Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED monitor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mariann294
őstag
Üdv!
Már vagy 4 féle töredezettségmentesítőt kipróbáltam,de mindegyik a következőt csinálja.
Lefut,majd próbaképp elinditom mégegyszer és megint órákig csinálja...
Jelenleg a O&Q Defragot használom.Ez is lefut,kész,aztán elinditom újra és megint csinálja egy csomó ideig..ez miért lehet? -
pete_21
addikt
Hali!
Lenne egy kérdésem az O&O Defraggel kapcsolatban, remélem tudtok rá válaszolni.
Szóval: O&O Defrag V12-t használok Win7 alatt. Láttam benne az új zónázási funkciót, amikor a HDD-n lévő adatokat nem csak "simán" töredezettségmentesíti, hanem a partíciót 3 részre osztja, és az adatokat ebbe a 3 zónába rendezi. Például:
1. zóna: Programok, és Windows (név szerint töredezettség-mentesít)
2. zóna: Windows\Temp, illetve logfájlok, illetve system32 és syswow64 config mappája, és még a C:\Users mappa (ezt elérés szerint rendezi)
3. zóna: Egyéb dolgok, pl. System Volume Information, Recycle bin, MSOCache, Windows\Installer, Windows\system32\dllcache stb. (ezt a space módszerrel defragmentálja)
Az lenne a kérdésem, hogy (ha ismeritek) ennek a zónázási módszernek mennyire van előnye a 'hagyományoshoz' képest? Érdemesebb ezzel a módszerrel rendberakni a hdd-t, vagy inkább maradjak a hagyományos, space módszernél?
Előre is köszi! -
bkca
tag
Sziasztok,
az lenne a kérdésem, hogy XP SP3 rendszeren, NTFS fájlrendszeren lehet-e használni (mármint úgy, hogy nem csinál vmi gebaszt...) a jó öreg O&O Defrag Free Edition-t?
Előre is kösz!
-
zseko
veterán
Sziasztok! Próbáltam többek között az O&O-t és a Piriform Deftaggler-t és az lenne a problémám, hogy lefut a progi, kiírja hogy végzett, viszont a file listában látni hogy szinte ugyanúgy maradt az egész, szinte semmit nem rakott rendbe, ugyanúgy 23%-os töredezettség van, mint előtte.
A piriform-al már eljutottam addig, hogy 3-4 indítás után már csak 1% maradt töredezve, viszont, amit nagyon nem értek hogy a grafikus ábrát nézve azt látni hogy ugyan rendbe van rakva, de "idióta" módon. Most az üres helyek vannak széttöredezve. Ennek aztán sok értelme van... Régen nem volt ilyen problémám, a régi programok meg tudták oldani hogy szépen, töredezettségmentesítve, egymás után pakolták a fileokat, és a lemez végén pedig összefüggő területként ott volt a szabad hely. Ezt most sehogy sem sikerül elérnem, most én állítok be valamit rosszul a progikban, vagy ennyire "visszafejlődtek" a programírók hogy képtelenek ezt megoldani? -
törölt tag
Sziasztok! Én a defraggler nevü programot használom nagyon jó program de a minap figyelmes lettem egy dologra kb. 4 hónapja használom hetente 2 szer futtatom, és minden analízis/töredezettség mentesítés után bejön a színes kis grafikon, amin jelzi a lemez töredezettség mentesítés utáni állapotát.Namost eddig minden javítás után sok sok összefüggő lila kis kocka volt a grafikonon ez valami lefoglalt MFT területet jelöl,a mai napon azonban amikor futtattam a programot 1 darab ilyen lila kis kocka volt többszöri futtatás után is pedig mindig vagy 30-40 szokott lenni.Az lenne a kérdésem hogy nem valamilyen problémára utal ez a jelenség (pl.fájlrendszer sérülés,HDD hiba stb.)?,vagy ez a jelenség az égvilágon semmit nem befolyásol.Előre is köszönöm a válaszokat.
-
gg72
veterán
válasz
huskydog17 #343 üzenetére
A JKDefrag elvileg már elavult, a fejlesztők új programja a MyDefrag: [link] Én ezt használom, nekem bevált.
A Degfragglert is kipróbáltam, valóban ez is nagyon jó program, mindkettő nagyon ajánlott az ingyenes töredezettségmentesítők közül!
Itt van egy angol nyelvű összehsonlító teszt az ingyenes progikról, ahol a MyDefrag győzött, de ajánlott a Defraggler és a Smart Defrag is: [link]
-
huskydog17
addikt
Hali!
Nekem viszonylag nagy tapasztalatom van a töredezettség-menetesítő programoknál, ugyanis rengeteg programot kipróbáltam, köztük a leghíresebbeket is.
Mint a legtöbb ember kezdetekkor éni s az alap, integrált, WinXP-s progit használtam, de nem sokáig, mert az enyhén szólva alkalmatlannak bizonyult a feladatra.
Ha jól emlékszem, ezután, néhány éve használtam a Diskeeper programot és annak a 2007-es Pro Premier változatát. Az látványosan jobb volt, mint az integrált társa és sokkal hatékonyabb.
Ezután a Perfect Disk 2008 Professional következett, ami szintén nagyon jó volt.
Kíváncsiságból váltottam róla az O&O Defrag professional-ra, a 11.5-ös verzióra. Ezzel sem voltak problémák a dolgát szépen és hatékonyan csinálta, bár a rendezési metódusok végtelenül sokáig tartottak a 320-as Barracuda-n.
Az előző három program nagy hátránya, hogy fizetősek, ezért gondoltam kipróbálok néhány ingyenes alkalmazást is.
Néhány hónapja próbáltam ki a JKDefrag nevű ingyenes mentesítőt. Nálam valamiért ez nem vált be, szinte semmit sem javított a teljesítményen annak ellenére, hogy minden zöld volt.
Végül kb. 2 hónapja feltelepítettem a Piriform Defraggler nevű, szintén ingyenes programot. Miután ráküldtem a rendszerpartíciómra, ami a 80-as Maxtor vinyómon van egy 20 GB-os logikaira szedve, csak néztem nagyokat. Ez az apró méretű program nemhogy csak nagyon gyors, de olyan gyönyörűen helyre pofozta a partíciót, hogy azt öröm volt nézni, minek következtében hatalmas mértékben megnőtt a sebesség is. Az immáron 5 és fél éves kis Maxtor vinyóm hihetetlen sebességre tud kapcsolni ezzel a progival.
Szóval nekem a Defraggler nevű töredezettség-mentesítő vált be a leginkább, ráadásul ingyenes.Egyébként szerintem a töredezettség-mentesítő alkalmazások olyanok, mint az Anti-Virus programok:
nem lehet kijelenteni, hogy ez és ez a legjobb. Mindenki próbáljon ki minél többet és azt használja amelyik az ő gépéhez a legmegfelelőbb!
Az én esetemnél tényleg érdekes anomália, hogy az apró, ingyenes program lepipálja a nagy fizetőseket, de ennek csak örülök! -
C64
őstag
Hali
O&O Defrag Server 11-nél érdemes bekapcsolni a monitoring szolgáltatást? Ismeri valaki? Nem jobb, ha mondjuk havi egyszer futtatom le a teljes töredezettségmentesítőt abból a szempontból, hogy a hdd használat minimálissabb legyen? Azt gondolom, hogy talán a bekapcsolt monitoring szolgáltatással csak feleslegesen nőne a hdd használat. Így van ez?
-
gg72
veterán
Sziasztok!
Egy érdekes problémám van: töredezettségmentesítésre az O&O 11-es verzióját használom és egy nemrég telepített Vista 64bites rendszeren azt vettem észre, hogy töredezettségmentesítés után a HDD-n (rendszervinyó) a foglalt terület nagysága 22 gigáról felmegy 34-re! Az első eset után egy idővel ugyan visszaállt 22-re, de nemrég töredezettségmentesítettem újra és megint 34-en van... A Vistában kikapcsoltam mindent, amit ajánlanak: automatikus töredezettségmentesítés, hibernálás, indexelés.
Ami érdekes: egy másik rendszeren (XP) ez a jelenség nem fordul elő.
Szerintetek miért van ez? -
Antigabo
tag
Heló !
Win XP SP3-ban hogyan lehet egy megtévedt DfrgNtfs.exe agyát helyreállítani ?
egy működő renszerpartíciót másoltam a már szokásos és bevált módon Norton Ghost-tal
egy eredetitől nagyobb partícióra.
gyanítom hogy ez kavar be szegénynek.
a hagyományos renszeralkalmazás tör.ment progiról van szó
-indítása ok
-elmzés ok
-tör.ment. - hibaüzenet - a "motor" leáll (DfrgNtfs.exe)
- másik fizikai HDD-n lévő partíciókkal boldogul - a sájátjával nem (egy teljes HDD egyetlen renszerpartíciója)
- másik renszerből persze tör.mentesíthető (bár elég nagy tört file marad(t) az eredetiben is) nem tom mé
- a renszerben lévő Ultimate Defrag 2008 "megcsinálja" (ugyanolyan szarul) tehát a baj nem olyan nagy csak azért parázom mivel ez egy szűz rendszer és most kasztömizálni / építgetni - nehogy későbbi más vonzata is legyen valami rejtett filehibának.Szakértők ide plíz !
-
-
R
senior tag
gyorsformat megoldja a problemat?
-
cellpeti
nagyúr
válasz
Sweet Lou 6 #325 üzenetére
Nekem nem is annyira,de faternak kéne XP-re
-
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
Melyik a legjobb lemeztöredezettség mentesítő progi? nagyon kellene
-
vagamo
őstag
Mostanában annyi új, dicsért töredezettség mentesítőről lehet olvasni és minden újság egy másikat favorizál. Sőt már találkoztam olyan is hogy ugyanaz az újság pár oldallal odébb egy másikról hirdeti, hogy az a legjobb!
Most legyek akkor okos, hogy melyiket is használjam, melyikkel érem el a legjobb eredményt.
Eddig az O&O def. pro-t 8.5-öt használtam és megvoltam vele elégedve, most néztem, hogy megjelent már a 11 ver. is. Maradjak ennél a márkánál, vagy van esetleg jobb is nála, ami akár hatékonyabb is lehet és nem épül be annyira a rendszerbe, mint az O&O szoftvere?
Ezek az újságok, nem , hogy segítenének, hanem sokkal jobban elbizonytalanítanak!
Most készülök újra telepíteni a rendszert és szeretném a legtöbbet kihozni belőle!Köszi a segítséget, ha tud valaki valami konkrétat ebben a zűr zavaros túlzsúfolt kínálatban.
-
VS461
tag
Sziasztok!
P*ragon Total Defrag 2009-et használok (azért, mert ingyér van, meg azt írták róla a zújságban, hogy jó). Létezik az, hogy 1 óra 10 percet sz*rakodjon egy 25 gigás rendszerpartícióval? Egy hetes a gép, XP SP3 naprakész. A vinyó 500 GB Caviar Black.
A régi gépen O&O volt, de az... szerezve lett, aztán nem tudom, felrakjam-e. NIS 2009 szerint nincs vírus rajta, szóval lehet, visszarakom. Kicsit jobb volt a (G)UI, meg be lehetett jobban állítani stb.
Szerintetek?
Köszi előre is, és boldog karácsonyt! -
pdave
aktív tag
sziasztok
tudja esetleg valaki, hogy a szgép bekapcsolásakor lefutó, beütemezett töredezettségmentesítőt hol lehet kikapcsolni? egyszer már rájöttem de most nem emlékszem...
ja és az ütemezet feladatoknál nincs beállítva
köszi
-
littlejohnny
aktív tag
Hajho Mindenki!
USB vinyom - melyen levelezesem is van - csinaltam toredezettsegmentesitest az XP sajat cuccaval. Egyszercsak keszenletbe rakta magat a gep. Ujrainditottam a folyamatot, mely miutan befejezte, a kovetkezo jelenseget produkalta a vinyomon:
Az outlook express egy deka levelet nem mutat, viszont az osszes letrehozott mappam megvan. Van valakinek otlete mit kezdjek? "Antidefrag" megoldas???Vagy az outlookot mivel etessem??? Koszi a segitseget!
-
Amur
addikt
üdv!
nekem az O&O olyat csinál most hogy minden töredezett fájlt Locked-ként kezel,és csak átfut rajta pedig jelzi hogy 84%-os töredezett a winyó(nem rendszervinyó),nem is mozgat fájlokat..(torrent fájlokat kezelhet így? más tippem nincs,milyen más fájlok lehetnek amit rendszer vagy másik program használ(zenékről,filmekről van szó) -
Darakan
csendes tag
-
Darakan
csendes tag
Azt hiszem, egy jó ideig megint nem fogok ez ügyben mit csinálni, mivel a IObit smartdefragja, még a samsungot is teljesen megcsinálta, így megnéztem a windowsossal a töredékek átlagos száma fájlonként és a következő fogadott:
C: 1,02
D: 1,00
E: 1,00
Bár még néhány kérdés felvetödött bennem..
Számít-e a töredezettság mértéke és a rendet rakás sebessége a fájlrendszertől (ntfs, fat32) és a partició méretétől( és ha ez igen, akkor egyes arányban vagy négyzetes vagy hogyan másképp)?
-
Darakan
csendes tag
Üdv!
Nem régen kezdtem újra eme jelenséggel foglalkozni. Most az O&O Defrag 10 Professional Edition van fent. Körülbelül már 2 napja nyúzza a 120 GB-s pata samsung winchesterem. Mondjuk rettentően szét volt töredezve. Az egész egy nagy 111 gigás particióban van. A topikot olvasgatva a PerfectDisk tűnt egy alternatívának ebből a programból melyik verzió az ajánlatos?
-
footy
addikt
A Perfectdisk-nél találkozott valaki ilyen hibával?:
HibaValakinek ötlet a megoldásra?
-
Muton
addikt
válasz
suszterpatt #310 üzenetére
kipróbálom. gondolom előtte le kell pucolni a kest, meg ilyeneket
-
liksoft
nagyúr
válasz
suszterpatt #307 üzenetére
Gondolom a tömörítés igencsak betesz neki. Ha nem archiv disk, akkor ezt szinte tilos engedélyezni!
A 4-es Novell Netware alapból engedélyezte a szuballokációt és tömörítést. Nem volt elég neki semmi memória! Ezeket kitiltva a 64kB blokkméretet 4-16kB-ra véve, repült a rendszer.
Itt is lehet hasonló. Viszont amit írtál, hogy oda-vissza másolnád az adatokat egy formattal megspékelve, járható út. (De format után tömörítést ne!
)
-
suszterpatt
csendes tag
Fent említett partíció így néz ki:
http://xs229.xs.to/xs229/08272/defrag285.jpg
Azt a fél sort amit rendberakott legalább 6 órába tellett megcsinálnia úgy hogy közben semmi mást nem csináltam a gépen, ha azonos tempóban folytatja akkor minimum 6 nap folyamatos munka mire végigér az egészen. Tudniillik a partíción van néhány tucat nagyobbacska (fél és 5 giga közötti) fájl ami több tízezer (!) darabra van szétesve.
-
Thrawn
félisten
válasz
suszterpatt #305 üzenetére
Nem fog az napokig csámcsogni, max pár óra az egész.
-
suszterpatt
csendes tag
Ez nagy tételben is igaz? Teszem azt, van kb 120 gigányi adatom ami annyira össze van gabalyodva hogy egy O&O vagy egy Defraggler napokig elcsámcsogna rajta. Lehet ezt úgy tör.mentesíteni hogy kimentem az egészet máshova, megformázom a partíciót és aztán mindent visszamásolok?
-
LLKobe
veterán
Üdv!
Én személy szerint az O&O helyett mindenkinek a PerfectDisk -et ajánlanám. Használtam mindekettőt, de az utóbbi sokkal jobb, jelenleg is azt használom.
-
scope2007
addikt
na én is kipróbálom ezt az O&O progit! thx
-
AlGreg
csendes tag
Uppsz...
-
AlGreg
csendes tag
válasz
Dexter68 #300 üzenetére
Egyszer elfuttattam próbaként, aztán a jó öreg o&o-val megnéztem, mit csinált... nem volt túl meggyőző, Space módban majdhogynem újra kellett kezdenie a melót.
Free defrag-proginak a Piriform-féle Defragglert tudnám ajánlani. Pici, gyors, ingyenes (bár kissé fapados).
Ha már itt vagyok, kérdésem is volna: miért van az, hogy FAT32 fájlrendszerben (Win98, Win2K, WinXP Home alatt láttam) egy csomó nem rendszerfájl és könyvtár locked? Elég bosszantó, mivel el vannak szórva a vinyón, és a nagyobb fájlok darabolódnak rendesen... Offline defrag sem segít. Az egyik XP-nél átkonvertáltam a FAT32-t NTFS-re, ez megoldotta a gondomat, de erre nincs mindig mód.
Ötlet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hozz a Nyuszi Tárolót? Hozzon! Yó áron érdekel? Persze! WD 2TB LILA (WD20PURZ) INGYÉ FOX-al mégjobb?
- WD Red Pro 6TB 2027-ig garanciás!
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Hibátlan - SEAGATE 2TB ST2000DM008 3.5" 7200rpm 256MB SATA merevlemez
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox/posta
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Csere-Beszámítás! Samsung Galaxy S24 Ultra 5G! 12+256GB Szürke
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 dokkoló (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest