapceX. Az egy tök más kérdés hogy már SpaceX esetén is kérdéses a megrendelések fenetarthatósága, azaz hogy van-e igény ennyi cégre, úgy hogy ott van a Ariane, a kínaiak, az indiaiak, a japánok, az oroszok...
-
vicze
félisten
Twitter jelenleg egy ZRT, gyakorlatban az égvilágon semmi akadálya, hogy a munkavállaló részvényopciót kapjon, ha meg ez a Twitter dolog beindul csinálhatnak egy IPO-t vagy akár eladhatják.(állítólag van a ki milliárdokat fizet érte...) Szóval maga a lehetőség adott, az más kérdés hogy a cég "vezetősége" él-e majd a lehetőséggel.
-
törölt tag
"Szerintem informálódj ezen területen kicsit. Épp igen sok űrtechnológia start up van felnövekvőben, mellesleg Bezos nem nagyon küld jelenleg semmit sehova csak akar, mások viszont igen."
A startupok szinte kivétel nélkül a smallsat üzletágra céloznak, normális méretű payload-ra a SpaceX-en kívül van az ULA (bár most meg vannak szorulva kissé a BE4 hajtómű csúszása miatt) és az állami ügynökségek. A SpaceX áraival pedig jelenleg senki sem versenyképes.
Közép távon még esélyes lehet az a RocketLab és a Blue Origin. -
ddekany
veterán
Arról beszél, hogy akik most dolgoznak ott, nem fognak így meggazdagodni mintegy valósdi Startupnál, ha sikerül a szinte lehetetlent napi 12+ órában fanatikusan dolgozva megvalósítaniuk. Tehát akkor Startup kultúra működtetése kétséges...
Ami a régi fejeseket illeti... mi történt ott? Lehet, hogy meglátták a $$$-t, és onnantól nem érdekelte őket a Twitter sorsa, hogy az ott dolgozók lelki/anyagi sérüléseiről ne is beszéljünk. Mert azért sejthették, hogy mi lesz. Gondolom azt is, hogy repülni fognak, miután a végén már kierőszakolták a bizniszt...
-
vicze
félisten
Jelenleg az egyetlen kizárólagos célja, hogy a Twitter pénzt termeljen mert óriási veszteségeket termel és ezt saját zsebéből kell fizesse. Jelenleg azért kell Tesla részvényt eladjon hogy fizetést tudjon adni...
Musk-nak nincs tapasztalata egy user adatokat árusító céggel és hogyan kell azt reklámokkal megtámogatva profitabilissá tenni. Lényegében egy olyan céget akar felépíteni, amit a userek befizetései tartanak fenn reklámok nélkül, úgy hogy jelnlenleg a reklám vs. fizető user bevétel 99 vs. 1% ez elég nehezen megvalósítható, és még egyetlen cégnek se sikerült.
Musk marketinges és terméket tud eladni, de Twitter esetében a user a termék és Musk ezt akarja megváltoztatni, de ezt még egyetlen egy ilyen jellegű cégnek se sikerült. -
dabadab
titán
Vagy, startup mintára, meg lehet gazdagodni részvényekből amit kapnak, ha bejön?
Igen, ez az egyik jelentős probléma, mert startupoknál az a deal, hogy az ember sokat dolgozik és cserébe, ha beindul a cég, akkor milliomos lesz (dollárban). A Twitternél erre nincs igazán kilátás.
-
vicze
félisten
SpaceX és Tesla-nál is voltak hasonló esetek csak azok nem a Twitter nyilvánossága előtt zajlottak le, hanem zárt ajtók mögött. Olvasd végig hány magas rangú mérnök távozott a Teslától. SpaceX-nél kevesebb volt, de ott is van már szivárgás kisebb cégekhez akik kezdik felépíteni a SpaceX hátszelén az üzletet, illetve ott még megkötő erő a munka amit csinálnak minden bizonnyal elég élvezetes és ha részvényopciókat kaptak az IPO-ra még várniuk kell.
A különbség ott van, hogy azokat ő építette fel és alapjáraton eltávolította azt aki ellentmond neki, mint a Tesla alapítóját. Így nem marad nagyon olyan aki ellentmondjon neki, mikor SpaceX-nél ezt megtették, el is távolították őket egyből. Ahogy teszik ezt a Tesla gyárakba is bárkivel aki szakszervezetet akar vagy felszólal a munkakörülmények miatt.
"Ha rakétát akarsz küldeni az űrbe akkor választhatsz, hogy bezos, vagy musk"
Szerintem informálódj ezen területen kicsit. Épp igen sok űrtechnológia start up van felnövekvőben, mellesleg Bezos nem nagyon küld jelenleg semmit sehova csak akar, mások viszont igen.gabor7th:
"Most hogy kirúgdos politikai cenzorokat és egy semleges platformot"
Ilyen biztosan nem akar. Olyan platformot akar amit ő irányít egyedül és kizárólagosan az ő érdekeit képviseli senki másét. Még egyszer hajrá szólás szabadság, csak a császárnak ne szólj be.
Ráadásul úgy írod, mintha ebben bármi is változott volna egyrészt, másrészt bármilyen formában meggondoltak lettek volna a ki kirúgások és nem egyszerűen le lett építve minden a fenébe. Jelenleg maradt a gépi cenzúra és az emberi lassan eltűnik(a bevétellel együtt).A platform mellesleg pont akkor kezdett volna pénzt termelni mielőtt átvette, csak hát Musk jó üzletember és még jobb cég vezető.
-
ddekany
veterán
Ennek én nem mondtam ellent, sőt. Mint mondtam pont ott amire reagálsz, van híre a fazonnak a munkavállalók közt...
Gondolom megpróbál egy SpaceX/Tesla kultúrájú céget csinálni a Twitterből. Tehát igen, szinte mindenki le lesz cserélve. Persze viszik a hírtelen tömegesen kirúgott emberek a know-howt, szóval kalandos lesz ez, mint a rakéta fejlesztés...
(Eddig a fele lett kirúgva, de akkor még valószínűleg magától elmegy a maradéknak legalább fele is.)
És még egyszer, ha kell tippelnem, arra tippelek, hogy nem fog működni ez az extrém startup kultúra egy ilyen szociál média cégnél. Mi a "mission" amiért lelkesedni kéne, mérnök fejjel? Vagy, startup mintára, meg lehet gazdagodni részvényekből amit kapnak, ha bejön? Ha egyik sem, miért tenné ki magát ennek?
-
gabor7th
addikt
Az a vicces, hogy amikor olyan dolgokról jöttek hírek, hogy az önvezető rendszere embereket öl, meg hatalmas kockázatnak tesz ki rengeteg embert... nem igazán érdekelte a mainstream médiát, sőt egy jövőbelátó zseni volt aki mindent jól csinál. Most hogy kirúgdos politikai cenzorokat és egy semleges platformot akar ami pénzt termel, nem propagandát... most nagy a felháborodás.
-
strogov
senior tag
Ahogy fent írták másik 2 cégnél (spacex, tesla) ez talán belefér, de a twitter nagyon más szint. Ez csak egy tech cég a millió közül. Ha rakétát akarsz küldeni az űrbe akkor választhatsz, hogy bezos, vagy musk legyen a főnököd. Egy ilyen választási lehetőség után lehet, hogy megtanulnék inkább fortran-ban kódolni.
A twitter mellett viszont van kb. 1,5 millió cég ami hasonló szintű kihívást, és fizetést ad. -
vicze
félisten
Még egyszer Musk gyakorlatilag minden munkavállalónak mondta azt, hogy "bekaphatják", mindenkinek... Tömegesen rúg ki embereket tweeteken keresztül, bárki aki egy kicsit is ellentmond. Elég nyilvánvalóan így nem barátkozik meg a munkavállalóival, az irány elég egyértelmű.
-
ddekany
veterán
Igen, hírhedt/rettegett főnök Musk. Magas elvárások, erősen "opinioned", kirúg a francba ha úgy érzi. (Állítólag... de ránézésre stimmel.) Látszólag összességében (azaz nem balhé mentesen) ez mégis működött eddig, mert azért a SpaceX, és a Tesla csapata is durva mit össze tud hozni. Hogy aztán egy Twitternél működik-e majd ez... Itt mondtam is korábban, hogy erre nem fogadnék, mert a szent cél nem annyira tiszta, és nem annyira motiváló mérnököknek, hogy mindent elviseljenek, csak hogy azon dolgozzanak.
-
vicze
félisten
Tehát Musk saját trollkodásait se érted...
Az internet egyik legnagyobb trollja a Twitter tulajdonosa és pont ezt csinálja, trollkodik semmi mást. Közben meg sorban kerülnek lapátra a még megmaradt munkavállakók, akik vissza mernek beszélni neki, mert hát nagy szólás szabadság van, de csak Musk igazsága létezik és visszabeszél annak pá. Kérés, hogy marad-e munkavállaló pár hónap múlva egyáltalán.Az hogy egy kirúgott munkavállalónak konkrétan tol egy "Leszophatod a fa**omat" biztos az a szint ami egy cégvezetőtől elvárnál?
(Mielőtt jönnének a csodás kommentek, hogy a munkavállalónak kuss a neve...)
-
fatpingvin
addikt
miután irónia nélkül leírtál egy olyan szókapcsolatot mint "balliberális elnyomás és véleményterror", nehezen tudom elképzelni hogy lenne önálló gondolatod amit nem a közmédiából szívtál magadba. ez a válasz meg csak igazolta hogy nem csak realitásérzéked hanem önreflexiód sincs, nekem meg hangulatom nincs ahhoz hogy ilyan hülyeségekre pazaroljam az időmet. ez nem vélemények kérdése, szval tök felesleges úgy beszélni róla mintha az lenne.
de persze nyilván ebből semmi nem fog átmenni mert szentül meg vagy győződve róla hogy én vagyok a hülye, hát legyen. igazából olyasvalakitől aki teljesen komolyan képes egy ilyet leírni, el is várom hogy rossz véleménnyel legyen rólam és arról amit én képviselek. -
hemaka
nagyúr
Nem nagyon érdekel mit csinál, nem használom a twittert, sose volt még accom se annyira érdektelen számomra.
-
somogyib
őstag
Titánok harca...
-
vicze
félisten
-
strogov
senior tag
válasz
notElonFan #50 üzenetére
"Pedig nem bonyolult. Most vagy működik a vállalt és az oldal és minden szolgáltatás 40% emberrel vagy nem."
Ideális esetben egy szoftver nulla emberrel működik. Elkészült, működik, használják. Amennyiben szeretnéd, hogy fejlődjön az alkalmazás, akkor ez nem áll fenn ideális esetben sem. Ezen kívül egy cégnél nem árt ha arra is figyelnek, hogy emberek elmennek szabadságra, különben nagy bajok lesznek. Nem állítom, hogy a twitter-nél mindenki szuperfontos volt, de 60%-ot kidobni legfeljebb favágó módszerrel lehet. Ahogy ez a twitter-nél történt is, mert a kirúgás után sok ember kapott levelet, hogy nem is akarták kirúgni, menjen dolgozni.
Musk-nak volt olyan víziója is, hogy majd emberek nélkül működik egy gyár. Aztán sok milliárd dollár bukta után visszavett a vízióból.
A kréta is működött ... valahogy. Egy sor kormányzati szoftver működik ... valahogy. Csak gond ne legyen, mert akkor összeomlik minden. A twitter-nél az, hogy most mi van nem jelent semmit arra nézve, hogy mi lesz 2 év múlva. Mert ha működik is minden remekjól (már most is látszik, hogy nem) akkor is ott van a kérdés, hogy trendek követésére honnan lesz ember? Trend diktálásra pláne. -
Ezekiell
veterán
Ha valóban lettek volna ilyen irányelvek a Twitternél, akkor azok nyilván szupertitkosak lettek volna (hisz a content moderation guidelines nyilvános, ami alapján moderálnak, és abban ilyesmi nincs), hisz hatalmas botrány lenne belőlük ha nyilvánosságra kerülnének.
Komolyan azt gondolja bárki, hogy a Twitter moderation csapatban nem dolgozik egyetlen jobboldali (szélsőjobboldali) mod se, aki ne hozta volna ezeket azonnal nyilvánosságra (akár jó pénzért)?
Ugyanmár.
-
Ezekiell
veterán
Te komolyan elhiszed, hogy kb csak szélsőbalos woke moderátorok dolgoztak, akik szándékosan elhallgattatták a jobboldali szegény embereket és véleményüket? És hogy Musk alig 2-3 nap alatt kiválogatta ezeket, meg a hasonló elvű fejlesztőket/managereket, és ezért rúgta ki őket?
-
paljani
aktív tag
válasz
fatpingvin #52 üzenetére
Pont erről írtam: van a TE véleményed meg minden más ami értelmetlen (!) és felesleges folytatni hiszen TE eldöntötted, hogy a másik NEM partner a TE véleményed ismételgetésében.
És akkor most jön(ne), hogy egyébként ez nem így vam csak hát TE így meg úgy meg egyébként is amúgy… blah-blah.
Zárjuk is, indeed. -
ddekany
veterán
válasz
notElonFan #50 üzenetére
Ezzel várjunk mondjuk 1-2 évet, aztán meglátjuk működik-e még, mi lett belőle.
Amúgy Muskról ismert, hogy igen kellemetlen főnök. Elvárás a teljes beleadás, és úgy hallom általában a fizetés se magas, mert hisz aki küldetés tudatból dolgozik, annak az nem lényeges. Csak míg mondjuk egy SpaceX-nél (de akár Tesla-nál is) el tudom képzelni, hogy vannak fanatikus mérnökök, akik ha naponta megverik is őket, akkor is dolgozni akarnak a célért, egy Twitter nekem kevésbé tűnik küldetés tudatos helynek, főleg egy mérnöki érdeklődésű ember szemszögéből. Ezt is majd jól meglátjuk...
-
ddekany
veterán
A Twitter a sok másikhoz képest (FB, Insta, stb.) kis felhasználóbázisú, de ehhez képest kiemelet figyelmet kap a sajtóban. Ebből sejthető, hogy milyen irányt várnak el tőle. Lehet más irányba elmenni, csak lehet, hogy elfordul tőle a sajtó, többé nem lesz jó forrása a politikai pártok, meg cégek bejelentéseinek, stb. Tehát most akkor mi lesz... tök más lesz, startup mód? (Persze tudom, pénzügyileg eddig is eléggé az volt.)
-
kilua
senior tag
válasz
zoltszalay #48 üzenetére
A Twitteren irányították a politikai trendeket
[link]#51: az olyan ember aki a politikai véleményeket válogatta ki, és azt hazudta a felhasználóknak hogy "azok a trendek" bizony nemcsak feleslegesek de károsak is voltak.
-
fatpingvin
addikt
tulképp örülök ennek a hozzászólásodnak, ugyanis egyértelművé tette hogy veled tök felesleges egyáltalán megpróbálni értelmesen beszélni a kérdésről, ugyanis nyilvánvalóan nem leszel partner benne. részemről ez a szál zárható is.
#46 FattyDove: így, ahogy írod...
-
Ezekiell
veterán
válasz
notElonFan #50 üzenetére
Ha téged kirúgna a munkáltatód, működne a cég továbbra is? Igen? Akkor felesleges vagy, semmi hozzátett hasznod/értéked nincs, csak ballaszt vagy, rúgjanak is ki.
Na kb ennyi értelme volt a kommentednek.
-
notElonFan
újonc
Mint Twitter felhasználó egyelőre minden rendben van az oldalon és továbbra is boldogan használom.
Érdekes azért, hogy máshol a nagy szakemberek leírták, hogy egy ilyen "oldal" akár hónapokig is működhet helyesen annak ellenére, hogy elküldték az alkalmazottak 60%-át.Máshol a "szakik" meg pont azt írták, hogy azonnali hatása van ennek és már most látjuk az "összeomlás" jeleit.
Hát igen, köszönjük Magyar szakemberek, jól megmondtátok ezt is.Pedig nem bonyolult. Most vagy működik a vállalt és az oldal és minden szolgáltatás 40% emberrel vagy nem.
Ha működik ( ez elég egyszer, lépj be a twitter.com oldalra, működik ) akkor bizony jó döntés volt a cég szempontjából.
Aki itt használja a Twittert az magába nézhet és felteheti a kérdést: Mégis mi változott egy felhasználó szemszögéből? Semmi, pont úgy működik és úgy használjuk ahogy eddig. Tudjátok ti is jól.
-
zoltszalay
tag
Valami jót is csinált Musk, eddig politikailag irányították a trendeket, mivel ma már nem, ezért Japánban ez történt:
-
paljani
aktív tag
Kis türelmet…
… uhhh… köszi.
“…A szólásszabadság az egyik olyan alapjog, amit számos nemzetközi egyezmény (amik közül a legprominensebb az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata) rögzít, emellett minden demokratikus ország alkotmánya is garantálja érvényesülését az állampolgárok számára. Olyan első generációs emberi jogról van szó, ami a véleménynyilvánítás szabadságának része; érvényesülése elismeri és egyben garantálja minden ember véleményéhez és a véleménye kifejezéséhez való jogát. Ez a jog azonban nem feltétlenül korlátlan; a legtöbb demokratikus országban keretek közé van szorítva. A szólásszabadság korlátlan érvényesülése ugyanis teret adhat olyan szélsőséges megnyilvánulásoknak is, amik egyes társadalmi csoportokat vesznek célba és az ellenük irányuló támadásoknak szolgálhatnak táptalajul. Ennek kiküszöbölése érdekében a legtöbb demokratikus országban a jogalkotó valamilyen módon – általában a gyűlöletbeszéd kriminalizálásnak formájában – korlátozza a véleménynyilvánítás szabadságát. Vannak azonban olyan demokratikus országok is (mint például az USA), ahol a gyűlölködő megnyilvánulások sem minősülnek bűncselekménynek, mert a szólásszabadság teljességét mindennél fontosabb demokratikus értéknek tekintik...”
Tehát nem a “kormányra vonatkozik”, hanem az államnak kell garantálnia és technológia-függetlenül. Senki nem korlátozhat senkit (magánszemély sem másikat) a jog adta kereteken belül (pl. gyűlöletbeszéd nem minden más meg igen).
Köszi, hogy benéztél…
-
paljani
aktív tag
válasz
fatpingvin #26 üzenetére
Szerintem nincs és soha nem is lesz olyan, hogy “semlegesség”. Aki hisz az térit is. That’s simple. Ezzel mondjuk nincs is probléma hanem a balliberális elnyomással és véleményterrorral van a közösségi térben/hálózatokban/médiákban.
Hanem a természet nagy egyenlítő: minél távolabbra leng ki az inga az egyik oldalra úgy fog a másikra is. Csak idő kérdése…
-
vicze
félisten
válasz
notElonFan #41 üzenetére
Ha "beszél"-t kihelyettesíted "röhög"-re akkor egész közel kerülünk a valósághoz.
A linkek, hogy pert indítottak a Tesla ellen mert indokolatlan mértékű juttatási csomagot adott Musk-nak, nem tudom mit szeretne igazolni, de biztos...
A Twitter 32milliárd értekében eladott Tesla részvényből (ami után még valamikor 15% adót kell fizessen) és 12milliárd Szaudi és Katari állami pénz volt, ami miatt majdnem 20%-os tulajdonrészük van Twitterben.
Szóval ne felejtsd el kiírni, hogy legközelebb, hogy hajrá Katar és Szaúd-Arábia.
-
kikikirly
senior tag
válasz
notElonFan #41 üzenetére
Nyerek 01 te vagy az?
-
Ezekiell
veterán
válasz
notElonFan #41 üzenetére
-
notElonFan
újonc
Elon kicsit kiosztotta a kisfiúkat akik kódokat barkácsolnak: [link]
Hajrá Elon az egész Világ rólad beszél!
Végülis most már alig 8 milliárd ember van a Földön, elég népszerű Mr. Musk.Egy kicsit fontosabb dolgok mint a Twitter hiszti: [link] . [link]
Bizony jól olvastátok, 56 milliárd dollár!
( csak, hogy értsétek a nagyságrendeket: Az egész Twittert úgy ahogy van 44-ért vette meg úgy hogy kölcsönöket, hiteleket és más befektetőket is segítségül hívott ) -
L3zl13
nagyúr
Már megint valaki aki nem tudja mit jelent a szólásszabadság.
A szólásszabadság CSAK a kormányra vonatkozik. Ők nem korlátozhatják az emberek szabad szóláshoz való jogát. Privát cég, a saját platformján úgy korlátozhat ahogy akar. Ennek semmi köze ahhoz, hogy az adott országban van-e működő demokrácia vagy szólásszabadság.
-
Silεncε
őstag
válasz
fatpingvin #34 üzenetére
Nem csak nem akartam kimaradni a köpködésből
-
Silεncε
őstag
Ez a Musk egy idióta.
-
cintula187
addikt
Lángoló kuka jobb lett volna borítóképnek
-
vicze
félisten
Mai napi gyöngyszem Musktól.
Alig várom holnap milyen baromságot csinál.
Szerk: másik... -
fatpingvin
addikt
ami itt van az máshogy van elcseszve, egyik se funkcionális demokrácia.
amire én utaltam az az hogy nagy általánosságban valójában mindkét nagy pártjuk pontosan ugyanazt a szekeret tolja csak más köntösben és máshová célzott kozmetikai akciókkal. valóban érdemi változás arrafelé nagyjából koncepcionálisan lehetetlen, már csak azért is mert a nép hozzá van idomulva ehhez a szoros versenyes kétpártrendszerhez, ami meg végülis abban a formában ahogy most van egyedül a fennálló status quo tovább nyújtására alkalmas. -
dabadab
titán
válasz
fatpingvin #27 üzenetére
az usában gyakorlatilag nincsen politika, nincsenek társadalmi párbeszédek, szekértáborok vannak ahonnan meg az egymásra a csargás
Ez egyébként nem nagyon igaz. Persze, a demokrata - republikánus különbség viszonylag erős, ez a helyi népi-urbánus vonal (de itt sem lehetetlen az átjárás, átszavazás, ilyesmi, akár a szentásuban sem, egyszeri választópolgároknál meg főleg), de párton belül nagyon komolyan számítanak az egyes jelöltek eredményei meg az elképzelései, pl. nézd meg, hogy hányan indulnak viszonylag jó eséllyel a két párt előválasztásán az elnökjelölti címért. Mi, magyarok, elég sok tanulhatnánk tőlük a demokráciáról.
-
fatpingvin
addikt
ez az. az usában gyakorlatilag nincsen politika, nincsenek társadalmi párbeszédek, szekértáborok vannak ahonnan meg az egymásra a csargás, miközben tök nyilvánvaló hogy az egész a vadkapitalista rendszer profithajhászatát szolgálja ki, akármilyen komoly társadalmi kártétel is legyen az ára.
-
fatpingvin
addikt
általánosságban igazad lenne, de a twitter még mindig egy abszolút piaci cég. alapvetően egyetértek azzal hogy egy olyan platform ami ennyire beépült az össztársadalmi információáramlásba, arra igenis kellenének speciális szabályok amik értelmes kereteken belül kikényszerítik a tényleges semlegességet függetlenül attól hogy a részvényesek mit visonganak, de jelen esetben nem ez a helyzet.
-
ledgeri
nagyúr
Remélem a 2fa kulcsokat szeró oldalon úgy törölték, hogy azért a rendszer még kérni fogja! Éljen a support!
-
ddekany
veterán
Ha dolgoztál amerikai cégnek, akkor feltűnhet, hogy ott bizony a politikai dogmák sulykolása a norma. Ez jelenleg kb. a nálunk liberálisnak hívott politikai irány. Ha valami ezzel ütközik, akkor lényegében összecsinálják magukat és elhatárolódnak, hiszen sok pénzt lehet rajta bukni (pl. karriert, vásárlókat). Ez alapján valószínűleg nem kamu, hogy a cégek mennyire faksznisak arra, hogy ne szélső(bb) "jobbos" tartalom mellett jelenjen meg a hirdetésük. Elvek nincsenek, ez csak matek.
-
válasz
DarkHeart84 #20 üzenetére
Pont az, hogy nincs pénze, a vételár jelentős részét hitelből teremtette elő.
-
DarkHeart84
csendes tag
Egyszerű a helyzet.. Musk megakarta venni a Twittert.. Megtudta mennyi kamu profil van fent, stb.. Meggondolta magát, el akart állni az üzlettől.. erre a Twitter beperelte és rákényszerítették hogy megvegye... mert hát hogy képzeli ő, hogy nem veszi meg.. há nehogy má.. megvette.. most tönkre teszi.. ennyi.. megengedheti magának.. van pénze rá.
-
paljani
aktív tag
válasz
fatpingvin #18 üzenetére
A szólásszabadság pont NEM arról szól, hogy valaki csakúgy letilt valaki mást mert nem tetszik a mondandója. Innen nézve teljesen irreleváns, hogy egyetért-e az ember valaki más letiltásával vagy nem, hiszen egy valóban működő "demokráciában" 'neadjisten "szólásszabadságban" ilyen elő sem fordulhatna. Vannak közös értékítéleten alapuló kivételek (pl. gyűlöletbeszéd) de ezek mögé elbújva EGYOLDALÚAN ellehetetleníteni a más véleményen lévőket...uhhh... nemoké. És ugye kell(ene) a közös konszenzus is ezekről. Hogy mi fér bele és mi nem. A "neszesemmifogdmegjól" EUA-k, meg saját szájíz (=politikai beállítottság) szerint dolgozó cenzorok nyilván nem ezek...
-
fatpingvin
addikt
elég komoly különbség van azért aközött, hogy valaki konkrét bothadsereggel nyomja a propagandát és aközöt hogy nyilvánosságra hozza a saját álláspontját a kérdésben, illetve aközöt is hogy valaki objektíve közveszélyes hülyeségeket terjeszt és aközött hogy megkérdőjelez valamilyen status quo-t.
anno sztem teljesen helyénvaló volt trumpli letiltása azután az ámokfutás után amit lenyomott, az lett volna a gáz ha arra hivatkozva NEM tiltják le hogy prez.
az usa meg mint a demokráciával és szólásszabadsággal egy mondatban szereplő dolog, pfffff... poénnak jó volt.a szólásszabadság viszont még mindig nem azt jelenti hogy következmények nélkül csinálhatsz bármit. aki ezt nem tudja értelmezni annak valami nagyon komoly koncepcionális zavar van a fejében.
/pol
-
ddekany
veterán
válasz
fatpingvin #13 üzenetére
Ha a hirdetőknek a minél baloldalibb/"wake" (US Demokrata) Twitter hozza bevételt, nem csoda, hogy most lázadás/tiltakozás van, hogy várhatóan a másik odal (US Republikánus, ideértve annak "gyíkemberhívő" elfajulását is) fel fog erősödni. A hirdetők a közéletet önmagában lesz*rják valószínűleg.
Tudtommal, ez hasonló tendencia, mint itt Magyarországon, ahol is főváros gazdagabb és többségében "balos", a vidék meg szegényebb, és többségében "jobbos". Tehát egyrészt a balosok fognak többet költeni reklám hatására (is). Nem mellékesen "balosoknál" kevésbé valószínű az olyan tartalom, ami mellett fosnak hirdetni, mert jaj a brand.
-
paljani
aktív tag
válasz
fatpingvin #13 üzenetére
Nem ezek* tiltották le a prezidentet amikor az még regnált? Az nem közéleti/politikai folyamat “elvitel”? A demokrácia** és a szólásszabadság*** országában?
*ezek=azóta a csúnya maszk bácsi elzavarta őket vagy mentek maguktól
**demokrácia= ahol a halottak szavaznak és/vagy mandátumokat is szereznek
***szólásszabadság= azt és csakazt szólhatsz amit szabad -
kikikirly
senior tag
Megint elfelejtette beszedni a pirulát a mi Autómérnök, Rakéta mérnök, szoftverfejlesztő, főmérnök urunk...
-
strogov
senior tag
Mivel soha nem használtam twitter-t így alapvetően nem érdekelne a sorsa. Viszont sajnos(?) tagadhatatlan, hogy a világot nagyban befolyásolják a közösségi médiában tett nyilatkozatok. A twitter pedig az egyik legnépszerűbb ilyen platform jelenleg ... sőt mellete az FB-n kívül nincs más ami politikai témában szóba jöhetne. Nagyon nem mindegy, hogy milyen irányelvek szerint működik a jövőben.
Egyébként FB-t is ütik elég erősen az utóbbi időben. Nyilván akkor kell "ütni" amikor forró. Hónapok múlva lesz más gumicsont.Írhatnának a gombáknak kedvező időjárásról is, csak az a kutyát nem érdekli.
-
updog
őstag
"De a Twitter sorsa érdekli ennyire és ennyi embert, hogy ennyi hírt termel ez?"
Szvsz. azért a twitter sorsa sem mindegy. Láttuk hogy a kamuprofilok bejegyzései valós cégeknek okoznak milliárdos károkat, mert a twitter az évek alatt (kvázi) releváns információforrássá vált. Egészen nem mindegy hogy meddig hülyéskedik még Musk bácsi.
-
Ez olyan mint egy Office epizód és Musk Michael Scott.
-
ddekany
veterán
válasz
Hieronymus #5 üzenetére
De a Twitter sorsa érdekli ennyire és ennyi embert, hogy ennyi hírt termel ez? Aligha. A celeb érdekli őket, amihez valami perverz okból érzelmileg viszonyuljanak (hate vagy istenítés, mindegy). Hogy csávó magából csinál celebet, mert pszichésen sérült, az egy dolog, a közönség meg a másik...
Persze, igaz, miért pont asz ITCafe lennek különb mint a több fos... Csak valahogy már irritál, hogy sehova nem lehet úgy nézni, hogy ne ezen a csávón pörögjenek. Teljesen betegek. Ez egyetlen beteg ember, néhány valóban izgalmas projekttel, OK? Ennyi.
-
Necroman_Mk2
őstag
"erre az történt, hogy a kétfaktoros azonosítást használók – ha már kiléptek – nem tudtak visszajelentkezni"
Szerintem meg ez számít kritikus hibának, nem az, hogy az Android app
lassúlehetne gyorsabb is. De gondolom Musk nem fog önkritikát gyakorolni.#5 Hieronymus +1
-
-
ddekany
veterán
itcafe-t lassan csak erről a muksóról szól... legalább fent a kiemelt hírek 100% ez. Normálisak vagytok, emberek? Nem.
-
Zirowe
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EA Sports WRC '23
- gerner1
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Linux kezdőknek
- Nintendo Switch 2
- Motoros topic
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- PlayStation 5
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Új Dobozos Asus TUF GAMING F15 Gamer Vágó Laptop 15,6" -30% i7-13620H 32/1TB RTX 4070 8GB 144Hz
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i5-1145G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- Samsung 42" Full HD plazma TV eladó olcsón
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- IBM/Lenovo Thinkpad T60
- 10% -tól elvihető. Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ASUS ROG Strix G18
- 12.000 ft tól elvihető ELITRO Bankmentes , kamatmentes vásárlás .Cooler Master GM2711S Monitor
- BESZÁMÍTÁS! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged