Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED monitor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
VladimirR
nagyúr
tudtok olyan defrag progit ajanlani, amibe meg tudom adni kezzel a file-ok, konyvtarak sorrendjet?
pl: adatbazisok, webszerver file-ok a particio elejere, aztan a telepitett programok, majd a jatekok, utana a szabad terulet, es aztan a filmek, majd ezek utan a particio legvegere a zenek?
ahogy neztem, sem az oo, sem a perfectdisk nem ad erre lehetoseget - amennyiben tevedek, legyetek szivesek leirni, hol, merre talaom az erre vonatkozo beallitasokat
segitsegeteket elore is koszonom -
Loha
veterán
Nekem is előfordult már ilyen egy régebbi verizóval, vmi bug lehet, nem tudom mi okozza, de minden vinyót rendesen látnia kéne, nekem frankón működik az összes vinyón a 7.0-ás build 42.
Lala6: PerfectDisk megcsinálja ugyan azt egy óra alatt...
Troy. Nem szabadna újraindulnia. Kékhalált látsz elötte, vagy csak restart?
Az automatikus rendszerújraindítást nem árt kikapcsolni.
[Szerkesztve] -
Troy.
addikt
Sziasztok !
Miért van az ,hogyha a Windows partíciómat( igen ezen található a windows) kezdem el töredezettségmentesíteni, akkor ujraindítja magát a gép. Eddig ez a jelenség nem volt jelen.Csökkentett módban még nem próbáltam ,de majd meglesz !
Köszönöm a válaszokat.
[Szerkesztve] -
Lala6
őstag
O&O Defragot használnám én is. Ma tettem csak fel a gépemre, elindítottam délelőtt 10-órakor és még mindig csinálja...160GB-os a winyó, meg 40GB a rackban. Ez ilyen sokáig tart? Fent a sávban a C-re 2%-ot ír, a D-re 0%-ot az E-re 99%-ot. Ez mit jelent?
-
nofi
addikt
feltettem a perfect disk 7et, de van egy olyan probléma, h ő csak a rendszermeghajtót látja, vagyis ha jól vettem ki ő csak azt hajlandó töredezettségmentesíteni. itt jön a bibi, miszerint nekem a windows nem a C meghajtón van, hanem az F-en, de ennek ellenére az autoexec meg hasonló cuccokat a C-re tette, így azt a meghajtót látja a PD és csak azt hajlnadó buherálni
-
Ulrik
tag
Hello!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy van egy új WD 160GB Pata vinyom MSI K7N2 delta-L
alaplapban, és a scandisk 4/5 résznél egy bizonyos százalék után lehal állandóan és nem értem mért, illetve az xp-t is csak nagy gyötrelmek árán tudtam rárakni, de nem értem mért vki netán tud ebben segíteni mért lehet -
tkazmer
addikt
Tud valaki valamilyen jó töredezettség-mentesítő progot?(Már ha van ilyen és nem tom) A Windowséval nem vagyok megelégedve!
-
kiskonfi
tag
Help!
Norton speed disket hsználok. Illetve nem használom, csak néha. Tegnap szépen defragtam egy 200 Gigás partíciót. megaszondtam neki, hogy a *.avi,mpg,iso mennyen a vinyó elejére, a többi ahogy jólesik. Szépen meg is csinálta. LEfuttattam mégegyszer az a tuti, 2 perc alatt végigment, és jónak találta. Volt kb 3 file ami 4 darabban volt. NAgyon remek. Erre átmásolok néhány filmet, meg pár mp3at egy másik vinyóról, hogy ott legyen hely, és gyorsabban menjen. Azért megnézem, hogy hova másolja, és
NEM NEM SORRENDBE MÁSOLTA!!!
egyszerűen a maradék helyen egyenletesen szétszorta először a filmeket, majd az emp3akat. És csinált belőle nekem egy jó kis ementálit. A kérdés, hogy miért. ÉS miért lesz ez neki így jó, és hogy lehetne beállítani a winfosnak, hogy sorredbe rakja??
Valami okos ötlet??? -
Loha
veterán
Szerintem kétséget kizárólag a Perfect Disk a legjobb, és leggyorsabb töredezettségmentesítő. Nagyon hasznos az Offline defragment pl. ami mint pl. chkdsk windows indulása elött, tudja töredezettségmentesíteni a lapózófájlt, és a rendszerfájlokat is, amit windows alatt nem lehet, és tényleg gyorsít az xp betöltésén.
O&O defragot is használtam, az se rossz a beépítetthez képest, de nyomába sem ér a perfect disknek.
[Szerkesztve] -
mh197
őstag
A perfectdisk 7.0 mennyire jó? Ismeri vki? Nálam ez fut, és egész gyors, meg jó is!
-
Közben sikerült, egy másikfajta (Stealth) módban töredezettségmentesítenem, de sajna bizonyos fájlokkal nem tud megbírkózni (Más partíciókon, ahhol sokkal több nagy fájl van, ott tökéletesen megcsinálja a defagot). A (többször végrehajtott defrag utáni) 2,36% töredezzetség gondolom nem olyan rosz érték, de ez alá nem tud lemmeni. Tudtok valami más megoldást ajánlani, vagy felesleg ennyit kűzdeni vele.
-
Helló!
A topicban olvasottak alapján kipróbáltam az O&O Defrag V8 pro-t. Kicsit több mint 10 óra alatt csak 25% ig jutott el 101 gb-os (nem rendszer, 10% szabad hely) partíció töredezettségmentesítésében.
Van -e valami megoldás arra, h egy éjszaka, vagy max egy nap alatt elvégezhető legyen az a feladat? Vagy tudomásul kell venni, akár 2-3 napig is eltart. (Nem igazán tudom mellőzni a gépet 1 napnál tovább, illetve mennyire terheli meg a vinyót a folyamatos ''hosszútávú'' másolgatás.)
[Szerkesztve] -
Benőke56
csendes tag
Ez az O&O defrag tényleg jó,de a COMPLETE/NAME es rendezés tényleg gyosít a booton vagy csak kacsa?
És nekem mindíg hagy pirosat a vincseszteren, 3x is lemegy de marad. Akkor mégsem olyan jo? -
Torry
addikt
Hi all!
Diskeeper-t használok, és kb 2-3 naponta ellenőrzöm a töredezettséget, és ilyen időszakonként 40%-os teljesítmény eltérést talál.
Ezen a vinyón csak a rendszer van, fix 512-es swap.
Ez átlagos, vagy csak nekem ilyen? -
Nabu
aktív tag
Tud esetleg valaki magyarítást az O&O Defrag Professional 8 -hoz???
Vagy egy kis help is elég volna hogy ne csináljak nagy galibát!
A Free verzió miben tud kevesebbet??? Mert úgy láttam az magyar nyelvű.
Mit csinál a windows beépitett lemezkarbantartója, ha futtatom el tudok rontani vele valamit??? -
nebulo5
senior tag
Hello!
Több éve használom a simantec-norton system work's -ből a speed disc-et.
Alapos, elég gyors és megbízható. -
OddMan
őstag
Az o&o defragnál bekapcsoltam az ''execute once during next system start-up''. A következő újraindításkor meg is csinálta, de utána meg frankón kék képernyőt kaptam. A 2003 telepítő lemezt kellett betennem, és repair módban elindítottam a chkdsk progit, ami helyre tette a vinyót és utána végre kék képernyő nélkül elindult a windows. Nálatok volt már ilyen?
-
OddMan
őstag
Egy munkaállomáson a ''COMPLETE/Name'' defragolás hozza a legjobb teljesítményt?
-
X-COM
nagyúr
válasz
_Gudella #211 üzenetére
hát az NTFS 12,5%-ot foglal le alapból az MFT-nek, amit addig nem használhat semmi más, míg meg be nem tellik a kötet.
erre van egy registrykulcs, NtfsMftZoneReservation,aminek 1 és 4 között változik az értéke, 4 esetén 50%ot foglal le az MFT-nek, lehet, hogy ilyesmiről van szó. -
capafog23
őstag
-
biga
őstag
válasz
Kalandor #200 üzenetére
Van neki freeware verziója még mindig. Illetve letölthető free is belőle még mindig...... (Bár a gyártó oldalán nem találok free verziót, itt még található: Bővebben: link )
-
capafog23
őstag
Hát én kilőttem mindent és elindítottam újra de öt percet dolgozik de utána a lemeztérkép vagy mi még mindig töredezett!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 1 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron
- Hibátlan - SEAGATE 2TB ST2000DM008 3.5" 7200rpm 256MB SATA merevlemez
- 16TB 0 nap Seagate Exos X16 Enterprise HDD több db.
- Crucial P3 Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó!
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox/posta
- BESZÁMÍTÁS!ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS1000W
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép játékra! R9 3900X / X570 / 6700XT / 32GB DDR4 / 512GB Nvme SSD
- Honor X7a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Lenovo Thinkcentre M920S Brand számítógép - i5 9500 8GB RAM 512GB SSD 630 IGP Win 10
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest